Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
werszomjas
addikt
válasz Zolly444 #117876 üzenetére
Köszönöm ismerem az összefoglalót, mindent leírtam, amire szükségem van, és azt is, hogy a többi dolog nem érdekel, de akkor:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? - nem tudom, milyen árkategóriában indulnak a HDMI/DVI csatolós gépek, ebből keresem a legolcsóbbat
(3) Felhasználás? - Filmnézés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - nincs játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - teljesen mind1
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - nem lesz hordozva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - win7
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - teljesen mind1
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - HDMI vagy DVI port legyen rajta
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? - csak használt
Tikakukac# Igen, túl nagy a választék, nem tudom, hogy induljak el. Reménykedtem benne, ismertek olyan oldalt, mint pl. telefonoknál a gsmarena.com, hogy tudok szűrni arra, hogy "HDMI csatlakozó".
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Szükségem volna egy laptopra az alábbi kitételekkel:
- HDMI vagy DVI port legyen rajta
- win7 fusson rajtaFilmek mennének róla egy TV-re kötve.
Melyik az a legolcsóbb típus, amin már nem csak VGA kimenet van?
Természetesen használtan keresem, állapot, hordozhatóság stb stb semmi más nem szempont.
üdv
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Vennék vmi laptopot általános felhasználásra.
Nem tudom eldönteni, hogy érdemes-e többet kifizetni egy gépért, amiben Core I5 2520M van, egy Core i5 540M vagy 560M-el szemben.
A gép többi paramétere ugyan az, 4GB RAM + SSD lenne.
Internetezésre kell, néha filmet nézni, youtube 1080p videó azért ne akadjon rajta.
Dell E6410/E4310 vagy E6320/E6420 lenne, ezek kb csak a prociban térnek el, utóbbi kb 20-25 ezerrel drágább.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Köszi, akkor laptop kihúzva, a nézéssel és kezeléssel nincs gond, azt most is elérem telefonról is, meg bárhonnan.
A kamera mozgásra képes jelezni és videót rögzíteni, tulajdonképpen csak emiatt kéne egy gép amiben van HDD, rajta egy Win7 és a kamera szoftvere, ha mozgást érzékel, rögzít, de akkor ez valóban másik topik lesz
üdv
-
werszomjas
addikt
Üdv.
0-24 órás üzemre szerintetek melyik a jobb választás?
Egy laptop, vagy egy asztali gép?
Én a méret, a fogyasztás és kezelhetőség miatt a laptop felé hajlok, 0-24 órában menne, 1db IP kamera program futna rajta, aminek kb nulla a gépigénye, tehát valami nagyon buta gép lenne, csak nem tudom mennyire bírná a folyamatos működést.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Üdv,
gépvásárlás előtt állok.
Általános felhasználásra kell, internet, skype, office, autocad, néha filmmnézés, youtube 1080p-t is vigye gond nélkül. SSD mindenképp kerül majd a gépbe.
T400 vagy T410 a kiszemelt.
A kérdés csak az, megér-e 15-20 ezer ft-ot a Core i5-520M proci egy Core 2 Duo P8600 vagy P8400-al szemben? Érezhető bármilyen sebesség különbség? Szigorúan az általam leírt felhasználás mellett.
A két típus ugyanis kb csak ennyiben tér el egymástól.
üdv
-
werszomjas
addikt
Üdv, tanácsot kérnék.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
80.000ft, használtan, de nem baj, ha 50-60-ból kijövök(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Irodai munka főleg, kis AutoCAD, internet(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
NEM(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Minőség, csak üzleti széria érdekel(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Még nem tudom, később lehet, de ez nem kizáró tényező.(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
13-14" között, Felbontás mind1, inkább matt, de jó a fényes is.(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Webcamera és világítós billentyűzet(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Nem(13) Eddig kinézett notebookok?
Latitude E6400, E6410, E4300, E5400, E4310, E5410(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Ennyi pénzért sztem csak használt jöhet szóba.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz btudos #17642 üzenetére
Nekem a Dell dedikált VGA-s
nVidia NVS 4200m (512MB), de valahogy még meg se próbáltam, na holnap felteszem, de nem hiszem én, hogy játszható lesz rajta Bár nem ez a fő szempont, asztali gépen játszom.
Igazából, ami megtetszett, és ami miatt elgondolkodtam a cserén: Asus Zenbook UX32A, pofás darab
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Volna nekem egy Dell E6420, amit lehet hogy lecserélnék (meguntam ), egyelőre csak érdeklődés szempontjából:
A kikötéseim:
- 13-14" között legyen (sokat hurcolom, nem kell a 15")
- háttér világításos billentyűzet (ez fontos, anélkül én már gépet nem veszek )
- HDMI kimenet, webcam
- játék nem lesz rajta (vagyis lenne, de amivel én játszom, pl f1 2012 oda már rengeteget kéne költenem a laptopra, hogy elfusson rajta) szóval marad az asztali
- minőségre hozza azért az E6420 színvonalát, műanyag recsegő ropogó gép nem érdekel
- jó akku idő
- minimum 2év garancia
- egy i3, i5el bőven elvagyok, ssd-vel tervezném bővíteni, mivel teljesen általános dolgokra használom (net, office, autocad, film, zene)Árat nem írok, mert úgyse feltétlen boltból venném, a Dell árából lenne. (180k körül)
Gondolkodom az ultrabook-okban, mi azoknak a hátránya?
Ezen feltételekkel mely típusok ajánlottak?
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Hátha tudtok segíteni.
Kik azok itt a PH-n, akik használt laptopokat árulnak olcsón és megbízhatóak?
Gondolok itt Philo-ra, de ő sajnos felsőbb kategóriával foglalkozik.
Nekem most valami használt gép kéne 40-45k ig, skype, net felhasználásra.
Nincs kedvem az újoncok lopott hibás gépeit böngészni.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Ti melyiket vennétek? És miért?
vagy
A kettő között a különbség:
Asus 500GB HDD míg a Sony csak 320GB, más paraméterekben megegyeznek.
Ár: az asus 10ezerrel drágább
üdv
-
-
werszomjas
addikt
Új laptopot hol érdemes venni?
MediaMarkt, Notebook.hu, Notebookstore, Laptop.hu, Laktopszalon.hu, ezek megbízható források, vagy van amelyiket hanyagoljam?
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz btudos #10182 üzenetére
(#10181) darvak köszi, mindjárt nézek Samsung és Vostro tesztet akkor
Sokszor lesz úgy használva, hogy a fejhallgató nem megoldható, így mindenképp alapból jól kéne hogy szóljon.
Bill világítás: mióta világítós billentyűzetes laptopom van, azóta az nálam alap (igaz ez a gép barátnőmnek lesz, ő még ugyan nem tudja, lehet világítós billentyűzet nélkül élni, csak nem érdemes )
Support, megbízhatóság, szerviz téren melyik a legjobb?
Dell ugye 3év garancia, többi csak 2év, dell-nek van rendes magyar support, többinek jól tudom, hogy nincs és külföldre küldik javítani?
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz werszomjas #10178 üzenetére
Ja és ami még fontos, a jó (tiszta, hangos) hangszóró.
Elég sok zene/film megy majd a gépen és nem mindig tudok hozzá hangfalat kötni.
Valamint kihagytam mire lesz használva:
Általános használat: zene, film, net, játék nem.
Illetve HDMI-n hozzá lesz kötve tv-hez, tehát tudja a full hd felbontást hdmi-n
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Laptop vétel előtt vagyunk
Kijelző: 13-14" között
Proci: i3, i5
Ram: minimum 4GB
HDMI legyen
Világítós billentyűzetÁr: kb 250k, de lehet picit több
Eddig ezeket néztem ki:
LENOVO IDEAPAD U310 és U410
ASUS ZENBOOK UX32A illetve az ASUS ZENBOOK UX32VD
DELL VOSTRO 3460
SAMSUNG 5-ös sorozat: NP530U4C vagy NP530U4B
És a Sony VAIO E, T, S, C sorozat is tetszetősKicsit sok van a listán így első körben ki kéne húzni néhányat.
Ezek közül van, ami valamiért nem ajánlott?üdv
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Laptopot vennék, kb 150k a keret, a lényeg, hogy 14,x" körüli legyen, 15,x" már sok, sokat lenne hurcolva.
Játék nem lesz rajta, átlag felhasználásra lesz.
Garancia minimum 2év legyen rá, és a jobb, megbízhatóbb márkák érdekelnének.
Akku minimum 3 órát menjen el normál használat mellett.
Mi most a sláger termék ilyen áron?
Csak új érdekel.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Laptopok alkatrésznek
- ACER Aspire E15 HDD nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest