-
GAMEPOD.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HornedReaper
senior tag
Vettem tegnap pár V-Tac ledes izzót a Mixvillben, remélem bírják majd a strapát. Az rögtön feltűnt, hogy a 10W E27-es nagyon melegszik, pár lyuk biztosan jót tett volna az elektronikának benne.. A fénye sokkal erősebb a 6-7W-os kínai kukorica-forma izzóéknál (amikbe szoktam lyukat fúrni a biztonság kedvéért, de úgy 10 darabból 3-4 így is kihullott).
-
HornedReaper
senior tag
válasz HornedReaper #11469 üzenetére
Az a biztos, ha itt veszem a 8520-as ledet? 24W/m ledklinika.hu
-
HornedReaper
senior tag
válasz HornedReaper #11469 üzenetére
Bocsi, 0,5W és 1W/led, nem Amper..
-
HornedReaper
senior tag
Kínai 5630 lednél a 8520 nagyobb fényerőt adhat? 0,2 mm2 a különbség a felületük között, bár azt nem tudom, a ledek fehér műanyag széle mennyit vesz le ebből
Wikipédián 0,5A és 1A verziót is írnak a 8520-ra, gondolom a gyengébbet sikerülne úgyis megvásárolni.. -
HornedReaper
senior tag
válasz kuyarashi #10602 üzenetére
Kínából jött, "gyárilag" is a sín felső részében voltak a ledsorok Bár lehet ha nem domború búra lenne rajta, oda kerülhetne a plexi-lap.. Kevés CPU-ragasztóm van valahol, de annakidején a CPU-paszta - epoxy ragasztó kombót is ajánlották hővezető ragasztásokhoz. A fényerő mindenesetre biztosan jobb lenne, ha nem az alu sín aljára kerülne a ledsor.
[ Szerkesztve ]
-
HornedReaper
senior tag
válasz HornedReaper #10597 üzenetére
Ilyen a led sín, felül a búra alá csúszik be a ledsor
-
HornedReaper
senior tag
Merev (rigid) led szalagot hogyan/mivel érdemes hőátvezetés érdekében az alu profilba ragasztani úgy, hogy cserélhető is legyen? (a "semminél jobb" felkiáltással középen és a 2 szélén kitömtem alufóliával, van vagy fél centi légrés az aluprofilokban)
-
HornedReaper
senior tag
Ilyen UFO-lampaba valo ledes izzot hol talalhatok melegfeherben, elfogadhato aron? Nagyon nehez talalni, es sokkal jobb a fenyereje (hidegfeher) az E27-es ledes izzoknal.
-
HornedReaper
senior tag
Sziasztok! Aliexpressen most lettem figyelmes a no flicker ledes izzokra. Tenyleg szemkimelobbek az alap ledes izzoknal? Telefon kamerajaval a jelenlegi izzoim vibralnak szepen..
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Vezetékes FEJhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Autós topik
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest