Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz izomhod #3805 üzenetére

    Ha a cég tulajdonosa nevén, vagy annak egy cím alatt élő közeli hozzátartozójának a nevén van a kocsi, akkor így szerintem jobban ki lehet jönni a dologból, ugyanis kiküldetési rendelvényt vezetsz, és köbcenti/ üzemanyag szerinti apeh normát elszámolhatod, + 9Ft/km kopás költséget.
    Példa, adott egy 1.6-os Opel Astra. eszik 7 litert vegyesben, 390-ért veszed a benzint, megtankolod, mész vele, leírod hogy mikor merre jártál, vezeted, a cég meg kifizeti neked az apeh norma szerinti 9.5 literrel és 400Ft/ l árral + kapod 100km-enként a 900Ft-ot. Vagyis pl havi 2000km-t megteszel 140 liter benzinből 54600Ft tankolással, és ezért a cég kifizet 94 ezrest. És ha a norma szerint fizet, akkor ezt nem kell bevallanod sem, viszont se tankolási számlát, se más igazolást nem kell leadnod, letudtátok ennyivel a dolgot. A karbantartás, olajcsere meg gondolom havi + 50 ezresből megoldható bőven.

    Persze ha több millás kocsiról beszélünk, akkor lehet más a tészta, mert áfa, amortizáció, szervizelés sokkal nagyobb üzlet lehet mint havi 50 ezer.....

    49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025

Új hozzászólás Aktív témák