-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
válasz szasanyi #23098 üzenetére
Fölösleges egy i5-12400-ra AIO de te tudod.
Csak nézem mit lehetne még világításra bírni a házbanViszont 240-est vegyél ne 10-ast,
Ez az egy meg két venti hosszúságot jelenti?illetve jó hatudod az LOAD hangosabb lesz.
Mármint hogy a pumpa hangosabb lesz mint a sima léghűtés?A Montech árkategóriája okés, garancia nyilván minél több , zajszintet nem tudom, teljesítményt sem, azért írtam hogy milyen proci.
Meg hogy hova kerülne és mire gondoltam ami problémás lehet."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Zsolty20
senior tag
Sziasztok!
Akinek kijelzős AIO hűtője van az tegyen egy próbát a TURZX nevű szoftverrel, nagyon jól személyre szabható szinte minden. Én eddig az ID-Cooling sajátját használtam, de olyan, mintha csak félig használtam volna ki a képességeit a kijelzőnek
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Vízhűtésen gondolkozok.
Nincs gond a mostani léghűtővel csak akkor nem lenne ott az a böszme torony középenEbbe a konfigba menne:
ASUS Prime H610M-A D4
i5-12400F (tuning nem lesz)
Be quiet! Pure Rock
ASUS TUF-RTX3060TI-O8GD6X GAMING
Be Quiet! Silent Base 802
Be Quiet! 500W Pure PowerA ház tetejébe gondoltam a radiátort.
Nem tudom hogy milyen hosszú csöves rendszer kell hogy el tudjon kényelmesen menni a ház oldallapja és a vga között.
Nem tudom hogy egy vagy két "venti hosszú" radis hűtő kell. Hármas nem lenne jó mert csak két Light Wings ventim van.Fehér hűtő kell, előny ha a procira kerülő blokk is ledes (csak világít vagy mutatja a hőfokot).
Ha a hűtőhöz járó ventik nem ledesek akkor a két Light wings menne rá.
A ledek színét jó lenne az alaplappal együtt vezérelni.Tudtok ajánlani valamit?
[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
mekiszacsi
kezdő
Sziasztok!
Egy egészen nagy házikóm volna egy phanteks enthoo pro 2 amiben egy másodhegedűs itx konfighoz akarok egy legalább 240es vizet rakni
Tudva lévén ezen a házon oldalt az alaplap mellett is vannak 120as ventiknek azaz vízhűtésnek is hely.
Megpróbáltam egy Corsair h100i rgb platinumot felrakni de a 35cm-es csőhossz nagyon kevés,és eléggé feszülős a dolog jelenleg,viszont csak kisméretű pumpa fér el oda.
Fontos,hogy alacsony és kis méretű pumpa kellene,hogy legyen tehát,továbbá legalább 40 cm csőhossz volna jó,és kb azonos magasságú kellene legyen mint a normál memóriák magassága.
Van olyan vízhűtés,ahol a pumpa tetején csatlakoznak a csövek ez szintén helyhiány miatt nem volna jó,így inkább olyan kellene aminek az oldalán vannak a csövei.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
myke7
tag
Sziasztok,
vettem egy Arctic L. 360 III hűtőt és felülre nem fér be, mert a kábelek blokkolják az egyik ventilátort. Gondoltam lecserélem egy slim ventire.
Ez a ventilátor megfelelő ehhez a hűtőhöz?
ARCTIC P12 Slim PWM PST
-
_seth_
veterán
válasz szasanyi #23090 üzenetére
Gigabyte C301, a zalmant cseréltem erre a hűtéssel együtt és 3db 14 centis van az előlapon, 1 db 12 centis hátul az radin pedig 3 db 12 centis amit gyárilag adnak vele.
Aláírást frissítettem
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
szasanyi
félisten
válasz Marci112233 #23091 üzenetére
Aha... de hogyan fér abba 2x140mm in + 1x120mm out venti abba a házba.
-
-
_seth_
veterán
AK620-as léghűtést cseréltem Arctic Freezer III 360-ra, eredmény: kb 10 fok mínusz a léghűtés még kb márciusi adataival amikor még 3-4 fokkal kevesebb volt a szobában.
95-96 fokig ment fel a léghűtéssel és 86-ig megy a vízzel amikor a fentik magas fordulaton járnak és 89 amikor csendes módban vannak. A radi felül van elhelyezve, 3 14 centis levegő fújja be a házba a levegőt és a radin lévő ventiken kívül még egy darab 12 centis van ami kifelé szív. (Gyártótól vásárolva (mivel itthon sehol sem volt beszerezheztő a fekete rgb változat volt 38e szállítással)).A lényeg lemaradt, a magas hőfok okozója: 13700KF. 30 perces cine bench 23 multival teszteltem, most ennyire futotta hirtelen.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
addikt
Én készítettem korábban méréseket oldallap nélkül és kb. 10C-al volt alacsonyabb a hőmérséklet így.
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél és az Unicreditnél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ Részletekért keress priviben
-
veterán
válasz szasanyi #23084 üzenetére
Teljesen más házba került át a rendszer és a 420-as LFII-t egy 360-as LF III váltotta. Sok minden változott.
Viszont az előző ház sokkal nagyobb volt és 6-al több venti volt benne valamint az AIO-n is 6 darab 140-es volt nem 3 darab 120-as.
Minden esetre örülök és tetszik is.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz szasanyi #23082 üzenetére
Hát én nem tudom, hogy ez mitől van, de ez nem kevés különbség. Valami lehet el volt állítva az AIO-n?
Annyi, hogy most az oldala még le volt véve a háznak, mert az új fajta nvidia csatlakozót nyomja az üveglap szóval vennem kell egy 90°-osat... De akkor sem hiszem, hogy ennyit kellene számítson az oldal üveg.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz marinea2 #23080 üzenetére
Közben matekoztam én is és úgy döntöttem, hogy a 360-asra le fogom váltani, mert úgy a GPU több levegőt kap, mintha elé tenném a nagy 420-ast.
A ház egyébként nekem is nagyon tetszik és elég tágasnak tűnik még, ha jóval kisebb is, mint a mostanim!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz szasanyi #23078 üzenetére
Fractal North XL lesz az új ház. 12900K-t kell hűteni és egy 4090 Strix-em van.
Befér előre a 420-as viszont nagyon kevés hely lesz a VGA és közte és csak 1 oldalon fér ventilátor is rá.[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
szasanyi
félisten
Előre 420-as (ha ugyanazt a típust/kategóriát nézzük). Az kintről kap friss levegőt és nagyobb a hőleadó felülete is. Hátránya, hogy arról meleg/langyos levegő jut a házba ami a VGA hőfokoknak nem kedvez. Felülre 360-as esetében pedig a házból szív meleg/langyos levegőt ami jó a szellőzésnek és a VGA-nak, viszont valamennyit ront az AIO hűtési teljesítményén.
Másszóval mind2 esetében vannak előnyök és hátrányok is de, hogy a melyik nagyobb az ház ls konfig függő. -
addikt
Jó reggelt.
Huhh, Rendesen vissza van fogva a procid, manuálisan állítgattad vagy aktiváltad valamelyik alap profilt? A max tdp-éd 170W és így volt a procid 95C És ezt egy push-pull 420-as arctic-al. És elég kevés pontot is kaptál.
Véleményem szerint, ha ezt lecseréled egy 360-as sima pull aio-ra akkor benne van a pakliban hogy romlik annmyira a hűtési teljesítmény, hogy eléred a 98-100C-os hőmérsékletet és még magfojtás is lesz.
A kérdés az, ez a teljesítmény elég-e neked? Mert ha eddig elég volt, azt kell mérlegelni, hogy még ha mégjobban vissza lesz fogva a proci az elég lesz-e.
Most milyen házad van? használsz tr keretet? Milyen paszta van rajta?
Nézd meg az enyémet, nekem egy push-pull EK nucleus 360 van és a 315W-os tdp mellett megáll 90C-nál. (És ez is csak egy ócska win10 azért kevesebbb a pont)
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél és az Unicreditnél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ Részletekért keress priviben
-
€uro
őstag
válasz Lac-coo #23072 üzenetére
Nem voltam elég érthető. Pontosítom, hogy mire is gondolok.
Annak a gyakorlati része érdekel, amikor olyan boltból vásárolok, ahol csak három év (feltételezem bolti) garanciát adnak. Ilyen esetben érdekelne, hogy a gyártó bolttól függetlenül adja a 7 év garanciát mondjuk egy termékregisztráció után? Ha igen, akkor ennek a gyári garanciának az érvényesítésekor majd Németországba kell visszaküldeni a terméket vagy valamelyik Magyarországi garanciaszervizbe?Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Az Arctic Liquid Freezer III hűtők kapcsán emlegetett 7 év garancia gyártói garanciát jelent függetlenül attól, hogy melyik cégtől vásárolok? Azért kérdezem, mert a boltok eltérő garanciaidőt adnak meg. De ha a gyártói garancia minden termékre vonatkozik, akkor teljesen mindegy, hogy hol vásárolok.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
nagyúr
válasz marinea2 #23069 üzenetére
Mehet akár a 13700k is, csak ésszerűen be kell állítani a procit, ha nem rekordöntögetés a cél, ahhoz inkább az épített lötyi a cucc.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
marinea2
addikt
Sziasztok!
Van egy Arctic LF3 240-es AIO-m Jelenleg egy 12400-as intelt hut nagyon szepen es csendben. Hazam egy FD North. Mi lenne azaz intel CPU amivel meg szepen megbirkozna a kis AIO-m? K-s CPU-k felejtosek?
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
€uro
őstag
válasz szasanyi #23058 üzenetére
Házat nem cserélek, nagyon tetszik. Hónapokig keresgéltem, mire megfelelőt (max. 215 mm szélesség) találtam.
Nálam nagyon csendes a TH280. Pumpának semmilyen fordulatszámon nem hallom a hangját. A ventiknek jön csak meg 1000 rpm-től. De érdekesség például, hogy a processzoromnak 100%-os terhelésnél teljesen mindegy, hogy a ventilátorok 1200 vagy 1800-as fordulatszámon pörögnek-e. A CPU hőmérséklete mindkét esetben 88 fokon állapodik meg. 1200 rpm-nél meg még csak enyhén kezdi hallatni magát.
Ez utóbbi érdekesség most el is gondolkodtatott. Akkor nem is feltétlenül a hőleadó radiátor-ventilátor egység lehet a szűk keresztmetszet, hanem valóban a CPU körül kell keresnem a magas hőmérséklet okát. Hmm...
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
veterán
válasz Angie™ #23062 üzenetére
Rendben, köszi!
Egyébként most amit kinéztem házat abba ahogy látom beleférne a mostani is viszont csak egy szett ventivel és nem felülre, hanem előre ahol a kártya eléggé közel lenne hozzá. Ez fogna vissza a kártya teljesítményén és jobb lehet a felülre szerelt viszont 360-as radiátoros? Vagy erről amíg nincs tesztem felesleges gondolkozni?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
addikt
HW infó 4 ablakos! fusson a háttérben és egy kör c23 multi teszt elég. Illetve lehet még aida 4 pipásat is használni, de az egy hosszabb teszt, nem biztos hogy arra most szükség van. A HW infó szépen fogja mutatni, hogy volt-e mag ami túlmelegedett és ezért vissza lett fogva.
-
addikt
Csak azért, mert ha csinálsz egy gyors tesztet pl C23-al és közben fut a háttérben a HWinfó akkor abból fogjuk látni, hogy volt terhelve a procid, hogyan alakultak az órajelek és a hőmérsékletek és utána okosabbak leszünk a jelenlegi beállításaiddal kapcsolatosan és utána lehet agyalni azon, mi fog történni, ha visszább veszed a hűtési teljesítményt szvsz
-
veterán
válasz Angie™ #23057 üzenetére
Photoshop és DaVinci ami jobban eheti, de azokkal sem volt gond viszont mostanában inkább csak játszom a gépen. OC-zva volt, de egy ideje már stockon használom egyszerűen nincs türelmem hozzá, hogy újra belőjem limitre. Nincs throttling legalábbis nem vettem észre, de akkor ezekkel nyomok 1-1 tesztet estére.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
szasanyi
félisten
Hát igen, a vastagság az ami miatt a legtöbben passzolják az ARTIC LF AIO-kat. Akkor vagy ez marad vagy előre a 360-as esetleg házat (is) cserélsz amivel a továbbiakban nem lesz ilyen gondod. Nyiolván utóbbi lenne a tartós és egyúttal a legdrágább megoldás.
Én legutóbb visszaküldtem egy TTTH280 V2 hűtőt (pedig már br. 35k-ig lement az ára) mert nagyon zavaró volt a pumpa hangja. Nálad milyen? -
addikt
Hogyan használod a procit? Most le tudod a 420-assal hűteni? C23 alatt vagy aida 4 pipás teszt alatt van magfojtás?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Jelenleg egy Arctic Liquid Freezer II 420-at hajtok viszont gépházat tervezek cserélni és nem biztos, hogy el fog férni benne ez a monstrum főleg nem dupla ventikkel. A kérdésem az lenne, hogy Arctic Liquid Freezer III 360 egy oldalról hűtött radiátorral mennyire lenne "visszalépés" a mostanihoz képest?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
addikt
UV, TDP limit, intel baseline profil, szorzó csökkentés, TR contact frame, vmi minőségi paszta, delid, sok megoldás van
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz szasanyi #23053 üzenetére
Sajnos az LF III 280-as nem fér be a házba felülre, mert az már belógna az alaplap fölé. 1-2 milliméteren múlt az is, hogy a jelenlegi Thermaltake TH280 V2-t be tudtam építeni. A kábelezésekkel kellett bűvészkedni, de sikerült. Gyönyörűen el van rejtve minden vezeték.
Meghirdetem majd akkor ezt a Thermaltake TH280 V2-t. Még nem találtam ki, mennyiért. Ha valakit érdekel, akkor jelezheti nekem. Három hónappal ezelőtt vásároltam.Helyette meg majd előlre teszek egy LF III 360-at. Az a biztos.
-
szasanyi
félisten
Pontsan, tehát a CPU rögzítő mehanizmusa által kifejtett nyomóerő meghajlítja a CPU felületét (minimálisan, de már pont eléggé a nem tökéletes felületi kapcsolathoz).
Esetleg az ARTIC LF III 280-as is jó lehet, ha gondolod azzal tehetsz egy próbát (elállási lehetőséggel, úgy a iztos). Aztán meglátod mennyivel vagy előrébb és vagy marad és a TT megy vagy visszaküldöd. -
ftamas0201
senior tag
válasz Marci112233 #23045 üzenetére
Szuper, köszönöm szépen, akkor jön is egy
-
€uro
őstag
válasz szasanyi #23050 üzenetére
Köszönöm. Akkor ez majd a jövő zenéje.
Nagyon el szerettem volna kerülni, hogy előlre kelljen beépíteni a radiátort. Ebben az esetben egyébként majd 5 ventilátor legyen hegyén-hátán? Lesz így értelme a két első 200-as ventinek? Ugye, nem sok...
Mire gondolsz pontosan azzal kapcsolatban, hogy lehet, hogy a CPU hőátadó felülete nem teljesen sík? Feltételezem, hogy a CPU-nak és a pumpa hőátadó felületének is síknak kellene lennie. Illetve az apróbb egyenletlenségeket meg kitölti a paszta, nem?
Szerk:
Az utolsó kérdés kapcsán megtaláltam a választ:Contact Frame for Intel LGA1700 and LGA1851
Intel's Independent Loading Mechanism (ILM) deforms the CPU by pressing it into the socket at two points with over 40 kg. This causes pressure in the PCB, the die and the solder layer between the die and IHS (Integrated Heat Spreader). With high thermal load, this can lead to long-term problems. The mounting frame from ARCTIC does not deform the CPU, reduces the mechanical load on the CPU massively, is quick and easy to install and allows the cooler to be screwed onto the CPU's backplate. As a result, mechanical stress on the mainboard and CPU is minimised, cooling performance remains consistent and installation is quick and uncomplicated.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Abbba házba egy ARCTIC Liquid Freezer III 360 A-RGB AIO-t javaslok (előre beszerelve). Sokkal olcsóbb mint az ajánlott TR típus és hűtési teljesítményben jó lesz (ráadásul nem hangos és nem 2 hanem 7 év garival adják). És az is lehet, hogy a CPU-d hőátadó felülete sem teljesen sík, ami rontja a hőátadást. Plusz hozadék, hogy ARTIC lefogátasi kialakítása (Contact Frame for Intel LGA1700) azt is megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Sziasztok!
A 31 fokos alapjárati hőmérséklet 2-3 másodperc alatt 90 fokra ugrik a CPU 100%-os terhelésekor AIO hűtéssel.
Normális ez!?
Hardver / környezet:
- CPU: Intel i7-14700
- AIO: Thermaltake TH280 V2
- Ház: Lian Li LANCOOL 215
- A processzor nincs húzva, a Thermaltake-től kapott pasztát használtam.
- Szoba hőmérséklet: 26 fokAlapjárati (IDLE) értékek:
- CPU hőmérséklet: 31 fok
- Alaplapi hőmérséklet: 28 fok
- CPU fogyasztás: 11 Watt
- Pumpa sebessége: 2850 rpm
- Radiátor ventilátorok (2 db) sebessége: 550 rpm
- Ház első 200 mm-es ventilátorok (2 db) sebessége: 470 rpm
- Ház hátsó 120 mm-es ventilátor sebessége: 460 rpmTerhelt CPU melletti értékek (összes mag 100%-on):
- CPU hőmérséklet: 90 fok
- Alaplapi hőmérséklet: 28 fok
- CPU fogyasztás: 287 Watt
- Pumpa sebessége: 3214 rpm
- Radiátor ventilátorok (2 db) sebessége: 1850 rpm
- Ház első 200 mm-es ventilátorainak (2 db) sebessége: 710 rpm
- Ház hátsó 120 mm-es ventilátor sebessége: 1900 rpmSzóval, amint teljesen leterhelem a CPU-t, azonnal drasztikusan megemelkedik a hőmérséklete. Kb. 90-93 fokra ugrik egyből. Ekkor a ventilátorok felpörögnek, majd a CPU 87-88 fok körül állapodik meg.
Amikor a terhelés visszaesik a 2-4%-os IDLE szintre, a hőmérséklet is gyorsan visszaáll 31 fokra.Nem túl magas ez a 90 fok körüli érték terhelés alatt? Az AIO hűtés csak ennyire képes, jobban nem tudja visszahűteni? Nem káros ez hosszú távon a CPU-ra?
Nyilván jelentkezik a processzornál egy kb. 280 wattos többletfogyasztás, ami hőtermeléssel jár. De azért ez így nekem kicsit furcsa.
-
Marci112233
addikt
Az lehet, és nem is mondtam hogy valaki úgy használja, inkább arra akartam kilyukadni hogy a gyári ventik is átfújják egymaguk és nem is kell hozzá maxon pörögniük ahhoz hogy jól hűtsön a hűtő.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Marci112233
addikt
válasz ftamas0201 #23044 üzenetére
Adnak hozzá osztott és egybe kábelt is. Nekem is külön van bekötve és külön van minden szabályozva.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy LF III 360 vásárlásán, hajt a kíváncsiság felőle
A kérdésem az, hogy ennél a modellnél is egyetlen egy kábel van a pumpa és a ventilátorok vezérlésére, szóval kell itt is egy 3 felé osztott FAN kábel a ventilátoroknak ha külön akarom őket vezérelni a pumpától vagy itt már gondolt erre a gyártó esetleg?
Mert az LF II-nél nekem volt egy hármas Fan kábelem így külön vezéreltem a ventilátorokat a pumpától, és ezt szeretném ha most is így maradna.Köszönöm a válaszotokat!
-
SoulReaver
veterán
Végre megjött a kis aliexpress pakk
-
Grózi
Topikgazda
válasz Marci112233 #23037 üzenetére
Azért passzívan idle lehet még ellenne,de load alatt egy közepes procival nem tart semeddig elfőzni.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Marci112233
addikt
válasz lowzor #23036 üzenetére
Nem tudom, de nekem az LF3 360-ason a gyári ventik átfújják megfelelő levegőt, de pont vastagsága révén passzívként is is kiváló lenne, a nagy hőleadó felület révén szerintem.
-
lowzor
veterán
Az Arctic-ot én is a vastag radi miatt ejtettem, ugyan előre pár mm híján beférne, de a vastagsága miatt a ventik kevesebb levegőt tudnának átfújni rajta push-pull-ban.
Az ID-COOLING Frostflow X 280 pumpáját le tudtam úgy halkítani, hogy közel hajolva hozzá sem hallok semmit a hangjából, és a hőfokok is hibátlanok így. A hűtési teljesítménye is első osztályú.
Egyetlen hibája, hogy a 2 venti hulladék, amit adnak hozzá. -
Marci112233
addikt
válasz szasanyi #23034 üzenetére
Érthető amit írsz, jómagam is akkor gondolkodtam el az AIO hűtőn miután meglett a P600S házam, mert ezelőtt lévő CM690III csak 240-est támogatott felül.
Garival nem tudom mi lenne helyzet ha a gyártótól veszed, de a 6 év garancia azért nem azt sugallja hogy rossz terméket kapnál, persze azért előfordulhat hogy hibás darabot kapsz, de azért csekély rá az csekély, ha mégis az árdifi bőven fedezheti a,postaköltséget ha neked kell visszaküldeni a hibás darabot.
-
szasanyi
félisten
válasz Marci112233 #23030 üzenetére
Vertexis: nyilván nem az a cél, és olyan plusz költség amit valszeg nem esik jól kifizetni, de mégis azt mondom: ha AIO-ban gondolkozol érdemes házcserét fontolgatni. Miért? Mert a 240-esek teljesítménye erősen korlátozott, másrészt egy jó méretű és kialakítású házzal hosszú távra elkerülsz egy sor problémát ami később is visszakösszönhet. És valamit rosszul mértél/számítottál ha sehova sem fér be kvázi olyan házad van most, amibe csak nagyon korlátozottan használható AIO.
De ha garis probléma adódik, vagy el akarod adni akkor az hátrány lesz nem előny. Csak mondom...
-
Vertexis
lelkes újonc
válasz Marci112233 #23032 üzenetére
Van neki hely mint írtam is, megvan mérve/nézve több netes kép/videó is van hogy bent van szépen ebben a házban, ahogyan írtam is a ram magasságom nem engedi be, azt pedig nem szeretnék cserélni emiatt.
-
Marci112233
addikt
válasz Vertexis #23031 üzenetére
Hát az tényleg nem egy nagy ház, és emiatt az LF3 lehet hogy tényleg nem fér el. Viszont ha össze van rakva a gép akkor rámérhetsz mert az LF3 radi+ventivel 65mm, de ahogy néztem a házadban nemigen lesz akkora hely felül.
-
Vertexis
lelkes újonc
válasz Marci112233 #23030 üzenetére
NZXT H5 Flow
-
Marci112233
addikt
válasz Vertexis #23029 üzenetére
Milyen házad van? Azt jó lenne tudni azért.
#23028 Rottweiler89
Gyártónál majd egy 10-essel rövidebb, de ha hozzá adom a szállítási költséget akkor is olcsóbb. Sőt ennyiből a sima nem RGB-s 360-as is kijön szállítási költséggel együtt. Na meg a 360-as ARGB is olcsóbb mint az alzánál a 240-es.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Vertexis
lelkes újonc
válasz Rottweiler89 #23028 üzenetére
Minden vágyam lenne amióta csak megjelent de nem fér be. Kivagyok attól a vastag radiátortól. Magasak a ramok beleérne, előre pedig nemtudom berakni mert a kártya ér majdnem végig meg az airflow miatt mindenképp fentre raknám. Szerintem a H100 is határeset.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Vertexis #23026 üzenetére
Egy LF III 240 ARGB-hez mit szólnál?
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Vertexis
lelkes újonc
Sziasztok. A sima Corsair H100 RGB 36e-ért mennyire jó vétel? Egy mezei 5600X-re menne, tele a ház hozzá hogy passzoljon SP120 ventivel, Corsair rammal. Szabályozható a pumpa sebesség? Ventikkel elégedett vagyok, nyilván nem a teljesítményről híresek de bőven elég levegőt nyomnak nekem és csendesek mindenféle furcsa berregés stb nélkül. Köszi.
-
addikt
-
exoduss
tag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek toletek kerni.
Adott egy lian li h2o mini itx haziko es abba szeretnek felulre egy 240-es aiot vasarolni. Jelenleg egy 12400f van a gepben, amit kesobb egy 13600k/14600k valtana.
Neztem a freezer iii 240-et es elvileg bele is ferne a hazba, de valaki megtudna nekem ezt erositeni? Nem merek a rendeles gombra nyomni.
Esetleg valami mas alternativa olyan 40 ezer forintig? -
veterán
Azigen ! Új IDCooling AIO 2db 360as radival
[ FINALLY A CPU Cooler To Tame An i9 14900K! ][ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz MaddeNNNN #23015 üzenetére
Ezért szép a világ, mert sokan sok szemmel nézzük
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Angie™ #23014 üzenetére
Lehet csak én gondolkodom így, de ennyi pénzért inkább vennék egy minőségi toronyhűtőt ami atombiztos.
Alpenföhn Dolomit Premium, Deepcool AK500 nagyon jó hűtők ebben az árban.
Vagy ott van a léghűtések Arctic LF III-a a Thermalright Frost Tower 120 most szintén húszért.Aki árérzékeny az nem szeret kockázatot vállalni, egy lassan 10 éves vízhűtés szerintem elég kockázatos még ha "újan" is veszed garanciával.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
addikt
válasz MaddeNNNN #23013 üzenetére
Jó de ha nem hal le és nem egy 320W+ szörny cpu van a gépben akkor spórolt vki 9eFT-ot az LF3-hoz képest, és ennyiért bőven jobb választás lehet mint valami 15-20e Ft körüli torony léghűtő
Szerintem simán van az a költséghatékony kategória ahova ez jó választás lehet.[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
válasz szasanyi #23012 üzenetére
Persze, csak ha mondjuk 2-3 év múlva meghal, visszaküldöd gariztatni kérdés hogy lesz-e nekik vagy alkatrész vagy polcon pihenő csere ugyan ebből az akkor már 10 éves AIO-ból. Ha nem akkor visszakapod a 21 ezer forintodat és ott állsz letolt gatyával, hogy milyen AIO-t vegyél abból a pénzből.
A 280-as LF III 29k jelenleg. Nem nagyon van min gondolkodni szerintem.
[ Szerkesztve ]
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
addikt
válasz szasanyi #23009 üzenetére
Ez elég jó vételnek tűnik
-
szasanyi
félisten
Hátha van aki nem látta és érdekelheti: EVGA CLC 280 AIO 5 éves garanciával 20.620.-
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
240-es aio-ból mi az ajánlott jelenleg?
Egy 5700x-5800x re kellene majd, egy itx konfigba.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Marci112233
addikt
-
Lac-coo
őstag
válasz Marci112233 #23005 üzenetére
Köszi ! Mennyi az esély, hogy kifolyik ezekből a víz ?
I love latte-avokado !
-
Lac-coo
őstag
Hi !
Csendes 360-as hűtést keresnék , olcsót de jót
Ház : [link]
Alaplap : GIGABYTE X670 GAMING X AX
Ryzen 7 7800X3D processzor.I love latte-avokado !
-
Tyrone89
aktív tag
Nem tudom volt e már:
Érdekesen hangzik és elméletben nem is rossz, bár azért kíváncsi leszek hogyan tudna hűteni így egy terhelés alatt lévő pl. 13-14gen i7 vagy i9 processzort.
-
hadogabi1
senior tag
Köszi szépen. Holnap bedobom a gépbe
Javulást nem várok csak jobban tetszikTUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest