Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz csacsi77 #63493 üzenetére

    Ja, kevesebb megapixellel. És a képminőség szubjektív, mit értesz ezalatt ?
    Ha egy D750 24 megapixelét körbevágod, hogy mft lapkát csinálj belőle, az úgy durván "szemre" 6MP körüli szenzort jelentene.

    Lenne nagy iso képességed meg minden, mint a D750-nek, pixelszinten minden klasszat megőriznél a fullframe lapkából, dinamikát, érzékenységet, mindent, csak mire jó 6 megapixel ? (Most még sokmindenre) :U

    És fordítva, példádnál maradva: A D750 ISO6400-a fullhd méretre (monitor, stb) lehozva sokkal zajmentesebb lesz, mint a 6MP körüli lapkáddal készült kép fullhd-re lehozva, pedig tökugyanazok a pixelek készítik, csak kevesebb. :U De ezt le is tudod otthon is demózni, szimplán croppolsz egy nagyot (mert erről lenne szó) egy meglévő képedből, persze a crop-nál a kép más lesz, míg a két említett szenzornál obival kikompenzálod ezt, de a lényeg ugyanaz marad magára a képre még.

    A képminőség rengeteg paraméter relatív egyensúlyától függ, nem 1-2 paramétertől, a többit figyelmen kívül hagyva. Tekersz az egyiken - romlasz a másikon. Tekersz azon is, romlasz a harmadikon. Valahol mindig történik valami kompromisszumkötés és csak a gyártókon múlik, melyik paramétert hova lövik be, hogyan olvassák ki a szenzorokat, hány MP-t tesznek adott méretre, bla bla, ez meg a termékstratégiájuktól függ főleg. A Sony a nagy waferjeiből legyárt bárkinek bármit, van vagy 3-4 pixelsűrűségű gyártósora, a többi már csak vágás kérdése, hogy FX vagy körömszenzor potyog ki belőle. A Te képminőségedre ez nincs direkt ráhatással, csak indirekt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák