-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz membrandj #108689 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Tehát akkor:
CPU:
- Intel i7 3770 (van) 0k
CPU-cooler:
- Deepcool Gammax 7k
- BeQuiet Shadow Rock TopFlow SR1-t 14,8k (ezt is ajánlották, nem tudom megéri-e a felárat)
Lap:
- újonnan csak egy Gigabyte GA-H61M-S2PV lapot találtam(17,5k-ért), de nincs rajta USB3
- használt ASRock B75 Pro-3M (15k)/ASUS B75M-A(12k)/Gigabyte B75N Mini-ITX(23k)?
RAM:
- 2db Kingston 8GB DDR3 1600MHz KTD-XPS730C/8G (van) 0k
Ház:
- Olyan kellene, amiben van valami szűrő és kis méretű(ha a kettő nem zárja ki egymást), mert macskánk van, félek hogy a szőre tönkretenné a PC-t, illetve kicsi az asztal amire tennénk (földre nem akarjuk) nem tudom, hogy amit ajánlottál jó-e így is.
Táp:
- FSP Hexa+ 400W 14,2k
- ajánlottak még egy Be Quiet! 400W Pure Power L8 tápot is 17,3k-ért
- illetve Corsair RM Series 550W-t is 33k-ért
SSD:
- Samu EVO 850 250GB (van) 0k
HDD:
- Seagate ST2000 2TB (van) 0k
Házhűtő:
- Be Quiet! Shadow Wings 12cm low-speed fan 2db (gondolom ház-függő nem tudom kell-e) 5k/db
VGA:
- ASUS GTX 950 STRIX 2GB GDDR5 OC 55k
- ASUS GTX 960 STRIX 4GB GDDR5 OC 75k
- Gigabyte GTX 970 4GB GDDR5 Windforce 3X - 108kÍgy ha jól számolom az olcsóbb alkatrészekből kijönne 103,7k-ból ház nélkül. Ha drágább alkatrészek + alap VGA akkor 136k. És gondolom erre jönne egy 20-30k-s ház.
És lenne egy kérdésem: a procit megérné eladni és egy frissebb Haswell vagy Skylake-es konfigot építeni, vagy bőven jó még ez az Ivy-s i7? -
DR|FTK|NG
veterán
válasz Demizson92 #108696 üzenetére
Bőven elég úgy is.
Ezeket add hozzá a mostani konfig(i3, GTX 750 Ti) árához(csak azokat add hozzá, amiket akarsz a gépbe):
-VGA: +7-12k(pl Gigabyte WF2, Gigabyte Extreme > 50k körül, MSI Gaming, Asus Strix)
-CPU: i5 4440, i5 4460 + 17-20k
-SSD: HyperX Fury + 15k -
-
Mottie
őstag
válasz Demizson92 #108693 üzenetére
Ha belefér, nyilván megéri. De nagyobb a különbség a 750Ti és a 950 között. Illetve komfort miatt az SSD által nyújtott sebesség is elég látványos.
[ Szerkesztve ]
Be Victorious!
-
G4m3b0y
csendes tag
Sziasztok.
Bocsi az OFFért, de hátha tud valaki segíteni. A PC-t szeretném összekötni a TV-vel HDMI-n keresztül, de egyszerűen nem kap jelet a TV.
Alaplapom: AsRock H77M
Processzorom: Intel i5 3450 3.1 GHz (beépített VGA val)
VGA: Asus HD7850-DC2-2GD5
TV: Samsung UE46f6670A videókártyára DVI-n keresztül rá van kötve egy monitor és ez mellé szeretném a TV-t HDMIvel összekötni de egyszerűen a TV-n nem tudok átváltani a HDMI funkcióra mert nem látja. Amint a laptopba dugom a HDMI-t felismeri a TV és már kint is a kép. PC-n egyszerűen nem bírok rájönni mi lehet a baj. Nézegettem a Catalyst Control Centert de ott sem találtam semmilyen beállítást. Kérlek, ha tudtok segítsetek. Köszönöm előre is.
-
membrandj
nagyúr
válasz Yiggdrasil #108678 üzenetére
Használt b75 lap( m-atx) ~ 10k, újat ehhez már nem kapsz.
deepcool gammaxx 300 ~ 6k
proci van
ram van
hdd,ssd van
Vga: hos-nak nincs túl erős gépigénye azért. gtx 950 2GB ~ 46k, ezzel már bőven menne és más játékok is.
cm n200 ~ 12k in win dragon slayer ~ 15k
fsp hexa+ 400W ~13kTertius
Az kb jó vétel.Demizson92
i3-4150 ~ 35k
asrock h81m-hds r.2.0 ~ 13k
2x4GB ddr3 kingston fury ram ~13k
gtx 750 TI 2GB ~ 37k
WD blue ezex 1TB ~15k
cm n300 ~13k
fsp hexa+ 400W ~13k
~139k.
drágábban:
gtx 950 2GB ~ 46k, 120GB kingston fury ssd ~15kPrivát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Demizson92
aktív tag
válasz Demizson92 #108684 üzenetére
Bocsanat a keret 150ezer!!!! (ha 10ezerr dragabb az sem gond)
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy, ha egy privát üzenetet kapsz, akkor válaszolsz is rá! Köszönöm szépen!
-
tremorsz1
csendes tag
válasz SyMbioTe #108673 üzenetére
Köszönöm a segítségedet ! Ha kicsit komolyabb processzort teszek bele,mint amit ajánlottál,az miben módosítaná az általad felvázolt kompozíciót?Az i3-6100-ra gondolok,jó hozzá az alaplap?Kell még valami plusz ami az előző konfigban nem volt,ha az i3-at veszem?Vagy más procit ajánlasz?Azért jó lenne,ha elindulnának a mai játékok is csak gyengébb beállításokkal.Ahhoz,mennyit kéne erősítenem a processzoron?
-
Demizson92
aktív tag
Sziasztok!
Legutobb rafaztam, hogy hasznalt gepet vettem.. Ezert most ujult budzsevel szeretnek egy uj masinat venni, a keret 200ezer forint (ez a plafon)
Ami van: egy 22"os 1680x1050es felbontasu lcd monitorom
Ami kell: minden mas.
Mire hasznalnam: jatek, jatek eeees jatek! (WoW, CSGO, Hitman ujabb resze)Koszonom!!
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy, ha egy privát üzenetet kapsz, akkor válaszolsz is rá! Köszönöm szépen!
-
MZsoltee
veterán
válasz kpykpy #108680 üzenetére
Mekkora felbontáson játszol?
Vedd meg a 980-at, de ne válts platformot, ha kevés, akkor is válthatsz még. De szvsz elegendő még mindig 4Ghz fölött a 2500K, ha FHD vagy fölötte játszol magas grafikai beállítások mellett.[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
dannyl
addikt
válasz kpykpy #108680 üzenetére
Erről feljebb csak Skylake-re váltanék, de semmiképp nem K-s verzióra. Egyszerűen nem ér annyit, amennyivel többe kerül. i5 6500 simán levisz mindent, nem lesz játékban procilimit egy pár évig. A 970 az még viszi akadás nélkül a W3-mat az általad írt beálítással, igaz nem stabil 60 FPS, de nem veszed észre (én legalább is nem veszem észre, full folyamatos. 55-60 közt ugrál általában).
Mhalacka:Azért lett 450-es ajánlva, mert bőven elég. Nagyon ritka, hogy itt valaki felelőtlenül ajánl, de a két topicgazda (ha más nem is jár épp erre) 100%, hogy átnézi, és kijavítja a hibákat, és szól. Szóval fölösleges aggódnod.
Igaz, nem ismerem az ajánló kollégát, biztos új itt a fórumon, de amit ajánlott, az jó.
-
kpykpy
tag
Sziasztok!
Szeretnék új, erősebb konfigot építeni játékra. Amire szükségem lenne: proci, lap és memória.
(a régi egy 2500k volt 4,4ghz-en, p67 lap és 8gb 1333mhz ram)A táp egy 530w-os thermaltake hamburg (sytec belsős) táp a vga egy msi 970 4g (amit majd nyáron váltana egy 980ti) és a ház egy zalman z11 plus. 120as ssd és 1terrás hdd.
A fő oka a váltásnak a witcher 3.
Ultra beállításokkal (hairworks kilőve) 60fps-nél miko akadásokat véltem felfedezni, amik eltűntek ha 4,5ghz-en járattam a 2500k-t, de 2-3 óra játék után bejött a kékhalál, ugyh nem volt olyan stabil...
Ezért döntöttem úgy h eladom a procit és lapot és nézek vmi erősebbet.Amiken eddig gondolkodtam: 3770k, 4790k, 5820k, 6600k, 6700k. (esetleg xeon)
Nem szeretnék esztelen költekezésbe kezdeni, hanem egy jó ár-érték arányú triót szeretnék amit jó esetben évekig nem kell cserélni (csak a vga-t).
Sajnos nem vagyok képben a kupaktalanított procikkal, mennyi idő után kell újra pasztázni, mennyire jó v rossz... xeon procikat vki isteníti vki nem ajánlja játékra... sokan mondják h elég játékra az i5 de én kevésnek éreztem... ugyh tanácstalan vagyok per pill és jól jönne némi segítség előre is köszönöm!!!!
Oh long Johnson...
-
Tertius
tag
válasz SyMbioTe #108673 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor egy ilyesmiben kell gondolkodnom, igaz? Mondjuk ehhez több minden kellene, de kiindulási alapnak jónak tűnik.
-
membrandj
nagyúr
válasz Yiggdrasil #108676 üzenetére
Alaplap van?
Ezt a procit most vennéd vagy már nálad van?Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Páromnak szeretnék egy configot, amin FullHD-ben tudna játszani. Eddig gamer laptopokat néztünk, de azoknak az alja is több, mint a keretem. Gondolkozom még egy eGPU-s rendszerben is, de a "donor" laptopunk elég sovány teljesítményű. Ha PC-t raknék össze, akkor mindenképpen valami kisebb méretű kellene, amennyiben megoldható a kis házakban a hűtés rendesen (eleget szívtunk már a csodás laptop hűtésekkel).
1. Mire fogod használni a gépet?
Film, net, MS Office, játék (Heroes of the Storm legalább High-on lenne a cél)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Intel i7 3770 hűtő nélkül, 250GB Samu EVO 850 SSD, Kingston 2x8GB 1600MHz RAM, 2TB HDD, egér, bill.
Persze ha ezekből javasolt valamit lecserélni, az is megoldható
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Ház, táp, VGA, CPU-hűtő, meg amit esetleg kihagytam
4. Mennyi a kereted rá?
100-150ezer körül gondoltuk, ha kevesebből is kijön, akkor nagyszerű, ha kevés, akkor valamennyivel még talán tudjuk emelni, max akkor a monitorra szánt keretet csökkentjük
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Még nincs monitor, de FullHD-s a kitűzött cél, és ebben a felbontásban is szeretnénk ha futna a játék.Köszi előre is!
-
Ármester
válasz Mottie #108674 üzenetére
Oké, ennyire nme ismerem a Minecraftot
Bár mondjuk aki egész Nagy-Britanniát megépíti annak lehet valóban kell..„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Trakappa #108667 üzenetére
(#108667) Trakappa
Ha kel a high beállítás akkor amit az előbb Bnorbu írt az tökéletes.Amit lehet rajta módosítani: (már ha neked belefér)
- VGA: Kicsit erősebb R9 380X-re cserélni (Sapphire Nitro, Gigabyte G1. Gaming) ~75-76k
- Ha a programok kihasználják: 2*8Gb DDR4 Kingston HyperX Fury ~20k
GTX 960/R9 380X 4Gb-al egy high beállítás simán kihozható.
(#108668) tremorsz1
Hát a Steam-es játékok fogalom az elég tág, mert abba kb. minden beletartozik
Viszont Minecraftnak ill. Wot-nak nem kell egy erőmű, ennyiből éppen kijön minden cuccal:Alaplap: Asrock H110M-HDS/HDV, Gigabyte H110M-S2H/S2PV/S2HP, MSI H110M Pro-D ~18-20k (Figyelj, hogy DDR4-es legyen, ne DDR3)
CPU: Pentium G4400 ~18k
Ram: 1*8Gb DDR4 Kingston HyperX Fury ~12k
VGA: GTX 950 2Gb ~47-53k GTX 950 2Gb ~47-53k (Pl.: Gigabyte WF2OC, Asus Strix, MSI Gaming)
HDD: WD 1Tb Blue (WD10EZEX) ~14k (500Gb-os alig olcsóbb)
SSD: 120Gb Kingston HyperX Fury, Adata ASP900/920 ~15k
Ház: Zalman Z3/Z9, CM N200/N300 ~11-13k
(Zalman Z9-be max 290mm-es VGA fér, erre figyelj!!)
Táp: Be Quiet! Pure Power L8 400W, Be Quiet! System Power S7 400/450W, Seasonic Eco 430W, FSP Hexa+ 400, Super Flower FX Bronze (SF-450P14HE) 450W ~14-16k
+Monitor: LG 22MP57VQ-P (22") ~40k + HDMI kábel ~1-2k
+Wifi Stick, ha kell: TP-Link TL-WN821N ~3k
+Billentyűzet: "Milyen billentyűzetet vegyek?" ~5k
+Egér: "Milyen egeret válasszak?" ~5k
Össz: 203-216kMonitor 22" alatt nem érdemes venni manapság. Azalatt FHD lehet nincs is + csak TN paneles van.
Ez így egy elég jól fejleszthető gép, újabb játékokat (pl. GTA V és társai) elképzelhető, hogy nem fogja vinni/el sem indul a 2 mag miatt. (Bár a GTA V pont jól lett optimalizálva, azt lehet vinni fogja)Ha spórolni kell:
- VGA: GTX 750Ti 2Gb ~38k
- Monitor: kicsit olcsóbban: LG 22MP47D-P (22”) ~36k + DVI kábel ~1-2k
(#108670) lotuska
Szerintem megéri lecserélni, erősebb gépet kapsz így + fejleszthető + ugye garancia lesz rá ismét.Azt, hogy mennyit ér a jelenlegi cuccosod, itt megtudod érdeklődni: ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
Hát, hogy mire elég autós szimulátor terén egy i3 azt meg nem mondom (Asetto Corsa, Project Cars és hasonlók?), erről nézz YT videókat, biztos van belőlük egy pár darab, az alapján döntsd el.AM4: Szintén jó kérdés, hogy az AMD mit hoz a Zennel és, hogy mennyire lesz erős az Intellel szemben, no meg még soká is érkezik. Az első APU ami érkezik az 2. negyedévben jön elvileg, de a többi megjelenés az inkább év vége fele érkezik. Sajnos ezen kívül alig tudni valamit az új foglalatról il. procikról.
(#108671) Gigi01
Hát használtan megérné, de még úgy is ~50k körül mozog az ára, és ennyirét egyrészt előfordul 1-1 i5-6500 (bár elég kevés, még új a foglalat ahhoz, hogy sok legyen a használt), másrészt újonnan ~60k-ért kapható a 6500, és ugye minimálisan erősebb, újabb, DDR4-es, jobban fejleszthető lesz (érkeznek bele újabb procik)
Szóval sokkal nem jobb, de a DDR4 és akár későbbi fejlesztés miatt, meg főleg, hogy sokkal nem drágább, én már nem vennék 4590-et. Hűtőt meg ramot akár elpasszolod, így nem jön ki sokkal drágábbra.
Használtba én inkább ezeket nézegetném: i5-4440/4460, ezek már ~40k körül vannak használtan, újonnan egy B85-ös lap melléjük és úgy egész jó áron kijössz belőle.
(#108672) Tertius
Amit te linkeltél az egész jó, DE:
- Az S végű proci fájó, gyengített verzió én emiatt nem venném már meg.
- Táp helyből cserélni kell, hulladék
- Ház is elég 'occó kategória és azt is cserélném benne.
+4Gb rammal, jobb táppal esetleg házzal és egy GTX 960-at mellé rakva amúgy egész jó kis gép lesz belőle.
Nézegess még, hátha találsz egy még jobbat, s1155 alapú i5-öst nézz (mint ez), ha találtál egyet, ife linkeld be nyugodtan és segítünk, hogy mi jó és mi nem jó.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Tertius
tag
Hali!
Egy gamer konfigot szeretnék venni, de sajna újra nincs elég pénzem. CPU+lap+memória + táp + ház kombókat, félkonfigokat kezdtem el nézegetni, mert fullhd monitor már van, de nem tudom, mi mire elég, mi alá nem érdemes menni. Jó véleményeket olvastam az i5-2500k-s prociról, amely újabb vga-k mellé is elég, új gépeknél is mindenhol i5-öt javasolnak.
Szóval mi kellene a mai játékok fullhd-s, kompromisszumos (de nem low, inkább med-high) futtatásához? Pl. (remélem, lehet linkelni, természetes nem az enyém a hirdetés ) ez a konfig + még 4 giga ram és egy GTX 960 már elég lenne, igaz? Vagy inkább a tuningolható k-s végűt kell keresni?
Köszi a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
lotuska
tag
Sziasztok, lenne egy kerdesem, adott egy konfig amit nem reg vettem(lasd adatlapom), szerintetek megerne lecserelni junius-julius kornyeken erre:
ASRock H110M-DGS, Socket 1151
INTEL I3-6100, 3.7GHz, 3MB
HyperX FURY Black 1x8GB, DDR4, 2400MHzEz kb. 65.000Ft nalunk Romaniaban. Ehhez jonne meg egy FSP Hexa+ 400w 13-14k Ft. Mit szoltok ehhez a konfighoz?
Megvagyok a jelenlegi konfigommal elegedve de nincs az alkatreszekre mar garancia es barmikor beadhatjak a kulcsot, mert eleg regiek.
Az adatlapomon levo gep proci stock hutovel+alaplap+12gb ram+van egy gagyi hazam feleslegesen+a 10 eves thermaltake tapom+ IDE DVD RW+120gb HDD talan elmenne valamilyen hirdetos oldalon 42.000-50.000Ft-ert.
Igy maximum 35.000 Ft-ot kellene rapotoljak es lenne garis gepem.
Tobbi alkatreszem maradna Zalman Z3+ CM Hyper 212 + Samsung EVO 850 250GB SSD meg 5 ev gar+Gigabyte 750Ti 2GB 2.5 ev gar+500GB HDD WD.
Azert nem johet hamarabb, mert nem szeretnem a gepet nelkulozni, csak azutan vennem meg miutan ezt eladtam. Nem nagyon van most felesleges penzem.
Ez az i3 mennyire birna a multis autos szimulatorokat, erdemes lenne varjak lehet az AM4 foglalatra? Koszi a helpet!
[ Szerkesztve ]
-
tremorsz1
csendes tag
Sziasztok,a gyereknek szeretnénk (10 éves) egy új, alap játékos gépet.Semmi sincsen hozzá,egy komplett gépet szeretnék.Minecraft,Wot,Steam-es játékok amikkel játszik.Nem akarok erőművet ,csak egy olyan gépet szeretnék amivel már el lehet azért játszogatni.Nem tudom a keret amit írok elég-e egy ilyen géphez.
Játék.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Semmivel.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Egy komplett gépre,ház,alaplap,proci,táp,videó kártya,stb nem tudom kihagytam-e valamit,dvd író nem kell,elég egy 500 gb-os winyó,8gb ram,webcamera,billentyűzet,vezeték nélküli egér,monitor,Wifivel működjön a net.4. Mennyi a kereted rá?
150-200 közé be kéne férjen,minél olcsóbban,a legjobb ár érték arányt szeretném.5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Monitor is kellene,full hd-s.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Trakappa
újonc
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.
Szeretnék venni egy úgy asztali configot, de monitorom sincsen. Körülbelül 250K-m van erre az egész dologra.
Amit szeretnék a gépen, az 60%ban játék, szóval jó lenne hogy ha az új játékok zökkenő mentesen futnának rajta illetve több fajta CAD programot is használok amelyek jó lenne hogy ha zökkenőmentesen futnának. (ArchiCad,AutoCad Civil 3D, Axis stb.) Egyelőre nélkülözni tudnám az SSD-t, mert az a 20K is számít jelen pillanatban, szóval azt később tenném bele a masinába.
Előre is köszönöm a segítséget! -
ncut
csendes tag
Szia, nekem is ilyen kártyám van. Nem emlékszem pontosan, de kb 45 fok alatt nem kapcsol be a vetni. Bekapcskor felpörgeti és utána, amíg nincs szükség rá, addig nem fog menni. Pl.: LoL alatt el sem indul a venti, ha kikapcsolod a LED-eket, nem is tudod, h működik a karid. MSI Gaming app, vagy bármelyik monitorozó cucc segíthet, ami megmutatja, hány fokon van a VGA, mennyin pörögnek a ventik etc.
Ha minden más működik, akkor nincs para!
Szerk: oh sorry, nem láttam, hogy már nem aktuális...
[ Szerkesztve ]
Nem jut eszembe semmi vicces.
-
kiezTe90
senior tag
válasz Mottie #108660 üzenetére
Nagyobb monitort vásárolnék, nagyobb felbontással, mint a jelenlegi full hd és félek a 960 kevés lenne alá. Meg a gépemet is átakarok rendezni, hogy nézzen ki valahogy ha már plexis az oldallapja, de ez a másodlagos szempont. De akkor ezek szerint kell táp is meg videókártya+ a monitor.
Egyre többször egyetértek Thanosal...
-
Mhalacka
csendes tag
Sziasztok!
Játékra, netezésre és némi video editre szeretnék venni egy középerős gépet, monitorral együtt (full hd ips):
Keret 260+-
Nagyon szépen köszönöm előre is a hozzáértő véleményeket! -
kiezTe90
senior tag
Sziasztok!
Nemrég összerakott gépembe szeretnék új videókártyát venni.
Egy Gigabyte GTX 970 xtream gaminget néztem ki. A lényeg hogy a be quiet 300w-os táp elbírná e? A konfig többi része az adatlapomon.
(Bocsi nemtudtam hova írjak)Egyre többször egyetértek Thanosal...
-
Mottie
őstag
válasz FirstAndroid #108650 üzenetére
Azt, hogy automatikusan 1333-on fogja használni, nem kell a usernek semmit csinalni.
Be Victorious!
-
Sinu
senior tag
válasz SyMbioTe #108648 üzenetére
A gép bekapcsol, a videokártya világít, ventilátorai felpörögnek majd leállnak, elmennek "pihenni". Azt gondoltam telepíteni kell a driver-t, az MSI átirányít a GeForce oldalára, hogy onnan szedjem le a drivert, de a manual letöltés hibát ír, az auto-detectpedig nem találja a kártyát.
egyenlőre ≠ egyelőre
-
Ármester
Leállás alatt a ventiket érted, vagy a VGA áll le és be sem kapcsol a gép?
Ha csak a venti áll le az nem gond, mert a kártya félpasszív, vagyis amíg nem ér el egy adott hőfokot addig nem pörög fel a venti.
Így első ránézésre rá van dugva minden.
(#108647) FirstAndroid
Amelyik olcsóbb, egyébként mindegy.
Pentium csak 1333Mhz-ig kezel (persze 1600-al sem lesz gond, leszabályozza 1333-ra), én azt venném.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
FirstAndroid
tag
válasz membrandj #108568 üzenetére
Még egy kérdésem lenne és rendelném a cuccokat.
Asrock H81M-HDS R2.0 és Intel Pentium G3240 procihoz melyik memóriát? 1333 MHz vagy 1600 MHzKingston 2x4GB DDR3 1333MHz HyperX Fury Black HX313C9FBK2/8 memória
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FBK2/8 memória
-
membrandj
nagyúr
válasz CSiiBI #108641 üzenetére
m2 ssd-nek laptopokba van igazán értelme, mivel ott helyszűkébe vagy.
Amit írtam az a legolcsóbb, jó moduláris táp kb. Ha nem kell moduláris, akkor jók azok, amiket írt neked.Munkára nem azon a 10k-n spórolnék a hűtőn.
aron89
Kap rendesen áramot a kártya? Mármint annyi pin van rádugva, amennyi kell neki?Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Sinu
senior tag
megvettem az ajánlott configot:
MSI GeForce GTX 950 GAMING 2G 2GB
ASRock H81M-HDS R2.0 alaplap
Cooler Master N300 táp nélküli ház fekete /NSE-300-KKN1/
120GB Kingston SSD SATA3 2,5" HyperX Fury meghajtó (SHFS37A/120G)
8GB 1866MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Red Series CL10 (HX318C10FR/8)
Intel Core i5 3,2GHz dobozos Socket 1150 i5-4460 /BX80646I54460/minden a helyén van, a videokártya még "nem találja helyét", bekapcsolásnál pörög majd leáll de ez majd megoldódik.
Kérdés volt a táp, és hogy elég hosszúak lesznek-e a kábelek, jelentem bőven jó
Köszönöm a segítséget mindenkinekegyenlőre ≠ egyelőre
-
CSiiBI
csendes tag
válasz Bnorbu #108598 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
A lap amit ajánlották elég jó! Az M.2 SSD mivel tudna többet mint a "hagyományos" társai?
A tápot között amiket ajánlották elég nagy a szórás árban! Nem feltétlenül ragaszkodom a moduláris fajtához, a ház aljában elférnek amiket nem használok. Nem szánnék rá 20k-nál többet ha nem muszáj, de azt sem szeretném ha a költségcsökkentés miatt elszállna valami...
Ennek fényében mit ajánlász/ajánlotok?!
Membrandj
Szintén köszönöm! Kellene fog bele nagyobb CPU hűtő, nem elég a gyári? A táp amit ajánlották elég húzós, de én hibáztam, hogy nem írtam értékhatárt!
-
Ármester
válasz Gigi01 #108637 üzenetére
Akad, csak én nem szeretem , és kicsit drágábbak is:
Asus B150M-Plus/H170M-Plus ~28-31k
Drágábban: Asus B150M Pro Gaming ~35k[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
SybenX
őstag
válasz SyMbioTe #108635 üzenetére
Hát lehet akkor inkább újonnan összerakatom,mert használtan egyszerűen szinte mindegyik gép vagy totálisan túl van árazva(dupla annyiért hirdetik mint amennyit ér)vagy pedig ha jól lenne a gép akkor pedig egy vacak olcsó táp van gépben amit nem mernék bevállalni.
Köszönöm a tanácsot! -
Ármester
válasz SybenX #108634 üzenetére
Attól függ. Officera, youtube-ra, netezésre, filmezésre tökéletes a Celeron. Ha mást is használtok, ami pl. proci igényesebb akkor inkább használt.
Használt:
Előnye:
- Olcsóbban/ugyanazon az áron erősebbet kapni
Hátránya:
- Gari nincs vagy csak kevés
- Ha pl. lap tönkremegy akkor csak használt alkatrész játszik.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
SybenX
őstag
válasz SyMbioTe #108633 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!Az a celeron proci nem túl gyenge egyébként?Nézegettem használtan és már 60k-rt i3-as procival szerelt gépek vannak,sőt 70-ért i5 -ös.Lehet használtan jobban megéri venni ennyiért?Csak kár hogy használtan van egy jó gép,de beleraknak egy olcsó 5-ks tápot...
-
Ármester
válasz Gigi01 #108631 üzenetére
(#108631) Gigi01
Ház az nem a legjobb, de nem is a noname-k közül való, szerintem maradhat.
i5-6500 jobban megéri, újabb, fejlettebb, kicsit gyorsabb.
Én így venném:Alaplap: Asrock B150M Pro4/Pro4S, MSI B150M Bazooka/Mortar, Gigabyte B150M-D3H, MSI B150M Night Elf ~25-28k (Figyelj, hogy DDR4-es legyen, ne DDR3)
CPU: Core i5-6500 ~60k
Ram: 2*4Gb DDR4 Kingston HyperX Fury, Crucial Ballistix Sport, Corsair Vengeance LPX, Patriot Viper 4 ~12-16k
VGA: Marad, ok.
HDD: Van, ok.
SSD: 120Gb Kingston HyperX Fury, Adata ASP900/920 ~15k
Ház: Van, ok.
Táp: Van, ok.CM oldala szerint a Hyper T4 nem kompatibilis Skylake-el.
(#108632) droid16
irodai alatt office-ra, netre és hasonlókra lesz használva? Ha igen akkor újonnan is kijön erre egy gép (kicsit több, mint 60k-ból) :Alaplap: MSI H81M-E34/E33/P33, Gigabyte H81M-S2H/HD3, Asrock H81M/H81M-HDS/HDS R2.0 ~13-15k
CPU: Celeron G1820 ~10k, G1840 ---> ha boltban szerelteted össze/vagy bevállalod azt a minimális esélyt (<1%), hogy nem fog menni H81 lapban és nem drágább.
Ram: 1*4Gb Kingston HyperX Fury, HyperX Savage, Crucial Ballistix Sport, Corsair Vengeance LP ~7k
HDD: WD 1Tb Blue (WD10EZEX) ~14k
Ház: CM N200 ~12k
Táp: SuperFlower FX Bronze 350W (SF-350P14HE), Be Quiet! Pure Power L8 300W, Be Quiet! System Power S7 300/350W, Seasonic S12II 350W, ~12-14k
Össz: 68-72k
Ha elég ~100Gb tárhely akkor csak SSD-t vegyél: 120Gb Kingston HyperX Fury, Adata ASP900/920 ~15k-Spórolni:
Ház: Modecom Mini Cool ~6k
Táp: FSP 350-60APN ~10k (még olcsóbban FSP 350PNR ~6k, de APN jobb lenne)„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
SybenX
őstag
Sziasztok!
50-60 ezerért milyen irodai asztali gépet lehet összerakni monitor minden kiegészítő nélkül?
Illetve jobban megeri-e ennyiért használtan venni?[ Szerkesztve ]
-
-
membrandj
nagyúr
válasz MaciG #108603 üzenetére
Újonnan nem szabad ehhez már lapot venni.
Ha új, akkor 1151.
asrock h81m-hds r.2.0 ~ 13k
+ használt i5-4440.S0sk4
Ha nincs ssd-d, akkor nálad nagy fék a hdd. Green nem oprendszer alá való.
120GB kingston fury ~15k
Ha a ház noname: cm n300
Vga: Én gtx 960 4GB vagy r9 380 4GB közül választanék. Típus: Amelyik éppen jó áron van.
Bár legjobban egy gtx 970 éri meg,de ott msi gaming, asus strix ami ajánlott és ~ 110k.
380x-et én nem vennék. Ha ez a vonal, akkor már 390.pootty
Hát erre i5 kellene,hogy ne kelljen fél év múlva procit cserélnie.i5-4440 ~ 51k
asrock b85m pro4, gigabyte b85m-d3h ~ 19k
cm hyper 212 evo ~ 10k
WD blue ezex 1TB ~15k
120GB kingston fury ssd ~ 15
cm n300 ~13k
fsp hexa+ 400W ~13k
~149k, ha sok, akkor ssd nélkül vagy gyári hűtővel. Később bővíthető vga-val, ha videovágás és társai is bejönnek aktívabban, illetve még 2x4GB rammal.Gigi01
120 GB kingston fury ~ 15k 240GB ~ 24k
Ram marad:
i5-4440 ~ 51k
Új:
msi b150m mortar ~ 25k
i5-6500 ~ 65k
2x4GB ddr4 ram ~13k
Ez mondjuk azért az 1151 majdnem teteje i5-be, az előző pedig 1150 alja,de ott az éri meg. Ott már nem szabad drágán venni procit.
Ház pontos típusa? Ha noname: cm n300 ~13k
Ha jól tudom, akkor nem változott a felfogatása a hűtőnek,de kérdezz rá a milyen cpu hűtőt vegyek topicba.
Miről váltanál? Ha 1155 i5 pl, akkor semmi értelme.tondik
i5-4440 ~ 51k
gtx 750 TI 2GB ~ 37k
WD blue ezex 1TB ~15k
120GB kingston fury ssd ~ 15k
cm n300 ~13k
fsp hexa+ 400W ~13k
~ 176k, drágábban: gtx 950 2GB ~ 45k, ez ajánlottabb lenne. Köv kategória: gtx 960 4GB ~ 63kPrivát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
tondik
újonc
Sziasztok,
Szeretnék új gépet venni de sajnos teljesen inkompetens vagyok ebben a témába, ezért fordulok hozzátok segítségért.
Játékra főként, nyilván filmnézés zene hallgatás socialmedia de ezeket a telefonon is tudom úgyhogy ja játékra használnám.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?A mostani PC-m teljes egészében le szeretném cserélni, úgyhogy a háztól kezdve a tápon keresztül mindenre
szükségem van ami maga a PC azaz egér, billentyűzet , monitor nem kell.4. Mennyi a kereted rá?
A szállítási költséget és minden mindet belevéve 200k.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
A monitoromat 1920 x 1080-as felbontásban használom.
A segítséget előre is nagyon köszönöm.
További szép napot, üdv.:
tondik[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz Brandynew #108625 üzenetére
Feladod a leckét. Az igényeknek tükrében annyit tudnék javasolni, hogy most ne vegyél HDD-t, csak az SSD-t. El lehet rajta férni 1-2 hónapig, míg össze nem jön újabb 14k egy HDD-re.
EZ így most a PCX-en 172.644 Ft. Skylake alapokon, DDR4 RAM-okkal. A CPU kb. 10-13%-kal erősebb a 4460-nál egy szálon. Több szálon viszont az erősebb kb .ennyivel. Meggyőződésem, hogy GTA 5 alatt nem fog feltűnni egy GTX 960 mellett. Ha később mégis kevés lenne, akkor vígan bővíthető marad a még meg se jelent CPU-k bármelyikére évekig.
Grave: Lehet benchmarkolgatni mindenféle szintetikus teszttel, de a valóság az, hogy játék alatt nincs különbség i5 2500/i5 4460/i3 6100 közt. Egyedül, ha valaminek nagyon kell a 4 mag (nem tudok ilyenről), akkor lehet hátrányban az i3.
[link][ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
-
Brandynew
őstag
válasz dannyl #108624 üzenetére
(Nem magamnak veszem egyébként, de írom az igényeit, annak, akinek lesz.)
GTA V extra high beállítások mellett tudja legalább a 60 FPS-t, hasonlóan a CoD Black Ops III-hoz. Gondolom ezt nem nehéz megugrani, a Dell 7559 laptopommal extra high beállítás mellett van 50 FPS.
Más igény nem igen van, annyi, hogy lesz videó- és zeneszerkesztés is a gépen, de ha az említett játék tud futni a megadott értékekkel, akkor az elég lesz a szerkesztéshez is. 23-24" FHD monitor lesz rákötve a gépre.
Köszönöm. És akkor az lenne a jó, ha a 170 ezret max. 1-2 ezerrel lépné túl. A 120 GB-os SSD azért maradjon.
[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Játékra némi frissítést tervezek.
Ami megmaradna a jelenlegi konfigból:
Asus660Ti(később lehet csere),Geil 2×4GB Ddr3 1600, Hyper T4 cooler,Fsp hexa 400, ház,hdd,stb..
Amire szükség lenne:lap,proci,ssd,ha kell ram.
Ha érdemesebb,akkor eladom a ramom,és bevállalom az 1151-es foglalatot.
Vagy i5 4590,vagy i5 6500-ra gondoltam.Bár azt nem tudom,hogy a hűtőm,rámenne-e az i5 6500-ra.[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Van már egy kigondolt Intel procis konfigom ~ 200 ezerért, de kíváncsi lennék, hogy AMD vonalon megkapnám-e ugyanazt a teljesítményt ~150-170 ezer Ft-ért.
Tehát egy PC-t szeretnék összerakni, amely elsősorban játékra lenne használva (GTA V 60 fps-sel már jó). Nincs semmilyen beépíthető hardver, gépház is kell.
Kérlek, segítsetek. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz Mottie #108613 üzenetére
"970 az a kartya ami Full HD-ban minden mai jatekot ki tud maxolni gyakorlatilag, de magasabb felbontason is boldogul"
Ez igaz volt kb. egy éve. Az új Tomb Raider pl. kapásból bedarálja fullon. De még a Witcher 3 alatt is le kell venni ezt azt, és még sorolhatnám. A 970 egy belépő szint a közel max grafikához. Egy nagyon jó kártya, de maxon nem visz mindent, sőt.
-
Mottie
őstag
válasz S0sk4 #108610 üzenetére
1) 970 az a kartya ami Full HD-ban minden mai jatekot ki tud maxolni gyakorlatilag, de magasabb felbontason is boldogul (4k-hoz talan keves). 960, 380, 380X is eleg jo, nem veletlenul nepszeruek, de ezeknel altalaban legalabb a VSync-et lejjebb kell venni.
- Gyakorlatilag keretfuggo, ha belefer a 970, akkor erdemes megvenni, ha nem akkor a 380X is ajanlott. Lejjebb egyeni preferencia a 960 4GB es a 380 kozott, egyik AMDs, masik nVidias jatekokban lesz erosebb (en 960-at vettem epp most)/
2) Gainwarddal nem probalkoznek.
Asus Strix, MSI Gaming, Gigabyte WF/G1 amik ajanlottak. MSI Gaming 113k a 970-bol.3) Ha maradsza 380X-nel, akkor SAPPHIRE Nitro-val nem losz melle, de kevesbe vagyok otthon bennuk.
Be Victorious!
-
rwin5
őstag
-
S0sk4
csendes tag
válasz Mottie #108605 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Abban kérhetnék még segítséget tőled hogy megnézed nekem ezt a 3 kártyát, mert nem sokkal több mint 100.000.- Ft és meg tudom oldani hogy akkor inkább ez legyen, és hogy a Gainward márka az jó-e, sajnos Nvidia-ban nem vagyok annyira jártas.
Plusz még annyi kérdésem lenne hogy mivel jobb szerinted az Nvidia az Radeonnál, csak mert a GTX970 és a R9 380X között van 24.000.- Ft különbségem.Előre is köszönöm a válaszod!
-
rwin5
őstag
Megjött a csomag, ott voltam a bankban már reggel 7:45-kor, a fuvarozó céget nem említeném meg (maga a fuvaros srác jóarc volt) reggel felhívtam őket, kérték, hogy továbblépéshez nyomjak 1-es gombot elmondta még1x, hogy neten követhetem a csomagom (robothang) majd mondta, ha ügyfélszolgálatosunkkal akar beszélni ne tegyen semmit csak várjon, majd 10 másodperc várás után szétkapcsolt a telefon, tehát nem tudom, hogy sikerült-e volna bárkivel is beszéljek.
Végül: 10:33-kor jött a srác, korrekt idő se korán, se későn.
Egyúttal szeretnék köszönetet mondani Membrandj-nek, hogy megint segített gépet összerakni + DR|FTK|NG-nek szintúgy, plusz, hogy fáraszthattalak titeket privátban is
(végül az a ház lett amit DR|FTK|NG mondtál, + egy nagyobb monitor, mert szerintem most jódarabig nem lesz cserélve, max ha nyerek a lottón )
-
pootty
csendes tag
Sziasztok!
Kisöcsém tervezi első gépét megvásárolni a jövő hónapban. A keret 140 ezer HUF, ezt lehet a gépre felhasználni, monitor és minden egyéb van. Amire használni fogja: grafikus képzésre megy, szóval Adobe programcsomag nagy részét ezen szeretné megtanulni, valamint játszana vele (LoL, HS).
Megéri-e i3-ast venni ebben a kategóriában? Mi a különbség egy H81M és egy H81M-HDS alaplap között?
Mindenre nyitott vagyok, írjatok bátran teljes konfigot!Előre is köszönöm.
-
S0sk4
csendes tag
Tiszteletem a hozzáértő és segítő fórumozóknak. Sajnos a tegnapi napon tönkrement a videókártyám, egy "ASUS EAH6850 DirectCU" , és szeretnék tanácsot kérni új vásárlásában.
A választott kártyák ezek lennének:
1. XFX R9-380P-4DF5 R9 380 4GB GDDR5 Double Dissipation PCIE
2. SAPPHIRE 11242-13-20G R9 380 4GB GDDR5 NITRO Dual-X PCIE
3. SAPPHIRE 11242-13-20G R9 380 4GB GDDR5 NITRO PCIE
Esetleg ha a kiszemelt kártyák nem stimmelnének akkor egy kisebb útbaigazítást szeretnék kérni, hogy mivel lenne érdemes cserélnem, maximum 100.000.- Ft-ot tudok rászánni.Jelenleg ezzel a konfigurációval rendelkezem:
Alaplap: ASUS Z97-K
Proci: Intel Core i5-4460, Quad Core, 3.20GHz, 6MB, LGA1150, 22nm, 84W, VGA, BOX
Memória: Kingston 8GB DDR3- 1600MHZ NON-ECC CL 10 DIMM (KIT OF 2) FURY SERIES
HDD: 2db WD 1TB Green 7200rpm
Táp: COOLERMASTER Silent Pro Gold 600W RS-600-80GA-D3Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Csere-Beszámítás! Omen Számítógép játékra! I7 10700 / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD!
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo E710 E90+ SFF PC, Quad Core i5-3470 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- X box one s all digital
- Weather XM - Időjárásmérő bányászgép - ÚJ Bontatlan