Új hozzászólás Aktív témák

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz Khelben #22966 üzenetére

    Akkor Szerinted sötétben és autópályán mennyivel mehetsz? :F
    Mennyi a féktávolságod az adott szakaszon és időjárási körülmények között? Csinálsz fékpróbát minden sebességmódosítás előtt? Mit jelent a belátható útszakasz például?
    Mennyire kell belátnod? Egy átfutó egeret már észre kell venned? Vagy csak egy átfutó elefántot? Nappal és ragyogó napsütésben például mi az a méretű tárgy/élőlény, amit már észre kell venned, hogy megállhass? Egy úton heverő gerenda, vagy egy úton lévő üvegcserép? Próbáld ki egyszer, hogy milyen méretű akadályt látsz magad előtt sötétben tompított fényszórónál, mi az ami előtt még meg tudsz állni, mi az ami előtt már nem.
    A KRESZ a kerékpárosra is vonatkozik. Sötétben és forgalomban kerékpároztál már országúton? Mekkora a kerékpáros fékútja adott sebességnél? Mert belátni a legtöbbször szó szerint szinte nullát lát be, lévén a kerékpárok első lámpái alig világítanak meg akkora mértékben és olyan nagy területet, hogy ha nincs forgalom az úton, akkor is csak pár méter a távolság, ha jönnek szembe, nincs az a szem, ami alkalmazkodhatna annyira a szemből jövők fényszóróinak vakítása után, hogy az úton lévő gödör/kő stb. észrevehető legyen egyáltalán. akkor a kerékpárt sötétben csak tolni lehet? Akkor persze gyalogos leszel és a szemből érkezők sávjában tolod, ahol csak néznek, hogy mi az a fény? :F
    Leírva sok minden szépen mutat a Fórumon, de a valóság azért más....

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Új hozzászólás Aktív témák