Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
válasz
Menthirist #75220 üzenetére
Az egy dolog, hogy kuka, de leginkább munkaeszköz (több mint 3 éve home office), és jó, van itthon még pár régi billentyűzet, szal, ha totál hazavágom is, és rendelnem kell, akkor sem maradok munkaeszköz nélkül, de sajna eléggé be vagyok korlátozva a méretezés és a megszokott kiosztás miatt, hogy inkább segítséget kértem, azt nem gondoltam, hogy "csak" ilyen forrasztási problémája lehet.
-
Anonymus23
veterán
Kösz, megpróbálom, rosszabb max az lesz, ha egyáltalán nem tudom majd használni
Közben próbálgattam, és az 1-es billentyű az, ahol nagyon előjön ez a probléma.
10 leütés, és utána enter, ez az eredmény (az első sor az 10 db, csak az érzékeltetés miatt):
1111111111
11111111
111111111
11111111111
1111111111111
11111111111
111111111111
11111111111
1111111111
111111111111
11111111111Ahol pont 10, még ott is előfordult, hogy duplázott is és ki is maradt
-
Anonymus23
veterán
Lehet, de mindenféle forrasztási tapasztalat és a pontos probléma forrás ismerete nélkül ez a megoldás nem tűnik számomra feltétlenül járhatónak.
Pákám van itthon, de ez kimerül pár autós kábel forrasztásában, nem ilyen finom elektronikai forrasztáshoz való.Néztem videót egy ilyen fajta szétszedett billentyűről, de olyan részre már nem mentek, ahol ilyen forrasztások láthatóak, gondolom a kapcsolók csatlakozását kellene újraforrasztani.
Nincs ismeretségi körömben aki ilyennel foglalkozna.Néztem most a CM CK550 (blue switch), ami kb méretben beférne, ahogy látom ez benne van a javasolt listában. Van ehhez hasonló ami kielégítene minden fentebb támasztott igényt?
-
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #75201 üzenetére
Ja az kimaradt, hogy magyar kiosztás
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Van egy 4,5 éves Tesoro Excalibur Spectrum billentyűzetem (Kailh Brown), ami mostanság elkezdett duplázni, ahogy olvasom ez típusbetegség ezeknél, így egy újat szeretnék vásárolni.1.Mekkora összeget szánsz rá? max ~40k
2.Használt szóba jöhet? Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Fentiek
4.Mire használnád a billentyűzetet? Munka + Játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs, lenti extra igények eléggé behatárolnak,
7.Milyen kiosztást szeretnél? QWERTZ ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Numpad kell, a jelenlegi is tökéletesen megfelelne ebből a szempontból
9.Extra igények Világítás kell, mivel klaviatúra tartón van, és a méret, ~45cm széles, (46cm, ha a talp kiemeli magát a billentyűzetet és kb ~0,5-0,7 cm-re rá tud csúszni az egérpadra)
Igazából a brown switchel meg lennék elégedve, csak a mostani az sajna nem, ugye hibázik. A jelenlegi mérete (magasság, lejtés stb) megfelelő, vagyis igazából már hozzászoktam.
Ami fontos a kiosztás (nagy méretű ENTER), világítás, szélesség
Mit tudnátok ajánlani ebben az ársávban és a fenti igényeknek megfelelően?
-
Anonymus23
veterán
válasz
nyunyu #29506 üzenetére
Csak az kavart meg, hogy amikor összedugtam (gép ki volt még kapcsolva), akkor elkezdett világítani a billentyűzet. És ebből azonnal azt gondoltam, hogy na akkor ez kikapcsolva is világítani fog. De éltem a gyanúperrel, hogy lehet ez csak az első bekapcsolásra volt igaz, ezért a hsz után kikapcsoltam, és el is aludt szépen.
Ezt mondjuk nem értem, nekem 4 ilyen HID billentyűzetem van
Egyébként tetszik, kellően hangos (amennyire én szeretem, hogy hangos legyen, a space sem csörög, hanem megfelelően tompa puffanással adja tudtul a működését.
A narancs szín elég kellemes, nem ennyire rikító, mint ahogy a telefonnal készült képen tűnik. A piros még diszkrétebb, de van benne rózsaszín is, ha valaki nagyon csajos és "szupcsi" dizájnt akar.Az egér is egy egész kellemes kis darab, egész jó kézreálló, viszont most az külön életet él (mármint a billentyűzeten be van állítva a statikus szín, de az egér meg kaméleont játszik. de amúgy kellemes a tapintása és a görgő is finoman és hang nélkül dolgozik.
-
Anonymus23
veterán
válasz
nyunyu #29302 üzenetére
Nah megérkezett végre a CoolerMaster Masterkeys Lite L
És valóban a weblapos, illetve webshopos fotókkal ellentétben Magyar/ISO rajta a billentyűzet kiosztás.
Az egeret még nem próbáltam, mivel ahelyett van egy komolyabb.A gépelés kellemes, kicsit mélyebben van az érzékelési pont a korábbi billentyűzethez képest, viszont kellemes rajta gépelni.
A színeket millió variációban lehet állítani, plusz, még az alap színeknél lehet RGB színeket "hozzákeverni".
Persze vannak a csilivili effektek, amik egyrészt nem hasznosak, de promónak és marketingnek jó, 1x kipróbálja az ember, utána soha többet.
A billentyűzet világítás nélkül gyakorlatilag olvashatatlan, de nekem eleve világítós kellett, úgyhogy ez annyira nem zavar.Ami nem tetszik, hogy a gép kikapcsolása után is világít a LED
De, kipróbáltam, mégis kikapcsol.Eddig tetszik, és bejön, egyetlen hiány a csuklótámasz hiánya, ez egyelőre szokatlan még.
-
Anonymus23
veterán
válasz
nyunyu #29294 üzenetére
Asszem mégis maradok ennél. Ami "hasonló" árban van (9,5k) az a Trust GXT 280, ami kb hasonló minőség mint a mostani enyém, ez meg nekem 13,8k-ból megvan nagykerből, és csak van hozzá egy egér is pluszba, akkor meg annyit megér, az Enterhez meg majd hozzászokok, ez van.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #29297 üzenetére
Ehh, most látom hogy ezen a CoolerMasteren ANSI kiosztású a bill, ~20-25 éve használom a jó öreg magyar/ISO kiosztásút, ez is az a kategória, ami nálam mindig félreütéshez vezet, egyszerűen ez rögzült be..
Van olyan billentyűzet még mint a Deathfire EX, csak olcsóbban? -
Anonymus23
veterán
válasz
nyunyu #29294 üzenetére
Pofásnak tűnik, eléggé hasonlít is a Cougar Deathfire EX-re ahogy nézem.
Azt nem tudom, hogy az egér (amit "hozzá adnak" milyen kategóriát képvisel, de van egy Logitech G5-öm, amit már vagy 7-8 éve használok, még mindig semmi baja, igaz ez akkor került 15 eFt-ba, ezt nem nagyon cserélném le, de gondolom nem is kell, hogy együtt használjam őket.
Ez tetszik, remélem a billentyűzeten is lehet statikusra venni a fényt, nem vidámpark ez, hogy villogjon itt...(#29296) SH4D0W2011
Ahogy nézem az is kb az a méret, mint a mostani, ennek is ha csak a billentyűzetet nézem, akkor 43 cm, de még van rajta 2x2,5 cm, amitől gondolom Gaming lett a billentyűzet
, cserés, és mivel a steelseries egérpad 1,5cm-el nagyobb mint ahogy a hivatalos honlapon be van írva, így a csere feltétlen lett.
A genius így néz ki, kicsivel több mint 2 év használat után.
A többi része jó, de a "gamer" része katasztrófa, illetve a 4 bill akad is egy picit, főleg az A betű. -
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Egy kis segítséget kérnék, ötletet billentyűzetre...1.Mekkora összeget szánsz rá?
~10k (max 15 körül)
2.Használt szóba jöhet-e?
Igen.
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Normál használat + FPS játékok (a gyilkosabb fajtából)4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
Gondolom az ár behatárolja...5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények:
* Vezetékes
* 46,5 cm-től nem lehet szélesebb a komplett billentyűzet
* Háttérvilágítás feltétlenül kell, mert olyan helyen van, ahol tök sötét, az a fajta, ami a billentyűkön világít (csak) át (most Genius KB-G265 van, ez ebből a szempontból tökéletes, csak elkopott és beragad 1-2 bill rajta
* Staircase kialakítás (nem bírok átszokni a lapos billentyűzetre, sajnos)6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz?
Jó kérdés, végül is igenAmit már néztem (órák óta keresgélek), és árban nincs messze az általam még rászánt összegnél, azok a Cougar billentyűzetei, de valahol elbukott mind:
A 200K lapos, pedig minden másban jó lenne.
A 300K már nem kapható itthon ha jól láttam.
A Deathfire jó lenne, de ott tényleg csak háttérvilágítás van, és így nem látszik a billentyű felirat.
A Deatfire EX az elvileg megfelelne minden kritériumnak, de azt meg összesne 1 helyen találtam 17eFt +szállítás, az kicsit sok.Tudnátok ajánlani valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Mikrotik routerek
- BestBuy ruhás topik
- Canon EOS DSLR topic
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest