Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzsolt00
tag
Sziasztok,
adott 3x5m SMD 5050RGB led szalagom (60led/m verzió). Egymást ilyen erősítővel összekötve.
Két jelenségre szeretnék választ kapni ha lehet.
Elsőnek, észrevettem a feszültség csökkenést az egyes 5méteres szalagok végén. Olvastam, és láttam is, hogy úgy oldják meg egyesek, hogy a szalag másik végéről is betáplálnak, nem csak az elejéről. Itt szeretnék egy kis infót, hogy pontosan a végén hova kell egy RGB szalagnak betáplálni? Főleg tekintvén, hogy egy erősítő van a végére kötve. Pontosan így néz ki egyébként nekem isA másik pedig észrevettem, hogy az első szalag színe bizonyos váltásoknál eltér a második és harmatik szalag színétől. Ezt lehet furcsa megérteni, majd levideózom és feltöltöm. Ahogy a távirányító színskáláján körbe körbe váltok a színeken, az 90% ban egyszerre változik, de van 2-3 pont, amikor meg tudom úgy állítani a színváltást, hogy más színben fog világítani az első szalag, mint az utánna kötött másik kettő. Ez miért lehet?
Köszönöm szépen!
-
kzsolt00
tag
Köszönöm az eddigi válaszokat. Még annyi merült fel bennem, hogy vajon tényleg igaz e amit az egyik magyar bolt honlapján olvastam.
A következőt állítja gyakorlatilag. A nagyobb teljesítményű ledszalagoknál (egy SMD 5050 chipes, 60/m már annak számít) fokozottan vigyáznom kell a hűtésre, mert maximum folyamatos napi 2 óra használat után gondot okozhat. Hűteni pedig úgy tudom, hogy alu sínbe teszem.
Van ennek valami valóság alapja? Soha nem fog sokat menni, de pl ha előre gondolom, akkor pl ilyen szilveszter estekkor megeshet, hogy jóval több órát is menne. Valóban vigyáznom kell vele? Mi baj lehet?
-
kzsolt00
tag
válasz macilaci78 #15185 üzenetére
Sorry, angol kiosztásra az egész szöveget pirossal emeli ki, nem veszem észre, ha hibát vétek
Viszont a közölt híred az szomorú
A legjobb esélyem az mégis csak az azonos márkán, azonos bolton belül lesz, bár elszomorít, hogy még ez sem biztos. -
kzsolt00
tag
Sziasztok
sajnos az én hibámból tönkretettem egy rossz kötés miatt egy ilyen RBG led 12v ampfilleremet, és egy 5 méteres RGB SMD 5050 (60led/m) tekercsemet.
3x 5 méter tekercset füztem egymás után, 10 méter ebből még jó, nem lett semmi bajuk, de az utolsó ampfiller és az utolsó 5 méteres ledsor szétégett (hogy fikázzam magam, hülye fejjel este, nem a 12v ra kötöttem az ampfiller tápellátását, hanem a 220-ra....) Ezt szeretném pótolni.
Sajnos sejtem a választ, de előtte megkérdem. Muszály vagyok pontosan ugyan onnan venni a led csíkot, hogy pontosan ugyan attól a gyártótól származzék, vagy más gyártónak a led csíkja is megfelel?
Gondolnám én naívan, ha tudom a led chip típusát, RGB SMD 5050 5x5mm (60led/m) akkor amikor más gyártja ezt, ugyan olyan lesz, de jól sejtem ,hogy ez a való életben nem így van? Hiába az azonos chip, más lenne a színvilága, esetleg az erőssége. Mi az igazság?Azért kérdem, mert egy [link] ilyesmi szettet vettem, konkrétan ettől az eladótól, és ugye azt a hiányzó egyet csak innen pótolhatom e, vagy jó az is ha gyorsan itthonról veszek egy ilyet valami boltból.
Ha rossz helyre írtam, kérlek irányítsatok el a megfelelő fórumba.
Köszönöm,
Zsolti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest