Új hozzászólás Aktív témák

  • PNP

    őstag

    Köszönöm a válaszokat. Sajnos a stabilizátor probléma, fotóhoz nem annyira érdekel, videónál viszont nagyon hiányozna, márpedig G7 lesz. Nem is értem, hogy miért maradt ki pont a jobb videós Pana vázakból (GH4 esetében főleg), miközben a GX7-ben megvan. A felbontásban elvileg van tartalék, de nem szeretném erre elhasználni, főleg, hogy látószöget is vesztek vele. Előfordulhat, hogy egyszer csinálok hozzá giroszkópos stabilizátort, de arra meg rá kell készülni forgatásnál, MFT méretben pont az lenne a jó, hogy kb. zsebből elővéve tudja azt, amit kell.

    Nem tudom úgy megfogalmazni, hogy ne tűnjön kötekedésnek, de nem annak szánom: az, hogy egy objektívet eleve úgy terveznek, hogy majd szoftveresen korrigálják, nem igénytelenség? Nem hordozza magában a gyenge felbontást? Mi indokolja ezt? Értem, hogy kis méret, de ahogy nézem az objektív kínálatot, nem nagyon látok extremitásokat gyújtótávban és/vagy fényerőben. Furcsa, hogy ekkora szenzorméretnél az 1.8 számít fényerős fixnek, az Olympusnak van szép filmes múltja, számomra kézenfekvőnek tűnne nagyobb "szenzorra" készült objektíveket downgrade-elni, úgy, ahogy a Speed Booster is teszi.

    Ez is volt a tervem, hogy majd veszek egy Metabones adapter, de amilyen drága, annyira beszerezhetetlen belföldön.
    Szóval kicsit bajban vagyok most az "átállással". Canon 5D Mark II-t használok pár L-es zoommal és nem L fixekkel. Az volt az elképzelésem, látva a 4K durva fölényét, hogy fotóra (studio, rendezvény, stb.) megmarad a Canon, főleg mert FF, de kötődöm is hozzá, és az eladáson sem szeretnék bukni. Videóra először a GH4-et néztem ki, aztán megjelent a G7, amit meg is rendeltem. Minél kevesebbet költenék, mert luxus lenne két rendszert kiépíteni, de a nagylátóval nincs mit csinálni, azt nem fogom tudni adapterrel megoldani. Oly 9-18 nem túl meggyőző, de legalább kicsi, és akcióban van (Oly cashback amúgy vonatkozik céges vételre is?), de ez sem stabis, ahogy a 25/1.8 sem, pedig az nagyon tetszik, és egy alap fixet mindenképp szeretnék, mert azért fotóznék is vele (főleg mert az 5D-t kb. sehova nem viszem magammal, ha nem dolgozni kell). Gyújtótávban ettől fölfele viszont szerintem buta adapterrel használnék Canon 100/2-t, 70-200/4 IS-t, többnyire úgyis nyitva van rá szükségem, és itt legalább élvezkedhetek a 2x-es szorzóval.

Új hozzászólás Aktív témák