Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balli
őstag
Köszi srácok, igazatok van.. na ezt még végig gondolom
Athens 2004
-
Balli
őstag
válasz Tikakukac #63441 üzenetére
Köszi! Bár 7éve van laptopom, előtte desktopom volt (nem akarok többet) de a kinézett N550jk helyett elkezdtem szemezgetni ezzel: Asus AIO ET2311 Igazából a hordozhatóság egyáltalán nem számít, csak megszoktam a laptopot (arról dolgozok nap mint nap), de végig gondolva jobban járnék egy ilyen AIO-val (nagy zúgó-búgó gépet nem akarok a nappaliba). Kicsit off topic tudom, de mit gondoltok? (Nem a linket boltról kérek véleményt)
Egyedül azt sajnálom, hogy nincs benne dedikált VGA, de mivel nem játszom ez nem hátrány (CIV5-t meg elfut ezen is ha jol olvastam, amivel tervezzuk hogy néha játszanánk majd) A 23" IPS kijelző egész jól hangzik[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
Balli
őstag
A VGA erőssége a játék mellett miben játszik még szerepet es mekkora részben? HA jól tudom photoshop és videóvágásnál is számít, mennyire? Vagy van egy szint ahonnan már minimálisan?
Athens 2004
-
Balli
őstag
Most igazoltak vissza a Notespéci üzeltből (mert a honlapjukon is GDDR5 van felüntetve) miszerint:
"Az Asus N550JK-CN059D Notebookban található nVidia GeForce GTX kártya már GDDR5-ös modulokkal készül"Athens 2004
-
Balli
őstag
Holnaptól?? Hol? Még múlt héten kaptam azt az infot, hogy nem lehet tudni mikor lesz elérható a magyarországi disztibútoroknál
(#62681) dbala: itt egy tavalyi teszt a N550JV modellről. Azt gondolnám, hogy ezt lehet alapul venni és csak a hardware-ban vannak lényegi különbségek, mindenesetre alapnak jó, amig 550jk-ról nincs teszt.
(#62680) Tobias: ez szerintem is igy van, mondjuk én legalább 5évre tervezek vásárolni laptopot (aztán majd meglátjuk, mostani is 7éves) és ki tudja mikor jön még ez jól, illetve az a plusz 27k ebben a kategóriában már nem olyan nagy plusz. Mondjuk én a túlzott melegedéstől tartok csak (gondolom jóval nagyobb mint I5-nek)Athens 2004
-
Balli
őstag
Egyenlőre az Asus N550jk mellett döntöttem én is, mint páran ahogyan látom. Az i5-4200H változat már el is érhető néhol és ahogyan olvasgatom a forumot, úgy tűnik ez a népszerűbb változat. Miért? Ha nem sürgős nem lenne érdemes még várni egy kicsit az i7-4700HQ változatra és kifizetni pluszba a nagyjából 27k felárat?
[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
Balli
őstag
válasz Tikakukac #62194 üzenetére
Azért TN panelnál óriási különbségek vannak. Illetve tisztán kategóriába lehet szedni, hogy egyes modelleknek nagyon jó kijelzőjük van (pl: Y510p, Dell XPS RGBLedl stb..) és van sajnos azért a nagy többség amelyeknek szörnyű TN paneljük van (hosszasan lehetne sorolni még felső kategóriát is beleértve). Illetve naivan azt is gondolom hogy meg a legelcseszettebb IPS panel is sokkal jobb mint egy sima átlagos TN, de javítsatok ki egy példával ha nem így van mert nem vagyok hozzáértő de érdekel a téma. IPS panel notebook után nézegetek, ha tudtok példákat mondani hogy melyik modellekben van rossz panel azt szívesen venném, nehogy belefussak ( táccstól vagy az esetleges egyedi gyártási hibáktól eltekintve)... mert ügye TN esetén egyértelműen csokorba lehet szedni, és nekem az van a fejembe hogy ami IPS az már rossz nem lehet, nyilván technika ez is és mint ilyen vannak különbségek....
Athens 2004
-
Balli
őstag
válasz brumi1024 #62186 üzenetére
Igazad van, hogy csak a technológia alapján nem lehet következtetéseket levonni. Egyébként tudsz mondani példát rossz minőségű IPS panelre?
Pár hete voltam egy notiszalonban (az Árkádban)... ki volt rakva egy rakat laptop. Egy 260ezres Asus N550LF (egyetlen kirakott IPS laptop) egyszerűen körbe verte az egész mezőnyt , konkrétan a mellette lévő fél milla körüli Dell-re egyszerűen fájt ránézni... mondtam is a segítőkész eladónak, néztük állítgattuk, de csak biccentett, hogy igen ez van. A kiállított példányok közül egy vette csak fel a versenyt az y510p, amire simán ráböktem volna hogy IPS panel első látásra, nagyon szép képe volt (nem szakavatott szemem van). Persze lehet beállítással finomítani stb.. de döbbenet különbségek. Nyilván ezt csak a kiállított példányokra vonatkozik, tehát nem reprezentatív
Céges laptopom egy HP EliteBook, feleségemnek egy felső kategóriás Dell (most hirtelen nem tudom a modellt)... mindkettőre rossz ránézni, inkább nézem a 8éves Sony laptopom kijelzőjét.
Amit írtál modelleket szívesen megnéznék, biztos nagyon jók lehetnek... viszont azok meg árban már teljesen más kategóriaIgen, pl amit fent irtam LF-ben, illetve ebben is: N550JV Asus 550 IPS panelja élőben is nagyon jó, illetve tesztekben is jókat írnak róla (pl linkelt teszt)
[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
Balli
őstag
válasz gixxer-tomee #62181 üzenetére
Ebben IPS panel van, azaz igen teljesen jó a kijelzője. Viszont nem csak az olcsóbbakhoz képest jobb, de sok sok méregdrága laptophoz képest is...
Athens 2004
-
Balli
őstag
En arra jutottam, hogy sajnos igen.. nincs alternativaja az N550jk-nak. Be is rendeltem egyet, de most hívtak a notispéci üzletből, hogy a disztibútor visszavonta azt hogy Május 10-re lesz készleten belőle, nem lehet tudni, hogy mikor lesz És mivel nem tudok más FHD IPS alternatívát ebben a kategóriában, most tanácstalan vagyok...
[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
Balli
őstag
válasz ribarszki #61568 üzenetére
Ez igy van sajnos
250-300k katergórában, újonnan és korrekt felszereléssel 15" méretben, ahogyan én látom van az Asus és nincs más alternetíva IPS laptopban. Ezért döntöttem emellett, mert nekem az IPS alap szempont volt, nem kompromisszum képes. Vagy itt van még I5 procival ocslóbban, vagy a G56 ebben a kategóriában és ezek lehetnek az Y50 alternatívája, ha fontos neked is az IPS.Athens 2004
-
Balli
őstag
válasz Tikakukac #61059 üzenetére
Köszi.
+1 részt nem értem. Egy szóval sem mondtam, hogy az india piacról beszélek. A Dell support ki lett szervezve Indiába, azaz ha bajod van őket kell híni, és elég körülményes az egész, mint ahogyan azt olvastam (illetve premete megerősitette) VAlamint azt is kérdeztem, hogyan működik ez itthon, mert nem tudom.. nem tudom mi itt a gond, na mindegy is... köszi a választ Chaser neked is!Athens 2004
-
Balli
őstag
válasz Chaser #61053 üzenetére
Annak idején nézegettem a Dell XPS 18 AIO-t amikor megjelent. Garncia, support csili vili miegymás. Most nem keresem meg, de tudom, hogy a kulfoldi Dell forum majd felrobbant, mert problemak voltak a gepekkel, es a garancia/support Indiabol hat egyenlo volt a semmivel finoman fogalmazva. Elvittek a gépet, két hónap után visszajött ugyanazzal a gonddal, több órás telefonálgatás külföldre eredmény nélkül stb.... már ott tartottak néhányan, hogy kidobját a gépet, soha többé Dell, a Dell csak addig jó amig nem kell gariztatni stb.... ez elegge megmaradt bennem, nem tudom hogy itt hogyan működik a gariztatás, ezzel szokott-e gond lenne..
Athens 2004
-
Balli
őstag
Köszi srácok! Acer-re nem is gondoltam volna, az a márka nem szimpatikus. De egy Lenovo-ra vagy egy Asus-ra azért az gondolnám, hogy az redben van. A linkelt G56JR vagy egy y510p notinak nem jó az anyaghasználata?
Szerk: Lehet tudni, hogy a Y50 laptop mikor jön ki? (Googlizom, de nem talaltam)[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
Balli
őstag
válasz Chaser #61045 üzenetére
Köszi szépen! Megnéztem és nem igazán értem, hogy mi kerül ennyibe ebben a laptopban. Anyaghasználat? Feleségemnek hasonló Latitude céges laptopja van, jó az anayaghasználat, de ekkora felárat nem fizetnék érte. Illetve pont ez az ami nem szimi, hogy céges laptop érzetet ad. Ezt aG56JR laptopot néztem még 300ezerért, illetve ennek már IPS panelja van, szerintetek?
Athens 2004
-
Balli
őstag
Sziasztok
Nem is ragoznám túl, az igények:
(1) Mostanában venném, de tudok kicsit várni egy ideális gép megjelenéséig
(2) Keret: 200k-t szántam rá, de kitolható 300k-ig
(3) Általános felhasználás, hobbi szintű PhotoShop és videovágás (családi)
(4) Játékra nem használám, bár stratégia játékok nem baj ha elfutnak rajta (Civilization, SimCity)
(5) Minőség fontos
(6) SSD-t szeretnék bele
(7) Kijelző: ennek minősége top prioritás! 15”, full HD, IPS panel nagy előnyben, nagy betekintési szög, színhűség…
(8) Notebook tömege, mindegy, nem fogom hurcolászni
(10) Tárhely lényegtelen (SSD, amin elférnek a programok… van NAS), RAM min 8GB, optikai nem fontos
(14) Nem zárkózom el a használttólMit ajánlotok?
Athens 2004
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest