Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Anonymus23 #75205 üzenetére
nem mintha közöm lenne a dologhoz, de számodra az a billentyűzet kuka. Mi lehet a legrosszabb ami történhet? hogy veszel egy újat, amit most is akartál. A legjobb meg hogy megjavítod
Ha eleve vágysz az újra is, megértem, én is szoktam, ilyenkor mindegy hogy mennyire működik vagy sem, kell az új és kész
De lehet nálad opció hogy esetleg meg is javuljon
-
dqdb
nagyúr
válasz
nem ilyen finom elektronikai forrasztáshoz való
A kapcsolók forrasztása a létező legegyszerűbb műveletek egyike, 1,5-2 mm átmérőjű furatokban vannak a kapcsolólábak, amelyek kábé 1,5 mm-rel túlnyúlnak a nyákon. Az esetedben annyit kellene tenni, hogy a problémás kapcsolók lábához odatolod addig a pákát, hogy megolvadjon az ón, és ennyi. Ha tartósra akarsz menni, akkor a művelet közben odatartasz ólomtartalmú ónt, mert az rugalmasabb kötést ad, így nem fog megrepedni a forrasztás.Néztem most a CM CK550 (blue switch)
Ha ez V1, akkor a Gateron Blue rettenetesen hangos lesz, ha V2, akkor a TTC Blue is sokkal hangosabb lesz, mint a mostani billentyűzeted, de ha barna lenne, akkor is hangosabb lenne a mostani billentyűzetednél.Azon kívül, hogy hangosabb lesz, arra is készülj fel, hogy egy most kapható billentyűzet billentyűzetként valószínűleg nemhogy jobb nem lesz a réginél, hanem inkább rosszabb, cserébe jobban világít majd.
[link]
szoftveresen ezzel még egy ideig el tudod odázni addig a vásárlást, amíg teljesen meg nem reped egy forrasztás annyira, hogy duplázás-triplázás helyett nem érzékeljen -
Domonkos
addikt
válasz
En szinte fogadni mernek, hogy tenyleg csak az olommentes forrasztas engedett el / repedt meg es azert tapasztalod ezt a hibat. Amit dqdb ajanl az 90+%-ban megoldana ezt.
Az ismeretek hianya miatt nem kell aggodni, mert ez a legegyszerubb ilyen muvelet, amit billentyuzeten (de talan minden mas finom elektronikan) el lehet vegezni. Tapasztalatbol mondom, hogy szetszedni a billentyuzetet, hogy hozzaferj pakaval a NYAK hatoldalahoz altalaban sokkal nehezebb.Persze azzal nem vitatkozok, hogy egy uj billentyuzetet venni konnyebb.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Anonymus23 #75201 üzenetére
Forrasztópáka, 20-30 perc alatt minden forraszpont kap egy kis ólmos ónt pluszban, és olyan lesz, mint újkorában.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #75201 üzenetére
Ja az kimaradt, hogy magyar kiosztás
-
Frozzy
őstag
válasz
Anonymus23 #29505 üzenetére
Én is vettem egy ilyet. Imádom nagyon. De amúgy az egér nagyon gyér kategória. Oda adtam tesómnak netezni
-
haxiboy
veterán
válasz
Anonymus23 #29509 üzenetére
Ragequit. Hogy tuti benne legyen az ökölcsapásban az alt+f4 :-D
-
Domonkos
addikt
válasz
Anonymus23 #29507 üzenetére
>Ezt mondjuk nem értem, nekem 4 ilyen HID billentyűzetem van
Valoszinuleg azert van tobb, mert az USB altalaban csak 6+4 billentyut szokott egyszerre atengedni (habar ugy tudom, hogy nagyobb az elmeleti hatara), de igy ki lehet trukkozni ezt es el lehet adni a billentyuzetet NKRO-val...
Viszont vannak gepek, foleg a regebbiek, amik ezt nem fogjak szeretni. -
nyunyu
félisten
válasz
Anonymus23 #29505 üzenetére
Ami nem tetszik, hogy a gép kikapcsolása után is világít a LED
Eszközkezelő/Billentyűzet/energiagazdálkodás fül?
Felébresztheti a gépet elől pipa kivesz:Akkor nem lesz áram alatt kikapcsolt állapotban.
[szerk:]Mi az eszközkezelő hotkey Win alatt? Mintha lenne neki.
Ctrl-Shift-Esc-et benéztem, az a taskmant hozza elő. -
Revesz
aktív tag
válasz
Anonymus23 #29368 üzenetére
Olvastam én előtte is, de minden tesztben elég jókat írtak, sőt egyik kedvenc tesztelőm RJN is berakta a top 5-be.
Mondjuk a lehúzós tesztelő csak egy sample példányt kapott, lehet az rosszabb volt még...
Amúgy igen, elégedett vagyok vele, de akkor is szarul esik olyat olvasni ahol kb. csak fikázzák.
-
nyunyu
félisten
válasz
Anonymus23 #29301 üzenetére
Mivel a korábbi CM billzetekből is létezett ISO magyar kivitel, itt szerintem csak arról van szó, hogy ebből a modellből még nincs magyar promo fotó, aztán mindenki ugyanazt az amerikait teszi be illusztrációnak.
Ha megvan, akkor kérünk majd róla egy beszámolót, hogy milyen a slider over dome konstukciója a manapság szokásos agyonbutított gumidómokhoz képest.
(Hétvégén b*sztattam egy 20 éves Fujitsu FKB8720 billzetet, annak ellenére, hogy már ennek is 3 réteg fóliából áll a kapcsoló mátrixa, mint a mai 3Ft-s egyszerhasználatos billzeteknek, teljesen más érzés rajta gépelni, mert ennek ívelt a hátlapja, vastag gumimembránja van, és slideres konstrukció, és még mindig pontosan járnak a gombjai.
Nem mondom, hogy volt benne anyag, mert egyáltalán nem volt, de nem mernék mellé tenni egy 2-3 éves Logitechet. K200-ból újat se.)
-
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #29297 üzenetére
Ehh, most látom hogy ezen a CoolerMasteren ANSI kiosztású a bill, ~20-25 éve használom a jó öreg magyar/ISO kiosztásút, ez is az a kategória, ami nálam mindig félreütéshez vezet, egyszerűen ez rögzült be..
Van olyan billentyűzet még mint a Deathfire EX, csak olcsóbban? -
SH4D0W2011
őstag
válasz
Anonymus23 #29293 üzenetére
Esetleg Hama uRage Illuminated, dizájnban még hasonlít is a Geniusra. Kb. két hétig használtam egyet, abszolút jó billentyüzet ennyi pénzért, csak én meg inkább a laposat preferálom.
-
nyunyu
félisten
válasz
Anonymus23 #29293 üzenetére
14k körül van magyar kiosztással, ingyen egérrel.
[szerk:]Afene, feljebb ment? Most már 16k-ért listázzák.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen SSD-t vegyek?
- Mikrotik routerek
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Honda topik
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Hyperx Alloy Origins Core (TKL, linear red kapcsoló)
- YMDK GH60 halkított, angol feliratozású PBT kupakos, programozható, hot swap mechanikus billentyűzet
- SteelSeries Apex Pro TKL WL 2023 US
- Logitech G915 TKL Lightspeed Wireless (Tactile)
- AKKO 5075B PLUS-S fehér gaming billentyűzet, AKKO CREAM YELLOW V3 PRO kapcsolókkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest