Új hozzászólás Aktív témák

  • Lassú Víz

    őstag

    válasz frankstork #76563 üzenetére

    Ez a képesség valóban kell neked vagy csak azt akarod, hogy mindent tudjon a vakud? Nagyon széles a választék a pár ezer Ft-os slaveként induló fix vagy szabályozható villanjkörtétől egészen a baromi drága TTL-t is tudó, beállítófényes, 100 m-ről is indítható eszközökig.

    Gondolom nálad sem arról szól a dolog, hogy megveszed kb 10 millióért a Broncolor 3200Ws-os generátoros szettet, ezért inkább a valós igényekhez célszerű a vakut igazítani. Legtöbb ember igyekszik elkerülni a vakuk használatát, a ma használható ISO értékek sok esetben lehetővé is teszik. Utána a többség muszájból időnként használja a gyárilag kapott vakut. A következő fokozat valami külső TTL vaku, de még mindig pofán villantva vagy a fehér falakra támaszkodva. Aztán jön, hogy kéne rá valami fényformáló, hogy lehessen lágy fény akkor is, amikor színes a mennyezet, vagy rohadt messze van. És csak ezt követi a kreatív világítás, amikor a témától függően több manuálisan beállított vakuval, lámpával próbálsz valakiről vagy valamiről jó képet csinálni. Többnyire műteremben. De ennél sokkal összetettebb a dolog. Amíg nem láttam nem hittem el, hogy pl. kökörcsin fotózásnál egy megfelelő helyre letett borotválkozó tükör és a virág fölé tartott pausz papír mekkora csodát tud tenni. :Y

    Ha megnézed a Cactus videót látod, hogy olyan időben ment ki fotózni, amikor vakuszinkron időn belül tudott exponálni. Egy egyszerű rádiós kioldó pár 10 ezer, YN vaku 30. Ha távolról akarod állítani a vaku villanásának erősségét, akkor YN Tx modul, vagy másik YN vaku segítségével megteheted az egyszerű kioldó helyett.

    Összességében egy TTL-t, FP-t (HSS-t), manuális módot tudó forgatható, dönthető fejű rendszervakura szükség van. Pont. A távvezérlés hab a torán, de már minden ma kapható új vaku támogatja. A többi eszközt meg akkor érdemes beszerezni, ha már konkrétan tudod, hogy órát, ékszert, báltermet vagy aktot akarsz fotózni. Sajnos az eszközök használatához kellő tudást sokkal nehezebben lehet begyűjteni, mint magát az eszközt.

    [ Szerkesztve ]

    A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

Új hozzászólás Aktív témák