Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
darthdenes
tag
Sziasztok.
Az első telem amit klíma fűtéssel kívánok megoldani.
Daikin ftxf35a a masina neve.
A héten valami történt mert a kültériből alacsony frekis rezgő hang kezdett beszűrődni.
Eddig ez nem volt. Fáraszt és zavar. Automata ventifokozatan megy. Ha leveszem fenyőfára picit változik.
Nincs tökéletesen vízszintben. Kicsit bukik kifele is.
Sima gumipogácsákkal van szerelve .
Gondoltam belövöm a vízszintet és teszek alá normális gumibakkot mint ahogyan itt ajánlják.
Viszont a művelet előtt azt vettem észre, hogy egy sávban nem deresedik le a kültéri.
Normális e így?
-
darthdenes
tag
Szeptembertől kerestem a jó ajánlatot klímára. Kezdetben csak ezzel kívántam megoldani egy kb 50nm ház fűtését. Elsőre mindenki kapásból 2 akart felszerelni. Majd az egyik elárulta, hogy lehet kis kompromisszummal 1 is megoldaná, de ezt nem lehet biztosan megmondani. Közben december lett, a felújítás vége még sehol, de már fázott a seggem a kecóban. Vettem 15q szenet és indítottam a vegyest :D . Elbizonytalanodtam, ha nem esik az eső nincs nagy pára, akkor egyből begyullad, 1 órán belül érezhető meleg van. A napi rutin: 3kor begyújt-4től melegszik érezhetően-6ra 22fok (mindenhol) remek hőérzet. 50-60C vízzel kb 5órára elég 1 töltet (csak nagy zimankóban tettem rá újra). A kecó egyik fele szigetelt 8cm eps lappal (idén jön a másik fele) födémen 15cm gyapot és újak a nyílászárók. DE! Mert mindig vagy egy DE! Már reggelre (ez a januári időjáráshoz viszonyítva) képes volt 18 fokra hűlni reggel 6ra, 15:00körül meg simán 14 fokra vissza esett. Csak kellene valami,gondoltam. Sima fürdőszobai melegítős ventilátorral próbáltam modellezni, hogy ugyan mi történik, különböző elhelyezésekkel. Majd találtam egy optimálisnak tűnő helyet a kisszobában ami a nagyszoba ajtajával szemben van mellett picivel balra a konyha. Okés de mi legyen? A Daikin Sensira lett a befutó itt Békés megyében a Fehér klímával szereltettem fel. Ők nem tartották ezt a típust de 1 hét alatt megérkezett és fel is szerelték. Több mint egy hete van fenn egy 3,5kw model. Nos kezdjük a negatívumokkal mert mindenki ezeket imádja: radiátoros fűtéshez képest nekem rosszabb. Van huzathatás és zaj is pl 20fokra állítva automata venti fokozaton. Fenyőfánál is hallani. Még nem próbáltam, hogy alvás közben zavar e, de necces, hogy fog ugyanis estére a pc-t is kikapcsolom. De megszokható. A nagyszobában már alig hallani, filmnézés közben meg nem észrevehető a jó elhelyezés miatt huzathatás az ágyon vagy a kanapén nem zavaró. Összegezve: Ennek biza hangja van (szélzaj) bárki bármit mond és huzat érzete. Aki ezekre érzékeny az ne akarjon klímát kizárólagos fűtésre.
Na akkor az előnyök, mert olyan is van: Az elképzelés az, hogy átmeneti időben és télen valamekkora hőn tartás (pl 18fok tartása téli zimankóban) lesz a klíma feladata. Hőn tartás alatt arra gondolok, hogy ne essen annyira vissza a hőmérséklet amíg indítom a vegyest.
Hőmérséklet eloszlás 22fokra állított klímánál kinti kb 10Cnál automata ventilátornál swingelve a kis és nagyszoba 21-22C konyha/előtér 18,5C. Fürdő hideg 17C, de lesz valami fali rettenet, hogy pancsi előtt fűtsön. Fogyasztás: 17kw volt 1 nap alatt. Azóta csökkentem visszafele folyamatosan mert a benti munkálatokhoz 18C is elég. Igy 5-7KW/nap a fogyasztás. H-tarifa folyamatban. Kíváncsi vagyok, teljesen körbe rakott epssel milyen lesz az egész.
Meg vagyok elégedve. -
darthdenes
tag
Lg standard gépet néztem ki fűtésre.
Viszont ez -10 fokig irja a fűtést.
Ilyenkor leáll (valami védelem aktiválódik) vagy csak a hatásfok romlik.
Másik alternativa Gree amber. De azt nem szeretném a hálóba tenni. -
darthdenes
tag
Kaptam egy jó ajánlatot LG silence plusz gépre.
Fűtésre használnám.
Van valakinek tapasztalta vele? -
darthdenes
tag
Sajnos tényleg hangosak az adatok szerint az 5kw modellek a 3.5kw képest.
Lg Silence. Midea mission Gree amber és comfort modelleket kínál a helyi cég.
Az előszobában hol lenne szerencsés elhelyezni? -
darthdenes
tag
[kép] Adott a képen látható ház amit klímával szeretnék fűteni (jelenleg vegyestüzeléses radiátoros megoldás van).
Jó lenne 1 db megoldani ktg miatt. Esetleg ha a kisszoba ablak melletti falra (szemben a nagyszobával) némi légterelés használatával megoldható lenne, hogy befűtse az egészet?
Egyik klimás szerint 5kw igen. Másik szerint ha a kisszobába eléri a hőfokot visszaszabályoz majd ki be kapcsolgat....
Szerintetek?
[kép][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!