-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz ForRedGlory #117486 üzenetére
Így van, még ennél is olcsóbb lett volna, ha múlt a héten rendelem meg, akkor még csak 395.990,- forint lett volna akciósan darabja ...
-
törölt tag
válasz SZKEBE75 #117482 üzenetére
A fiúk kérték az új számítógépükhöz, de mivel én nem játszok, így nem tudom, hogy jót választottak-e, illetve az együttműködik-e az új gépeikkel, ezzel:
ASUS ROG G15CK-HU008T Gamer PC (Core i5/8GB/1024 GB SSD/GTX1660S 6GB/Win10H) -
törölt tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi monitor megfelelő választás-e ezekhez a játékokhoz (GTAV, Overwatch, Fortnite,)?
-
törölt tag
Sziasztok!
Tisztelettel érdeklődnék, hogy az alábbi monitorral, vagy a gyártóval van-e valakinek tapasztalata?
AOC Q34E2AHozzászólásokat előre is köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Na, végre itt van az Acer monitor.
Valóban keresztben el volt törve a monitor feletti hungarocell, de a monitoron nincs külsérelmi nyom és teljesen jól működik pixelhibamentesen. Bízom benne, hogy ez az elkövetkező 5 évben is így lesz... -
törölt tag
válasz Rolly #101230 üzenetére
Írtam az Acer ügyfélszolgálatának, aki felvette a kapcsolatot az üzlettel, akik az ügyfélszolgálatot is arról tájékoztatták, hogy a monitor sérülésmentes és hibátlan, sőt fel is hívott az üzlet, hogy higgyem el, hogy minden rendben van.
Egyébként megjött a monitor, majd este segítséggel kibontom és akkor ki is derül, hogy mi is a valós helyzet (szerencsére van kamerám, így tudom rögzíteni az egész folyamatot, ha mégis lenne valamilyen gond).
Még egy kérdés, milyen távolságra lehet a monitor a számítógéptől, 5 méter még belefér ha a Display portot használom?
-
törölt tag
válasz AsakuraDave #101221 üzenetére
Hát, ettől félek én is, mert a kalibrálási díját biztosan nem kapom vissza.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz dombi81 #101207 üzenetére
Felhívtak, hogy a külső raktárból így kapták meg a terméket, ezt küldik el nekem, amit holnap fogok megkapni majd házhoz szállítással.
Jeleztem, hogy ezt írják le legalább e-mailben nekem (mert a szó elszáll), de erre nem voltak hajlandók, mert - elmondásuk szerint - a termék nem sérült és még kalibrálni is tudták (erről meg küldtek mindenféle pdf állományokat - állítólag nagyon jó értékekkel.)
https://drive.google.com/open?id=1oAYThxSmhEBH2ta0_ZotTcnoGmCmpTsK
-
törölt tag
Sziasztok!
Hosszas mérlegelés után beadtam a derekam és rendeltem egy Acer Predator XZ321QUbmijpphzx monitort (abban nem vagyok biztos, hogy jól döntöttem, majd holnap ki fog derülni).
A budapesti Acer shop hívott a megrendeléssel kapcsoltban, hogy a terméket csomagolás sérülten (ráálltak a dobozára és a monitor tetején található hungarocell beszakadt) fogják nekem küldeni, de ne aggódjak, mert maga a termék nem sérült és kitűnően működik.
Kérdésem, hogy ez az eset okozhatott-e olyan belső sérülést, ami csak jóval később derül ki? -
törölt tag
Sziasztok!
Milyen monitort ajánlotok, ami 100Hz-es és Flicker-free-s?
(ár maximum 300 ezer)A válaszokat előre is köszönöm!
-
törölt tag
Ezzel a konkrét monitorral nem, de ekkora méretűvel van tapasztalat (ViewSonic VX4380-4K 43" 4K Entertainment Monitor).
Sajnos vissza kellett adnom más okok miatt, de azóta is csak ilyen méretűt szeretnék és nekem teljesen jó volt.
Nem tudom, hogy a Philips-et mire szeretnéd használni, de az elsősorban játékra és médiafogyasztásra ajánlott...Ajánlom olvasásra az alábbi tesztet:
Philips 436M6VBPAB Review 2019: 4K HDR FreeSync Gaming Monitor
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egyrészt fentebb írtam, hogy ennyiért nincs Samsungban, vagy LGben, másrészt a 32" a minimum méret meghatározás volt, tehát a 40" - a gyártót nem számítva - tökéletes is lehet, ráadásul, amit Te most számonkérsz rajtam azt Te sem tartottad be, a 31,5" szerintem nem 32", a Philips és az AOC egyike sem a Samsung vagy az LG.
Azért bízom benne, hogy a kérdező megtalálja a számára megfelelő monitort.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sellerbuyer #97669 üzenetére
Esetleg ez, de nem találtam arról információt, hogy matt-e, vagy sem...
-
törölt tag
válasz sellerbuyer #97666 üzenetére
Ilyen Samsung vagy LG gyártmányban nincs, ha más gyártótól jó, akkor talán, de nagyon, de nagyon alacsony a meghatározott maximális anyagi ráfordítás...
-
törölt tag
válasz animatrix11 #97654 üzenetére
Az Alzában, én is ezt nézegetem csak azt nem tudom, hogy milyen videokártya a feltétele a DP Daisy Chain funkció használatához....
-
törölt tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a feltétele a DP Daisy Chain funkciónak?
Az EVGA GeForce GTX 750 Ti videokártya támogatja ezt?A válaszokat előre is köszönöm!
KissA1026
-
törölt tag
válasz Moho.Jojo #97601 üzenetére
Naaaaagy?
Én most egy 65" méretű előtt ülök, igaz ez tv, de monitorban is leginkább 42,5" méretű lenne, ha nem küldtem volna vissza az Alzának (nem az ő hibájuk, a gyártó terméke nem felelt meg a gyártó kézikönyvében leírtaknak).27" én ezt venném a helyedben...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Moho.Jojo #97593 üzenetére
Szerintem inkább a BenQ EX3203R, ráadásul az Alza most 166.890,- forintért adja és - ami nagyon fontos - most intéztem reklamációt és maximálisan ügyfélbarát volt a hozzáállás és nemcsak az én esetemben (az ingyenes házhozszállítást már nem is említem)!!!
-
törölt tag
Értem és köszönöm.
Nekem eddig is IPS monitorom volt és holnap vagy holnapután jön az új monitorom, ami szintén IPS lesz és bár a TV-ben VA van, de úgy gondoltam, hogy irodai alkalmazásoknál továbbra is jó lesz az IPS (a tv-t használjuk tartalomfogyasztásra és játékra is).
Viszont lenne egy kérdésem.
Ha az új monitorhoz "Mini DP to DP" kábelt kapok, azzal gond nélkül össze tudom kötni a VGA kártyával (természetesen rendelkezik a VGA DP porttal)? -
törölt tag
válasz papesz5 #97504 üzenetére
Ehhez mit szólsz?
Asus VZ249HE
24 hüvelykes Full HD monitor, IPS panel LED háttérvilágítással
+ Ingyenes színkalibrálás -
törölt tag
válasz nünüke1975 #97406 üzenetére
Mivel kötötted a monitort a számítógéphez?
-
törölt tag
válasz pappkarcsi #97396 üzenetére
Pontosabban megnéztem az LG oldalán a kettő monitort és nem csak az a különbség, amit Te írtál, hanem sok más is.
29WK600-W - LG 29WK600 UltraWide™ IPS monitor
29WK600-W fő jellemzői
- HDR 10
- 3 oldalon káva nélküli képernyő
- sRGB 99% (tip.)
- MAXXAUDIO®29UM69G - LG 29UM69G 21:9 UltraWide™ IPS Gaming Monitor
29UM69G fő jellemzői- 21:9 UltraWide™ Monitor
- 1 ms-os elmosódáscsökkentés
- AMD FreeSync Technológia
- DAS Mód
- Feketestabilizátor
- Játékmód | Képernyőről vezérelhető beállítások (OSC)29WK600-W vs. 29UM69G
Általános
Fényerő (cd/m2) 300(Typ), 240(min) cd/m2 vs. 250(Typ), 200(Min)
HDMI Igen (ver2.0,2ea) vs. Igen (ver1.4)
HDR HDR10 sv. -Tápellátás
Normál bekapcsolt állapotban (EPA típ.) 20.5W vs. 23.3W
Normál bekapcsolt állapotban (gyári állapot típ.) 32W vs. 30WFrekvenciák
USB-C / Vízszintes frekvencia - vs. 30 ~ 90KHz
USB-C / Függőleges frekvencia - vs. 56 ~ 75HzSpeciális tulajdonságok
Képmód (Non HDR Contents) --> Custom, HDR Effect, Reader,Photo, Cinema, Color Weakness, FPS1 Game/FPS2 Game, RTS Game, Custom (Game), (HDR Contents) --> HDR Vivid, HDR Cinema , HDR Game, HDR Standard vs. Custom, Reader, Photo, Cinema, Color Weakness, FPS Game 1, FPS Game 2, RTS Game, Custom (Game)
HDCP HDCP2.2 / HDCP1.4 vs. IGEN
SIX Axis Control - vs. Igen
Super resolution + - vs. Igen
Kettős vezérlés Igen vs. Nem
My Display előbeállítás (OSC-ben) Igen vs. Nem
One Click talp Nem vs. -Talp
Dönthetőség
-5~15 Degree vs. -5º (front) ~ 20º(rear)A fentiek alapján nekem a 29WK600-W jobbnak tűnik...
-
törölt tag
válasz pappkarcsi #97389 üzenetére
Ha csak a leírást nézem, akkor a "AH-IPS, 300cd/m2" technikailag jobb!
-
törölt tag
válasz OgreImre #97328 üzenetére
Értem.
Az általam nézett monitorban ez a paraméter jónak számít, vagy mennyinek kell lennie?
ViewSonic VX4380-4K 43" 4K Entertainment Monitor
"Pixel Pitch : 0.2451mm (H) x 0.2451mm (V)" -
törölt tag
válasz zkispet8 #97322 üzenetére
40 ezerrel olcsóban van ViewSonic, bár nincs hozzá ennyi HDMI bemenet.
Illetve olvastad, hogy mit írtak az LG-ről?
"Nem adnak hozzá USB-C kábelt ami USB-hub híján (! ( az egyetlen mód hogy USB eszközt kössünk rá. Ameddig nem frissítjük a firmware-t random mód kikapcsol pár óránként 2-3 mp-re ami munka közben különösen idegesítő, de játék közben elviselhetetlen, a fekete frissítés pedig olyan lassú hogy szemirritáló lehet.
FIGYELEM! A firmware-t nem lehet csak úgy frissíteni, legalábbis én is abba a kategóriába estem amibe mindenki aki (sok nyomozás után) ezügyben panaszkodott forumokon. Jobb ha előre utánanyomoz a vásárló.- A szélén pár milliméternyi terület már nem látható középről kitekintve. (a pixelek ott árnyékba borulnak)
- Enyhe görbület jobban beláthatóvá tenné a szélső 20-20% területet
- A magasság nem állítható! - én 4 vaskos könyvvel dúcoltam optimumra a magasságot." -
törölt tag
válasz OgreImre #97301 üzenetére
Értem, illetve nem értem, hogy akkor mitől függ a méretezés mértéke. Kíváncsiságból összekötöttem a számítógépet és a tv-t és - miközben a natív felbontás 4K - a méretezés mindig 300% alapból.
Áprilisban szeretnék monitort vásárolni (ViewSonic VX4380-4K 43" 4K Entertainment Monitor), mert a mostani monitort (
Dell UltraSharp 2007FP 51 cm (20,1")-os fekete lapos LCD monitor) nagyon gyakran képtelen vagyok használni (összefolynak a szemem előtt a betűk, a Prohardver oldalát is fel kell nagyítanom 200 és 300% közé, hogy jól lássam a szöveget és el tudjam olvasni), pedig a tanulás miatt nagyon fontos lenne, ami napi több órányi olvasást jelentene, de így maximum egy óra jön össze az is sok részletben.A kiválasztott ViewSonic monitorról jókat írnak egy német tesztben, így bátran választanám, ha biztos lehetnék abban, hogy kényelmesen és hosszan tudok rajta szövegeket olvasni napi sok órán keresztül...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy 4K felbontás esetén a natív felbontással használva a monitort, a Windows 10 mindig 300% állítja a méretezést (ez nem okozhat gondot egyes alkalmazások használatakor)?
A válaszokat előre is köszönöm!
KissA1026
-
törölt tag
válasz OgreImre #97226 üzenetére
A HDR miatt gondoltam, hogy jó lehet, de van egy 65" 4K HDR TV, így végül is mindegy, hogy tudja-e vagy sem.
Ami fontosabb lenne, az a szemvédelem, illetve, hogy sokkal jobban tudjam olvasni a képernyő tartalmát, sajnos a mostani monitor már nagyon öreg (10 éves), alig van már fényereje és ezért nagyon fárasztja a szememet.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Most nagyon jó áron van egy ViewSonic monitor, de nem tudom, hogy van-e benne szemvédelem?
Esetleg, aki jobban ért hozzá, az meg tudná mondani, hogy konkrétan ez a monitor tartalmaz-e szemvédelmet és ha igen, akkor azt be kell-e állítani valahol, vagy már eleve így működik.
Hálásan köszönöm a segítő hozzászólásokat!
KissA1026
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mindenkinek köszönöm a választ!
-
törölt tag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés, létezik 3840x2160 felbontású monitorban 60Hz feletti képfrissítés (szerintem nem)?
-
törölt tag
Helló Kolléga!
Szerintem a keret egy kissé alacsony, én ezt ajánlom innen 32.000,- forintért:
KissA1026
-
törölt tag
válasz #55809408 #94754 üzenetére
Bízom benne, már csak el kell dönteni, hogy melyik legyen az alábbiak közül...
Acer Predator XZ321QUbmijpphzx
- méret, tulajdonság, ár, garancia alapján szerintem és mások szerint is nagyon jó választás, bár én csak irodai alkalmazásokat használok.vagy
Philips 436M6VBPAB/00
- bár én ennél nem láttam olyan funkciókat, amiket korábban írtak nekem, persze lehet, hogy van csak nem írták le, mindenesetre elég nagy méretű...vagy
AOC Q3279VWF
- ennek meg az ára tetszik nagyon és - állítólag - még jó is, de erre várnék megerősítést is. -
törölt tag
Örülök neki, már csak az a kérdés, hogy a videokártyával együtt tud-e működni, mivel egy nagyon régi gépem van 2009-ben lett vásárolva.
Ilyen videokártyám van:
https://www.evga.com/products/specs/gpu.aspx?pn=70b14ba6-5853-4a65-aacf-cff61f466d82[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #55809408 #94749 üzenetére
Nem tudom, hogy zavarna-e, mivel még nem volt ilyen monitorom.
Az is igaz, hogy nem ragaszkodok az íveltséghez sem, de ahhoz, amit írtatok - ha az kell, hogy jó legyen a szememnek - igen.
Most egy 1600x1200 felbontású monitort használok, ezt:
Dell UltraSharp 2007FP 51 cm (20,1")-os fekete lapos LCD monitor
Én ennek tulajdonságai között nem találok olyat, amit most írtatok.
Feltettem a gépre az ajánlott programot is, meglátom, hogy sötétben milyen lesz. -
törölt tag
válasz #55809408 #94745 üzenetére
Mondjuk ez (ez árban megfelelő, szerintem tudása is megvan, a garanciáról nem is beszélve)?
Acer Predator XZ321QUbmijpphzx FreeSync 31.5" hajlított -
törölt tag
Egyáltalán nem baj, ha a képe - a Te szavaiddal élve - penge, de a legfontosabb az, hogy minél jobban kímélje a szememet, mert a jelenlegi nagyon fárasztja, de eddig nem volt lehetőségem cserélni.
(Sajnos most gyakran előfordul, hogy huzamosabb monitorozás után a Firefox-ban fel kell nagyítanom a weblapot a 2,5-re, mert nem bírom elolvasni a rajta látott szöveget.)
Ezt a BenQ terméket már néztem én is, mert nagyon tetszik Brightness Intelligence Plus technológia működése, de nem tudom, hogy valóban így van-e...
-
törölt tag
Sziasztok!
Melyik most a leginkább szemkímélőbb monitor a 30 valahány colosok között (ár maximum 200 ezer)?
(csak irodai munka)A válaszokat előre is köszönöm!
KissA1026
-
törölt tag
válasz Acheron #92389 üzenetére
Nekem ezeket ajánlották, a másikról még teszt is van írva!
Acer Predator XZ321QU bmijpphzx és itt lehet megvenni 5 év garanciával 159.990,- forint, illetve
BenQ EX3203R 198.200,- forintért 3 év garanciával és itt van róla az októberi teszt.
Bocsánat, most látom, azt írod, hogy ne legyen 30" nagyobb, így akkor talán tárgytalan.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy információt szeretnék tisztázni és bízom az itteni Hozzáértők szakmai hozzászólásában!
Az MSI Optix MPG27CQ monitor specifikációinál (a táblázat utolsó sorában) ez olvasható:
- Display Port: 2560 x 1440 (Up to 144Hz),
- HDMI: 2560 x 1440 (Up to 144Hz).Én azt gondolom, hogy minden 2560 x 1440 felbontással és 144Hz képfrissítéssel rendelkező monitornál így van ez, de ezt eddig még sehol sem láttam így leírva.
Létezik, hogy a többi ugyanilyen monitor ezt nem tudná?A válaszokat előre is köszönöm!
Ui.: Amúgy jó az MSI Optix MPG27CQ monitor?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Illetve nagyobban én ezt választanám majdnem 70 ezer forintért:
Iiyama ProLite XB2783HSU-B3 High-end 27” AMVA+ monitor featuring height adjustable stand
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én ezeket találtam Neked az Asus kínálatában 50 ezer forint környékén:
vagy
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz OldAkita #92096 üzenetére
Hát, én nem is a játékoknál gondoltam, hanem az alkalmazásoknál, mint ahogy most a Windowsban is ki tudom választani, hogy adott felbontáshoz milyen frissítési frekvenciát akarok használni és ezért kérdezem - akár a többiektől is - hogy beállítható-e 144Hz játék használata nélkül?
-
törölt tag
válasz OldAkita #92092 üzenetére
Ismét köszönöm a választ, időközben még ez a monitor is a választhatók közé került: ASUS ROG Strix XG32VQ.
Mindenképpen fontos a több alkalmazás egy időben történő figyelemmel kísérése, így szükséges a nagy méret a megfelelő felbontás és a monitort csak egy személy használná, így nem gond a ívelt kialakítás.
Ami még nem teljesen világos, hogy a magasabb képfrissítési frekvencia csak a játékok futtatása alatt lehetséges, vagy anélkül is állítható?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz OldAkita #92064 üzenetére
Köszönöm a választ.
Most már csak az lenne a kérdésem Hozzád és a többi Kedves Fórumtárshoz, hogy bármely mai 32" feletti monitor használatakor okozhat-e gondot, ha a processzor (Intel® Core™ i7-920 Processor) nem mai darab?
Illetve, még az is érdekelne, hogy az alábbi kettő monitor közül melyik lenne jobb a mindennapos tevékenységek (böngészés, levelezés, iroda alkalmazások használata, munkahelyi számítógép távoli elérése, stb.) használatához?
1. BenQ EX3203R, vagy
2. Iiyama ProLite X4071UHSU. -
törölt tag
Sziasztok!
Jelenleg ezzel a kártyával rendelkezem:
NVIDIA GeForce GTX 750 Ti (tavaly előtt vettem)Az új monitor ez lenne:
ASUS Designo Curve MX32VQAz lenne a kérdésem, hogy a monitor együtt működik-e mindenféle gond nélkül a már meglévő videokártyával, illetve a monitor már képes-e megjeleníteni a 4K filmeket.
A válaszokat előre is köszönöm!
KissA1026[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát, nagyon sajnálom, de akkor mi az a felbontás és méret, amit még támogatva van Intel HD 2500 esetén D-Sub kimenettel irodai alkalmazások használata esetén.
(a lányeg az lenne, hogy minnél több alkalmazás legyen látható egyszerre a képernyőn és a betűk élesek és ne hangya méretűek legyenek) -
törölt tag
válasz #20221952 #86331 üzenetére
Még annyit kiegészítésként, hogy az alaplapi videokártya Intel HD 2500, szóval ezzel kellene együtt működnie a Philips BDM3270QP2 monitornak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy a jelenlegi monitornál (Asus VH192 1366x768) nagyobb monitorra, amelyen irodai alkalmazások lennének egyszerre megjelenítve, viszont a számítógépen csak D-Sub kimenet van, valamilyen Intel alapú integrált videokártyával.
A kívánt felbontás 2560x1440 és az lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi VGA kábellel összekötve az új monitort működne ez a felbontás?A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Melyik monitor a legkevésbé szemfárasztóbb és egyben legjobban szemkímélőbb, mivel akinek használnia kellene a monitort, az több órán keresztül olvasna rajta több ezer oldalas angol nyelvű pdf fájlokat.
A válaszokat előre is köszönöm!kissa1026
-
törölt tag
válasz deja vu #68387 üzenetére
Ajjaj, ez szerelem első látásra! Nagyon tetszik a leírás alapján.
De erre még sokat kell gyűjtenem...
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem!(Most DVI kábelt használok, HDMI és DisplayPort is van a nVidia VGA kártyámon, melyik legyen használva e két utóbbi közül az új monitorhoz?)
-
törölt tag
válasz deja vu #68385 üzenetére
Köszönöm a választ, ez így elgondolkodtató.
Mindenképpen kellene egy jó monitor, de a legfontosabb a szem minnél jobb kímélése, illetve a nagy méret, mert szükség lenne arra, hogy több alkalmazást is lássak egyszerre email, böngésző, irodai programok).
Erre valami ötlet?
(Gondolom ez már jó lenne, csak ez nekem most nagyon drága)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Dell 2007FP monitor használok.
Szeretném megkérdezni, hogy jó választás lenne egy IIYAMA ProLite XB2783HSU monitor?A válaszokat előre is köszönöm!
kissa1026
Új hozzászólás Aktív témák
- LG (40WP95C-W) 40" 5K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Samsung F22T350FHR /22 FHD 75Hz 5ms/
- LG (32GS85Q-B) 32" QHD 180HZ GAMER MONITOR ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- Akció!!! Márkás monitor, 50 darab, HP, Samsung, Philips, SUB, DVI, hibátlan, olcsón eladó!
- SAMSUNG LH55WMHPTWC Flip Pro digital monitor + WM55R Flip stand állvány