Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manitou
veterán
válasz Varga Csaba #84 üzenetére
Ennek nem örülök, ugyanis nincs VIVO-s kártyám
Azt nem tudom hogy egyáltalán RCA-ból USB-re lehet kapni átalakítót? -
Varga Csaba
aktív tag
Nekem Z10-em van, a helyzet hasonló...
Ne várj sokat, és usb-vel szerintem nem fog mennni a dolog mert azon nem hinném hogy kiküldi a képet....
Ha van VIVO-s VGA kártyád akkor azzal megjelenítheted a monitoron a kamera által vett képet.
(RCA - S-VHS átalakító kell hozzá)
Én egy régebbi verziójú MSN-nel tudtam webkameraként használni de a 7.5 elhajtott a rákba...
Az új már nem ismeri fel, aszongya no webcam, pedig az ATI MMC még a képét is hajlandó lenne mpeg-ben felvenni...
De sok sikert...''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''
-
Manitou
veterán
Valaki próbálta már a Z3-ast webkameraként használni?
Adtak hozzá egy kábelt amivel rá tudom kötni a videóra, és ha be van kapcsolva akkor a tv-n azt jeleníti meg amit a kamera lát.
Arra gondoltam hogy valami átalakító kéne ehhez az RCA kábelhez - csak nem tudom mire USB-re vagy mire kéne átalakítani, hogy a géphez tudjam csatlakoztatni.
[Szerkesztve] -
Zebu
addikt
Senki más nem tapasznyal?
-
Zebu
addikt
Nekem kb 1 éve van meg. Én is elégedett vagyok vele.
Az AF-fel és igen a kevés fénnyel van baj........ úgy értem a belső világításnál készült képekkel. Az őrületbe tud kergetni, hogy szobában elég nehézkes gyorsan lőni egyet. Volt egy régi Konica gépem, egy 2mp-es. Az gyorsabban lőtt. Bár itt bele kell kalkulálni a vaku lassú feltöltődését is.
A kereső is késik, de megszokható. Vajh a Z5 is ilyen?
A bosszantó hiányosságok ellenére jó.
Vettem rá tubust, polár szűrőt is, csak azzal annyi a gond, hogy mivel nem tükörreflexes, sokat nem tudok állítgatni rajta....... vagy valaki tudja? -
wbtist
tag
Kedden kapom az 512Memót hozzá, már alig várom, az adott 16Mb csak vicc
Van képed hozzá? Küldd el! Mágneskép bármiről. -> http://egyedihuto.atw.hu
-
wbtist
tag
Szia.
Én ma rendeltem meg a gépet, hétfőn kapom kézhez. Érdekelnének az eddigi tapasztalataid.
Ha nem gond, tehetnél fel pár képet. A www.imagecabin.com oldalt ajánlom, vagy a www.kep.tar.hu -t
[Szerkesztve]Van képed hozzá? Küldd el! Mágneskép bármiről. -> http://egyedihuto.atw.hu
-
Manitou
veterán
Végülis egy 512-es Kingstont vettem, mert nagyon jó áron tudtam hozzájutni.
-
Manitou
veterán
-
benzol
aktív tag
Üdv!
Adapter tubus-t lehet rendelni az extrémnél 4500HUF bruttó
Bővebben: link
van az optiformnál is, de az húzósabb az 9000huf (de Raynox+ asszem van hozzá egy polár szűrő is)
a soligor is gyárt ilyeneket,
A belső fotózásnál ha hirtelen akarsz jó képet csinálni akkor az nehéz főleg ha csak egy energia takarékos izzó ég a szobában, de figyelni kell a zoomra is mivel ha egy homogénebb, sötétebb területre zoomolsz akkor tényleg nehezen bánik az élesség állítással a gép, Rapid AF ide vagy oda
Én minden esetre nem bántam meg hogy ilyen gépet ''vettem'' (kaptam, szerencsére jó helyre mentem dolgozni )
bezsereztem hozzá egy 1Gb-os Sandisk kártyát 2 garnitúra akksit és irány fotózni és kamerázni...
egy dolog zavar a közel egy 1Gb-nyi cuccot 20 percig csorog ki a gépből (USB 1.1) de ez legyen a legkevesebb
más Anti-Shake: Suzukival 110-el Nográd útjain a szembejövő kocsikról készült képeken látható a sofőr arca
Sorozat felvétel: jó megvilágításnál eszméletlen jó és gyors....
csak ennyi///\oo/\\\
-
zsoleee
csendes tag
CSá ! A nomaticában a Minolta z3 90k ! Itt találod a képet : nomatica.hu
-
pitman
őstag
Bocs, hogy beleszólok az okfejtésbe, de mivel a másik topicon már kértél véleményt a képeidről (gépedről) és itt most van néhány referenciakép, amit Zebu linkelt be, ezért bátorkodom hozzászólni.
Ezeken a képeken is azt látom, amit neked már írtam egyszer, olyan ''maszatos'' hatásúak (de érdekes módon nem egyforma mértékben), némelyik nagyon kevés részletet tartalmaz, olyan mintha túltömörítené. Zajosak is egy kicsit, főleg, ahol kevesebb a fény, de a vakus (úgy látom volt használva, vagy csak nagyon jó volt a megvilágítás) képeken is jól látható, ami azért elég kiábrándító. Azért is melepő számomra, mivel ezek közeli (kvázi makró) képek, amiknek azért ennél nagyságrendekkel több részletet kellene tartalmazniuk, mint egy nagylátószögnél készült beltéri vagy tájképnek.
Tehát véleményem szerint a te géped nem egy egyedi, hibás darab, valószínűleg ez a típus ilyen képeket csinál. -
lesaux
veterán
Nálatok hogy van beállítva, mindennap új alkönyvtárat nyit a gép a memóriakártyán a képeknek?
Nálam pl. a 10041001 azt jelenti, hogy 04-es év, 10. hó 01. Az, hogy ott az elején a 10-es, annak nem tudom, mi értelme van. De néha 10241129 meg ilyesmi könyvtárakat hoz létre, mintha 2024-ben járnánk. Ez miért van? -
-
Zebu
addikt
Megnéztem ak épeidet.
Hát eléggé gázosak.
Nekem ilyen még nem volt
belinkelek 1-2 képet, de nagyon nem töltöttem még fel.
Valamelyik nap intézek többet...
Ilyen szintű zajt még nem tapasztaltam, csak nagyon kevés fénynél.
Ezkicst nagy kép:
Bővebben: link -
lesaux
veterán
Van-e már valakinek adaptertubusa vagy hogy hívják? Akár utángyártott is...
-
lesaux
veterán
Vannak zajos képek a másik topicból: Bővebben: link
-
lesaux
veterán
-
Zebu
addikt
Amúgy a szűrőtől eltekintve, kinek hogy tetszik a masina?
-
Obi-1
őstag
-
Zebu
addikt
Pálvölgyinél még most sincs
-
Mimano
csendes tag
Ahogy néztem a ZCA-300 20euro körül van, ami szvsz nálunk 7-8e Ftra fog kijönni.
1-2 hónapja érdeklőttem egy fotós boltban ott kaptam egy telszámot, mely telszámon adtak egy másik telszámot (szal már pontosan nem tudom kivel beszéltem) ott se láttak még ilyet, de azt mondták, hogy most rendelik meg (gondolom ezt a ZCA-30at) és kb 8e Ft lesz (ezért nem jegyeztem meg a pontos adatokat).
Nekem még annyra nem sürgős várok még az utángyártott, olcsóbb változatokra, de az már megnyugtat, hogy látom a fényt az alagút végén.
[Szerkesztve]Én most reinkarnációs tanfolyamra járok. Kicsit drága, de hát egyszer élünk!
-
lesaux
veterán
Ma voltunk Bécsben. Igaz, hogy csak egyetlen helyen, egy Media Marktban tudtuk megnézni, de
ott sem volt filter adapter ehhez az elátkozott géphez. -
lesaux
veterán
Tegnap kiszedtem feltölteni az elemeket, ma meg újra be kellett állítanom az órát. Normális ez?
-
Zebu
addikt
Találtam egy linket ahol 10.07-es dátummal firmware update található. Felrakta ezt valaki?
FYI: Bővebben: link -
Zebu
addikt
Bizony én is ezzel a problémával szembesültem.
ÉN azért még nem írtam le a céget, bekalkulálom, hogy augusztus 20 környékén került forgalomba a gép, várnak míg pörögnek kicsit az eladások és csak utána lesz elérhető az adapter hozzá. Legalábbis rmeélem. Ha karácsonyig nem lesz beszerezhető, akkor tényleg egy szarházi dolog. Megnézem az oldalukon mit írnak + rákeresek 1-2 külhoni site-on. -
lesaux
veterán
De igen, hogy rohadnának meg mielőbb, és ezt most tiszta szívemből kívánom. Ekkora egy gagyi, szar sufnicéggel még nem találkoztam.
(Ugyebár szűrőt szeretnék rakni a gépemre, lásd feljebb.)
Ma voltam bent a Edigitalnál, gondoltam, megmutatom nekik a masinát, rakjanak rá egy polárszűrőt. Azt mondták, nekik nincs hozzá adapterük, de menjek a Pálvölgyihez, ők árulnak mindent.
Oké, odamentem. Tényleg baromi rendesek voltak, megmutogatták a szűrőket, elmondták, hova kéne illeszkednie az adapternek stb. Valamint közölték, hogy a Minolta nem gyárt adaptert, csak Z2-eshez meg Z1-eshez való van (ugyanaz illik mindkettőre), a többi gyártó pedig még egyelőre nem gyárt, de majd talán rábuknak.
A minolta.hu-n (ami most be se jön) azt írják, ők nem foglalkoznak digitális fényképezőgépekkel.
Érdekesség, hogy az Index Digicam rovatában, az Edigitalnál és a Depónál is azt írják, nem kell hozzá adapter, és 49 mm-es szűrő illik rá. Gondolom, ezt nem az ujjukból szopták, szerintem a Minolta keze van a dologban.
Úgyhogy most várunk, amíg valamelyik gyártó meg nem álmodja, hogy neki Z3-asra kéne adaptert gyártania, mert arra van igény.
Ja, a Minolta honlapján még pénteken kinéztem a hivatalos szerviz e-mail címét, írtam is nekik e-mailt, hogy hogyan tudnék szűrőt varázsolni az eszközre, de eddig nem válaszoltak. Gyanús, hogy nem is fognak.
Ennyit a Minoltáról... -
Zebu
addikt
köhm, senki más?
-
Zebu
addikt
Bizony kell hozzá adapter. Pálvölgyinél velem is közölték, pedig a neten mindenhol az olvasható, hogy nem szükséges.
Pár ezer pénz, nem vészes. Jah a lencséknél nem mindegy milyet veszel az tuti. Meg kell nézni. Van ezer féle. ha nehéz és átlátszó ezerrel, akkor valszleg jobb fajta Pálvölgyiben egész jó bemutatót tartott a srác...
Tényleg van 1-2 dolog ami idegesítő, de meg lehet szokni és jól lehet kezelni. Autofocust felejtsd el, nem ér túl sokat. A vaku érdekes 1 kicsit, még nem tudom mikor melyik módját használjam.
A panoráma kép készítést nagyon hiányolom. Úgy értem egy kis illesztési help lehetne benne... Zoom jó gyors, sajna ha kevés a fény a kijelző elég lassan frissit. Ilyenkor inkább EVF. EVF-nek kicsit gyengusz a felbontása, de azért jól használható.
Nekem nagyon tetszik, hogy a vaku manuális teljesen. Bár megesik, hogy elfelejtem felnyitni
Sajna a sorozat módban nem lehet vakuzni, bár egy ilyen gépnél ez normális aszondják. Elemek jól bírják, videót tömöríthetné jobban
Makro mód nagyon jó, készítettem 1 király szem makrot tegnap. Majd felrakom valahová. Figyi a makro trükközést csináld úgy, hogy szuper makroban fókszálgatsz 1 kicsit, majd sima makro módban ráközelítessz és befogod. Jó llehet használni a makrot, csak trükközni kell vele... az a gáz, hogy ha nagyon távol van, akkor a manual focust nem sikerült még jól használnom...
Kérdés: Vaku erejét és a módjait lehet még valahogy manuálisan állítani? Ha a gombot nyomogatom, auto, slow, vörös szem és terítés. Ennyi.
Jah tiszta vicc. Neten egy rakás téves info van fent. Canon S1 és Z3 között hezitáltam. Ezt választottam az adapter miatt, AF segédfény, 12x zoom és a 4mp miatt. Ebből 2 nincs benne...
Na röviden ennyi, várom a tapasztalatokat
[Szerkesztve] -
-
lesaux
veterán
Még mindig senki nem rakott tá szűrőt?
-
norbi 1
csendes tag
Szevasztok. Én egy hete rendeltem meg Osztrákiában a gépet. már tükön ülök úgy várom! Remélem nem fogok csalódi benne! Ahogy érzékeltem eddig senki nem verte falhoz. Vannak már tapasztalatok az optimális beállításokkal kapcsiban? Súghatnátok valami okosat! Az ára 381 Euro áfásan. Szerintem nem veszem szarul...
Nayanyám igen kemény asszony volt. Három férjet is eltemetett, pedig kettö közülük csak szundikált..,
-
lesaux
veterán
Megjött a válasz a Minoltától:
Dear Tamas
Thank you for contacting Konica Minolta Digital Technical Support.
The lens does not have a thread. Only the mounting outside the lens have a thread. So it is not possible to mount filters etc. directly on the lens. You need the ZCA-300 (filter adapter). The ZCA-300 has got a thread with a diameter of 52 mm and is a Konica Minolta part.
If you have further questions don't hesitate to contact the Konica Minolta Digital Technical Support again.
Kind regards,
Sham Chada
Konica Minolta Digital Technical Support -
lesaux
veterán
Én is beruháztam egy ilyenbe. Hát mit mondjak, vannak furcsaságai, de ha egyszer megtanulom kezelni, biztos jó kis gép lesz.
A zajcsökkentést nem érdemes kikapcsolni, erre már rájöttem. Fotóztam éjszaka 5-6 képet (ennyi fér rá kb. a kártyára, amit adtak hozzá), itthon meg a szívbaj jött rám, amikor megnéztem. Vagy 200 db hot pixel, mintha a csillagos eget fényképeztem volna. Mindegy, bekapcsolt zajcsökkentésnél csak egy db piros pixelem van, nem tudom, cserélik-e emiatt a készüléket, de én nem akarom nélkülözni két hétig.
Hibája a gépnek szvsz, hogy az USB-kábel feje, ami a fényképezőgépbe csatlakozik, olyan mérhetetlenül kicsi, hogy alig lehet vele bánni. Félek, hogy egyszer fordítva erőltetem bele vagy pedig beletöröm.
Még egy kellemetlenség: azt írják ugye mindenhol, hogy nem kell adapter az előtétlencséhez, és 49-es szűrő illik rá. Na hát ez állítólag nem igaz, igenis kell adapter, de igazából nem tudni, hogy milyen, mert a Minolta nem gyárt. Jó, mi? Írtam a Minoltának, hogy mi újság van, de eddig még nem erőltették meg magukat a válasszal. Van valaki, aki rakott már rá szűrőt? Mert az leírhatná, mi a trükk.
Negyedik: kb. 60-80 cm-ről akartam egy szöcskét fényképezni úgy, hogy rázoomolok egy kissé. Normál módban nem bírt fokuszálni, makró módban szintén nem, szuper makró módban meg visszaugrik a zoom, persze fokuszálni így sem tud. Pedig nem a 12-szeres zoomot próbáltam, csak egy kicsit kívántam volna közelebb hozni a jószágot.
Ötödik: nekem kell előszednem a vakut, ha vakuzni akarok. Biztos van valami oka, de szerintem kényelmetlen.
Hatodik: ha váltogatok a módok között, akaratlanul is hozzáérek a zoomhoz.
Hetedik: ez már tényleg csak egy apróság, de a Canon A60-asom után bosszantó, hogy a lencsevédő kupak működése nem automatikus, hanem a user szedi le.
Óriási pozitívum: hála a képstabilizátornak, 12-szeres zoomal kézből fényképezve is tökéletes képeket készít. -
Zebu
addikt
Fú egyre jobb fotókat csinálok
-
Zebu
addikt
Hejjjjjjjjjj csak nem veszprémi képeket látok ???
Én is most vettem Z3-mast. Pontosabban tegnap
Eddig egy 2MP-es kis Kodakom volt. Ég és Föld....
Sajna még eléggé mazsola vagyok a témában, pl. eléggé elszomorodtam, mert tobb tesztben írták, hogy van éjszakai segédfény rajta, de most olvasom soraidból, hogy nincs... Pedig tegnap egész este azt kerestem....
Még nem vagyok teljesen képben a záridő, belnde, iso módok, kérdésben, ki kell képeznem magam.
Nem vágom, hogy hol melyiket érdemes inkább használni és hogyan kell rágyúrni, hogy maximálisan jó legyen a kép. Azt tudom, hogy tetszik nagyon a masina és rá kell fordítanom egy kis időt, hogy jól megtanuljam használni. -
an-dee
csendes tag
volt egy kis időm
http://terra.beos.hu/~andee/
1600*1200 fine mód -
an-dee
csendes tag
Nekem is van egy z3-asom, elégedett vagyok vele.
majd rakok fel pár képet ha lesz időm, én 2 hete vettem, mert akkor mentem nyaralni -
Ati9500
senior tag
ok!!!
-
ThoSi
csendes tag
Hmmm, én is látom sajnos.
Csináltam egy másikat (305), azon már a bal felső felé lévő egyértelműen látszik.
Holnap kisérletezek még vele, ha tényleg az, akkor megy vissza...
Mondjuk ez nem vette el a kedvemet a géptől, csak az zavar, hogy nékülöznöm kell egy darabig. Még1x kössz az észrevételt. Ma már valószínű nem írok
[Szerkesztve]ThoSi
-
Ati9500
senior tag
elküldöm mailban!!!
-
Ati9500
senior tag
ha megmondod hogy kell oda felrakni képet akkor , megjelölöm a hiba helyét!! és felrakom neked!!
-
Ati9500
senior tag
sajna én látom!!! nekem Win Xp van !!
letöltöttem a képet megynitottam és kinagyítottam!! a bal felső sarok körül nézd!!! -
Ati9500
senior tag
nézem!!
-
ThoSi
csendes tag
Csináltam (ugyanolyan felbontásban) javaslat szerinti tesztképet, (304) ezen úgy tűnik nem látszik. Remélem csak valami apró porszem volt a lencsén. (Az állatkertben egyszer a zebra szétrúgta a port, és igen apró fehéres por szállt szanaszét a nézőkre (ránk is). Bízom benne, csak az volt.
ThoSi
-
Ati9500
senior tag
nézd meg és írd le légysz!!
nekem a Kodak gépem csinálta ezt!!! de azt simán kicserélték!! ha a képen látszanak eltérése az CCD hiba és azt szó nélkül cserélik (EXTREM digital)
Remélem nálad nem lesz gond! én a te képednél a jobb felsőő illetve bal felső (ez kicsit lejebb) láttam a hibát -
ThoSi
csendes tag
Valóban látok (egyelőre) két pontot. Köszönöm, lehet még nem vettem volna észre egy ideig.
Ki fogom próbálni a javaslatodat.ThoSi
-
Ati9500
senior tag
bár ez csak az én véleményem , lehet hogy a monitorom a szar.... nézd meg figyelmesen!! főleg akkor lehet jól látni ha tölt be a gép (nekem modemes netem van tehát lassú)
-
ThoSi
csendes tag
Szia!
A 174-175-ös képekhez még ennyit (mert szerintem lényeges lehet a gép tudásával kapcsolatban):
E két kép a ''sport'' móddal készült, ahol prediktív autofókuszt használt a gép. Ez azt jelenti, hogy a gyors mozgásnál ''megjósolja'', hogy hova fog érni a céltárgy az elsütés pillanatában (tehát folyamatosan fókuszál, és ráadásul számítja a várható mozgást).
Amikor a lovat ''fogtam'', kb. 2 másodperce kezdtem neki (félig lenyomott gombbal) tartottam mozgás közben a lovon, majd kattintottam, majd pár másodperc múlva újra. Ahhoz képest, hogy a korlát útban volt és nem könnyítette meg a gép helyzetét fókusz szempontjából, szerintem igen jól eltalálta a lovat, mindkét képen. (Pl. a nő homályosan látszik a képen, de a ló viszonylag éles). Egyébként a felvétel kb 30-40m-ről készült.ThoSi
-
Ati9500
senior tag
van egy rossz hírem!!
megnéztem az éjszakai képedet!! 204, 206 ,211
mindenhol ugyanazon a helyen van két fehér pötty!! vszeg pixel hiba!! csinálj egy képet úgy hogy rajta van a védő sapka (tök sötét) és ha ott is lesz akkor vidd vissza a gépet!!!
sorry! -
Ati9500
senior tag
szép képek!!!
gratula!! -
ThoSi
csendes tag
Az optikai kereső LCD-s, nemtom, hogy 78.000 vagy 115.000 pixeles, nem számoltam meg
Tűrhető a minősége (dioptria állítóval, amit alig lehet eltekerni), bár én jobban szeretem az optikai megoldást. Egy biztos, itt az ''optikai'' keresővel nem lehet akkuidővel spórolni
Könnyen letörhető alkatrészt eddig nem találtam. Ami egy kicsit viszont szerintem kényes (bár eddig nem akadtam bele, kivéve kezdeti ügyetlenkedéseim kapcsán), az SD kártya ajtaja... a gép szélétől nyílik. Egy hülye példával: ha leteszed egy ágyra a gépet, és egy kicsit magad felé visszahúzod anélkül hogy megemelnéd, fennakad az ajtó, ha erősebben húzod nekiáll megemelkedni a gép, és nyílik az ajtó. Ez feltételezem el is bír törni...
Ettől független nem volt zavaró annyira, és később egyszer sem akadt be sehova.
Amit hiányoltam az az autofókusz segédfénye éjszaka, bár egyébként elég jól fókuszál (korábbi gépeimhez képest) sötétben is.
A képek minősége szerintem jó, bár én csak a gyári ''naturalcolor'' beállítással fényképeztem eddig, és sajnos eddig nem túl ideális fényviszonyok mellett. Ennek ellenére a valósághoz (ami nem mindig szép!) szerintem igen közel voltak a színek.
Tettem fel néhány képet (2 kép kivételével 1600x1200-asban készültek csak, az az 1 pedig 4MP-es - egy szem 256-os kártya volt nálam és 200 körüli képet csináltam, azért ment 1600-ban).
A képek között van zoom nélküli - 12x zoomos összehasonlításra alkalmas (67:kis zoom,68: max zoom,69: no zoom), illetve éjszakai kép is (204,206,211,212).
A közeli éjszakai hotelkép (211,211) teljesen kézből készült, 0,6 ill. 0,8 sec záridővel, ISO-200 mellett! A távoli az egy híd korlátjára támasztva.
A 290-es képen az ominózus garázsajtó látszik több mint öt méterről fényképezve teljesen sötétben (4MP), ISO200. Mondjuk itt már az ISO200 miatt zajos a kép, ha teljes nagyításban nézed.
Szívem szerint tettem volna fel rendes napsütéses képeket, de eddig olyat nem csináltam
Mindenesetre nekem a kedvenceim főleg az éjszakai képek.
A cím: (sajnos nincsennek thumb-ok, lusta voltam most csinálni)
Bővebben: link
Remélem tudtam valamennyit segíteni.
[Szerkesztve]ThoSi
-
Ati9500
senior tag
A képek minősége milyen?,
milyen az optikai kereső?? hány pixeles?? -szép a kereső???
a fotózott kép minősége??? nincsenek könnyen letörhető alkatrészek?? -
ThoSi
csendes tag
Hali!
Volt szerencsém egy ilyen fényképezőgéphez jutni.
Szerintem igen jó. A Z2-essel nem tudom összehasonlítani. Egy fényképész barátom amikor Z2-t akartam venni, lebeszélt egy kicsit drágább Canon felé, de az egyetlen kifogása a képstabilizátor hiánya volt a Minoltával kapcsolatban.
Ebben van az is.
Nem vagyok nagy fényképész, de azért egy pár éve használok digitális gépet (3MP/3x opt zoom saját, illetve 3MP/10x opt zoom-os gép fordult meg gyakrabban kezeim között).
A képstabilizátor, illetve a zajcsökkentés rosszabb fényviszonyok között igen sokat segít. Volt olyan, hogy csodálkoztam korábbi tapasztalataim alapján, hogy vaku nélkül hogy sikerült ilyen tiszta és éles képet csinálni (természetesen kézből). 0,5-1s körüli záridőnél még rendszeresen tudtam kézből fényképezni anélkül, hogy homályos lett volna a kép.
Tetszik a fókuszkeresése, néha mintha gondolatolvasó lenne...., persze egy kis túlzással.
Volt már egy-két műszakilag hasonló paraméterű gép a kezembe, de ez messze jobbnak tűnt idáig, és nem bántam meg, hogy a Z3-as társam lett.
Ha jól emlékszem a Z2 mintha tudott volna 800x600-ba mozgóképet, ez már csak 640x480-ban (két minőségben), és 320x200-ban tudja.
A ház még mindig műanyag, (nem ismertem Z2-t), bennem legalábbis nem kelti a túlzottan műanyag ''gagyi'' érzetet, bár talán lehet több fém benne. Az optika elég halk (bár pl. mozgóképbe ez is behallatszik). A vakuja nagyon tetszett, teljes sötétben 5-6 méterről még tisztán megvilágította a garázsajtót, kivehető részletekkel.
Ami talán hátrány (bár nem Z2-höz képest), hogy kicsi az LCD kijelzője, és külön kell átkapcsolni az EVF-re és vissza. Akkuideje jó (2300mAh akksikkal), 260 kép ellövése után (ebből mondjuk kb.25 volt vakus), ezek visszanézése után is csak a biztonság kedvéért töltöttem fel újra az akksikat. (Ami mondjuk furcsa volt, hogy néha a 30-40 képtől számítva felvillant az akku kevés jel, de aztán eltűnt).
Ha van konkrét kérdésed, írj, megpróbálok rá válaszolni.ThoSi
-
Ati9500
senior tag
Na vett már valaki ilyet???
Tapasztalat?? -
Avicularia
veterán
bécsi digicamabholshopban 413,90-ért lehet kapni ,van is nekik raktáron
-
Ati9500
senior tag
Az edigital.hu n már van ilyen és láttam is!!
Senki nem vett még ilyet?? -
bwoay
nagyúr
válasz Avicularia #6 üzenetére
olvastam a HSZ-ed,
csak nem volt tiszta, hogy árlistán láttad,
vagy személyesen (a raktárban )
meg ez amúgy is olyan fura. azonnal elkapkodták volna az összeset?
bár tényleg jó gépnek tűnik, semmi kétség.
szerintem vagy ez, vagy a Panasonic FZ3 lesz a kategória legjobbja.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
de most komolyan, Ati, jó, hogy nem azt kérded,
hogy idővel lekopik-e a felirat a házról...
Én arról sem vagyok meggyőződve, hogy egyáltalán megjelent már ez a gép.
Ugyanis alig valamivel az új Panasonic Lumixok előtt jelentették be,
de utóbbiak csak ősszel fognak megjelenni,
tehát egyáltalán nem biztos, hogy a Z3 már kapható.
Ha mégis, akkor sem hinném, hogy itt a fórumon lenne valakinek.
viszont az index/digicam-en a legfrissebb tulajok előszeretettel írkálnak
''olvasói értékeléseket'', szerintem ott érdemes várni az első fecskékre.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Avicularia
veterán
nem hiszem hogy magyarországon túl sok ilyen gép lenne,ausztriában is csak pár napja lehet kapni,1 boltban láttam raktáron
-
Ati9500
senior tag
?
-
Ati9500
senior tag
?
-
Ati9500
senior tag
Sziasztok!
Érdekelne ez a Digitális gép ''Konica Minolt Z3''...
van valakinek??
Milyen??? ,Strapabíróbb mint az elődje (Z2) erősebba háza???
Érdemes venni??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest