Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecz
aktív tag
A Dell 5470 helyett van valami a kövi igényekkel?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A következő 1 hónapban.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
~260.000.-
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Általános otthoni multimédiás felhasználás.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Néha. Keresgélős játékok, Wot, WoW, Swtor. Ezeket közepes részletességgel. De nem a játék a mérvadó.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Minőség.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Szeretnék. Konfigtól függően, ha már nem fér bele, akkor a bővíthetőség lehetősége legyen meg.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
14" (Igazából lehet, hogy a 13+" is jó lenne, de olyat még nem fogtam.)
(8) Notebook tömege?
Ebben a méretben lényegtelen.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Lehetőleg Win8-al.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
SSD-vel minimum 120 GB, HHD-vel Minimum 500 GB, a RAM min 6 GB, optikai meghajtó kimaradhat, de jó, ha van.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Webcam, HDMI
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Nem.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
A Dell 5470 nagyon bejött, de eltántorít a wifi probléma, mivel a 7537-el már megszívtam egyszer. Viszont nagyon megtetszett benne a baromi jó akkuideje, gyorsasága, amit viszont láttam az 5470-ben. Wifi sz@rakodással viszont felejtős
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
újAnnyira kiábrándító, hogy annyira jó gépek lennének a 7537 és az 5470 is, csak a wifivel szúrták el az egészet.
-
kecz
aktív tag
Hali!
Az Asus N550JK-ról van már valamilyen használati vélemény? -
kecz
aktív tag
válasz Pocok256 #59603 üzenetére
Erre én is nagyon kíváncsi vagyok, mert a 7537 vásárlásától elálltam (bár már lassan lekettyen a 30 nap a héten és még sehol a pénzem), de tetszett annyira, hogy ha fix javítási metódus van rá, akkor szó nélkül megvenném megint. Tudom, hogy nem a legjobb vásárlói magatartás, de hát azért a gyártói oldalról van vaj a fül mögött. Akkor lennék a legnyugodtabb, ha valaki TL-WR740N TP link routerrel is tudná tesztelni.
-
kecz
aktív tag
Úgy döntöttem visszaadom a LSZ-nak a 7537-et, amit nagyon sajnálok, mert nagyon megszerettem. De ezzel a wifi problémával egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Tudnátok ajánlani valamit helyette?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Elkövetkezendő egy hónapban.
260e
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Játék is lenne hébe-hóba, de nem ez az első szempont. Többnyire multimédiás használat alap office-al.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Többnyire MMO játékok, ezeken kívül egyszerűbb stratégiai játékok. Ha lehet, akkor natív felbontásban futtatnám őket minél részletesebben.
minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Hát ha nem is most egyből később igen.
15.6", lehetőleg FHD és IPS. Ha valamelyik nem jön össze az árkategóriában, hát nem lesz.
(8) Notebook tömege?
lényegtelen
Ha kijön a keretből, akkor vele. Most ez alatt a pár nap alatt megtetszett a win 8.1 szóval lehetőleg ezzel.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Optikai meghajtó nem létszükség, háttértárnak meg tökéletesen elég 250-500 GB
webcam
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Dell Inspiron 5537, Dell Vostro 5470, Lenovo Ideapad Z510, Lenovo Ideapad Y510p
újat szeretnék.[ Szerkesztve ]
-
kecz
aktív tag
Sziasztok!
Erre a 7537-re nem tudtok valami alternatívát? Lehetőleg a LSZ-től. De az se baj, ha nem:DELL Inspiron 7537 15.6 HD, Intel® Core™ i5-4200U 1.6 GHz, 6GB, 500GB, No ODD, Nvidia GT 750M 2G, Win8 64bit
Esetleg ez a 5537 mennyire hasonlít rá? -
kecz
aktív tag
Sziasztok!
Múlt szerdán megkaptam a Dell 7537-et, de ma el is vitte a futár. Ment szervizre wifi problémával. Egyébként nem lehet, hogy az alu borítás zavarja be a wifi vevőt? Ismertek olyan 7537 tulajt, akinek a beépített wifi modullal működik rendesen a netezés? -
kecz
aktív tag
válasz Pocok256 #55972 üzenetére
Pénteken rendeltem tőlük 7537-et win nélkül. Kíváncsi leszek rá, hogy milyen lesz a gép.
Sajnos még aznap délután hívtak, hogy sajnos már nem tudják beszerezni azt a modellt, így az SSD-ről lemondtam egy hónapig és Win8-asat rendeltem. Elvileg a héten jön. Várom már! Egyébként csak ilyen 20 ezer forintos módszer van rá csak, hogy a HDMI-t összekössem egy régebbi (scart) tv-vel? -
kecz
aktív tag
válasz Pocok256 #55422 üzenetére
Kinek mi az élvezhető. Nekem is mindig olyan gépem volt, hogy vagy szaggatott rajta egy játék, vagy low-on ment el csak, de én végigjátszottam, mert érdekelt a sztorija. Ha ilyen körülmények közt gépezel, észre sem veszed, ha egy játék mondjuk 15 FPS-t produkál, szemben azokkal, akik 50+ FPS-el szoktak multizni.
Van akinek hozzá van szokva a szeme, van akinek nem. -
kecz
aktív tag
Hali!
Ami a MediaMarktban a weshopban X forintba kerül, az a helyszínen is ennyibe kerül? Ami azt illeti eléggé zavar, hogy pixelhibára nem találtam náluk garanciát sehol. Még fizetőset sem. -
kecz
aktív tag
válasz AxBattler #54905 üzenetére
Értem. És ha kompromisszumot kötnék, hogy kisebb részletességgel vagy kisebb felbontáson játszok?
Százalékában úgyis többnyire inkább netezni, filmezni és olvasni szoktam. Játék csak alkalmanként van, de akkor azok, amiket említettem.
Igazából az E540-ről érdekelne a véleményetek, mert arról nem nagyon találtam itt véleményt, ellenben az 5537-el. -
kecz
aktív tag
Sziasztok! Szerintetek melyik a jobb erre a felhasználásra?
"(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Február közepén
260e
Játék is lenne hébe-hóba, de nem ez az első szempont. Többnyire multimédiás használat alap office-al.
Többnyire MMO játékok, ezeken kívül egyszerűbb stratégiai játékok. Ha lehet, akkor natív felbontásban futtatnám őket minél részletesebben.
minőség
Hát ha nem is most egyből később igen.
15.6", lehetőleg FHD és IPS. Ha valamelyik nem jön össze az árkategóriában, hát nem lesz.
(8) Notebook tömege?
lényegtelen
Ha kijön a keretből, akkor vele.
Optikai meghajtó nem létszükség, háttértárnak meg tökéletesen elég 250-500 GB
webcam
nem
Dell Inspiron 7537
újat szeretnék."Dell 5537 i7-el vs Lenovo Thinkpad E540 i5-el.
Ami azt illeti, kicsit tartok az i7-től, hogy nem fogom kihasználni és csak az akkuidőt fogja nekem rövidíteni meg a hőmérsékletet emelni.
Korábban a 7537-et néztem, de rájöttem, hogy a dizájn nem éri meg nekem a felárat, inkább a full HD-t kezdtem preferálni.
-
kecz
aktív tag
Sziasztok! Minden Dellre van NBD gari? 7537-el szemezek.
-
kecz
aktív tag
Az új 5537 és 7537-ek között a lényeges különbség csak a ház anyaga lenne illetve az IPS lehetősége a 7537-eknél? Mert árban jelentősen lejjebb vannak az 5537-ek. Ezért az árkülönbségért lehet lemondok az IPS-ről. Meg még lehet a FHD-ról is. Cserébe lehetne egy 250 gigás SSD-m is.
-
kecz
aktív tag
Munkához tuti nem használnám, arra van céges, amit ha lehet nem hozok haza.
Net, alap office, filmek, esetleg MMO játékok. Cad, grafikus programok is kilőve.
Később valószínűleg fogok venni bele egy ssd-t.
Ez szimpatikus is.Eredetileg valami kezdő üzleti gépet szerettem volna venni, de átpártoltam az IPS felé. A kettő együtt sajna nem megy. Maximum 250-260-at szánnék rá.
[ Szerkesztve ]
-
kecz
aktív tag
Köszönöm! Egy Lenovo Z510-et fogok neki ajánlani fehérben.
Más:
Magamnak is kellene nemsoká, mert a kölcsön laptopom néha-néha magától kikapcsol már
IPS panelesek honnan kezdődnek? Valami értelmes brand (Lenovo vagy Dell pl.) Azt sem bánnám, ha üzleti lenne, de ne feltétel. -
kecz
aktív tag
Sziasztok! Lányismerősöm szeretne ultrabookot venni, lehetőleg fehéret. Semmi komolyra nem használná, alap dolgok. Net, office, multimedia.
Mennyibe kerül egy normális ultrabook mostanság? Gondolom nem olcsók. -
kecz
aktív tag
Sziasztok!
14" vonalon van esetleg olyan kijelzővel rendelkező gép, amin lehet normálisan olvasni? Esetleg csak TN+film panelesek vannak? -
kecz
aktív tag
válasz Chaser #48089 üzenetére
Az új modellek közt lehet lesz valami jó. Egy új generációs i5-el lehet kiegyeznék.
-
kecz
aktív tag
válasz Chaser #47964 üzenetére
És a Vostro Laptopokkal mi a helyzet? Elvileg üzletiek, nekem nem kellene üzleti, de a paraméterei jónak tűnnek. Ujjlenyomat olvasó pl kimaradhatna nyugodtan.
-
kecz
aktív tag
Helló!
Január-február környékén szeretnék majd laptopot venni és arra lennék kíváncsi, hogy mit ajánlotok.
Árban maximum 180-200e lenne a keret, de ha valami olcsóbb az sem baj. Illetve ha valami nagoyn best-buy, akkor ha kicsit több az sem baj.
Amire használva lenne: net, office, kevés CAD vagy Inventor jellegű program, néha játék (barátnőmnek lenovo z580 van, annak a játékteljesítménye kb megfelelő), filmnézés.
Lehetőleg SSD-t szeretnék bele, nem lenne rossz, ha matt kijelzős lenne és ha világítana a billentyűzete. Főleg konnektorról üzemelne, de ha 8 órát vonatozok, nem bánnám, ha nem is az egész utat, de nagy részét kibírja. -
kecz
aktív tag
Sziasztok!
Barátnőm szeretne laptopot vásárolni, mert a mostani Asus F5-je már kezdi megadni magát.
Következők lennének az igényei:
1.: Max 180-200ezret szánna rá,
2.: A kijelző mérete az a normál laptop kijelző méret (15" körüli), lehetőleg olyan kijelzővel, amin nem csillan vissza a nap/lámpa fénye
3.: Jó lenne a minél könnyebb, de 95%-ban csak íróasztalon van használva,
4.: Főleg office programokkal, internetezésre, filmezésre, és nagyon egyszerű játékokra használja,
5.: Szerintem a megbízhatóság fontosabb lenne egy ilyen kaliberű gépbe, mint a teljesítménye,
6.: OS nem kitétel,
7.: SSD jó lenne, memória csak annyi kellene, ami a fentebb említett felhasználásra elég (szvsz 4 GB max),
8.: skypehoz, ilyesmihez jó lenne webcam, mikrofon. Esetleg még egy HDMI.9, 10-re még nem tudok válaszolni.
Ami még fontos lenne nagyon, hogy csendes! legyen. Illetőleg, mivel mégis csak egy nőnek lesz, lehetőleg nézzen is ki valahogy.
Köszönöm előre is a segítségeteket, remélem nem egy nem létező konfigurációt adtam meg, kompromisszum ajánlatokat szívesen meghallgatok. További előny, ha egy debreceni üzletben megtalálható (pl: laptopszalon, edigital).
-
kecz
aktív tag
Na ezt csak azért írom le, hogy legyen a későbbiekben a fórumtársaknak az ajánlásokhoz tapasztalatuk... vagy meg tudjátok érteni.. vagy legalábbis egy "új" szempont.
Mondjuk ezt pont nem írtam le, de ő egyetemista. De mivel 100 km-re lakik a sulitól, így könnyebb évente a lapost behozni, mint egy PC-t. Sajnos nála nem olyan egyszerű a beköltözés, így egy notebook ezerszer praktikusabb, mint egy pc. Egyébként én is pc-t raktam volna össze neki. Félreértés ne essék, teljesen értem a laikus vagy legalábbis a hozzá hasonló körülmények hiányában támasztott szempontjaid. Csak egyszerűen szeretném megmagyarázni. Bocsi, ha homályosan fogalmaztam.
Jó éjt mindenkinek! -
kecz
aktív tag
Helló!
Barátnőm szeretne laptopot, nekem azt mondta max 200E (szerintem az se baj, ha olcsóbb).
Amire használná: internet, office programok, filmezés, zenehallgatás. Azt is szeretné még, hogy jól nézzen ki, lehetőleg fehéret szeretne. Többnyire asztalon van használva (90%), nincs hordozva.
Ami pedig szerintem fontos lehet még: 5 évig minimum legyen használható. A hűtése legyen jó. Kijelzője legyen matt, jól olvasható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Renault, Dacia topik
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen videókártyát?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Új ASUS Vivobook Go 15 OLED laptop, i3-N305, 8GB/256GB, Windows11 Home, garanciával
- HP 255 G8 - 8GB/256GB - 15 - WWINDOWS 11 Pro
- Asus X415EA / Intel Core i3-10110U / 8 GB RAM
- Lenovo gépek,X240,X250,X1Carbon
- Dell Precision 5540, 15,6" FHD IPS, Xeon E-2276M 4,70 Ghz CPU, 16GB DDR4, ÚJ 256 GB NVMe SSD, T2000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest