-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz Because #122363 üzenetére
Imádom a Pavilionok "huppogós" fedlapját, lásd 2:03-tól.
-
szabonagyur
félisten
válasz Because #92045 üzenetére
El is olvasod amúgy amiket írunk vagy csak a felét?
De leírom neked röviden hátha így megy:
Kolléga kért gépet 150ből a legjobbat-->megkapta->AMD nem kell->mondtam, hogy pedig ettől jobb nincs->de AMD nem kell->mivel intel+nvidia mind gyenge így teljesen mindegy mit vesz-> erre megsértődik, hogy minek mondom, hogy vegyen rossz gépet---->>>> Következtetés: jó gép nem kell, rossz gép kellene, de mégsem mivel rossz.-->Tehát kolléga elvárja, hogy majd a varázskalapból valaki elővesz egy Dell 3542-t 840M-el 150-ért, vagy akár egy Asus N551-et.Kifejtenéd ettől mit kellene többet tennem? Kíváncsi lennék rá... írod, hogy türelmesebben. A kolléga a témát letudta annyival, hogy ha nem tudok intel+nvidia-t ajánlani akkor hagyjam is a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Because #92045 üzenetére
Nem is mennék oktatónak az biztos. Napjában 10-szer mondják meg nekem mekkora hülye is vagyok, hidd el akkora türelmem van, hogy azt nem tudnád ábrázolni egy grafikonon sem. Ha nem lenne türelmem akkor régen végigvertem volna pár embert, nem tettem, ergo van türelmem. Hosszú évek óta. Pedig feszegetik a dolgokat rendesen, vannak nagyon ügyesek.
igen mivel itt gyűjtitek a hozzászólásokat ezért akkár 100x100 ugyan azt leírni mindnekinek.
Vagy 50 hsz.-t mindig visszaolvasni. Ezt pedig keresésnek és értő olvasásnak hívják. Ha valamit nagyon komolyra vennék a magyar érettségiben az a szövegértés. Az emberek többsége egy plakátot tud max egyben értelmezni ahol van 3 szám és 3 szó. Ezután már offline van.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Because
őstag
válasz Because #91866 üzenetére
csak azért kérdeztem, mert egy fél órás akksiidővel kitörölheti az ember ha pl. elviszi előadásra ahol nem mindig lesz konnektor és mondjuk csak a diákat akarja lapozni rajta, de a 90 perc 1/3-nál teheti el... vagy menjünk ki a parkba olvasni vele se biznisz. jó tudom lehet venni utángyártottat (ami kérdés mit tud)
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz Because #91694 üzenetére
Hát, ha te hurcolásznád annyit mint én országok és épületek között, nálad is szempont lenne.
Egyszerűen rentegeteg számít, hogy 1,5 vagy 2.5kg. Egy majd 3 kilós laptoptól a nap végére majd leszakad a karom, a macbook airt meg félkézzel fogva rohangáltam fel-alá, meg sem éreztem.
És nem izgulok rá hűtési rekordokra meg csillivilli játékokra, arra otthon van PC, amikor van időm azon lehet gyalulni a játékokat, 24 colos monitoron.
Még a laposság sem lenne számomra érdekes, de ezeket a paramétereket csak az ultrabookok szokták szállítani, amik laposak is.
Üzemidőben sem kell herkules, ha 4-5 órát kibír egyhuzamban az nekem jó, általában utána dugasz közelébe kerülök, ha tudom h tartósan aljzat nélkül leszek, ott a tablet, azt lehetetlenség lemeríteni(melóval)Azért régebbi ultrabookokat már egész jó áron lehet látni, úgy nézem. Van milyen ultrabookot vegyek topik?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Ruuwa
tag
válasz Because #90723 üzenetére
Használtan vásároltam a Lenovo T410-emet, ami már nem egy mai csirke. Matricája alapján 2010-ben gyártották. Amikor kihozta a kedves eladó, elsőre, de másodikra se látszódott, hogy nem most vette le róla a fóliát. Alaposan megnézve már látszott, hogy az egyik sarkán a fedlapnak kicsit megkopott a borítás. Van vagy 1,5 mm2. Ennyi. Hazahozva rögtön szedtem szét, hogy jól kitakarítsam. Hát nem kellett. Egy porszem nem volt benne.
Lehet, hogy nem a legkeskenyebb, és biztos nem a legkönnyebb gép, de 70k forintért életem egyik legjobb vétele az biztos.
Valami tréfás, humoros, mégis mélyenszántó gondolatokat magában hordozó, rövid, velős mondat, mely egyéniségem rendkívüli sokszínűségéről tesz tanúbizonyságot.
-
Tikakukac
titán
válasz Because #90723 üzenetére
nekem sajnos gusztusom nem lenne egy karcos használt géphez
Sajnos 1 héten belül veszem a 2. olyan használt gépet amin vagy a teljes kasztni új vagy pedig nincs rajta egy kis kopás-karc sem és gyári. Még szerencse, így nincs gond a gusztussal
amúgy ezeknek a billje ki szokott lenni takarítva? vagy lehet vadászni a szőrszálakat?
Ezen én is el szoktam gondolkozni, miután agyig karcos fedlappal visszajönnek szervizből a gépek, meg látom Homáron, hogy a telókkal a budikban csináltak képeket amiket a user megtalált
Nos, ennyit az "én fingok bele elsőnek" mentalitásról.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Because #89941 üzenetére
Kinek mi. A legutóbbi Acer is tökre minőségi volt, amíg nem vittem a saját gépparkom közelébe addig tartotta is. Utána hervadt a virág.
Az üveg repesztős sztori meg akkor lesz tök 1 szint amikor ugyanúgy ugyanott pont ugyanolyan lendülettel ejted le. Nekem is esett tok nélkül telóm 5 lépcsőfokot és nem lett baja. Haverom vastag gumitokkal pedig tört már LCD-t is ugyanígy. Ezek nem összehasonlíthatóak. Óráknál van szabvány ütésállóságra, mikor a kis kalapáccsal ütik meg, ugyanígy ha megcsináljátok telón kiderül melyik törik be hamarabb. Addig sajna ez csak minősített eset.
-
-
Tikakukac
titán
válasz Because #89432 üzenetére
Azért kell kiemelni, amiért használt gépeknél is, hogy vannak rajta használati nyomok, ha kegyetlen minimálisak is, de vannak. Mert az értelmileg alsóbb szinten lévő emberek kedvelik az x éves használt gépeket tized áron, de olyan állapotban ahogy szerintem kiállított gépek sincsenek olykor a boltokban.
Lokalizációt lekérdezted? Biztos buherált az a bill?
Én se kapok fizetést belőle csak nem az első eset amikor döbbent arcokat látok, hogy atyaég ez használt és hát használt? Szóval ja. Ha meg nem okés, már rendelem is a gépet, csilivili lesz, igaz, lesz ára is.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
-
-
szabonagyur
félisten
válasz Because #88575 üzenetére
Komolyan nem bírod befejezni az állandó Offolást meg flamelést? Az a bajod, hogy senki sem ajánlotta még neked a kinézett gépet? Még az Acer témában sem kaptál rá pozitívat, ez pedig igen nagy szó szerintem.
Ha megnézed (végre kinyitnád a szemed és olvasnál, nem csak 1-1 dologra írnál valami) láthatod, hogy nem 1-2 konzumer gép van ajánlva.... De ha ilyen szakértő vagy, hogy tudod mi elégíti az igényeket nem értem minek kérdezel egyáltalán? Tudod mit kell venni, bemész, leveszed a Tesco polcáról és örülsz magadnak.
-
laszlobak
tag
válasz Because #88550 üzenetére
Notebookcheck's Top 10 Multimedia Notebooks,
iPon Acer Nitro tesztSaját tapasztalat még nincs, különben le- vagy rábeszéltem volna már valakit. Más is érdeklődött már, nem sok embernek lehet vele még tapasztalata.
[ Szerkesztve ]
A lényeg mindig a részletekben van...Tanácsot lehet kérni, de a döntés felelőssége a Tied! (mindenkinek úgysem fogsz tudni megfelelni)
-
laszlobak
tag
válasz Because #88534 üzenetére
NV, úgy mint NeVer Mind? - Valamit keversz, az NV sorozat nem létezik.
A Az Acer Aspire V17 Nitro (VN7-791G-759Q) tényleg jó visszajelzést, és 86%-ot kapott az NC-n.A lényeg mindig a részletekben van...Tanácsot lehet kérni, de a döntés felelőssége a Tied! (mindenkinek úgysem fogsz tudni megfelelni)
-
szabonagyur
félisten
válasz Because #88421 üzenetére
Te most mi a **ról beszélsz komolyan? Ez a MIlyen notebookot vegyek téma. Van egy szabályzata a témának, melyet követni kell ha tetszik ha nem. Ha azt mondod a gép 250e Ft, játékra kell akkor ajánlunk neked gépet ami játékra való és kész. Senki nem akart neked semmilyen használt üzletit ajánlani, remélem ezt is látod.
De tudod mit ha ennyire kell vélemény: a gép túlárazott, a VGA feleslegesen 2GB-os, gyenge játszani, a CPU nem sokat ér így magában, a gép hűtése gyenge, Acer garancia gyenge.
Ja és szólok amit művelsz flame kategória, ne akard, hogy pihenőre küldjön egy modi. Ja és ahogy rádkerestem visszatérő kategória vagy, ebből nem kérünk.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Because #88421 üzenetére
akkor tehát nem tudtok véleményt formálni semmiről....
De még mennyire tudunk, csak nem fog tetszeni. Mondjuk, hogy az Acer szervize mekkora egy ótvar fos és milyen elspórolt már egy rohadék csatlakozó is az alaplapon.
és továbbra is használt üzletiket ajánlgatjátok
Pont előtted lett betolva 2 új gép. Biztosan okos ötlet egyből támadni és fröcsögni? Gond és fáj neked az az Elitebook? Este bánt álmaidban?
így viszont értelmet a topik elég lenne egy lista mit mire vegyél
Na már csinálhatod is a listát, reform v3000.45 ismét. Nem értem ez miért jó.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Because #88417 üzenetére
Híre az van. Sajnos az van.
Mondjuk átnevezgetni meg bevezetni dolgokat nem nehéz, mert így törölve is lesz a múltja egy szériának és mindenki happy, ugye.
Egyébként ha ennyire konkrét vagy Acer topik a te embered inkább.
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz Because #88414 üzenetére
Akkor ne mond el mire akarod használni, én sem fogom véleményezni
Komolyan nem értem mit kell titkolózni? Lehet tudunk mondani jobbat, lehet te mondasz egy olyan bomba árat amiért beszerzed, hogy meg is érheti. De ha nem hát nem, lehet így is
(#88417) Because : akkor meg rossz témában vagy, ez az ajánlós téma.
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz Because #88410 üzenetére
Szia
Csak azért, hogy vásárolni tudj 0%-ra nem kell ilyen drága gépet venni
(#88412) Because: még mindig nem esett le, hogy nem vagyunk gondolatolvasók, nem tudjuk mire kell a gép?
Amúgy játékra ez a gép nem való, árban nem tudom mennyi de tuti túlárazott.[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Because #70996 üzenetére
Ezen sokat gondolkoztam en is... cipelos draga noti jatekra, vagy ugyan ennyibol egy brutal eros asztali. Mindig az utobbi gyoz nalam, cserebe hetkoznap nincs jatek (teny, hogy a dosboxos es indie jatekok 100x jobbam lekotnek, mint barmely mai realisztikus game), helyette egyetem, melo, baratok. Hetvegen viszont ott a nagy monitor, es a folyamatosan upgradelt eros asztali.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Because #70992 üzenetére
Jah, csak akkor vallalni kell, a sok kompromisszumot. Vagy a magas 2-300K-s árat. A megsülés tényleg problema. Szegeny cimbim egymas utan ket 150 koruli laptopot fogyasztott el. Porszivo, forro belso, meghalo alaplap, gyakori temp shut down/ lassulas...stb...lehet megerte volna eloszor kiadni 300 rugot, es meg ma is menne a gepe...
[ Szerkesztve ]
-
-
adam0913
tag
válasz Because #70476 üzenetére
En is csak U-val talaltam, volt meg egy asus is a kalapban ugyanezen az aron es specifikaciova csak full hd helyett i7-es proci volt benne..az a 20%os teljesitmeny novekedes szerintem nem er annyit (1, ki se lenne hasznalva, 2, orulok ha az i5-ot is huteni fogja rendesen napi 4-5 ora hasznalat mellett.)
-
Tikakukac
titán
válasz Because #52967 üzenetére
Mert tőlük nem kapunk pénzt...
Viccet félretéve: 1 fecske nem csinál nyarat, és kettő sem, szépséges, hogy 2 Acer bírja, én azt tudom, hogy a műgonddal választott gép ami otthon üzemel, gyorsabban kopik heti 10 óra felhasználástól, mint a Pavilionom 4 év alatt, pedig az kapott és szintén erősen hulladék volt.
Plusz a support is meglepően pocsék. Nyilván ha meglesz sajátra a 20. géped, utána azért átértékeled a dolgokat.
stratova: Gyakorlatban szopóág, ugyanúgy szétreccsentek a gépek és recsegnek most is bizonyos játékok alatt. Ez van.
csajszi29: Ma is fogdostam, korrekt darab, árában van.
[ Szerkesztve ]
-
baro32
aktív tag
válasz Because #52669 üzenetére
Igen szerintem is elég lenne minden másra az 2117u-is de elfelejtettem az előző írásomhoz hozzátenni ha véletlen a másik felállás mellett döntessz i3-3217U+gt720m akkor is elképzelhető sőt biztos is hogy a CPU limitbe fogsz ütközni játékok terén ezt még azért gondoltam hozzáteszem hogy tudj róla.
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
baro32
aktív tag
válasz Because #52663 üzenetére
Attól hogy a CPU boss-on egyenlő pontszámot kapott a két CPU 6.2-6.2-őt attól még az i3-at tartanám előnyösebbnek a 720m-hez pedig nem nagyon tudok hozzászólni de ennek is utánna lehet nézni ha gondolod.
Az igazság az hogy én nem nagyon tudom elképzelni hogy 64bit-en mit tud produkálni játékoknál és az általad említett játékokkal nem játszottam.
Félre ne értsél nem leszólni akarom a kártyát mert nézegettem elég sok játék játszható szinten fut rajta.
Megpróbálok neked egy kis hasonlítást összedobni.
Régebben hd5650m 128bit-es GPU-val elég szépen mentek a játékok (battlefield3,rage,crysis2) na már most felvázolnám a besorolást 5650m<540m=630m~720m néhol jobban máshol kevésbé jobban teljesít mint a 630m tehát ha csak ezekből a számokból és értékekből indulunk ki akkor ELÉG lehet a számodra felsorolt dolgokra.HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Külpolitika
- általános iskolai rendszergazda
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple notebookok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6