Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szegto
senior tag
Üdv.
Kis segítséget szeretnék kérni az alábbi konfighoz:
Ryzen 7 1700
GeForce 1060 6G16GB-ban gondolkozok viszont elveszítettem a fonatal, melyik az ajánlott kategória ár/érték arányban?
Főképp játékra szeretnék összerakni egy jó kis gépet.Köszi a segítséget.
-
Pörp
senior tag
Játékra manapság 1333MHz-es CL9-es DDR3 sebesség elég?
-
koko52
nagyúr
válasz
NdrewSunix #29997 üzenetére
Gyűjts 2x4-re! Ha nem kit-be veszed nem garantált a dual.
-
Esetleg valaki tud segíteni?
"
Sziasztok!3x4 GB RAM versus 2x4 GB RAM
3x4 GB DDR4 2400 MHz RAMra van most csak pénzem az új konfigba, sajnos a 4x4 GB -t most nem tudom megvenni. Ilyenkor megy dualban kettő és single -ben egy vagy single lesz mind a 3 ?
Tehát van értelme most beletenni a teljesítmény növelés miatt a 3-at vagy vegyek kettőt és amikor lesz pénzem a 4.-re is akkor tegyek bele még a maradék 2x4 -et?Köszi előre is!"
-
Sziasztok!
3x4 GB RAM versus 2x4 GB RAM
3x4 GB DDR4 2400 MHz RAMra van most csak pénzem az új konfigba, sajnos a 4x4 GB -t most nem tudom megvenni. Ilyenkor megy dualban kettő és single -ben egy vagy single lesz mind a 3 ?
Tehát van értelme most beletenni a teljesítmény növelés miatt a 3-at vagy vegyek kettőt és amikor lesz pénzem a 4.-re is akkor tegyek bele még a maradék 2x4 -et?Köszi előre is!
-
NYPD
aktív tag
válasz
koko52 #29992 üzenetére
Szia! Köszi a választ. Kinéztem egy HyperX 16GB Savage DDR3 1866MHz CL9 KIT-et (HX318C9SRK2/16), viszont az alaplap leírásában nem szerepel a támogatott memóriák között.
Ha nincs a listában, akkor biztos, hogy nem kompatibilis a deszkával?
-
koko52
nagyúr
Bármely ddr3 2x8Gb 1600mhz tökéletesen megfelel neked. Játékra teljesen felesleges +ft-ot kiadni a magasabb mhz-ért, mert nem profitál belőle szinte semmit. Ha nem fér el akkor low profilt vegyél. A 2x8 a te esetedben jobb a 4x4-nél. Ráadásul ha megnézed az alaplapod kézikönyvét a ramokat a 2. és 4. foglalatba kell tenni ezért nem fog zavarni a hűtő és akkor már nem muszáj low profilost venni.
-
NYPD
aktív tag
Duplapost, bocsi. Nem tudom már szerkeszteni az előzőt... viszont eszembe jutott, hogy van-e egyáltalán értelme újakra beruházni? Elegendő lenne-e csak bővíteni egy másik 2x4Gb-os kit-tel? Játékra használom a gépet, ez is lemaradt az előző postról.
Ha lényegi gyorsulást nem érnék el azzal, hogy 1600-ról magasabb órajelre váltok, akkor mit ajánlanátok a fent említett Kingston HyperX XMP X2 Grey 2x4GB DDR3 1600MHz - CL9 mellé?
Természetesen ha van akkora jelentőség, és érezhető különbség az 1600 MHz és a 2133 vagy esetleg 2400 MHz között, akkor valószínüleg inkább lecserélném egy 2x8 GB-os pakkra.
Köszi
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen RAM-mal tudnám bővíteni az alábbi konfigot:
- AsRock Z87 Pro4 (LGA1150)
- Intel i7 4790k
-Gainward GTX1060 6GB
- Kingston HyperX XMP X2 Grey 2x4GB DDR3 1600MHz2x8 GB 1866 vagy magasabb frekijű ramokra szeretném cserélni a mostanit, lehetlőeg low profilosra, hogy a procihűtőtől biztosan elférjen. Elsősorban aprón, 30-35 000 a keret amiből szeretném megvalósítani.
Köszi előre is!
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Bővíteném az Acer Aspire 5 A515 laptopomat 8 Gb RAMmal, szerintetek jó választás lehet?
Crucial CT8G4SFS824AJelenleg ez van a gépben:
Ez nem cserélhető, alaplapra van forrasztva. -
da012807
csendes tag
Sziasztok!
Toshiba L750-be keresek a meglévő 4 Gb DDR3 1333- as ram mellé még egy modult
Az eredeti tipusa M471B5273CH0-CH9.
Be lehet tenni mellé az M471B5273DH0-CH9- et?
Köszi! -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Lassan beszerzem a gépem alkatrészeit alaplap és memória hiányzik.
Internetezésre és játékra lesz használva a gép.
Proci: i5 8400
vga: 1060 Xtreme
Alaplap: megvárnám a B 360 lapokat.Az a kérdés hogy 1x8Gb elég lenne e ilyen magas ram árak miatt (majd talán később mellé egy 1x8Gb)?
Órajelben elegendő a 2400MHz vagy a 3000MHz körül keresgéljek?
Illetve miért emelkedett ilyen mértékben a ram ára? -
Juve24
csendes újonc
-
Rájmó
tag
Sziasztok!
RAM bővítésén és/vagy cseréjén gondolkodom, jelenleg egy Kingston 8GB DDR4, 2400 MHz-es modul van egy Medion P2A4-EM alaplapban (tudom-tudom, elég ismeretlen
), Ryzen 5 1600-as proci mellett.
A tervem az lenne, hogy 2x8 GB DDR4-es, 3000 MHz-es RAM-ot raknék, és ettől a kisebb MHz-es modultól megszabadulnék. Kérdésem az lenne, hogy ennek így lenne értelme? Érezhető lenne a különbség a 2400 és a 3000 MHz között, vagy vegyek inkább még egy ugyan ilyen Kingston RAM-ot?Feltöltöttem a memória pontos adatait kép formájában is, hátha többet mond másnak, mint nekem
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
koxr
csendes tag
Üdv!
Asus ROG Z370-G lapba 8600K és 1080 mellé milyen ramot ajánlotok? 16GBban gondolkodom.
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Már kérdeztem itt és választ is kaptam de most változna a helyzet.
Ram: 8GB 2x4GB DDR3 1600MHz de nem egyforma / 1db Samsung, 1db Rammax /
Amit adnának cserébe az 1 db 8GB 1333 MHz-es Samsung.
Megérné-e cserélni? Leginkább játszok a gépen.Válkaszokat előre is köszönöm
-
koko52
nagyúr
válasz
gyulazsolti #29964 üzenetére
Nem igen találsz róla tesztet, de kb 10% melegedés előfordulhat. Nálam 52c 2 rammal a cpu, 4-el 62.
-
Eraah
tag
Sziasztok!
A következő Acer laptopba szeretnénk majd RAM-ot venni a következő pár hétben. [link].
Jelengleg 4gb van benne gyárilag ezt szeretnénk majd még 4gb-al bővíteni. Melyik boltot és melyik márkát ajánljátok?
Laptop memóriában nagyon nem vagyok otthon, mire kell oda figyelni?
Köszönöm a segítséget.
-
törölt tag
válasz
Juve24 #29965 üzenetére
Így van, támogatja is, de csak a 3.xx-es BIOS verziótól kezdve. Akitől vetted az alaplapot, ő milyen processzorral használta? Ha ő is Ivy Bridge processzorral, mint te, akkor nem a BIOS frissítés hiánya a gond. Ha viszont ő Sandy Bridge processzorral használta, akkor viszont lehetséges, hogy még a régi BIOS van rajta, ami viszont csak a Sandy Bridge processzorokat támogatja.
Alapvetően a 60-as szériájú chipsetek (H61, P67, stb.) a Sandy Bridge processzorokhoz készültek. Viszont BIOS frissítéssel megoldhatóvá vált, hogy Ivy Bridge processzorokat is használni lehessen bennük (amikhez egyébként már a 70-es szériájú chipsettel szerelt alaplapok készültek).
Sandy Bridge chipsets / Ivy Bridge chipsets: LinkA processzorodat ha ebben az alaplapban szeretnéd használni, akkor legalább a 3.10-es BIOS-nak kell rajta lennie: Link
-
törölt tag
válasz
Juventus24 #29960 üzenetére
Milyen processzorod van amúgy? Illetve akitől vetted az alaplapot, ő milyen processzorral használta?
Ha mondjuk Ivy Bridge processzorod van, és az alaplapon még a csak Sandy Bridge processzorokat támogató BIOS van fönt, akkor is csinálhat ilyent, hogy egyfolytában újraindulgat.
Ha ez a helyzet, akkor viszont BIOS-t frissíteni csak Sandy Bridge processzorral fogsz tudni. -
Zuri
tag
Üdv, lenne egy olyan kérdésem, hogy most vettem egy Ryzen gépet, komplettan van benne 2x4GB Corsair Vengeance CMK8GX4M2B3000C15 ram modul, ami most jelenleg szépen működik 3000Mhz-en dual chanelba. Viszont szerintem nem lesz nekem elég 8GB és ha vennék még egy ilyen kitet és berakva a másik 2 slotba akkor ugye quadba fog rendesen működni? Mármint a Quad chanelnek az a feltétele hogy azonos típusú ramok legyenek így a kód(CMK8GX4M2B3000C15) alapján? Előre is köszi a választ
-
Juve24
csendes újonc
válasz
koko52 #29950 üzenetére
Ha még az segit akkor bekapcsoláskor 19-es hibakódot ir ki miszerint:
Pre-memory south bridge initialization is started
Kiirja a hibakódot majd ujraindul, ezt eljátsza vagy 10 szer és utána jön az 55 hibakód hogy nincs memória instalálva, de ekkor már nem indul ujra csak nem halad tovább az indulás. -
koko52
nagyúr
válasz
keeri_offici #29952 üzenetére
Menni fognak single módban. Fesz egyezzen!
-
keeri_offici
csendes újonc
Sziasztok
Kis segítségért fordulnék hozzátok!
Egy 4 slotos alaplapba 2 ramot tennék. Működik az a dolog, ha az egyik slotba 8 gigást teszek, a másikba pedig 4 gigást? A típus és az órajel stimmel, csak ez a kísérlet annyira nem.
-
Geryson
addikt
Sziasztok! Egykori maximalistaként DDR3 RAM-om van (2x4-es CL11-es Hypex Beast), de ebből az abszolúte maximumot vettem meg anno, mégpedig a 2400-eset.
Viszont most kevés a 8 giga, mi a francot vegyek mellé? Sima 1866-os, 2100-asat párban 2x4-ben? Ugyanis 2400-ast egyszerűen nem is kapok, max. 2100-asra kaptam ajánlatot.
Ultragáz, ha 2100-asat rakok bele (hozzáteszem, nincs is húzva már a gépem, tehát sztem 1800 körül ketyeg alapórajelen), vagy semmi gondja nem lesz? A másik megoldás ugye az, hogy ezt kikapom eladom és veszek bele egy tök új, 2x8-as KIT-et.
-
-
Juve24
csendes újonc
válasz
koko52 #29935 üzenetére
Sajnos nem segített, még mindig 55-ös hibakód van , miszerint nincs memória telepítve. időközben ismerőstől egy 3. típusu memőriát is beszereztem de azzal is ugyan az. reset után 19-es kód miszerint megnézegeti milyen memória van majd 55-ös kód és nem megy tovább. Szerintem valami nagyon gyerekes dolgot ronthatok el de nem tudom mit...
-
pohár
félisten
sziasztok urak!
kinéztem magamnak egy G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB nevezetű RAM-kitet, egy Gigabyte Z370M D3H alaplapba menne majd bele, viszont se az alaplap, se a RAM felől nem látom a QVL-ben... van esetleg valakinek tapasztalata erről a kombóról? (kereső sajnos nem segített, AMD-s konfigot dobott csak)
-
petike9115
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek a mostani RAM-om (DDR3 2x4 GB, 2133 Mhz, CL8) helyett melyik éri meg jobban?
/DDR3 4x8 GB, 2133 Mhz, CL9/
/DDR3 4x4 GB, 2400Mhz, CL10/
/DDR3 4x4 GB, 2800 Mhz, CL11/Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv,
petike -
xigris
őstag
Sziasztok! Érkezik egy ryzen 2200g proci a ram lenne a kérdés
1: 2 x 8g 2133mhz kingston HX421C14FB2K2/16
2: ADATA XPG Dazzle 1 x 16GB DDR4 3000MHz CL16 AX4U3000316G16-SRD
Mind kettő támogatott listába van a gpu nem lesz játékra használva.
Ftp torrent plex és kamera fut rajta -
Juve24
csendes újonc
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Vásároltam egy használt asrock p67 pro3 akaplapot ddr3-as memóriakezeléssel. A meglévő gépemben van 2x4 gb corsairs xms3 ddr3-as memória de nem indul vele. Vettem bele 4x4 gb használt corsairs vangace ramot de azzal sem indul. 55-ös hibakódot ír ki indításkor, miszerint nincs telepítve memória... tudnátok segíteni? Nem vagyok teljesen amatőr csak tanácstalan, építő jellegű válaszokat várok, előre is köszönöm!
-
voodoo98
addikt
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, mert nem tudom eldönteni, hogy vajon melyik ram a jobb.
BF1 nagyon ram és proci igényes játék. (8700k és 1080ti mellé lennének)Adottak ezek a ramok:
G.SKILL 16GB Trident Z RGB DDR4 3600MHz CL16 KIT F4-3600C16D-16GTZR
G.SKILL 16GB Trident Z DDR4 4000MHz CL19 KIT F4-4000C19D-16GTZKW
G.SKILL 16GB Trident Z DDR4 4133MHz CL19 KIT F4-4133C19D-16GTZKWItt az az érdekes, h ezek a ramok egy árban vannak. De az első 3600 az utolsó meg 4133-as.
Melyiket érdemes venni?De gondolom a 4000/cl18 még jobb:
G.SKILL 16GB Trident Z RGB DDR4 4000MHz CL18 KIT F4-4000C18D-16GTZRKöszönöm!
-
koko52
nagyúr
válasz
#23998720 #29925 üzenetére
Összefoglalóban van rá egy link/topik, olvasd el (végén)! [itt kérdezz]
-
törölt tag
Ryzen 2200G-hez tudna nekem vki normális 3000-3200 MHz 2x4 GB-s kitet ajánlani? A legolcsóbbak érdekelnének 35k-ig. (jézusmária ezek az árak am)
ty!
-
Mecska
újonc
Sziasztok!
Az alábbi alaplaphoz keresek RAM-ot (DDR4 / 16 GB):
Gigabyte GA-Z370-HD3P
Én ezeket néztem ki:
Corsair 2x8GB DDR4 3000MHz Vengeance LPX
Kingston 4x4GB DDR4 3000MHz HyperX Predator XMPFőként játékra, és CAD-es programok futtatására használom a gépet. Két RAM közül melyiket választanátok? Milyeneket ajánlotok ezeken kívűl, akár egy 2600MHz-es RAM is elég lenne?
Előre is köszi a segítséget!
-
BalaG
aktív tag
hy all!
Csak egy gyors kérdés, vennék Új ramot a gépembe de az asus honlapjan megnéztem és nem szerepel az a ram a támogatási listan amit vennék!
Az gáz? vagy az a lista csak egy tájékoztató és nem minden ram van rajta...régi:
KHX2133C14D4/4G
új:
KHX421C14FB2K2/16 -
pmcklan
kezdő
válasz
koko52 #29914 üzenetére
Mindenképp törekednék arra, hogy időzítésben, márkában, típusban, kialakításban, Mhz-ben, Memoria méretben egyformák legyenek.
A memóriavezérlő fogalmam sincs hol van, nem értek hozzá még ha úgy informáltok hogy Északi híd akkor sem, ennyire nem vagyok jártas a témában, de kutakodom.
Ha az állításod helyes mekkora többlet hőfokra kell számítanom? Egyáltalán kell vele foglalkoznom, ha egyébként a hőfokokra nem panaszkodhatom ?
Köszönöm a választ. -
pmcklan
kezdő
válasz
koko52 #29911 üzenetére
Nézzük más szemszögből.
Én meg akarom hagyni a jelenlegi 2x4 et mindenképp. Írtad hogy 3 modul nem ok, De ha e mellé veszek még 2x8 at az 24Gb ramot jelent.
Utóbbi vételezése nem csak hogy drága, de értelmetlen is lenne. Arról nem is beszélve, hogy lehet nem is működne. Összefoglaló leírja játékra 8-16Gb(játék függő) jelenleg.
A ddr3 meg már régi, kár nagy költségeket belefleccelni. Ezért is fordultam ide, mert pár évig nem akarok géphez nyúlni.
Ergo ha memóriát akarok bővíteni a legkézenfekvőbb a 2x4 lenne nem? Igaz hogy nem lesz több helyem és ha még többet akarok ki kell vennem a meglévőt, de úgy gondolom a 4x4 (16 gb) az már bőségesen elég lenne az elkövetkezendő időkre.
Ha meg már többet akarok ott baj van és az már inkább azt jelenti hogy erősebb konfigurációra kellene váltanom nem a jelenlegit nyüstölni.
Írjatok ha tévednék.
Köszönöm a választ. -
Q3sHHA
csendes tag
Sziasztok,
Asrock ab350m pro 4 laphoz keresek 2666-3000mhz-es 8 GB ramot, amit később upgradelnék 16gb ra.
ryzen 5 1600 proci mellé.Én ezt a ramot találtam KINGSTON 8GB DDR4 3000MHZ HYPERX HX430C15PB3/8.
Van-e más alternatíva, egyáltalán jó-e ez a ram ilyen célra?Köszönöm!
-
pmcklan
kezdő
Sziasztok. Lent látható a gépem.
Kérdésem a következő.
Mivel HyperX Blue 1866 ramom van, szintén ugyan ilyet vennék. De gondolkodhatok 1x8/2x8 vagy maradjak a 2x4 nél?
A mostani természetesen maradna a gépben, és a jelenlegi mellé vennék még 1 vagy 2 modult.
(Ha páratlan abból nincs baj ?)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest