Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Winner_hun #2413 üzenetére
Biztosan volt már róla szó korábban is, de ez milyen "normál" izzó fényének felel meg?
-
őstag
Hello
Két dologban szeretnék segítséget kérni.
1. Valaki találkozott már 5730-as LED-del? Létezik egyáltalán ilyen? eBay-en ajánlottak ilyet.
2. Ha több kisebb fényerővel rendelkező izzót használok egy csillárban, akkor annak a fényereje összeadódik? (2db 200lumen = 1db 400lumen)
Köszönöm a segítséget!
-
őstag
Hello
Korábban rendeltem egy 5630-as leddel ellátott izzót ufo lámpába.
Az eladó maximálisan korrekt volt és gyors, de nem is ez a lényeg. Kicsit szétszedtem és lefotóztam:
Az izzó, ahogy látható, a méretesebb fajtából való, de abszolút elfér az ufo lámpában. Masszív darab, minőségi hatást kelt, a foglalata bizonyos mértékig forgatható.
Ez elvileg 9W-os, de az egy éve meglévő hűvösebb fehér 8W-os kukorica izzóm mellett ég és föld.Annyi kérdésem lenne, hogy miért van, hogy bekapcsolás után csak fél másodperccel villan fel a fény, nem pedig egyből? A benne lévő trafó miatt?
Valamint a rajta lévő plexi burát érdemes leszedni a jobb hőelvezetés miatt, vagy nem számít? -
őstag
Hello
Ma megérkezett egy ilyen 7 és 10W-os izzóm. 10 és 14db 5730-as SMD led van bennük.
Ezt most nem szedtem szét úgy, mint az előzőt. Ám azt tapasztaltam, hogy olyan 20 perc használat után eléggé meleg az alu borda, kézzel még bírható, de nem sokáig. Ez a túlhajtás miatt van, vagy ez ilyen, fogadjam el?
Valamint ha csillárba keresek villanykörte helyett izzót, akkor 120°-nál van nagyobb világítási szöggel rendelkező izzó? (lehetőleg ebay-es linket dobjatok, nekem a magyar árak még nem emészthetőek)Köszönöm a segítséget!
-
őstag
válasz Barret001 #2912 üzenetére
Igazából ezt is teszt céllal vettem, tehát belefér a tévedés.
Összefoglalva a lényeget:
Egy körte alakú izzónál fontos a nagy alu hűtőtest, legalább kétszer annyi led, mint ahány wattos.
Egy 50mm körre minnél több led fér annál kisebb az egységnyi fogyasztás, ezáltal a melegedés. Ám minnél sűrűbben vannak, annál rosszabb a hűtés. Ez számomra a brainfuck kategória egyenlőre. -
őstag
válasz Brave_86 #3207 üzenetére
Amit korábban említettem típust, azt ajánlom attól az eladótól. Feladás után emailben elküldte a feladószelvényről készült fényképet. A csomag megérkezett, nem volt probléma. Az izzóban van anyag, de más általa árult típust én nem ajánlanék. Eddig még nem találtam jó minőségű és olcsó e27 körtét. Egy 6w-osat rendeltem tőle, de még nem érkezett meg, nem tudok nyilatkozni róla.
-
őstag
válasz jeriko2 #3209 üzenetére
Lehet, hogy ezzel egy meddő vitát indítok, de én személy szerint ilyet már nem vennék. Tavaly vettem 5050-es leddel ellátott kukorica izzót és szerintem rengeteget esett a fényteljesítményük egy év alatt. De lehet, hogy ez már alapból halvány volt, vagy hibás volt és csak most tűnt fel.
-
őstag
Hello
Ma ismét érkezett eBay-ről led-es izzóm. Az ufo lámpába valókkal meg vagyok elégedve, visszább posztoltam is képeket róluk.
Sajnos "normál" izzót viszont egyszerűen nem találok.
Tudnátok ajánlani, esetleg linkkel, hogy kitől, milyet érdemes venni?
5-6W, E27-es, melegfehér, esetleg dimmelhető kellene és ne legyen >4k, mint itthon.Köszönöm a segítséget!
-
őstag
Hello
Van valakinek valamilyen tapasztalata leddel megvilágított növényekkel kapcsolatban?
Eléggé sötét a tetőtéri lakásunk (no ablakpárkány) és egy sarkot szeretnék fűszernövényeknek LED világítással.
Nem, nem füvet szeretnék termeszteni!Köszönöm a segítséget!
-
őstag
Hello
Ilyen 1W-os power led-ből szeretnék alubordára több darabot is összefűzni. Két kérdésem lenne:
1. A csillag alakú PCB-n lévő javallott, vagy elég a natúr ledet hővezető ragasztóval alura tenni és sorba kötni?
2. A ledek közé érdemes rakni valamit? (ellenállás, stb.)Köszönöm a segítséget!
-
őstag
1. Én a pcb nélküli mellett tenném le a voksom a kevesebb hőátadó közeg miatt. CPU bordákból vagy egyéb módon szeretnék egy alu profilt létrehozni és azon 50 ledet elhelyezni, mindezt egy 12-es ventivel átfujatni.
2. Mivel folyamatos világításhoz kell zöldségnek, így a ledeket közvetlenül egy tápra szeretném rákötni és kész.
Az eladó nagy tételben ad kedvezményt, de az ár a legkisebb problémám jelenleg.
-
őstag
Hello
Rendeltem eBay-ről két fentebbi képen illusztrált passzív tápot LED szalaghoz. Bekötöttem a hálózati kábelt és áram alá helyeztem, ekkor viszont elkezdett ciceregni. Az a baj, hogy ez pont abból az alattomos zavaró fajtából való hang.
Mennyire normális ez? Lehet ez ellen valamit tenni a kidobáson kívül?
-
őstag
válasz macilaci78 #5247 üzenetére
Nekem tükörhöz kellene sminkfénynek (nem magamnak ) és tv-hez ledhez és RPi-hez. Mindkettő hálószobai, úgyhogy nem opció sajna sem a kikapcsolgatás sem a jólvanazúgy.
Tekergetéssel sem változik a hangja. Így a cicergés miatt nem is kötöttem be. Így lehet nem is kísérletezek tovább, beballagok egy helyi elektronikai boltba és 3-4*-es áron megveszem, de legalább csendes lesz.
Köszönöm a segítséget!
-
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest