Hirdetés
Aktív témák
-
Dworkyll
tag
CSő pupák :)
Én is szötymögtem egy kört egy ventivel (Enermax, állítható fordulatszámmal), helye a ATX minitorony házban, a táp alatt, hátulfönt. Elöllent nincs venti.
1 eset: Venti befúj, gyakorlatlag a proci fölé. A hőmérséklet kellemes, szerte a rendszeben. Ti4200 beugrott az AGP slotba (Helyi venti arccal lefelé), az alaplapi hőmérséklet (nem a proci) meg jól utánaugrott.
2. Konzultáltam egy szakértővel, aki jól elárulta hogy hátulfönt szívni illik a levegőt. A befújás ugyanis egy gyors ''hidegcsövet'' csinál, és elég esetleges, hogy hova jut el. A proci spec jól járt, de a többiek? Mellesleg a lassuló légáramlás jól lerakja a gyors által fölszedett port. A gyors ''hidegcső'' ráadásul nem is elég hatékony.
Venti megfordult, most kifelé fúj, és csodák csodája, alaplapi hőmérséklet esett vagy 5 fokot, és a proci nem melegedett.
Bonusz: a direkt (gyors) hűtést igénylő elemeknél, proci, videozsuga, manapság már ott a helyi venti. A többieknél meg szépen spontánul beindul egy decens kis áramlás.http://ekonyvolvaso.blog.hu
-
Khelben
nagyúr
Nem vagyok igazi szgértő, de én is utánaérdeklődtem pár hozzáértőtől. Tehát, 2 fontos dolog:
1. levegő alul be, felül ki.
2. több venti menjen be, mint ki.
Az első azért fontos, mert ugye a meleg levegő felfelé megy, ezért fenn lehet kipaterolni a házból, alul meg lehet beszívni a hideget.
A második meg azért lényeges, mert ha több venti fújja be a levegőt, akkor nem csak a kifelé szívó ventinél, hanem a ház résein is kimegy a levegő, ezáltal a por ott nem tud bemenni. Persze a befelé fújó ventikhez porszűrőt kell tenni, így tiszta házad lesz.
Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest