Új hozzászólás Aktív témák

  • s3toraph

    senior tag

    válasz s3toraph #39578 üzenetére

    Köszönöm mindenkinek, aki eddig válaszolt! :R

    Két oka van részemről az FM1-nek: egyrészt nekem számít 5-6e Ft is, szóval nem mindegy az ár. Másrészt igen jó áron megrendeltem már egy új oem A6-3620-at. Ráadásul, ahogy nézem az árakat mind boltban mind HA-n, ha nem csak 2 magos APU + nagyon alap alaplapban gondolkodom, akkor az FM2-nek csak azért hogy FM2 lehet akár e két hardveren +10 Ft is az árkülönbözete úgy, hogy nem is tud többet ill. hasonló a felszereltsége! Azt nem látom, ez nekem miért érné meg. Mondom is az okát: az adatlapomon lévő konfigom fogom eladni és váltani FM1-re, egyrészt kicsit modernizálni, másrészt kipróbálni valami újat, harmadrészt kisebb fogyasztás, negyedrészt nem játszottam összesen 40 órát mióta meg van a 3870x2 (lassan 3 hónapja), szóval ki sem használom (plusz ki sem bírja hajtani az e8400), ezért APU-ban gondolkodtam. A gépet netezésen, tanuláson és munkán (programozás, stb.) kívül filmezésre használom, néha játék, erre elég bőven az IGP is (persze nem minden játékhoz és nem max. grafikán). Ezért esett a választásom IGP-s procira, és az erősebb IGP miatt AMD vonal, nem pedig Intel. Az alaplap extráiból amiket írtam (usb3, hdmi, stb.) nem nagyon engednék, m-ATX méret a kisebb ház miatt kellene, mert a Bravo is cserélve lesz majd, és lehet hogy m-atx-es lesz az utódja.
    Olyan lap kell ami nincs butítva. Az LE, SG ezek mik egyes lapok nevében, nem pont erre utalnak véletlenül? Merjen az ember ilyet venni? Pl. ASUS F1A55-M LE.
    Nekem az ASROCK A75M lenne a legjobb, vagy esetleg még belefér az ASROCK A75 Pro4-M, de ezt meg félek, nem használnám ki. Asust csak a több gari miatt venném, de annak úgymond van "felára" is, pl. ami jó lenne, de elég drága az ASUS F1A75-M PRO R2.0, szóval nekem nem érné meg, ezért maradnék asrocknál, + az utóbbi időben igen jókat olvasok a márkáról.
    Akkor még néhány kérdés:
    Szerintetek asus vagy asrock, ill. 55-ös vagy 75-ös lapot nézzek (fentebb írtam mire is lesz használva a gép, később talán több játék + dedikált VGA-val)?
    Merő kiváncsiságból, FM2-nek milyen konkrét, érezhető előnye lenne FM1-hez képest?

    (Bocsi, jó hosszú lett...)

    [ Szerkesztve ]

    Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -

Új hozzászólás Aktív témák