Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolmen
csendes tag
a bs player, a z player ugyanúgy viselkedik, mint a wmplayer 10, vagyis a videoklipet nem játsza le, csak egy fekete ablak a video teljes hosszában. Viszont az iskolában gyengébb gépen wmplayerrel lejátszotta, itthon meg gáz van. Ilyenkor mi lehet valóban a gáz?
[Szerkesztve] -
zolmen
csendes tag
Sziasztok!
Zsírúj Polaroid PDC 2350 - jó fényviszonyok között kint videoklipet próbáltam készíteni (AVI), ami kegyetlen gyenge minőségben sikerült,a készüléken visszanézve mondhatom ezt, és a számítógépre mentve nem tudtam megnézni.WMP -el egy sötét ablak látható csak. Mi lehet ennek az oka? -
>_pistike_<
csendes tag
Hello!
Azt szeretném megtudni hogy mi a véleményetek egy bizonyos digit gépről:
Kodak EasyShare CX7430
Esetleg valakinek van, tapasztalatok, ilyesmi...
Üdv : pistike -
_Volkovy_
nagyúr
Canon A75-öse van valakinek rajtam kívül?
Pár tippet adjatok már,hogy mit hogy állítsak -
Out
addikt
Mostanaban kezdtem el gondolkozni egy digit fenykepezogep vasarlason a keret max 100k lenne, es jo lenne 8x, 10x, 12x-es optikai zoomos. Amiket eddig neztem azok az Olympus UZ gepei, illetve a Panasonic DMC-FZ gepei. Tud valaki meg ezeken kivul mondani geptipust, ilyen arkategoriaban?
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
Hypp
aktív tag
Beteszem ide ezt a linket, hátha segítségére lesz vkinek
DigiCam cikk: Fényképezőgépek 60.000 Ft alatt
Bővebben: linkBite my shiny metal ass!
-
PeliScan
addikt
Up, hogy ShadowLord lássa.
-
DrSoul
őstag
Ez egy kicsit hülyeség, de mindegy... (későn reagálok... )
Az tény: az átlag felhasználó valóban át fog térni a digitálisra.
Eleve a profi nem ''tér át'', hanem mind2-t használja. Az igazán profi gépeknél, melyen cseréled a hátlapot, rakhatsz pár millióért (vagy már talán 1,5M-ért is van) digitális előlapot, tehát a váz marad, optika is, minden. Na most itt már 15, 19MPixelekről beszélünk a profi szinten.
Tehát a digitálisnak nagyon sok előnyei vannak, de nem lehet kizárni a kettőt. Eleve fizikailag (fényről beszélek) nem ugyanaz egy CCD-n átmenő jel, vagy egy hagyományos filmre rögzülő. Tehát a kettő más, az egyik nem zárhatja ki a másikat.Mindig az X jelöli a pontot...
-
DrSoul
őstag
válasz ubbconfig #326 üzenetére
Így van, pedig én is kezdtem bedölni. Az tény, hogy az s5000-nek vannak olyan dolgai, melyek nem túl jók, mint pl. a tömörítési dolog. Ez egy tény, nincs ezzel mit tenni. A másik, ami szintén nem túl jó, hogy a legrövidebb záridő 2mp. Ez is egy tény. Viszont van más funkciója, ami ilyen árú gépenken nem nagyon szokott lenni. Pl. AF segédfény, jó sorozatfelvételi lehetőség (5kép/sec). A makró tény, hogy lehetne jobb, de egy makró lencsével megoldható (és tudtommal a dobozban már az adapter gyűrű is benne van az objektívhez). Bár nekem nem számit, de a videorögzítése is az egyik legjobb (30frame/sec). A konstrukcióról nem is beszélve, ami kategóriájában a legjobb.
Az ilyeszett nagyon meg, hogy ''zajosak'' a képei, és nem jó minőségűek. De ha ez nem igaz, akkor át kell gondolni az egészet. Ettől még nem biztos, hogy azt venném, még más gépet is tartanék a kezemben, de kicsit át kéne gondolni a dolgot. Itt mindenki elolvasta annak a 2-3 honlap review-jét, és mindenki ugyanazt hajtogatja. Először azt hittem, hogy magán tapasztalatból, de rájöttem, hogy nem.
LEhet, hogy nyitok majd új topicot, hogy ezt átbeszéljük, meg hogy másokat is figyelmeztessek, mert sokakat itt lebeszéltek a ''0'' tapasztalat alapján...Mindig az X jelöli a pontot...
-
ubbconfig
aktív tag
Az ilyen tesztek tényleg nem biztos, hogy mindig a valóságot tükrözik. Ezért kell felhasználók által készített ''home'' fotókat megnézni, és az alapján megítélni az adott masinát. Most néztem meg, az Index digicam FOTOZZ részlegén jelenleg 561 darab 5000-el készült kép található! Nem olyan gagyik azok!
-
DrSoul
őstag
Na: senki se néz ide be? Most, hogy lelepleztem ezeket az ''álteszteket''!
Mindig az X jelöli a pontot...
-
DrSoul
őstag
Up, csak hogy legyen má itt élet...
Mindig az X jelöli a pontot...
-
DrSoul
őstag
Kedves yerico!
Remélem, ezt elolvasod. Olvasom (bár régen írtad már), hogy a ''comparometer'' nevű szolgáltatáson bukott nagyot a Fuju s5000. Miért? NEm jó a teszt, megnéztem: minden fényképnél, az Olympus képe egyszerüen kisebb, ezért élesebb. Ha megnézed a testboxot, a negyzetek is kisebbek az Olympus esetében. VAgy akár a háznál: nem egyforma a két kép felbontásban, pedig írod, hogy elvileg minden azonos. Egy nagy frászt!
Így persze, hogy szebbek az Olympus képei, és élesebbek. Ha pl. Photoshoppal u.akkora méretre raknánk a Fujiét is, az is olyan éles lenne, ez biztos.
Ettöl függetlenül én is hajlok az Olympus felé, mert szerintem is fontos a tömörítési lehetőség, de az, amiért mindenki lehúzza a Fujit, kiderül, hogy nem is igaz.
Mindenkinek (nem személyeskedés): srácok, ti csak olvassátok a teszteket, vagy nézitek is? Én csak most kezdtem utánajárni ennek a ''nagy'' s5000-s elleni kampánynak, pontosabban elhittem én is, hogy annyival rosszabb, és gondoltam, azért a képminőség valóban fontos, tehát ha az hiányzik, egy kamera kiesik. Még jobban belemélyedek, lehet, hogy kölcsön is kérek egy s5000-st, de eddig kb. 3 perc alatt be tudom bizonyítani (ugyebár ), hogy ezek a tesztek nem is olyan jók. Az biztos, hogy a képernyőn nem azonos felbontású képek jelennek meg.
Remélem elolvassátok ezt! Nem akartam megbántani senkit.Mindig az X jelöli a pontot...
-
PeliScan
addikt
válasz zoomzoom #321 üzenetére
[Nem értem teljesen, miért lenne akkora durranás a fotobolt.com; forintra ugyaolyanok az araik, mint a depo-ban szereplők. Pl. Bővebben: link Bővebben: link]
-
zoomzoom
csendes tag
Vedd a felsoroltakból a Nikon-t. Két dolog mellette szól mindenképpen: a második legnagyobb gyártó, ezért a bóvli gépei (bocs, fényképész vagyok) is (v)iszonylag tisztességesek; van magyarországi márkaszerviz. (Ha már egyszer romlott el ilyen ketyeréd, nem mindegy, hogy javítják, vagy célbadobsz vele. Csak addig leszel nagyon büszke a korábban külföldről behozott cuccodra.) Egyébiránt egy drágább a szériából általában többet is tud. Csak észen kell lenni, mert a hirdetések megtévesztőek ugyanúgy, mint a magántesztek többsége. Az eladók érdeke meg az, hogy vigye már el valaki végre. A szerkezetek sarairól mélyen hallgatnak. Meg nem is tudják, mert nem nagyon értenek hozzá - tisztelet a kivételnek! A magyar boltok május 1 óta még nem adták el a készletet, ezért állnak az árak. Van megoldás, nézz körül a fotobolt.com-on. Meglepő árakat találsz, van budapesti boltjuk. Valószínűleg el fogod felejteni az eddigi összes magyar címedet.
-
pec
csendes tag
Sziasztok! Bocsi, hogy pár napja nem olvasom a topikot és úgy
vágok közbe, gondoltam ez nem tűr halasztást: Canon A60 48750 FT
brutto az extreme digital-nál. Na mit szóltok hozzá?
Jó pár hozzászólással ezelőtt még a 69e FT-os árat se nagyon hittük.
Lehet, hogy megéri várni még egy két hetet? (UNIO meg vámmentesség
meg minden) -
MLaca
őstag
''[...]Canon G5 igaz olcsóbb, de közelébe sincs szerintem.[...]'' - hát, azért nézd meg még egyszer a két gépet, szerintem a G5 jobb. A két gép másról szól.
''[...]A témához hozzászólva meg, eddig csak csalódtam digitális Nikon gépekben, valaki nyomjon már a kezembe egy jót[...]'' - nem fog, mert nincs Persze a D70-re kíváncsian várok, de kis gépben valamit mindig elkefélt a Nikon. Sajnos.http://mlzphoto.hu/
-
klepto
addikt
Nekem Nikon Coolpix 2000-es gépem van, és tökéletes. Jó a makró módja, inteligens a vakuja, és az éjszakai felvétele is zseniális, ha van hozzá álványod! A fogyasztása nem vésze, nekem kibírja a 128Megás kártya telefényképezését 4db. 1850MAH ceruza aksival, még vaku használat mellett is. Szerintem jó kis gép, és ami a lényeg, ez még eredeti JAPÁN!
Ha esetleg van lehetőséged hozzájutni, ajánlom még a Practika, és Zenith gépek megtekintését. Én Zenith digit szerettem volna, de akkoriban kishazánkban nem forgalmazták. Ha Zenith, akkor figyelj rá, hogy Helios/Zeis obijektívest vegyél, az párban van a Leica obijektívekkel minőség szempontjából, sőt....Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
MLaca
őstag
Egyre több profi fotós tér át filmesről digitálisra (szaporodnak a középformátumú gépekhez kapható digitális hátfalak is), szerintem nem sok maradt a filmesnek hátra. Meg fog maradni, de csak speciális területeken. A mainstream (értsd: átlag-felhasználó) és a profik (reklám fotós, divat fotós, stb.) folyamatosan térnek át az új rendszerekre.
http://mlzphoto.hu/
-
Panther
HÁZIGAZDA
Akit csak poén szinten érdekel a fényképezgetés, annak épp ez kell. Lövöldözni és ami jó, marad. Meg a másik: mi van ha nekem most kell egy kép a kutyámról, hogy felrajam netre? Analóg géppel fotó, remény hogy sikerül, aztán várhatom meg míg végére ér a film (ki tudja mikor esedékes... úgy értem lehet hogy az adott helyzetben épp jó sokára), aztán előhívási díj, el kell vele menni boltba, aztán elmenni a kész képekért, még azért is fizetni, szkennelni. Ja, és lehet hogy a kép a kutyáról épp szar lett, vagy mondjuk a film épp ott hibás. Digitális géppel: kattintás, tetszik/nem tetszik, gépre áttöltöm, netre fel.
[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]
-
balkó
aktív tag
''Rögtön látod hogy sikerült-e a kép'': na, ez a másik: leszoktat a gondolkodásról (ami normálisan része a fotózásnak), lövöldöldözöl, aztán ami tetszik, marad.
Na mindegy, ez a vita nyilván felesleges, de azért érdemes egymás mellé tenni egy ilyen ''olcsó'' digi gépet, meg egy F801s, vagy F90, akár F80 Nikont: ma már kb. egy árban vannak, de azért más érzés a kettő. -
aer
tag
Ja, én csak szeretek fényképezni, nem értek hozzá. Javítsátok ki ha van benne pontatlanság
-
aer
tag
Beszélgettem fotósokkkal/hozzáértő emberekkel, és ha jól emlékszem három márka került szóba, a canon mellet a nikon és az olympus. Az a kategória, amiért érdemes beruházni, az mondjuk 3-4 Mp nél és egy 3x-os optikai zoomnál kezdődik. Az olympus ha jól tudom már nem is foglalkozik tükörreflexes gépekkel (itt jegyzem meg, hogy a még oly' jólcsengő nevek a számítástechnikában a hozzáértő fotósokat inkább megmosolyogtatják), így maradt a nikon és a canon. A nikon gépe olyan kis apró, helyes, inkább nőiesnek tarom bár ez amolyan érzelmi hozzáállás, ami végül is az a70-es melletti döntésem hátterében volt, az a rengeteg beállítási lehetőség. A megszokott canonos opciók szinte mind ottvannak, és noha egy kezdő nem használja ki, azért a digitális fényképezés korlátlan lehetőségei idővel az érdeklődőfelhasználót úgyis elragadják, és akkor már egy ilyen egyszerűbb géppel is lehet szép dolgokat művelni.
(Nopersze ott az a ph!-s teszt is ) -
PeliScan
addikt
Ha jól vettem ki, Te inkább a Canon felé hajlasz, ugye? Mi nem tetszik a Minoltában?
Nem ismerem, de elsőre szimaptikus gépeik vannak, pl a Z1 is tetszene, ha lenne szüxégem 10x-es zoomra, de nincs. Canon 10x-es zoomal 2x annyiből jönne ki, és nem hiszem h a minőség is 2x-es. De mind1 is, nem köll brutál zoom. -
PeliScan
addikt
Hát igen, azóta már eladósorba került egy teljesen új Pola 2350, akit érdekel, csekk disz! Bővebben: link 40e! Fúdemegéri kategória!
-
colex
tag
nekem sony P10 van.. velemenyem szerint mos arban/teljesitmenyben ez a legjobb gep... en mondjuk regota fotozom munkaszeruen es arra max egy D100as felelne meg de ha valaki csak katintgatni akar akkor azzal probalkozzon... csak a memori kurva draga.. na persze a gep is csak en kulfoldon 3ad aert tudtam megszerezni
Intel D 805 ASUS P5WD2 Premium, 2 GB Samsung DDR2, Saphire X800GTO2 ,360 Sata2 samsung.
-
-
yerico
senior tag
Először én is odavoltam az S5000-ért, hiszen baromi jól néz ki, elég jó tudás, stb. Aztán elkedtem olvasni a teszteket, és nézegetni a tesztképeket, az tulajdonosok hozzászólásait a fórumokban, és kezdtem elbizonytalanodni. Pl. nincs választható tömörítési fok!!!! Ez kb. 2 forint többletköltséget jelentett, hogy kivették a szoftverből a lehetőségét, ami az S602-nél megvolt. A meglévő pedig kb. 92%-os, tehát nagyon tömörített.
Eleinte nagyon tesztett a képe, míg össze nem hasonlítottam egy A70-es Canonnal. Hopp, a Canon képe sokkal élesebb, kevésbé zajos. Ja, hogy a Fuji alapból ISO 160-on fotózik? Hát ez gáz...persze nem muszáj annak lennie, megint csak lsd. S602. Közben ráakadtam a www.imaging-resource.com-ra, ahol van egy comparometer elnevezésű szolgáltatás, ami bármely két gép által - ugyanolyan körülmények között - készített képet összehasonlít. Itt bukott igazán el az S5000. A végső csapást az időközben próbára kölcsönkapott Olympus 720Z jelentette, ami gyönyörű képeket gyártott lakásban, utcán, éjjel, nappal, sokkal olcsóbban.
Közben megjelent a Minolta Z1, ami szintén az S5000 kategóriájában versenyzik, kissé igénytelenebb külső, de jobb szolgáltatásokkal, olcsóbban, olcsóbb memóriakártyákkal.
Az már csak hab volt a tortán, mikor a tulajdonosok olyanokat írtak, hogy most cserélte le az S304-et egy S5000-re, de már el is adta, és vett egy Z1-et, annyira nem jött be, főleg a képminőség miatt.
A Fuji jó gép is lehetne, hiszen adott egy igazán jó optika, a Fuji színei mindig is a legjobbak voltak, csak pár apró szolgáltatást kellene még beleépíteni - elsősorban választható tömörítést, - és levinni az árát a konkurenciához.
Amúgy a régi Olympusod csak 2 megapixeles volt, ami azért látszik a képeken, ha egy 3 megapixelessel hasonlítod össze.
Ja, nálam a jelölt az Olympus 740Z lett, ami az S5000 / Z1 párost verte meg. A jövő héten veszem meg, ha megkapom végre a fizetésem. -
Kary
csendes tag
Ahoj!
Én nemrég cseréltem le egy Olympus C990Z-t egy Fuji Finepix S5000-re.
Nem bántam meg, pedig nagyon megszerettem és tényleg jó minőségű képeket tudtam az Olympussal készíteni. A 10*15-ös papírképek nagyon kellemesek, a fotós ismerősöm nem akarta elhinni, hogy azok bizony digit fotók eredetileg. Monjuk köszönhető annak, hogy a Médiamarkt gépe is nagyon jó.
Az S5000-ről nekem más a véleményem. Nem gondolom, hogy annyira zajos, mint gondolnád. Én is féltem ettől, mielőtt megvettem volna, de szerencsére nem. A tömörítéssel sincs semmi bajom, nem ''kockás'' a kép. Egyébként nagyon sok hamisítványt és hibás (szar CCD) gépet adtak el. Én külföldön vettem (Szingapúr) és még ott is feltűnő volt, hogy egyik helyen S$650, a másikon pedig S$900 volt. Ekkora árkülönbségek nincsenek!
Amit feltűnt nekem a Olympus után:
- AF gondok magas zoom esetén.
- Az esti fotózásoknál úgy vettem észre szebb képeket mutat az Olympus, de meglepődve vettem tudomásul, hogy papíron a Fuji képek sokkal szebbek.
- A Makrója lehetne jobb is...
Igaz egy 3x zoommal rendelkező gépet nem lehet egy 10x-sel összehasonlítani...
És valahogy ezzel másképpen kell fotózni... Ésatomjó, hogy lehet manuálisan állítgatni a dolgokat, lehet művészkedni.
Üdv!Kérem kapcsolja ki!
-
megyo
csendes tag
-
yerico
senior tag
Igen, biztos vagyok benne, lsd az imaging-resource.com, dpreviews.com, steves-digicams.com, stb oldalakat, vagy olvasd el a v;lem;nyeket. Az új Fuji SuperCCD (S5000, S3000) sajnos nagyon zajos képeket készít, nem választható a tömörítés, a beégetett pedig agyontömörít. Hasonlítsd össze a képeket, és úgy válassz. Amúgy az S304 még régebbi gép, az S602-vel egyidős, jobb is, mint az újak.
-
Vagyok
senior tag
Biztos vagy a 3000 kontra 304-ben, mire alapozod a véleményed? Ajánlom figyelmedbe az összehasonlítást:
http://www.index.hu/tech/digicam/mutat_mc?formid%5B%5D=459&formid%5B%5D=364
Ezek szerint pont fordítva van, nem? Persze én nem probáltam őket, Te igen? -
-
yerico
senior tag
-
Vagyok
senior tag
Köszi. A 3000-est néztem. Nagyon megtettszett az alakja, fogása, tudása, stb. Mi a bibi, igen az ár és még valami. Itt is elhangzott, hogy érdemes plyan gyártót választani aki a hagyományos fényképezésben már letett az asztalra. Nem tudom, lehet ez a kivétel.
Másnak valami véleménye az említett példáimról? -
Vagyok
senior tag
Bocsi, de úgy látom ez az egyik legnagyobb ''digit gépek'' topik. Remélem nem gond ha kérdezek (ha igen szólj).
Tehát:
Szerintetek melyik gépet vegyem:
Olympus D560 70e
Olympus C220 54e
Kodak CX4230 50e
Nikon 2100 68e.
Ha van ebben a kategóriában jobb tippetek azt is szívesen venném.
Köszi. -
Vagyok
senior tag
Bocsi, de úgy látom ez az egyik legnagyobb ''digit gépek'' topik. Remélem nem gond ha kérdezek (ha igen szólj).
Tehát:
Szerintetek melyik gépet vegyem:
Olympus D560 -
raven10011
senior tag
Hellósztok, nekem volna egy eladó HP 612-es gépem, 2,3 Mpix, 2x optikai zoom, meg egy csomó minden 37000-ért, ha valakit érdekel irjon: raven10011@hotmail.com.
financenewbie.com
-
PeliScan
addikt
Nah én eddig ellőttem kb 1000 képet, ebből kb 900 az értékelhető... és most rakok össze egy ''Best of PDC2350''öt, kb 10 kép... nagyon jó kis gép.
(ám még mindig jelentkezik néha a kép szélein a színabberráció... nem sikerült rájönnöm, h mikor v mitől?) -
AND1
őstag
válasz PeliScan #272 üzenetére
Na megvettük a Kodak-ot. Öcsém mondta hogy neki megfelel (mert a családé de végül is a szülinapjára kapta) egész jó gép...vakuja isten.Tud mindent. Egyvalamit hiányolok...a mozgókép felvételt. Egyébként király gép...jah meg majd mem kártyát és tervezünk bele.Kellemesen csalódtam benne és örülünk neki.
Egy régi PH-s.
-
PeliScan
addikt
Keress rá a terminálon is a témára.. nem emléxem már, h pontosan miért, de akkor nekem egyértelmű volt, h a gépet kihagyom a mérlegelésből... leeht, h ''csak'' az ár-telj arány nem volt megfelelő, de az is elképzelehtő, h tényleg vacak gép.
Persze leeht jó gép is, de ezt így Pola-tulajként úgysem ismerném el... -
AND1
őstag
Kodak continues their popular EasyShare digital camera system with the 2-megapixel CX4230, an excellent choice for anyone that wants to capture the best pictures with a minimum of controls. This camera has a quality glass zoom lens, takes excellent pictures and is extremely easy to use, especially if you have the optional Easy Share dock. Even without the docking cradle the camera connects to the computer's USB port and the Kodak Picture Software makes easy work of transferring your files.
- asszem azért elmegy Azért majd még jól ''meginrejuvolom'' az eladót erről a cuccról...kiv vagyok már rá nagyon. Még1szer thx a linket!Egy régi PH-s.
-
PeliScan
addikt
De, ki lehet... csak pl pont ez az, h a gépek között nincs nagy kölönbség, szóval az efféle apróságok számíthatnak. A Pola sem tökéletes; ha USBre van csatlakoztatva, akkor is az akksit eszi. Bár ez nem vészes, mert hamar lemáésznak a képek, és elég kisétvágyú... egy pár 2100mAHs akkuval készítettem vagy 100-150 képet, zoomolgattam stb.
-
PeliScan
addikt
http://www.steves-digicams.com/2002_reviews/cx4230.html
Mindenképp olvasd el, és nézegesd a tesztképeket. Nem rosszak a képek... mennyi a MMarktban? -
PeliScan
addikt
Mivel egy ''dokkoló-egység'' jár hozzá, amiben bele kell tenned, ha rá akarod kapcsolni a gépre, és az automatikusan elkezdi tölteni az akksikat. Ez Li-Ionnál kifejezetten jó lenne, de NiMHnál nagyon nem jó... egyrész élettartam másrészt teljesítmény szempontjából.
neduddki: persze, írtam róla, már még cska most volt az első éles bevetése Bécsben, általában jó tapasztalatokkal, de egy szívfájdalamam van... néha a szélek kicsit színtorzulnak. De még nem jöttem rá, h mitől, mert csak nagyon néha. Amúgy a Pola 2350 lett. -
AND1
őstag
válasz PeliScan #260 üzenetére
abaki
Előnyök: Könnyű használat, szép képek, szerintem összességében jó kis gép
Hátrányok: Eszi az aksit, az ISO 200 néha kevés
Crow
Előnyök: Nagyon szép színek, használható zoom, dokkolóval gyorsan tölthető akkuk.
Hátrányok: Eszi az akksit, picit lassan ''áll fel'' egy kép elkészülte után.
flugi
Előnyök: szép színek, használható fényérzékenység, vaku egy gombbal kikapcsolható, kártya nélkül is tűrhető (16 mega)
Hátrányok: makrónál ügyetlen autofokusz, makró csak menüből, eléggé eszi az aksit.
hát..azért azt irják nem rossz, csak hát az a fránya aksi. kell sok elem hozzá
Mind1, vmelyik nap elmegyek és kipróbálom, kiv vagyok milyen lesz. Azért amit mondtál arra odafigyelek!! thx!Egy régi PH-s.
-
PeliScan
addikt
Szemeztem vele én is, de több helyen olvastam, h szó szerint LÖTYÖG az optikája, és az egész olyan ropogós műanyag-fíling, ráadásul drágább is, jóval, mint az én Pola-m. Ráadásul ha le akarod menteni a képeket róla, akkor töltened KELL az akkukat is benne, és a soxoros rátöltés nagyon nem tesz jót a NiMHnak.
-
AND1
őstag
válasz PeliScan #257 üzenetére
http://index.hu/tech/digicam/mutat_mc?formid=278
Mi a véleményed erről?Egy régi PH-s.
-
PeliScan
addikt
Vakuval, vagy anélkül? Mert ha jó a vakus is, akkor msot rögtön lekapok neked vmit.
http://www.nexus.hu/peliscan//640480_1.JPG
http://www.nexus.hu/peliscan//640480_2.JPG
Ha kell nappali, vagy szabadtéri, just ask! -
biker
nagyúr
off jön:
kellene egy bármilyen 640x480-as kép, ami evvel készült!
ugye ez is 1.3mpix-es volt?
kellene valakinek tudni, hogy milyen lesz a kép minősége egy ilyennel!
pls, bármi lehet rajta, csak még ne legyen tömörítveElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
nokamiki
senior tag
válasz dr_karcsika #249 üzenetére
Azért az már nagy veszteség lenne!
Pl most fűzök valkit lehetg 50k-ért megveszi!V2 rider - Yamaha MT-01
-
Vitus
őstag
válasz dr_karcsika #249 üzenetére
Ad hozzá egy + 64 mb-s memo kártyát meg kábelokat azért 45! Nagyon jó cucc énis megvettem volna de nem jött össze a lóvé bátran ajánlom bárkinek.
Jobb ma egy túzok, mint holnap!
-
nokamiki
senior tag
Nekem van egy 2000-es Nikonom eladó!
Ha érdekel valakit írjon!!!!!!!!
45000FTV2 rider - Yamaha MT-01
-
AND1
őstag
válasz dr_karcsika #245 üzenetére
Hát...van benne valami...de amennyire én rétek hozzá ez makro akar lenni és a gép ''csak'' 2mpixeles...asszem ettől, vagy nem? Meg mondjuk azért vesszük első sorban mert nem sokára elutazunk és hogy legyen végre mivel fényképezni
Egy régi PH-s.
-
dr_karcsika
tag
hát nemtom!
nekem eléggé szemcsésnek tűnik. főleg a háttér -
AND1
őstag
itt meg egy tesztkép:
http://digicam.index.hu/testimages/userimage413.jpg
Sztem nem rossz kis gép...meg a külseje is tetszik...Egy régi PH-s.
-
AND1
őstag
http://index.hu/tech/digicam/mutat_mc?formid=278
itt a Kodak részletesebben...Egy régi PH-s.
-
AND1
őstag
válasz dr_karcsika #240 üzenetére
Tudom sajna nem a legolcsóbb, de ez van. Meg ugye nem én fizetem. Szal Samsung vagy Kodak...én speciel a Kodak mellett teszem le a voksomat mint laikus...ez lesz az első ''komolyabb'' fényképezőgépünk.
Egy régi PH-s.
-
tomcsi
őstag
válasz dr_karcsika #237 üzenetére
Igen nagyon jó kis gép, de nekem legalább 2 hétig tartott mire sikerült vennem. Állitólag az egész országba érkezett vagy 50-60db... Ebböl kifolyolag hiánycikk...
-
dr_karcsika
tag
arról sajna nemtok semmit, de a MM nem a legolcsóbb. lehet van ott aki elhozza olcsóbban, de még akkor sem biztos hogy megéri.
-
AND1
őstag
hü de korán van: szal samsung
Egy régi PH-s.
-
AND1
őstag
válasz dr_karcsika #237 üzenetére
Az a baj (vagyis nemtom hogy baj e) hogy a gépet a mediamarktban vehetem meg csak (kölünböző okoból, nem akarom ecsetelni)...szal ami ott van abból választhatok. Tegnap benéztem és elfogyott a Samasung. Helyette a Kodak CX4230 volt ugyan annyiért.
http://www.depo.hu/?page_number=6&id=11032&lid=10&csid=241
szóval e 2 között válaszhatok...mert 70nél többem sajna nincs rá...mi a véleményetek?Egy régi PH-s.
-
AND1
őstag
Hali all
Elösszőr is szeretnék elnézést kérni a félrevezetésért, félreértésért...az a gép amit a mediamarkt-ban láttam nem a canon a60. Itt kérdezősködtem és vki rámondta és talán az, én meg nem emlékeztem hogy az e, és azt hittem Szóval ami 69-ért van a media-ban az a SAMSUNG 240-es gép:
Elvileg (?) jövő héten tervezzük most már hogy veszünk egy digi gépet...erről mi a véleményetek?Vagy van vmi jobb ajnáltatotok e helyett ilyen árkategoriában?Egy régi PH-s.
-
pitman
őstag
Azért a HP-nek nem rosszak a gépei, főleg a nagyobbak: 720, 735, 850, 912 stb., sőt még a régebbi gépei is produkálnak olyan minőséget mint ezek a Polaroidok (pl. C500), bár ez utóbbi már kb. 4 éves konstrukció. Sőt egyes gépeit a Pentax is forgalmazta saját márkeneve alatt. Más kérdés persze a beugró gépek (c120 stb.), melyek nyilván szerényebb képességűek.
''A másik eltérés, hogy bár mindkét kép az adott gépek legfinomabb tömörítésével készültek, a nikonnál ez a superfine (941k) 95%-os JPG, a Polanál 1:5 körüli tömörítéssel, (797k).
Szerintem (de javíts ki, ha tévedek), 917k-ban egy átlagos tömörítésű 3Mp-es képnek is elég (1:8-1:10 körüli tömörítéssel), akkor felesleges 2M-ból ekkora képfájlt csinálni.''
Vannak olyan gépek is, amelyek 2MP-es képet 1MB-nál nagyobb méretűre tömörítenek, gondolom nem véletlenül.
''Nekem most az a gondom, hogy amikor full nagylátószögön van, és messze levő, részletgazdag látványt fényképezek, akkor nagyon érzékeny a bemozdításra, még 1/1000 körüli időknél, tűző napon is. ''
Azért napsütésben nem illene álló témát fotózva bemozdulnia, ennek 1/30-nál hosszab záridőnél kellene jelentkeznie kézből fotózásnál. -
pharao
csendes tag
válasz PeliScan #211 üzenetére
Megnéztem a 106-os képet, éz ez a véleményem:
Az égnek a szine nem egyszinü. Minnél közelebb van a földhöz, annál fehérebb, és forditva. Ezt föleg polárszűrővel készült képeken vehetjük észre, ahol az ég fölső részét, akár sötét kékre is varázsolhatjuk. Hogy az alja miért piros, azt nem tudnám megmondani, mert nem voltam ott. Ha tényleg este/naplemente volt, ahogy már nem tudom ki mondta, akkor normális hogy az alja pirosas. Minden esetre az biztos hogy ''sötét volt'', mivel a tulajdonságokben azt írja hogy 1/6 sebességel fényképezet. Ez magyarázat lehet arra is hogy miért nem olyan éles a kép, és ici picit szemcsés. Összesen azt nem értem hogy az érzékensége miért volt 100-as ilyen fény-körülmények mellett. (nem állitható/automatikus).
Az optikai zoom, nem kéne hogy rontson a képrajzon. (a digitális zoommot el kell felejteni). És a gép optikája is gondolom ingább lágy mint kemény, ezért tul nagy kontraszt játékot ne várjunk el.
Ezeket figyelembe véve szerintem a képröl nem mondható hogy rossz. Ez a kategoria ilyen, és ha valaki szőrszál hasogato akar lenni, akkor az Nikon D100-at vesz.3
-
nokamiki
senior tag
Tudok neked ajánlani egy alig használt Nikon 2000 Coolpics-et 40000Huf-ért még van rá gari!
V2 rider - Yamaha MT-01
-
róland
veterán
Még egyszer megkérdezem: Mit tudtok a Fuji Finepix A210-eséről?
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
llamada
csendes tag
válasz PeliScan #224 üzenetére
''hogy okozta az aberrációt,''
Az ég alja naplemenéskor más színű (vörösbe hajlik), mint a felső része. (Ráadásul a Polák amúgy is ''erősek'' pirosban ) Megpróbálnál két dolgot:
ugyanezt (vagy másutt ugyanazt) lefényképezni délelőtt és ebben az öt-hat ór tájban ? Nagylátószög/közepes/tele állásban.
Azt hiszem, nekem is kell valami állvány... -
sequator
senior tag
ni a vélemyénetek a Nikon coolőpix 4300asról? hasznél már valaki ilyet? van valakine tapasztalata??
most elég jó árban van(135fával együtt) lehet, aug végén vennék egyet, ha meg kapom a fizumat,
nem szeretném ha aztán ki kéne cserélnem
Sautiasequator
-
PeliScan
addikt
Kicsit off, de azért vicces
Scannerből digitális kamera otthon:
http://www.sentex.net/~mwandel/tech/scanner.html -
PeliScan
addikt
-
PeliScan
addikt
Igen, a 106, 107 telejsen automatán készült. Olyan du. 5-6 felé, elég napos volt az idő. Direkt azért akartam lekani, hogy meg lehessen nézni a drótokat, hogy mennyire élesen vehető ki. Az oszlop alja be van kenve vmi vörös rozsdavédővel, szóval az tényleg olyan színű volt. De az ég..? Leginkább alulról durva, de felülről is van némi torzulás.
Tényleg nagyon lassú, legközelebb felpakolom vhová meáshova.
Ma éjjel próbáltam villámot fényképezni a manuális (ISO400, 1mp zár) beállításokkal, de a francért nem akkor villámlott, amikor kellett volna. PEdig vagy 20x megpróbáltam. -
llamada
csendes tag
válasz PeliScan #219 üzenetére
Nem tudom, idáig még csak a képek teteje jött le, hihetetlen lassú az extra, de próbálkozom velük
Fel tudnád rakni a kep.tar.hu -ra is?
Nekem most az a gondom, hogy amikor full nagylátószögön van, és messze levő, részletgazdag látványt fényképezek, akkor nagyon érzékeny a bemozdításra, még 1/1000 körüli időknél, tűző napon is. A Parlament látképpel annyit sikerült elérni, hogy ha jól letámasztom a gépet és nem közvetlenül exponálok, hanem 2 másodperces önkioldásra állítom, akkor lényegesen jobbak a részletek (persze, finom tömörítésre állítva). -
llamada
csendes tag
AND1: köszönöm, a jó képekért a kameráé az érdem, a rosszaknál nem vettem figyelembe, hogy bemozdulásra figyelmeztet.
Érdekesség:
Felraktam egy képet két géppel (aiptek pocketcam 3M és a Pola 3350) a http://kep.tar.hu/llamada Aiptek teszt és Polaroid teszt albumok végére: egy Parlament látkép, a Batthyány térről, délutáni napsütéssel.
Mindkét képen kéretik megfigyelni a Parlament felállványozott részét: az Aipteknél látványosan életlen a kép, a Polánál csak egészen kicsit.
Kérdés: van-e másnak hasonló képe (ha nincs, akkor csinálna-e ilyet és feltenne-e valahova), hogy össze tudjuk hasonlítani többféle gépnek hasonló körülmények között készült képét?
Különösen, a nagyon dicsért márkák (Nikon CP stb) közül kéne versenymű -
janati
őstag
válasz PeliScan #215 üzenetére
Gratula a géphez!!
Tetszenek a képek, meg a gépet is megnéztem az előbb a neten.
Tulképpen ua. tudja mint az én kis MagPix-em, csak ugye a tiéden ott az opt.zoom...
Mennyi is volt konkrétan és hol vetted?? (Lehet már írtad, de csak az első 40 és utolsó 30 hozzászólást olvastam.)A "Kivel érdemes üzletelni" topikot NEM én, hanem Thunderzolee tartja karban!!!
-
PeliScan
addikt
válasz dr_karcsika #212 üzenetére
Ez a kis aranyos viszont egyáltalán nem... már direkt akarom lemeríteni az akksikat benne (2*2100mAh) a formázás miatt, de gyszerűen nem akar! Pedig volt vagy 120 kép benne már, és egy 10 perces videjó... soksok zoom, meg vaku... és a francért sem akar merülni!
-
dr_karcsika
tag
válasz PeliScan #211 üzenetére
tényleg eléggé gáz lett ez a két kép.
Viszont a Canon A60-ról azt olvastam, hogy eléggé hamar meról benne az aksi (pedig 4van benne) és hogy az lcd-je nagyn könnyen karcsosodik.
pedig most megy le az ára, de így... lehet inkább nikon coolpix 2100-et vennék (ahhoz legalább van töltő + aksi) -
PeliScan
addikt
Ezeket most fényképeztem, és nem tudom, miért ez a szín-aberráció. Remélem nem fog soxor előfordulni.
http://www.extra.hu/PeliScan/PIC_0106.JPG
http://www.extra.hu/PeliScan/PIC_0107.JPG
(van benne EXIF infó is, ha vki ki tud belőle szedni vmit, örömmel venném) -
pharao
csendes tag
Vásárlás elött fontos hogy a kiválasztott kategorián belül, pár ezer forintos külömbséggel azt vegyük ami nekünk ''vásárloknak'' felel meg. A szempontok lehetnek végtelenek. Ami nekem szeméjesen tetszik a NIKON COOLPIX 2100, vagy 3xxx (nem emlézem), de bevallom főleg mert kicsi és szerintem szép, és talán, mert ''hagyományosbol'' is olyanom van.
Ha a minöség a fontos akkor jó esetleg teszteket olvasni, és Próba képeket összevetni.
Ezügyben meglehet nézni a http://www.digitalisfoto.lap.hu/ -t, ahol majdnem minden modell tesztje meg van. A magyar oldalakat csak akkor nézzétek ha a tesztet Fotós cég készitette. (az általános tesztekben sok a halangya).
()3
-
Polesz
addikt
Nem olvastam végig (lehet megkövezni), az én javaslatom Canon IXUS 400. Nagyon kellemes gép, bár az ára egyáltalán nem baráti.
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
tomcsi
őstag
Up
-
tomcsi
őstag
válasz dr_karcsika #202 üzenetére
Esetleg nem tudnál egy két foto bemuatató céllal eljuttatni valahogy??...Itt vagy az e-mailemre.. Amugy ö milyen áron vette? Ahol én néztem ott 68,5...
-
dr_karcsika
tag
ja! valaki akinek van fuji A204-ese az dobjon nekem egy mail-t légyszi
-
dr_karcsika
tag
haverom most vett colpix 2100-et
ha rászánod magad nem bánod meg!Kézre áll, jó menű, szép kép, ''nagy'' tudás, stb
+ adnak hozzá aksit, töltőt
én tudom ajánlani -
tomcsi
őstag
Hamarosan vennék digitgépet és érdekelne mi a véleményetek a Nikon CoolPix 2100-rol...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest