-
GAMEPOD.hu
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Istenem, de nagyon nem akarod megérteni.
Sosem volt arról szó, hogy a lapszámozás releváns legyen, a papír alapú könyvvel, vagy egyáltalán bármivel, önmagán kívül persze.Azt sem kérte senki, hogy ezt fogadd el, vagy bárki fogadja el.
Egész egyszerűen, vagyunk páran, akiknek ez hiányzik. Ezt megemlítettük, de tök felesleges idejönni, és azon rugózni, hogy ez miért nem jó nekünk.
Jó és kész.
Minekutána kb huszadjára sem értetted meg, hogy miről van szó, és a saját logikád szerinti aboszolut oldalszámozást erőlteted, annak ellenére is, hogy mi végig relatív oldalszámozásról beszéltünk, szerintem engedd el a témát.
peaceszerk:
Egyébként, ezt a korábbi KIndle verziók tudták, legalábbis, angol nyelvű fórumokon is utána olvasgattam, és többször említve lett.
Amit még hozzáfűznék, hogy nem egy fórum topikja foglalkozik ezzel a témával, és sokaknak hiányzik ez a feature.[ Szerkesztve ]
-
kovisoft
őstag
Ezek szerint nem értetted meg, hogy miről beszéltem. A dinamikus oldalszámozás (ahogyan pl a normálisabb androidos könyvolvasó appokban van) azt jelenti, hogy az egy oldal, amit a képernyőn látok. Tehát minden lapozásnál nő ez az oldalszám. Természetesen betű, margó, stb. állítás után dinamikusan újraszámolódik az aktuális és az össz oldalszám is. Mintha ilyenkor kicserélném a papíralapú könyvemet ugyanannak a műnek egy másik kiadására, ami tartalmában nem változott, de más a tördelése.
-
matti70
tag
Amúgy én azért nem használom az elválasztást, mert macera állandóan átkonvertálgatni azw3-ba a könyveket (ha más forrásból van) mert csak azw3-nál alkalmazható az elválasztás ugye. Utána meg küldhetem kábelen, mert a Calibre-vel nincs összeszinkronizálva a cucc.
Én így csinálom: mindent epub-ban szerzek be és tárolok, mert mégiscsak az "a könyvformátum" mivel a közös, nyílt szabvány; mezei eszközökkel is könnyen megnézhető felépítés, könnyű szerkeszthetőség.
Ezt dobom be Calibre-be, beleteszem a feltételes elválasztást és a fülszöveget, majd a fájlnév után biggyesztve egy ".txt" kiterjesztést Send to Kinde-el küldöm a felhőbe. Bár hivatalosan nem támogatott, egy ideje működik ez, hogy az epub-ot átkonvertálják dual mobi-vá küldéskor, csak azért kell egy elfogadott kiterjesztés, hogy a Send to Kindle progi felkapja. Amíg ez nem volt, akkor pedig én konvertáltam az epub-ból dual mobi-t és küldtem be ugyanígy.
A direkt azw3-at tényleg nem lehet felhőbe küldeni, de a dual mobi pont ugyanolyan jó, tud ebbe konvertálni a Calibre és az Amazon hivatalos kis eszköze, a KindleGen is.
-
zseko
veterán
Jó, hát én nem olvasok fekvő módban, képregényt esetleg,de az csak próbára volt. Természetesen nem akkora probléma, mint ahogy esetleg a leírásomból tűnhet, csupán megjegyeztem, nekem jobban tetszik még kisebbre véve. Addig míg ki nem próbáltam így, annyira engem sem zavart , most már inkább rászánom azt a pár másodpercet. Az elválasztást azt rendszerint el szoktam felejteni rányomni
De mint beszéltük, ezek teljesen egyénfüggő dolgok persze.Én sem szinkronizáltatom - már ha ugyanarra gondolunk-, egyrészt nekem ne másoljon fel semmit az Amazonhoz, másrészt így is megkavarta az elején, mikor próbálkoztam és néztem, hogy mi-micsoda, és most még mindig van egy Collections, amire azt írja az olvasó, hogy In Cloud: 97 elemet tartalmaz, közben meg csak 81 van benne. Ami azért érdekes, mert az Amazonon megnézve is 81-et ír.
Nincs is fent semmi, nem látni sehol az olvasón lévő tartalmat, egyedül két könyv van ott, az egyik az vásárolt és onnan küldték, a másik a ma délelőtti email-es próba.
Szimplán Calibréből felmásolom ami kell, ha elolvastam letörlöm, wifi meg akkor van - meg lesz - bekapcsolva, mikor az Amazonról, vagy máshonnan vásárolok.Most is akartam vásárolni rendes boltból nyelvkönyvet (Libri vagy ekönyv.hu, ugyanannyiba kerül), de a sample-t letöltve azt látni (és véleményként meg is jegyezte egy vásárló), hogy nem törődtek sokat a formázással, és bele kell nyúlni, hogy normálisabb legyen a táblázat Jó, 800Ft nem nagy összeg, de na. Még gondolkozom rajta.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
pjen
félisten
Ezzel a margó témával eljátszottam nem rég.A leg keskenyebbre vettem a kindlén,aztán kiszámoltam,hogy hány % a kijelzőnek.Ugyanezt megcsináltam vagy 20 találomra levett könyvvel is.Hát a Kindle margója teljesen átlagos,sok esetben még keskenyebb is mint a papíron.Nem tom mi baj van vele.
-
törölt tag
Na jó, látom, húzós volt a tegnap este.
Elmagyarázom.
Amivel igazán problémám volt, az az emailek beállítgatása, illetve, ezek tesztelése.
Nem, mert nem vagyok bátor, hanem mert két verzió van:Vagy veszek egy legális DRM kódolt könyvet, és elkezdem teszt üzemmódban ide-oda küldözgetni, amit azért nem mertem kérdések nélkül, nehogy a sok ide-oda küldözgetés miatt, esetleg tiltsák a felhasználót és/vagy elvegyék a könyvet, jogi visszaélés miatt. (Ne haragudj, reggel van, nincs kedvem ennél precízebben megfogalmazni, de gondolom érthető)
Vagy volt egy darab virágbolti verzióm, mondván, ha bebukok, akkor legalább a könyv ára ne vesszen, és kb ugyanezen okból kérdezgettem, mint a legális esetén.
Ezen felül, erre van ez a topik * Leírtam, nem egyszerű dolog ez, egy abszolút kezdőnek, pl a feleségem, biztos, hogy nem tudta volna megoldani.
Szerinted az az "intelligens módszer" hogy kikeresed a megoldást magadnak, szerintem meg az, hogy megkérdezem a bölcsebbet, tapasztaltabbat.
Azok az angol nyelvű leírások is azért vannak, mert valaki kérdezett, és erre válaszoltak.
Vagy valaki vette a fáradtságot, és készített egy leírást, neaggyisten videót.
Bár én az UK-ban élek, és igen, beszélek angolul, örültem volna egy magyar nyelvű tájékoztatónak, de pont itt a topikban írtátok, hogy az összefoglaló elavult, és inkább kérdezzünk.Még esetleg annyi, hogy ha velem problémád van, miért nem engem, kérdezel? Lehet, hogy én tudom a válaszokat leginkább megadni, a kérdéseidre.
* Így kezdődik, az összefoglaló:
"Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban."[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
Tudom, de azt se volt jó olvasnom egy idő után. Állandóan állítgattam, próbálkoztam. Eléggé megszenvedtem vele, mire a jó betűtípus-méret-vastagságot megtaláltam Bookerly, +1-es Bold értékkel, a lentebb írt módosított betűléptékkel, azóta nekem így jó
De ez úgyis eléggé egyénfüggő.HR24.hu
-
törölt tag
Nem szeretem ezt a mikro USB csatit, olyan szétmenős fajta. De persze, ez világos. Régebbi telókhoz vannak itthon mágneses fejjel kábelek, de valamiért, a Kindle nem szereti. Szóval, marad a ki/be dugdosás, illetve
majd szerzek rá egy USB-C átalakítót, és ha abból húzogatom ki/be, akkor tovább élni fog. -
wwenigma
Jómunkásember
80.53€ volt hazapostával németből... screenshotot kell? Amazon akció 69.99€ + mailboxde 10.54€ GLS futár. Másfél hónapja.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
-
Degeczi
nagyúr
Azzal semmi gond, hiszen elég pl. RTF-ben menteni Calibre-ből, és máris behúzható egy tetszőleges szövegszerkesztőbe, ahol már olyan margót és egyebet állítasz kényelmesen, amilyet szeretnél.
Ami miatt aggályos, h ez keményen illegális, és ha Amazontól vásárolt, akkor DRM is lesz rajta.
-
Degeczi
nagyúr
Valóban nem egyforma méretűek az egyes betűtípusok, de az miért baj? Sűrűn úgysem állítgatja az ember, hát akkor nem csak a típust változtatod, hanem a méretét is, nem vészes...
(pláne hogy JB nélkül is finomhangolható minden Kindle típuson a betűméret teljesen egyedire) -
Kövezett
tag
Próbáld ki ezeket is: https://www.mobileread.com/forums/showpost.php?p=1690437&postcount=1
Én a Georgiát használom, az elég jól mutat. (Viszont itt, az asztali gépen, a Kindle-ről levett Bookerlyvel nyomom a Firefoxot. Ízlések és pofonok…)
-
-
Bosco01
tag
Bocsánat, de ez azért nem minden esetben igaz. Én is hardveraprón vásároltam, magyar "neppertől", és amikor beregisztráltam, chat-eltem az Amazon support-tal, hogy vegyék le róla a reklámokat, plusz ha már ott voltam megkérdeztem, hogy garancia ügyben hogy állok, és azt mondta, hogy erre a készülékre még valamivel több, mint 1 év van.
De lehet, hogy csak szerencsém volt. -
csubuka
addikt
Köszönöm a választ!
Sajnos azért, mert szimplán láttam, hogy mennyi lenne, ha Németországba tudnám rendelni és ahhoz képest sajnos.
Akkor a felbontáson nem lovagolok, de mégis a képernyővilágítás azért kell.
De akkor ezek jogilag necces vételek, a hardveraprós új Kindle-ök? Vagy az 1 év gari lesz bukós rajtuk?
[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
És ezt az eszköznek nem kell támogatnia külön? (vagy ennek valami olyan a lényege, hogy minden folyamat lezárul, azaz nem kell külön elválasztani, és akkor is minden kerek marad?)
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
-
snowdog
veterán
Nincs, és valójában csak egy kérdést szerettem volna feltenni, csak nem jól fogalmaztam.
Kíváncsi leszek rá, hogy megéri-e megjavíttatni?Ráadásul valószínűnek tartom, hogy szét is kell szedni ahhoz, hogy vissza lehessen állítani, mert ez így csak szoftveresen vélhetően nem fog menni.
Ebből a gondolatmenetedből feltételeztem hogy nem biztos hogy olcsó lesz.
-
donjohnson
addikt
KindleTool progival szerintem.
régebbi firmware-ek egy hsz-ben, bár nem tudom melyik eszközhöz kéne.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
donjohnson
addikt
és tudsz rá fájlokat másolni kikapcsolt állapotban számítógépről?
(lehet, hogy hülye kérdés, úgy se dugtam még rá)
de ha igen akkor tehetnél rá egy bin fájlt és downgradelhetnéd, vagy újratelepíthetnéd a mostani firmware-t.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
zseko
veterán
Majdnem máshogy válaszoltam, de szerencsére észrevettem, hogy én voltam a hülye, és elfelejtettem az előző hsz-ben beidézni hogy mire reagáltam
Az egyedi betűméretre értettem, hogy nem működik a vásárolt könyvnél, Calibre-vel felmásoltnál persze igen. A betűtípus az igen, működik. Szótárat mondjuk nem értem miért lett belekeverve, betűtípusa nem zavar, de mondjuk lehetne kisebb.
Már csak a margóra kellene valami megoldás, az egyenkénti átirkáláson kívül.HR24.hu
-
Mike76
tag
A könyveket AZW3 formátumra kell konvertálni (pl. Calibre használatával), akkor mindegyiknél működni fog a Custom Font opció.
Szerencsére a betűméretre is van egyszerű megoldás - egy FONT_RAMP nevű szövegfájlt kell létrehozni a Kindle főkönyvtárában, benne a kívánt méretekkel. További részletes infók ITT és ITT.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Nem a kapacitása csökkent, hanem a felhasználható szabad terület.
Ha most erről a képről beszélünk, akkor tisztázzuk hogy mit látunk rajta. Ez egy TotalCommander manager képe. A felső sorban azt látjuk, hogy a felhasználó számára elérhető összes tárhely 3.188.640 KB (a fizikai 4 GB-ból közel 3.2 GB elérhető, mert a többit feltehetően az operációs rendszer fogalja el), ebből jelenleg szabad 2.884.520 KB.
A képen látható, hogy a documents mappa (ebben vannak a könyvek) 148.348.362 KB-ot foglal el. Van még egy voice mappa, ami szintén elfoglal 154.346.021 KB-ot. Ez a két mappa közel 300 MB-ot foglal. Tehát ha a közel 3,2 GB-ból kivonjuk a közel 0.3 GB-ot, akkor a képen is látható közel 2.9 GB szabad tárhely marad.Én így értelmezem a látottakat, és ez megfelel a 4 GB-os tárhely felhasználó számára elérhető kapacitásnak.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Nem pontosan értem mit is kérdezel. De a szabad tárhely nyilván attól függ, mennyi anyag van már a gépre másolva.
Az meg hogy gyári állapotban egy 4 GB-os gépen mennyi a szabad tárterület attól függ, hogy mennyi helyet foglal el az op. rendszer, illetve a gyártó foglal-e valamennyi tárterületet valamilyen speciális célból. A felhasználó számára ezek nem elérhetők, tehát le kell vonni őket az összes tárhelyből.
-
Oldman2
veterán
No igen, ha ilyenek lennének a PDF-ek, amiket meg akarsz nézni, senki se mondaná azt, hogy a PDF-nem Ebook olvasóra való...
De az átlagember által PDF-ek nevezett "könyvek" 90%-a valójában szkennelt sz...r, amit embertelen meló (jól) átkonvertálni.
Egy jól beszkennelt könyv esetében is gigászi munka ez, emiatt általában kimarad az OCR-ezés (amikor a képből szöveg lesz).
-
Degeczi
nagyúr
Pedigde, "alvó" módban is bejelentkezik az Amazonhoz, ami teljesen érthető, hiszen így jobban elosztható a frissítések letöltése az egyes példányok között (szemben azzal, mintha egy-egy időzónában a nappali csúcsidőszakokra csoportosulna ez), és a felhasználó is kevésbé nyűgös, ha nem akkor foglalkozik mással a készüléke, amikor éppen használná
-
looser
addikt
Akkor megkérdezem tőlük ezekkel a szavakkal is :-)
Ezt írtam egyébként:
Hello, i've just bought a Kindle Paperwhite 3 from a second hand seller, who told me, that there might be some warranty left on the device. That's what I would like to check and why I ask for your help. The device's name is "Gabor's 2nd Kindle", and the Serial Number is xxx. Thanks a lot for your help!
Értette :-))
snowdog: lehet, hogy nem földi évben (napban) adta meg :-)
Köszi mindenkinek
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
adriankoooo
senior tag
-
snowdog
veterán
Azért az mégiscsak korrektebb, hogy addig nem vonják le az árát, amíg nem postázzák. szemeben mondjuk az Extreme Digitallal, akiktől rendeltem egy laptopot, azonnal levonták az árát, majd két hét múlva írtak egy levelet, hogy amit kifizettem már nem szerezhető be. Ajánlottak helyette mást, de nekem a pénzem meg benne volt, így aztán dönthettem hogy vagy visszakérem, és majd valamikor egyszer talán visszautalják, vagy levásárolom egy másik típussal. Na ez a nem korrekt eljárás, és nem az Amazoné.
-
moma
őstag
Neked mi volt a baj amúgy? Meg az, hogy lehet, hogy nem kéri az utolsó hármat? Ez így rendben van? Ezzel nem lehet így visszaélni?
Amikor sikeres a pénzügyi rész azt honnan tudhatom? most nem szívesen cancelezném le megint, hogy átírjam újra, amíg nem tuti, hogy megint rossz.
(ennyit még soha nem szívtam rendeléssel basszus)
[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.
-
alratar
addikt
Aham, nos remélem 28-ig megteszik, hogy levonják a pénzt , mert, ha nem a bank terheli meg.
By the way, az az 1Eur amit probaterhelésként levont, beleszámit az árba vagy azon felül vonják le a számla összegét?
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
-
BBéci
legenda
Nincs vele semmi bajom, talán az időnkénti hard reset szükségessége, amikor nem akar a tok becsukásakor azonnal kialudni a világítása. Attól tartok, ezt nem javította egyetlen új firmware sem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mikemend
senior tag
Jövök mea culpázni. Ugyanis az előbb megkérdeztem a kolléganőt, és azt mondta, ő reklámosan vette, ami felvetett bennem egy költői kérdést, miután pár nappal ezelőtt, eme topikot végigböngészve úgy értettem, hogy kis hazánkban CSAK reklámmenteset lehet kapni. Ezt párosítottam azzal, hogy amikor én átvettem, nem volt reklámos, hiszen resetelve volt.
E kettőből összeraktam, hogy akkor reklámmentes volt a Kindle, hiszen itthon nem lehet kapni ilyet és én sem láttam rajta. Viszont a login és frissítés után az lett.
Persze az is elgondolkodtatott, hogy ha elvileg tényleg csak reklámmenteseket lehetne kapni itthon, minek kellett ennyi embernek a trükk?
A fő, hogy végül egy rendes hölgy mentesített (fiók vagy sorszám alapján, ezt nem tudni), valószínűleg egy pipa kiütésével/bejelölésével, távolról. Mindenesetre érdekes kör volt, és pár dologban tapasztaltabb lettem.Az amerikai fiókhoz annyit, hogy nem vettem fel még amerikai címet a fiókomhoz, csak angol volt, de az nem volt elég. Viszont nem akarok ezzel egyelőre trükközni, mert a végén még visszakapcsolódik nekem a reklám.
[ Szerkesztve ]
-
Mikemend
senior tag
No ez azért érdekes, mert kezdjük az elején:
- kolléganőtől vettem meg a Kindle PW3-ját, amit itthon vett a kindleshopban.
- az eszköz resetelve volt, amikor átvettem, ergo se könyv, se fiók, se wifi és se reklám, mert képernyővédő volt rajta.
- feltettem wifire és bejelentkeztem az amazon fiókomra. Ekkor az eszköz nekiállt, és megfrissítette magát. Azóta reklám van a nyitóképernyőn képernyővédő helyett.Tehát láttam előtte és utána is, és a reklám akkor került rá, amint felengedtem és beléptem a fiókba, majd frissített.
Amerikai fiókban van beregisztrálva a Kindle, és ott nincs olyan opció, mint ami a képen volt nálad. Még angol címet is felvettem, alapra állítottam, de semmi.
-
Degeczi
nagyúr
Felhasználásfüggő.
Én pl. azért szeretem, ha nagyjából pontos a saccolás, mert többnyire ebédidőben használom, és jó tudni, belefér-e még egy fejezet.
De ez nálem többnyire jól is működik, nekem nem is gyakran van vele gondom - igaz, általában becsukom a fedelét olvasás végén, ami elaltatja így nem torzul a sebességadat, de egyébként egyszerűen kiküszöbölhető lenne, hiszen annyi az egész, h amikor az otthagyott készülék magától elaludt, akkor ez a 10 perc ne számítson bele a sebességsaccolásba.
(de azt nem tudom, így van-e, mert ősrégi firmware-nél maradtam) -
alexw801
senior tag
Elég tömpe ujjaim vannak, mégis a PW3-on a hivatkozások pici számjegyeit meg szoktam nyitni. Persze néha mellé megy.
Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
Balinov
titán
Köszi, reggel volt még, nem volt egyértelmű. Atnezem a kommenteket és megkeresem először a szerzőt.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Degeczi
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
Az elválasztás nem része a konvertálásnak, ezért is külön plugin, és pont azért kell elválasztási szótárat is telepíteni hozzá, mert a magyar nyelv elválasztásai nem automatizálhatóak (ezért is jobb ez a megoldás annál, mintha az e-book olvasó választana el a saját, hibákat eredményező szabályai alapján)
-
Degeczi
nagyúr
Kézzel kell elindítani, az igaz - de mindössze két-három kattintás: egy a Hyphenate ikonon, egy pedig az elválasztani kívánt formátumon (AZW3 vagy EPUB) és annak OK gombján, ennyi
De mivel ez is feldolgozási sorba kerül, mint minden más Calibre-ben, egymás után több könyvre is el lehet indítani, nem kell megvárni az előző befejezését.
-
Degeczi
nagyúr
Ez kb. mint "a nagyapám 90 évet élt, pedig folyamatosan bagózott". Szerencse, amire nem szabad alapozni, pláne másokat az alapján nyugtatni.
6-7 éve látogatok e-book olvasóval kapcsolatos fórumokat, azóta rengeteg olyan eset jött elő (akár itteni fórumokon is), ahol egészen minimális (pl. csak 20-30 cm-ről az asztalra) ejtés okozott végzetes sérülést az e-ink kijelzőnek!
Kívülről többnyire nem is látható semmi, de belül törés-szakadás, amitől a kijelző egy része többé nem frissül.Alapvetően fontos a jól védő tok, anélkül még otthon sem célszerű használni, mert asztal széléről is leeshet, de másik tárgy is ráeshet (volt már itt kulcs, telefon)
-
Vikunya
tag
A supportal semmi baj nem volt (annakidején az enyém reklámos volt,írtam nekik és 10 mp múlva levették), abban is igazad van hogy amazontól kell venni,nade ez azért nem egy sarki elektronikai bolt. Amúgy azt mondták MM-ben,hogy ilyennel még nem találkoztak,majd értesítünk
[ Szerkesztve ]
Romanes Eunt Domus
-
hampidampi
senior tag
Apróságok, amik még nekem még eszembe jutottak:
KK-nál csak végjegyzet van, amire rá kell vezetni a kurzort és linkként a könyv végén lévő bejegyzésre ugrik.
A PW3-nál csak ráböksz a jegyzet hivatkozásra, aminek tárgya alul egy kis ablakban megnyílik.A KK kijelölés és jegyzet (highlite és note) követése viszont sokkal könnyebb. A KK-nál ugyanis teljes oldalas, amíg a PW3-nál csak egy kis ablak, ami görgethető. PW3 nem írja ki, mennyit jegyzeteltél/jelöltél ki a könyvben, a KK igen. A KK-nál jegyzet és kijelölés törlése egy egyszerű (fizikai) delete gomb megnyomása. PW3-nál kijelölésnél egy aprócska delete feliratot kell eltalálni, amit könnyű elrontani és akkor visszaugrunk a könyvbe és kezdhetjük elölről. Jegyzet törlése még nehezebb a PW3-nál, mert először az edit-be (szerkesztés) kell menni és csak onnan lehet törölni (szintén egy apró delete gombbal).
A PW3 tud borító nézetet a könyveknek a könyvlistában, a KK nem.
A KK a collectionöket is időrendbe tudja rendezi, a PW3 nem, csak abc szerint.
A KK-nál tudsz speciális karaktereket tenni a Collectionök neve elé, a PW3-nál nem. Ezt arra szokták használni, hogy bizonyos collectionök abc-szerinti rendezés esetén tuti mindig elöl legyenek. pl. a .Rejtő Jenő-t nem az R betűhöz fogja rakni, hanem az elejére. A PW3 az ilyet ignorálja és az R-hez teszi.
A KK-hoz van Calibre Collection Manager plugin, amivel lehet a Calibre-ből szervezni a gyűjteményeidet. Így például már tudsz Rejtő Jenő gyűjteményt csinálni a Rejto Jeno helyett. A PW3-nál ehhez jailbreakelni kell. Viszont a PW3-nál működik az Amazonnal való Collection szinkronizálás, ami KK-nál nem.
Szóval mindkét olvasónál megoldható a gyűjtemények könnyű kezelése, csak másképp.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Magic Keyboard 11 hüvelykes iPad Próhoz (M4) magyar fekete - Csak 1db!
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Space Gray, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest