Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
htc07
addikt
az megvan, de a zebrán közlekedő gyalogos szempontjából szerintem ez teljesen lényegtelen, a zebrán történő előzési tilalom pedig elvileg pont őt védené, ezért nem értem ezt a nagy felháborodást.
értem én hogy ez a szabály, fizessen is ha már így alakult, de nem látom sok értelmét, hogy meghurcolják meg eltiltsák - szerintem én is simán behúztam volna egy hasonlót, pedig én az átlagosnál jóval óvatosabban vezetek.
[ Szerkesztve ]
-
htc07
addikt
ha az a jármű amit előzőtt, ott állna azon a helyen, ahová akkor ér az előző kocsi, amikor mellé ér az eleje (tehát a zebra után pár méterrel állna a sárga jármű), akkor máris nem lenne előzés, és szabályos lenne?
ez így elég hülye szabály akkor, gyakorlati különbség nincs a két eset közt, a fenti videó esetében
[ Szerkesztve ]
-
htc07
addikt
válasz philoxenia #40514 üzenetére
az atom is néhány protonból és elektronból áll...
offtrain!!4
[ Szerkesztve ]
-
htc07
addikt
válasz philoxenia #40037 üzenetére
Nem biztos, hogy nem vagy ittas.
Illetve nyilván, te ismered magad, de ez erősen egyénfüggő.
Egy 50 kilós 17 éves sofőrpalánta szervezete máshogy reagál rá, mint egy jobb alkatú negyvenesé, és akkor ott van még az, hogy egyénenként is változó lehet a lebontása az anyagnak.
Innentől kezdve én teljesen támogatom a zéró toleranciát, szerintem nem olyan nagy dilemma eldönteni, hogy nem iszol egy sört ha vezetsz, mert fel sem dolgozod, de hat rád.
A többit nem keverném ide.
[ Szerkesztve ]
-
htc07
addikt
válasz tibcsiworld #39652 üzenetére
ja, aztán pont a villamosmegállóba rántja a kormányt.
-
htc07
addikt
Most akkor ha jobbra fordulsz egy 5-6 sávos útra, akkor (mivel általában egyidőben engedi is a lámpa a gyalogosokat) megvárod amíg a kedves gyalogos átcammog a túloldalról, vagy befordulsz, mert még jó 8-10 másodperc, mire odaér a túloldalról? Olyan messze van még, hogy 3-4 autó simán be tud fordulni anélkül, hogy a kedves gyalogost bármilyen módon veszélyeztetnéd, lassításra késztetnéd.
-
htc07
addikt
válasz Lacess #38106 üzenetére
Annyit esetleg gondolj át, hogy ha a Te gyermeked/férjed/akármid lett volna a vétlen autós.
Mert kétlem hogy 90-el "cammogott" a képek alapján. Innentől kezdve empátiát nem tudok tanúsítani irányába.
Sajnálom ha indulatosan fejeztem ki magam és ez mélyen érintett.
amúgy volt az rtl-en tegnap, első hír: [link]
[ Szerkesztve ]
-
htc07
addikt
szalagkorlát is csak azért van a főutak kanyarjaiban, meg azért van fényvisszaverő terelőtáblákkal kirakva.
akkor ez is felesleges ezek szerint, csak oda kell figyelni. szintúgy felesleges a vasúti kereszteződésekben a fénysorompó, csak szét kellene nézni (amúgy szét is kell, de nem sok autóst látok aki lelassít 20-ra a kereszteződésnél hogy benézzen)
nem azt mondom, oda lehet (kell) figyelni jobban, de ebből kiindulva igazán nem ártana kirakni oda valami figyelemfelkeltést, főleg ha nehezen észlelhető a baj (ami egy árokba vezető út)
nem azt vitatom, hogy a kerékpáros saját hibája is, de továbbra is azt mondom, hogy a hasonló veszélyekre figyelmeztetni kellene a közlekedőket, főleg ha tudja az üzemeltető, hogy ott gyakrabban fordul elő baleset akár figyelmetlenségből. Itt ugye nem arról beszélünk, hogy 100% figyelemmel követte az út kanyarulatát, hanem hogy valszeg figyelmetlenségből történt ugyanott több emberrel is ugyanaz a baleset.
a mindhárom általad ésszerűen teljesülő esemény közül kimaradt a környezeti tényező. Elég egy durrdeffekt vagy bármi egyéb (kiszalad eléd egy macska) egyből nem az van, hogy lehorzsolod magad az aszfalton, elcsúszol a füvön vagy nekimész egy szalagkorlátnak, hanem repülsz lefele a betonteknőbe.
tldr, tegyenek oda valamit ami megfogja szerencsétlent, akár az ő hibája, akár nem.
remélem így már sikerült elkapni a mondandóm lényegét.
[ Szerkesztve ]
-
htc07
addikt
azért nem annyira gyakori, hogy pár méterrel arrébb van egy kereszteződés után az út folytatása.
az is egyértelmű szerintem, hogy egyszerűbb észrevenni egy fehér téglafalat magaddal szemben mint egy füves-gazos egyszínű-mintájú terepen fekvő árkot. elég ha ledudálnak, a szemedbe megy egy muslica, vagy bármi elvonja az útról egy fél másodpercre a figyelmed, máris nem ott vagy, hogy megütöd magad kicsit mert korlátnak mész, hanem lenyomorítod magad egy betonárokba zuhanással.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gainward GTX 260 896MB GDDR3 PCIE Golden Sample videókártya
- Gigabyte GeForce GTX 550 Ti 1Gb
- Új Magneplanar 1.7i hangsugárzó-pár. Csak kibontva volt. Gyári csomagolással! Végállomás is lehet!
- Apple iPad 9 gen. 10.2 2021 Wi/fi 64 GB Space Grey üvegfóliával és tokkal
- 1013 Eladó Dell Latitude 5590 15" i7-8650U/16GB/256GB Gyári Magyar bill patika állapotban
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest