Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bkrisz9
őstag
Sziasztok!
Egy barátom új telefon vásárlására kényszerül. 2 lehetősége van a meglevő előfizetés és a pénz hiány miatt: Samsung galaxy core prime és LG Leon 4g.Nagyon régóta egy HTC desire c-t nyúz ami most adta meg magát. Sok mindenre nem használja: Instagram,messenger,face, néha 1-1 kép (semmi extra van rendes dslr-je)
Én az MA teszt alapján a Samsung felé húzok de megkérdezlek titeket is hátha van személyes tapasztalat.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Ájvé
veterán
válasz Mans20 #88196 üzenetére
Ezt UPC-vel kell lebokszolni. Ha online lett kötve a szerződés akkor elvileg felmondható 8 napon belül, bár itt szolgáltatásról is szó van, lehet szerződést nem lehet felmondani, de a telefon vételt igen, de ezt UPC-vel kell letárgyalni, szerződés egyébként tartalmazza ezeket az információkat, meg kell nézni.
winhate:
Strapa bíróság alatt mit értesz?
Egyébként sok telefon megfelel a leírtaknak.
Igo szerintem már nem alternatíva, Nokia Here is van olyan jó, de már a Google Maps is tud offline működni, úgyhogy szerintem nyugodtan el lehet felejteni (úgy is csak a szülinapp van hivatalosan, az meg miden csak nem jó).[ Szerkesztve ]
-
zombinyul
addikt
válasz Borisz76 #88192 üzenetére
Elso okostelefonnak en Samsungot nem vennek. Eleg problemasak az S6-osok, erdemes beolvasni a topicjaba. Sokkal inkabb javasolnek egy Huawei P8-at, egy HTC One M9-et, vagy egy LG G4-et. Stabilabbak, jobb a ram kezelesuk, es megbizhatobbak, a taccsviz minden nyavalyaja nelkul.
winhate: ha az ar nem szamit, Neked is az elobbi 3 lehetoseget javasolnam. Paromnak P8 van, nekem G4, joforman sose inditjuk oket ujra (mondjuk O nem is egy hc user, en sokkal inkabb), de lassulasnak, fagyasnak nyoma sincs, stabilabbak mint a Lumiam.
Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
winhate
őstag
Milyen telefont érdemes venni ?
Fontos lenne:
-megbízhatóság
-stabilitás (ne fagyjon , sebesség)
-strapabíró legyen
-igoár nem számít
köszi
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
Mans20
addikt
Jó napot
Tegnap kaptam ajándékba egy LG magna-,csak úgy hirtelen megvették.Én telenoros vagyok és mindig feltöltős számom volt,a magna meg UPC-be vett részletfizetős számlás,független telefon.Evvel így mit tudok csinálni?vissza lehet még vinni vagy a szerződés miatt bele kell törődnöm?Olvastam hogy a LG magna nem valami jó a hardverek miatt,sok igényem nincs,csak telefonálás és fotózás,netezni inkább PC-n,játék,alkalmazások szinte semmi..esetleg az működik,hogy belerakom a 20-as számom és maradok feltöltős,anyám meg megkapja az upc-s számlás számot a másik telefonba?
-
-
Ájvé
veterán
válasz tvamos #88191 üzenetére
Ilyen tudással nincs több készülék ennyiért hazai beszerzéssel. Főleg a RAM és ROM tekintetében.
Sony E4G, SISWOO C50 Longbow egy kicsit drágábban, de mindkettő 1/8-as csak. Lehetne még párat írni, LG Spirit 4G vagy Leon 4G, kamera nem számít akkor Doogee X5 Pro ez 2/16-os, de azért minőségben jóval gyengébb az eddig említett készülékektől, így nem is ajánlanám. Nagyon sok más lehetőség nincs ennyiért ami említhető lenne, vagyis én nem tudok.(#88189) cidalain:
Expansys-ról 3k a szállítási költség, semmi más költség nem jön rá.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Amennyire "otthonosan" mozgok a PC világában annyira elavult vagyok mobil fronton
Láttam már ,meg olvasgatom a híreket az okostelefonokról de nekem még SOSEM volt.
Lassan itt lenne az ideje felzárkóznom...ezért is fordulnék hozzátok segítségért.
Leírnám , hogy milyen funkciókat is szeretnék aztán majd ajánlotok valamit.
Nos:
Autómban BT-os fejegység van , kihangosítható, mikrofonnal szerelt.
( öcsém készülékével már tesztelve )A TV-m egy Samu aminek van Wi-fi Direct , AllShare és Screen Mirroring funkciója is.
Ezeket még sosem használtam.Itthon van kábeles ( PC , NAS ) és Wi-Fi-s hozzáférési lehetőség.
Telefonálni és SMS-t küldeni ritkán szoktam.
Fotó és filmfelvétel funkciók viszont lényegesek lennének.Neteznék rajta kicsit, néha játszanék is.
Gondolom a Samsung Galaxy S6 erre a célra "bőven" meg is felelne.
Kicsit sokallom az árát de itt németben annyira nem veszélyes a fizuhoz képest....Előre is köszönöm a tippeket, tanácsokat.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
lezuvius
őstag
válasz sylvia_1988 #88188 üzenetére
Zenfone 2 nem egy rossz keszulek de csak a 4gb RAM-osat szabad belole venni.
Kompaktabb meretben alternativa lehet meg a Honor 7 igenyes kulsovel,jo kameraval es extrakkal teli UI-al+ ujjlenyomatolvaso is van benne
Tovabbi lehetosegek koze tartozik a Oneplus X is ami szinten nem lett rossz valamint a Xiaomitol valaszthato meg az Mi 4c model egy eros Snapi 808 procival vagy eppen meg szobajohet a Zuk Z1 bivaly akksival es CyanogenOS-el.Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
sylvia_1988
tag
Sziasztok!
Egy kedves barátom mostanában készül telefont váltani. Átlagos felhasználásra kellene neki a készülék, azaz azon túl, hogy telefonál és SMS-ezik, internetezni, esetleg játszani, filmet nézni ill. zenét hallgatni is szokott mobilon. A keret kb. 100-120 ezer Ft, ami ennek ellenére nehézzé teszi a választást, az az, hogy muszáj dual SIM-es telefon.
Az ASUS Zenfone 2 ZE551ML-ről mi a véleményetek? Ez per pillanat szóba jöhetne az illetőnél.
Nincs megkötés sem a márkát, sem pedig az OS-t tekintve.
Előre is köszönöm a javaslatokat!
*** "A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik." - Amby Burfoot ***
-
Ájvé
veterán
Itt van 70-ért, ez is elég jó vétel most.
-
Amur
addikt
Köszi. A redmi2öt én is ajánlotam neki, meg a fémház "helyettesítését" is elmagyaráztam egy jófajta ütésálló tokkal. Még győzködöm, de ha rajtam múlik akkor neki is Xiaomi lesz!
Nekem nagyon bejött az MI3 (annak sokalja az árát..amúgy neki is azt vennék)Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
Ájvé
veterán
válasz cidalain #88183 üzenetére
Hazai támogatása a Redmi 2-nek jobb ez biztos, magyar lokalizált romot lehet feltenni rá (vagyis azzal is érkezik a telefon az eustockról). Ez mellett modromok is vannak rá pl Cyanogen mod, így nem kell feltétlenül a MIUI-ra hagyatkozni, nekem bejön, de másnak meg nem.
Minőségre szerintem egyikkel sincs gond, jól össze vannak rakva, M2 akkuja nem kivehető, Redmi 2-nek viszont igen, ezen felül M2-be az egyik sim slot adja a micro SD kártyának a helyet.
Akku M2-ben nagyobb, ennek ellenére nem ígér jobb üzemidőt tesztek alapján, maradjunk átlagos üzemidőben.
Hardver M2-ben erősebb, kicsit magasabb a processzor órajele, GPU is kicsivel erősebb papíron, tesztek alapján is ez jön le, kicsit modernebb benne a vas. Ettől viszont nem hiszem, hogy számottevően gyorsabb lehet normál használat során, inkább csak benchmark teszteken illetve komolyabb játékokban lehetnek köztük különbségek.
Hálózatok támogatásában nagyjából azonosak, LTE B20-at egyik se tudja, a többit mindkettő.
Kamera minőségben is nehéz dönteni, annak ellenére, hogy 13MP-es az M2 kamerája tesztek alapján szerintem semmivel nem jobb, mint a Redmi 2-nek.
Nem tudom mennyire segített a döntésben, nagyjából ezeket a különbségeket látom köztük, szerintem topikjaikban érdeklődj még ha szükségesnek érzed.[ Szerkesztve ]
-
hukli21
tag
válasz RaPiDsHaRe #88180 üzenetére
Ha új Akkor Redmi vagy Honor ennyiért, használtan kijön pls egy Nexus 5 6.0-ával, én most vettem bőven 50 alatt, és imádom
Z3c-->LG G2-->Nexus 5--> Huawei P8 --> Iphone 4s --> LG G3
-
cidalain
veterán
-
Ájvé
veterán
Hamarosan lesz Meizu M2, 50 alatt hazai garanciával nincs több 10MP feletti hátlapi kamerás mobil, Xiaomi Redmi 2 Pro lehetne még, de ez is 8MP-es (bár nem hiszem, hogy rosszabb lenne az M2-től).
Hoppá most nézem, fémház? Komoly? Hát ez nehéz lesz ennyiért az biztos.[ Szerkesztve ]
-
Amur
addikt
Sziasztok!
Páromnak keresek telefont, igényei:
max 50ezer ft
jó kamera(elő és hátlapon is) előlapon min. 2MP hátlapon 10MP felett
fémház
max 5 col kijelzőméret
android.
Nem kell "ismert" gyártó, én is xiaomi-t használok.Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Manapság mennyire ajánlott BB Z10-et venni? Melyik telefon ajánlott mostanában 40-50eFT közötti kategóriában?
Felhasználás: telefon, net, zenehalgatás
Méret? 4 - max 5 coll. -
flymi
addikt
Üdv!
Két telefon közt vacillálok, a keret nagyjából 35e, Telenoros-t keresek főleg, de az sem baj, ha független és dual sim-es. Telenoros árakat írtam utánuk, vállalati csomagban tudnám megvenni.
Lenovo A6000 (33e)
Samsung Galaxy Core Prime (33e)Lenovoról nincs teszt mobilarénán...
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
johnnyhu
csendes tag
Köszönöm szépen meg nézegetem a Zopo-t bár szerintem SoC téren nem erősebb főleg a GPU része. De viszont a 3GB RAM és a 16GB rom nagyon jól hangzik csak ennyi kicsit sok érte szerintem. Ha ennyit rá tudnék szánni inkább már ezt [link] venném mert a Snapdragon 801 már viszont tényleg nagyon erős.
-
Ájvé
veterán
válasz johnnyhu #88166 üzenetére
G4s-ben erősebb a SoC, viszont csak 1,5GB RAM ami még elmegy, de ROM-ból csak 3,5GB szabad, mondjuk lehet áthelyezni SD-re, ez némileg javít a helyzeten. Esetleg Zopo Speed 7 is ott van még, ez is tudja a 800Mhz-es LTE-t, kamera viszont elég harmatos benne, SoC viszont jó (Octa 1,3Ghz A53 és Mali T720), Zopo meg nem is nagyon nyúlt bele a rendszerbe, majdnem egy stock droid van rajta.
(#88169) UHT09:
Akkor se opció szerintem, M4 kamerájára nem írtak túl jókat, P8 Lite-ba pedig jó kamera van. Hacsak nem kell feltétlenül vízhatlan telefon, nem éri meg. De ennyire fontos a kamera akkor tessék, Mi3, ez veri mindkettőt, Sony IMX135 van benne, mint LG G2/3-ban is például, szóval elég korrekt.[ Szerkesztve ]
-
lezuvius
őstag
Újonnan Xiaomi Redmi Note 2,Lenovo P70 lehet jó választás vagy az előbb említett Honor 6/Xiaomi Mi4C jó valasztas .
Használtan 5'-ig HTC M8,Galaxy S5,Galaxy Alpha iPhone 5s
~5,5'-ig Oneplus One,Note 3
Ezek számítanak szerintem jó vetelnek ebben az ár kategóriábanStay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
lezuvius
őstag
válasz *Älex* #88171 üzenetére
Szia
Használtan a HTC M8 egy nagyon jó választás (szép kijelzo,Fém külső,villámgyors felhasználói felület,Boomsound hangszórók) de a Xiaomi Mi4c is jó választás vagy a Galaxy S5 is jó telefon és még ott van a Honor 6,Oneplus One is jó telefonok.
Milyen méretű telefont keresel?Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
*Älex*
csendes tag
Sziasztok!
Uj telefont szeretnek venni mivel a mostani mar hal meg... En olyan 80.000 Ft korul gondoltam. Ha hasznaltan lehet venni ennyiert vlmit ami tenyleg nagyon megeri akk akar a hasznalt is megfelelne. Termeszetesen fuggetlenul vennem. Illetve hosszu tavra terveznem ezt a telefont. Es vegul a telefont szerintem manapsag altalanos dolgokra hasznalnam... Tehat az alap telefonhivason es smsen kivul internet, facebook, wapp, fenykepezes neha neha es zenehallgatas.
Koszonom a valaszokat.
Ja natürlich! Ich bin dumm... Aber Wer ist nicht?
-
Shingen
addikt
-
lezuvius
őstag
Sony-ból szerintem csak a csúcsot szabad venni,mert már nem egyszer elrontották a középkategóriás készülékjeiket későbbi frissítésekkel (SP,M4...)
A3 nem egy rossz készülék, bár vannak kevésbé ismert gyártóktol jobb készülékek abban az árszegmensben (Moto G 2-3gen,Xiaomi Redmi Note 2).Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
Ájvé
veterán
válasz johnnyhu #88163 üzenetére
Ha nem számít a méret akkor Xiaomi Redmi Note 2 Prime a legjobb és még olcsóbb is.
-
johnnyhu
csendes tag
Szerintetek mi volna jobb választás hosszú távra a Huawei p8 lite vagy az LG G4s?
Nem nagyon tudok dönteni mert kijelzőben az LG tűnik jobbnak míg kamera terén a Huawei -
Ájvé
veterán
válasz szabodavidz #88160 üzenetére
Minőségben is az élvonalban van, nem véletlen tartozik a legjobbak közé. Huawei a Honor brandet pont a Xiaomi ellenében hozta létre, mondjuk be is jött neki.
-
lezuvius
őstag
válasz szabodavidz #88160 üzenetére
Csak egy Xiaomi Mi4-t hasznaltám ès így csak azután tudok vèlemènyt alkotni ès hát...Nekem a MiUi nem jött be, bár az igaz,hogy sok gond nincs vele stabilitásban meg a RAM-ot se eszi annyira,de más gyártok UI-ja közelebb áll hozzám (IOS utánèrzetem volt amíg használtam....)
Minősègre gondom nem volt vele,de az egy prèmium kategóriás telefon volt akkor az,hogy a Redmi Note 2 műanyag hátlapja mennyire ad minősègi èrzetet azt mindenki maga döntse el.[ Szerkesztve ]
Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
lezuvius
őstag
válasz w4dk0rt3 #88157 üzenetére
Újonnan a Xiaomi Redmi Note 2 most talán a legjobb választás (jó SoC,Kijelző szèp,Kamera nem rossz)
#88158 Honorok hardveresen gyengèk a J7-P70 duóhoz kèpest, Philipssel is az a helyzet,mint a P8liteal,hog, gyengèbb a SoC-ja (kiváltkèppen a GPU)
[ Szerkesztve ]
-
w4dk0rt3
tag
Kedves TCSZ!
Árkatgória: 30-50ezer (esetleg egy kis plusz, ha tényleg nincs használható ebben az árkategóriában amit keresek)
Használt vagy új, mindegy
Hol venném meg: Ahol azonnal beszerezhető
Hosszú távra tervezem!
Mire használnám: amire való... telefonálás, viber, messenger, skype, email, navigáció (ne kelljen percekig várnom, míg műholdat talál! és elsősorban offline használom a térképeket), elvétve web, fényképzés, olykor video felvétel. Ha fotósnak képzelném magam akkor fényképzőgépet vennék, de a mindennapi apróságokat azért használható módón rögzítse. Wifit használok elsősorban, mobilos adatkapcsolatot csak egy évben egyszer.
Oprendszer: használható legyen, az androidnak ott látom előnyét (hátrányát) hogy túl sok app szerezhtő be hozzá..
Extrém:
-nagy nagy tárhely! min 1Gb de inkább 2Gb RAM és min. 16GB belső memória
-ne legyen óriás, férjen el a zsebemben, de a felbontása nagy legyen! (jó szemem van)
-olykor a másfél éves gyerekem megszerzi... ezt jó lenne ha túlélné...
-notification ledje legyen (azaz ha valami üzenet jön valamelyik vackon, akkor egy kis led villogjon, amíg meg nem nézem)jiayu f1 - "az e'let a legjobb me'reg..."
-
w4dk0rt3
tag
válasz andrisbandi #87273 üzenetére
Köszi, de erre a telóra max. földet érdemes már csak dobni :/
jiayu f1 - "az e'let a legjobb me'reg..."
-
Gibo
senior tag
válasz lezuvius #88153 üzenetére
Az jo lenne...engem legalabb is erdekel, hoyg tenyleg törtent-e valtozas.
Egyebkent processzor szempontjabol nincs lemaradva a kirin 620 a snapi 615-töl, csak az a franya gpu...Mar akkor elavultnak szamitott, amikor megcsinaltak a 620ast...
[ Szerkesztve ]
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Gibo
senior tag
-
lezuvius
őstag
A RAM-nak az alkalmazásokhoz van köze, minnél több alkalmazást tud a háttèrben tárolni,annál kevesebb energiát kell felhasználjon egy kèszülèk az app újboli megnyitásánál...
Alapból ott indul a törtènet,hogy az S4 minin egy 4.4.x fut,míg a J7-en 5.1 fut és sajnos pontosan nemtudom mitől csupaszabb vagy másabb J7 TW-je csak azt tudom, hogy nincs annyi szemèt benne hagyva,mint az S4 miniben.
-
Gibo
senior tag
válasz lezuvius #88148 üzenetére
Nagyobb kijelzö + jobb felbontas emeli a hardwareigenyt, ami processzorosan meg is lett adva, viszont megfelelö mennyisegü RAM nelkül a jo proci sem fog tudni kiemelkedöt alkotni. Csupasz TW alatt mit ertesz? Miben különbözik az S4 minin alkalmazottol? Meg soha nem lattam olyan TW-t ami ne ette volna meg az 800MB-1GB körüli RAM-ot (ha rendelkezesre allt annyi...)
[ Szerkesztve ]
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
lezuvius
őstag
J7-en csupasz TW van,ami sokkal jobban használható.
Miköze van a RAM-nak a kijelző mèretèhez ès felbontásához? A csupaszabb TW pont kevesebb RAM-t eszik meg, így több marad az alkalmazásoknak...
Honor 6-ra is jó indulattal tudom mondani,hogy elmegy játèkra a gyenge CPU-GPU kombó miatt, nemhogy a P8Lite-ban levő mèggyengèbbre...
P70 hardveresen talán a legerősebb mindközül ès a szoftver is van olyan jól megírva,mint a Huawei esetèben...Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
Gibo
senior tag
válasz lezuvius #88145 üzenetére
a Touchwiz tönkreteszi az egyebkent jo proci+amoled kombot, tehat azt kilönem. Mar az S4 minin sem volt eleg a 1,5 GB, majd pont 5,5"os hd kijelzön eleg lesz...A P8 teny hogy processzor szempontbol gyengebb, de siman kiszolgal egy atlagos felhasznalot erölködes nelkül, es sokkal jobban optimalizalt a felülete, nem lassul be stb. raadasul 2GB all mögötte. A P70nem rossz, de meg raferne nemi optimalizalas.
[ Szerkesztve ]
-
lezuvius
őstag
válasz szabodavidz #88142 üzenetére
Szerintem a J7 vagy P70 a legjobb választás.
Játèkok terèn a jobb optimalizáció miatt J7 lehet jobb,de a P70 is jó és jó üzemidő társul mellèjük.
Huawei hardveresen gyengèbb tőlük.[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
válasz szabodavidz #88142 üzenetére
P8 lite
-
szabodavidz
csendes tag
Szerintetek melyik lenne a legjobb választás az alábbiak közül? : P8 Lite,Huawei G7,Honor 4C,Honor 4x,Lenovo P70,Philips I908,Samsung J7.Ezek nagyjából egy árban vannak,a Samsung drágább kicsit.Játékok melyiken futnak a legjobban ?
-
Meghivott
addikt
Sziasztok, egy - talán - egyszerű kérdés:
átlagos felhasználásra Samsung Galaxy Core Prime ve vagy Lg Leon?
köszi -
Ájvé
veterán
válasz #00661248 #88126 üzenetére
Nekem Mi3 van és teljesen elégedett vagyok vele, szóval alapvetően a Xiaomi telefonok jók. Redmi 2 Pro-ról is jókat olvastam, miden megvan benne ami manapság ebben a kategóriában elvárható.
Note 2 hardveresen erősebb, jobb képeket csinál videó se rossz, hosszú távon jobb választás a hardver miatt. Annyi a hátrány, hogy egyik sim helyére megy az SD kártya, szóval választani kell dual sim és bővítés között.
Kettő közül, ha méret nem számít biztos a Redmi Note 2-t választanám, ezzel ki fogsz két évet húzni.(#88127) sb:
Honor 6
Belassulás a Samsung jellemzője (több embertől hallottam már), az említett telefonokra ez kevésbé jellemző, nekem legalábbis semmit nem változott 1 év alatt a Mi3. Samsung ROM-nál meg nehéz rosszabbat találni, említettet telefonokon minden tekintetben jobb ROM van szerintem (saját és néhány ismerős telefonos tapasztalata alapján), funkcionálisan sokkal használhatóbbak és hasznosabbak. AOSP gyorsabb persze, de mire belakod az se lesz sokkal jobb, nekem ez a tapasztalatom (sőt sok funkció hiányzik amiket már megszoktam).[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
-
sb
veterán
Igen, szinte 90%-ban az sw-n múlik, gyakorlatilag az összes telefonban van már értelmes optika és érzékelő.
Végignyálaztam az itteni teszteket is. Ezek alapján képeket nézve van már egy rakás vállalható középkategóriás kínai telefon van.
Leginkább a videó a gyenge pontjuk sajnos. Ott viszont alig találok olyat még a 100k kategóriában is, ami hoz mondjuk egy lassan feledésbe merülő S4/S5/G2/G3 szintet.
S3-at váltanék és mivel ez is elég jó képeket lő arányaiban a jelenlegi középkategóriához képest, de főleg az FHD videói jobbak, ebben nem szeretnék visszalépni. Hw-sen, üzemidőre, rom minőségre viszont szinte bármelyik 50-60k-s újabb telefon, akár kínai akár nem nagyon nagy előrelépés lenne.
Igazából 2db S3-at váltanék. Vagy az említett 50-60k-s sávban, jobb hw/sw-vel és legalább ugyanolyan kép/videó lehetőségekkel... vagy 80-120k sávban, de akkor a jobb hw/sw mellé egyértelműen jobb kép/videó minőséggel is.
Létezik ez vagy marad az S6/G4 vonal még drágábban... vagy egy használt S5/G3.
Az a gond, hogy ár/értékben egyébként jobban tetszene egy Huawei/Xiaomi/Meizu vonal, de főleg az agyon bloatware-elt, belassuló romokat kerülném leginkább, amik sajnos a neves gyártók védjegyévé váltak. -
törölt tag
Üdv!
Egyre jobban kezd leépülni a Nexus 4-em, ezért kéne valami telefont vegyek.
Amit szeretnék: legyen max 65 ezer forint, lehessen megvenni idehaza, boltból; szeretném, hogy gányolás nélkül jó legyen a szoftvere (ne akadozzon), és 1-2 évig valahogy bírja ez is. A xiaomi szimpatikus, a Redmi 2 Pro jónak tűnik. Javarészt chrome, youtube, viber megy, szóval nem kell ide erőmű, csak szeretném, ha ez a kevés legalább gördülékenyen menne (ezért vettem anno a nexus 4-et; tudom, kicsit felélőttem). Van erre a célra jobb Xiaomi telefon (pl mi 4i, note 2 prime), vagy boldog leszek ezzel? Megbízható telefonokat csinál a Xiaomi, ugye?
Előre is köszönöm a segítséget!szerk: kamerája elfogadható képeket csinál? 4g működik vele idehaza?
[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
válasz XDModesty #88122 üzenetére
Nevezd ahogy szertedned, de igen, lesz az eDigitalon, eMAG-on, volt aliexpressen stb. Varni mindenkepp erdemes vele, mert vagy megszerzed olcsobban, vagy vmivel kesöbb lesz meg ugyanannyiert...
-
Gibo
senior tag
Feltetelezem a szoftver amit 4c hasznal ugyanaz mint ami a honor7-esen van, es az egesz jol dolgozza fel a kepeket. Tudom, hoyg mas kamera dolgozik alatta, de mostanaban a szoftver lasssan fontosabb... a ZTE Blade S6-nak is egesz jok a kepei, a Zopo hatarozottan jo kepeket csinal, kamera szinten meg a Xiaomi talan a leggyengebb, de azt sem mondanam rossznak..nezd meg a tesztkepeket amiket az adott telefonokkal csinaltak, es akkor maris fel tudsz allitani egy sorrendet
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Köszi, megnézem az akciókat, de valszeg marad akkor az X5 Pro. Tényleg elég lenne az is. Bütykölni tudok, de nem akarok. Nem az enyém lesz, lényeges, hogy menjen az illetőnél a fél szabadidőm ráfordítása nélkül.
Az 50-60 közötti kategóriában ezek kamerában, főleg videóban nem annyira acélosak, nem? Ami viszont fontos lenne ennél a készüléknél.
@andrisbandi
Nagyon jó ez a lista. Épp ilyen hiányzott.[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz Throme #88116 üzenetére
Fotók, videók mobillal - Összefoglaló
... 3. Eszközök...
....
Kamera tekintetében "Ajánlott" minősítést érdemlő készülékek
• Apple: iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S
• BlackBerry: Classic, Passport, Q10, Z10
• HTC: Desire Eye, One M8, One M9
• LG: G2, Nexus 5
• Nokia: Lumia 640, Lumia 820, Lumia 830, Lumia 920, Lumia 925, N8
• Samsung: Galaxy S4, Galaxy S4 Zoom, Galaxy S5
• Sony: Xperia Z2, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact
• Egyéb készülékek: Oppo Find 7, One+One
.....Fotók, videók mobillal
Én itt szoktam böngészgetni, milyek képeket is lehet lőni telóval.A Hover Zoom nevű krómos kiegészítővel, csak a link fölé kell húzni az egérmutatót, és be is tölti a linkelt képet. Piszok gyors, kényelmes :-)
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Gibo
senior tag
Termeszetesen mindez Androidra vonatkoztatva, iPhone ujonnan nincs ennyiert (legalabbis az ujabbak közül ), WP-bol pedig ennyiert mar a jobbakat adjak
-
lezuvius
őstag
Szia
Esetleg használtan 110e körül vannak a G4-nek,de ha csak új készülék akkor mondjuk érdemes megnézned a Lenovo Vibe Z2, Honor 6/7-t,Galaxy S5 vagy ha igazán jó kamerásat akarsz akkor Lumia 1020.
-
Throme
veterán
Sziasztok!
Csak kamera szempontból (fotó, videó) melyik androidos teló ajánoltt a 70k-110k értékben?
Az LG G4 fotókat néztem, ezzel ki is egyeznék, de kb 180k ár már magas, még black friday esetében se hiszem hogy olcsóbb lenne jelentősen...
köszönöm!
-
Gibo
senior tag
Legjobban a Redmi 2 Pro-val jarsz, es ha szerencsed van, akkor a novemberi akciokban kifoghatod akar 40ezer Ft alatt is, de ha nem szeretnel ra ennyit költeni, akkor ott az X5 Pro, vagy ha ertesz a telefonok bütykölesehez, akkor ott a ZTE Nubia Z5 nx 501 mindösszesen 89 Euroert + szallitas. Nem mai darab de hardwaresen teljesen rendben van. egyetlen igazi hatranya, hoyg gyarilag nem jött ki ra frissebb android, szal vagy te raksz ra egyet, vagy maradsz a regin
50-60k között meg mindig a Honor 4C, a ZTE Blade S6, Zoppo Speed 7, es a Xiaomi Mi4i van, a legjobb talan ez utobbi.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Na még egyszer.
30-40k körül mi van még ami ajánlott vétel?
X5 Pro, Redmi 2 Pro? Utóbbi már kicsit drágább is.
Nincs extra igény, hw-ben ez a szint és 1-2GB ram elég. A kamera jó lenne ha használható lenne, de abból is elég egy gyenge-közepeske.Ill. - korábban kérdeztem, de hátha azóta változott a helyzet - 50-60k között mi lenne jó vétel a lenti paraméterekkel:
- Minél jobb kamera, videóra is!
- 5" alatt (4.5-5)
- Erőgép nem kell: cpu-ból elég az átlag, gpu nem kell, nincs játék. 2-3GB ram és supportált, jó rom viszont kellene, hogy ne sz*rjon be idővel és váljon lagossá, ne fagyjon, stb... stabil, hosszú távon jó működés a fontos.
- Jó lenne 5-6 óra körüli kijelzőidő. (Vagy mi számít manapság jónak?) Cserélhető akkuval.szerk: Mindkét esetben érdekel hazai garis és külföldi rendelős megoldás is.
Köszi!
-
Gibo
senior tag
leginkabb a processzor, nehany szenzor a z3 javara illetve a gombokat pakolgattak at. Snapi 801 es 810 közül szerintem inkabb a 801. Nem melgszik annyira, es kevesebbet fogyaszt mint a 810 + stabilabb.
-
Gibo
senior tag
válasz ObiWan13 #88088 üzenetére
Arra spekulalaka, hogy nov.29.-en lesz a hivatalos bemutato, egyenlöre meg kinaban is csak kiegeszitök kaphatok hozza, de oda ugyebar mar van hivatalos ar. (999yuan ha jol emlekszem).
Ha nalunk beferne 60-65ezer Forint környekere, akko sikerülne egy ujabb best-buy telefont csinalnia a Huaweinek. Remenykedve varjuk hat a 29.et Ha odaig lenne vmi jo akcio, akkor viszont szerintem nyugodtan csapj le ra, legalabb nem buksz rajta, ha közben kijönne az 5X es megis inkabb az kelleneNokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
csmat
senior tag
Most látom, hogy a z3 ból van dual simes, igaz 5,2" és ugxan annyiba kerül, mint a z5c.
Nagy különbség van a z3 és z5 között? (Kamera tudtommal dokkal jobb) -
Gibo
senior tag
válasz tvamos #88104 üzenetére
Ne remenykedj, sajnos nem igazan törekednek ra a gyartok..a Honornak is egyetlen iylen telefonja volt, az is csak azsianak (Honor3), es a korlatozott vizallosag miatt mar az olcsobbak is annyiba kerülnek mint egy normalis közepkategorias telefon, teljesitmenyben viszont max alulrol karcoljak a közepkaegoriat.
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
válasz Engineer086 #88103 üzenetére
Szia!
Azt nem írtad mennyi a kereted (vagy csak elsiklottam felette? Ha igen, bocsi).
Szerintem jövőbe nézés szempontjából mindenképp 1 GB ramos WP telefont válassz. Újonnan, vagy használtan pl egy lumia 640.Körülbelül 36-ot?!
-
Ájvé
veterán
válasz tvamos #88104 üzenetére
Talán esetleg Samsung G388F Galaxy Xcover 3, mondjuk ez a Marvell SoC nem éppen egy erős darab, de az említett feladatokra megteszi, de engem kérdezel akkor inkább Redmi 2 Pro.
Nem attól függ, hogy futja vagy nem, egyszerűen kicsi a kínálat ilyen telefon téren,[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Jo, nem veszem meg. Csak Karacsonyig meg van egy honap, es keresgelnem, hatha megis lehet vizallo. (Ha nem lesz, akkor marad a Redmi 2 Pro.) Az enyem is vizallo, dehat, a cegnek futja ra...
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Ájvé
veterán
válasz tvamos #88101 üzenetére
Nem ez Honor 3C és nem vízálló, ez lenne az, de szerintem akkor se vedd meg ha találsz. Ha csak vízálló kell akkor Moto G 3rd Gen lenne a legjobb választás, ez azért jóval vállalhatóbb. Ja közbe visszanéztem Moto G nem jön be, pedig messze a legjobb választás az eddig felmerült vízálló telefonok közül.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest