Új hozzászólás Aktív témák

  • rwin5

    őstag

    Sziasztok!

    Kíváncsi volnék a véleményetekre, egyúttal köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.

    2023-ban tavasszal - nyáron - legkésőbb ősszel aktuális lesz lakásvásárlás Szegeden.
    36 M Ft a keret rá, ebből még lejön a lakásvásárlás utáni 4%-os adó, ez ugye majd a lakás árának függvényében alakul.
    Én márciusban valószínűleg kimegyek még Svájcba dolgozni és lehetséges, hogy kicsivel több pénz lesz, de egyelőre a 36 a fix.

    Ebből Szegeden 3 féle lakásban gondolkozok:
    I. maximum (kb 1M Ft / nm-be megy az áruk) 30 nm-es új építésű lakás (akár 2023-as átadású), nem feltétlen a belvárosban.
    II. 1950-80-as években épült téglalakás, kb. közepes állapotúakat lehet kapni ennyi pénzért, de városközpontúbb helyeken 1,5 szobásakat.
    III. 5 emeletes, panelprogramon átesett panellakás, 30 M Ft körül már elég jó állapotúakat lehet kapni, 1,5 - 2 szobásakat.

    A fejtörés viszont itt kezdődik. Félig befektetésnek vásárolnám, félig viszont magamnak.
    Munkavállalás függvénye, hogy Szegeden laknék-e a jövőben és a családalapítás is tervben van egy 5 év múlva.

    Az, hogy régebbi építésű lakást vegyek, attól azért tartok csak, mert egyre jobban aggaszt az ezekben található elektromos vezetékek, csőhálózatok állapota, esetleges javíttatás esetén a közös teher viselése ezzel kapcsolatban (és még sorolhatnám az ebből fennálló aggodalmat, pl.: tűzeset).

    Ki melyiket venné? Egyedülálló férfi vagyok, jelenleg a családalapítást tényleg csak 5 év múlva tudom elképzelni, így a lakás mérete nem mérvadó, viszont legalább 4-5 évig nem szeretném eladni (ha nagyobb méretű a lakást sikerül kifogni, akkor pedig lehet később sem).
    A fent felsorolt lakások közül mindegyik fajtában laktam már albérletben, minddel kapcsolatban voltak pozitív és negatív élményeim.

    (Ki tudnám fejteni 10 oldalban is, a pró és kontrát az én szemszögemből, de nem szeretném ennyire részleteiben, viszont személyes véleményekre kíváncsi volnék).

    Köszi! :R

Új hozzászólás Aktív témák