Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Xbox Series X|S
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5 Pro teszt
- Nintendo Switch
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Premier előzetesen a LEGO Horizon Adventures
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Permet Elek
senior tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek, melyik kompakt vízhűtést lenne érdemes megvennem?
A kritériumok. 1DB 12cm ventilátorral ellátott. Hűtőradiátor. Aránylag csendes működéssel. Jó hűtési paraméterekkel. I5-3570-re.Típusból és árból, ugye több féle is van. De mivel nem értek hozzá, így nem tudom, hogy hűtésileg melyik jobb-rosszabb. Válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
vjozsef
senior tag
válasz Permet Elek #53452 üzenetére
Mik az erveid hogy neked nem jo a leghutes?
-
8.utas
tag
Itt a kiszemelt pár.
De mér így áll a cooler? Nem kellene 90 fokkal eltekerni, hogy hátrafelé tolja a meleget? -
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy NOCTUA NH-D14-es processzor hűtő melyen a gyári ventilátorok 3 tűs csatlakozásúak.
Ezt a két ventilátort ZALMAN ZM-MFC1-el vezérlem.
A kérdés,hogy a gyári ventiket megérné azonos méretű,de PWM-es változatra lecserélni?
A gyári ventiknek lenne helye a gépházban....
Konkrétan ezekre cserélném:
-
TomiLi
addikt
Azt hiszem meg van az új hűtőm!
Végre a réz hőcsövet lenikkelezték!Bogyorisz
-
Potzee
addikt
-
bombibmw
veterán
-
8.utas
tag
Erről mi a véleményetek hűtés/csend szempontból? Enermax ETS-T40-VD
i5-4570-re menne -
8.utas
tag
Nincs még meg az "igazi", így újra felteszem a kérdést.
Keresek halk coolert i5-4570, Corsair Carbide 300R (max 16cm cpu cooler), R9 280X mellé, ami nem túl nagy, és nem lóg bele a memória foglalatokba és a VGA-ba, hátrafelé fúj.
Keret max 13e.Amit kaptam eddig ajánlatot:
Macho 120 + Arctic i30 belelógnak sajnos, egyébként mind2 jó lett volna.
Ashura: ez nem lóg bele, de ez meg elég hangosnak tűnik (40db)Az is jó ötlet lenne, ha borda + csendes ledes ventit ajánlanátok, amit kapni is lehet.
Vagy pl. erről mi a véleményetek?
szerk: (bocs, erre gondoltam) Enermax ETS-T40-VD[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
válasz 8.utas #53466 üzenetére
Mért járatnál 1300RPM-en egy 140mm-es ventit egy non k-s proci
1000RPM alatt még egy 120-as is néma nehogy egy 140-es. Nyugodtan vedd az asura-t.Szerk.: Akarok egy Dark Knight-ot
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
bombibmw
veterán
válasz 8.utas #53466 üzenetére
Írtam már korábban is,hogy vegyél egy TR Macho 120-at!
Tuningra is jó,nem is kicsire,neked pedig nem lesz.
A mérete is jó,hogy ne lógjon bele biztosan a VGA slotba,meg a ram slotba.
Ha meg nagyon esetleg bele is lógna az elsőbe,hát átrakod a ramokat a 2-es,4-esbe.
Az Ashura nem hangos,sőt.
Nekem volt és egyáltalán nem hangos,ráadásul én kényes is vagyok rá.
A házadba befér egy 165mm-es cooler is,ha teheted vedd azt!
Bár a lapodat nem ismerem és nem tudom,hogy viszonyulna a VGA slothoz,de ha ATX a lap,semmi gond nem lehet.(#53467) and1ao :
3 hőcsővel?
Vagy csak a falra dísznek?[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok
Ez lenne az adatlapomon is látható konfig:
ASUS M5A97 EVO R2.0, AMD Phenom II X4 955 BE @ stock, 1x8G 1600MHz Corsair CMV8GX3M1A1600C11 RAM, Sapphire Ati Radeon HD5770 Vapor-X 1GB, Samsung 830 128 GB+WD 500GB SATAII+Samsung 1TB SATAII+SEAGATE 2TB 7200 SATAIII, ASUS Xonar DS és OPA2604AP, Chieftec CTG-500-80P táp, Corsair Carbide 300R (plexis oldalfalú)
A jövőre gondolva egy olyan processzorhűtőt keresek ami befér a házba (mondjuk van hely bőven), lehűt egy FX-8320-at, és akár két r9 270x mellett is elfér. A maximális keretösszegem olyan 15k. Mit ajánlotok jelenleg?
U.i.: mivel jelenleg az egész gépem halk, így az sem lenne hátrány, ha ez sem üvöltene.
Köszönöm válaszotok!
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz Neil Watts #53469 üzenetére
Szevasz.
Sztem így elsőre Scythe Ashura Bömbi ajánlásával
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
bombibmw
veterán
válasz Neil Watts #53469 üzenetére
Szia!
Szokásos,TR Macho,Ashura,Mugen 3 -
veterán
Köszönöm a válaszokat, lesz mit nézegetnem
Még annyit kérdeznék, hogy ezek mindegyike alatt elfér az adott (nem bordás) RAM modul, illetve a méreteket tekintve az összes modulhely használható less a lapon, tehát nem fog belógni? Lehet a közeljövőben szükségem lesz még 3 db 8GB-os modulra, azért érdeklődöm.Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
válasz bombibmw #53468 üzenetére
Hát kipróbálnám 3 cső de az 8-as kerámia bevonat állítólag és rohadt szép.
Menne két napot és megválnék tőle vagy menne polcra. megyek a folyadékos oldalra tudod jól.(#53473) core2.: Csatlakozom az előttem szólokhoz, sőt dobok még bele egy Brocken 2-t is mert szeretjük azért
Vagy BQ Shadow Rock 2 vagy Rock pro SR1. meg akad még[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
bombibmw
veterán
válasz Neil Watts #53473 üzenetére
Mindenképpen maradj az Ashura-nál,mivel el kell majd forgatnod úgy,hogy a VGA-ról szívjon.
Nálam a Patriot ramok 41mm magasak voltak és a borda fölötte volt.(#53474) and1ao :
Igen jön a víz,tényleg.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
bombibmw
veterán
válasz Neil Watts #53477 üzenetére
Megfelelne,de az Ashura jobb nála.
-
ujlakany1993
aktív tag
Be quiet! Dark Rock Advanced C1 vagy Mugen 4? Én az 1.re szavaznék. Szerintetek?
-
Papa_Maci
újonc
Sziasztok
Tanácstalanságom teljes Asrock FM2A85X EXTREME4 alaplapban muzsikál egy AMD Athlon II X4 750K processzor . Gyári hűtője hát .....
Szeretném cserélni de tartok attól hogy olyan hűtőt veszek ami takarná a memória foglalatot .
A számítógép házam felső tápos .
Én gondoltam erre a hűtőre Cooler Master Hyper TX3 EVO [link]Segítségeteket előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
DJGABI
addikt
válasz Papa_Maci #53481 üzenetére
Tök ugyan így vagyok én is. Ugyanez az alaplap/proci, felsőtápos ház. és valóban, a gyári hűtő vmi selejt.
Helyben lenne ilyen [link] ha később esetleg tuningra adom a fejem oda ez kevés? Inkább a Merlin-féle hűtő legyen? [link]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Apollo_21
addikt
-
and1ao
őstag
válasz DJGABI #53483 üzenetére
Felső tápos házba a legjobb az lenne ha hátrefelé fújó borda menne. A Cold Tower csak fel vagy le tudja megoldani így vagy VGA-t vagy tápod melegít.
Egyébként az arctic az csak vicc, elkell felejteni a Cold Tower már hűtő csak vannak hátrányai egyébként még mind best buy AMD-re low cost-ban.
Guild Wars2!
-
Potzee
addikt
válasz Papa_Maci #53481 üzenetére
Milyen a ház?
Mekkora magas cooler fér el benne?Az EKL Cold Tower Merlin Edition alsó tápos házba tökéletes, felső táposba nem a legszerencsésebb...csak úgy lehet felszerelni, hogy a tápba vagy a VGA kártyára fújja a hőt.
92 mm-es ventis kategóriából: AC Freezer 64 Pro, Alpenföhn Sella, Thermalright True Spirit 90
120-asból: Thermalright True Spirit 120 vagy 120M (145mm magas), Raijintek Themis, Zalman CNPS10X Optima, AC A30
(ezek mind felszerelhetőek úgy, hogy a venti hátrafelé fújjon...)PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
veterán
Még egyetlen kérdés - köszönöm mégegyszer az eddigi segítséget is - : Úgy néz ki, hogy jó áron hozzá tudnék jutni egy NH-D14-hez. Amennyiben sikerülne az üzletet lerendezni akkor gondolom az lenne a legjobb választás. Méreteit tekintve ugyan beférne a házba viszont az kérdéses, hogy maradna-e a ramoknak hely.
Ti mit mondanátok erre?
Üdv. core2
-
Apollo_21
addikt
válasz Neil Watts #53488 üzenetére
Megtudakolnánk a lapod és a ramod pontos típusát
Ezután közössen kikövetkeztetnénk hogy jó választás lesz-e vagy semAsus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
veterán
válasz Apollo_21 #53489 üzenetére
Igaz, kicsit fentre csúszott, bocs
ASUS M5A97 EVO R2.0
1x8G 1600MHz Corsair CMV8GX3M1A1600C11 RAM (na ilyenből tervezek még majd a jelenlegin kívül hármat használni)Bár igazából ha a fent ajánlott Ashura jó, és az FX-ekhez is kiváló (tuningolni nem nagyon fogok) plusz elfér alatta a négy modul, akkor nagyon tovább nem nézelődök, cask hajt a kiváncsiság
Üdv. core2
-
Apollo_21
addikt
válasz Neil Watts #53490 üzenetére
Noctua oldalán fent van mindkettő a kompatibilitási listán....nemhiszem h bármi gond adódna..
Az ára kérdéses...ha olyan árban megtudnád fogni mint az Ashura bolti ára, akkor már nemis kérdés melyiket.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
veterán
-
törölt tag
Hi!
Mi a legjobb fm2-re? -
-
törölt tag
a legjobbat keresem
-
Maotun
őstag
-
-
-
konci79
őstag
válasz konci79 #53315 üzenetére
Üdv!
Ma jött meg a freezer64,1 óra után csend és rendes hőfok uralkodik(bár alapon a gyári is jó volt csak 1-2 játékkal nem bírt),teszten 47 c(rövid teszt,de gyári itt már 70 körül volt),bfbc2 ben 2 perc után ciripelt a lap,most fél óra után is 50+-2 c.
Simán elférne még 2 memória is ha raknék bele ,csak a ventit kéne leszedni hozzá.Úgyhogy köszi a tippet,jó vásárnak tűnik.
(bár eltűnt a rendelést követő nap egy csomó oldalról,a gyártóéról is,úgyhogy pont jókor )Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest