Új hozzászólás Aktív témák

• biker

nagyúr

válasz Ghoosty #62311 üzenetére

A logikád alapján, feltételezve hogy ez csak így lehetséges, ha megáll egy kosaras emelővel fél órára a lámpát szerelni a záróvonal mellett az egység, és kiszáll egy ember egy piros/zöld táblával, majd elkezd nekem integetni, hogy kerüljem ki, akkor nem kerülhetem ki, mert ő nem rendőr, és ő nem írhatja felül az útburkolati jelet, csak a forgalom haladását irányíthatja?

Egyébiránt a kikerülésre:
    35. § (1) Az úttest menetirány szerinti jobb oldalán álló jármű vagy ott levő egyéb akadály melletti elhaladásra (kikerülés) a 34. § (1)–(5) bekezdésében foglalt rendelkezéseket kell – értelemszerűen – alkalmazni.
    (2) Az olyan megállóhely előtt, amelyben villamos áll és az utasok fel- és leszállása az úttestről, illetőleg az úttestre történik, meg kell állni és továbbhaladni csak a villamos elindulása után szabad.

Talán a magadfajták miatt van az értelemszerűen szó beleírva, mint ahogy írtam, az sincs benne, hogy nagyméretű járműszerelvénnyel kanyarodáskor átléphető a záróvonal, holott értelemszerűen át kell lépd, mert nem tudsz bekanyarodni.

Sajnos édesapám halála után elajándékoztam a legtöbb könyvet, amit nem ő írt, így már nincs meg az a 600 oldalas kresz jogszabály értelmezése könyv, amiből tanította 30éven át a szegedi trolivezetőket, csak azokat a tankönyveket tartottam meg amiket ő írt. De keresem, hátha csak elraktam, abban voltak ilyen jogszabályi értelmezések benne.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

Új hozzászólás Aktív témák