Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
PartyShan
aktív tag
válasz jjeahh #210884 üzenetére
Igen könnyen be tudom nyomni. Stan's szelepek vannak, de nem csak ezekkel nem működik már, hanem másik biciklin belsős preszta szeleppel sem. Az első pár mérés még okés volt. Rányomom elégerősen de semmi. A tömítő benne nem sérült, ha lecsavarom a réz átalakítót hogy autószelepet tudjak mérni azt jól méri.
#210892Friczy: én is így járok most el. A mérőben van valami kis pöcök ami benyomja a szeleptűt.
Csak azt nem értem mi mehetett tönkre amikor látható sérülés nincs rajta. kb 5x volt használva. -
nagyúr
válasz -=RelakS=- #210895 üzenetére
Köszi a tippet, vettem egyet én is. Faterom bringájával teszteltem, hibátlanul működik. Mondjuk arra kíváncsi leszek, hogy hogy fog megbirkózni a 23 kilós gépemmel?! Miskolcon a Csermőkei úton van még 3 darab készleten - ha valakit érdekel.
varsam: Csak nem egy Speci?
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz arcitec #210904 üzenetére
sks aircheckerrel sincs baj, egyedül annyi a trükkje, hogy ne lassan nyomd rá, hanem gyorsan és viszonylag erősen
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
válasz arcitec #210904 üzenetére
Ez a régi Schwalbe átcimkézve
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MPowerPH
félisten
Bike-discount -on kerekszettek durvan levannak akciozva. 1219EUR az XMC1501. Facebookon meg gari nelkul vagy hasznaltan hirdetik 440 -ert....
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-=RelakS=-
veterán
válasz jjeahh #210906 üzenetére
Ilyen volt nekem.
Egyszer ki akartam a slime-ot takarítani belőle, de sikerült elbarmolnom az érzékelőjét (hajszálvékony vezetéket elszakítottam.)
Utána vettem egy Ringman-éhoz hasonlót, most azzal mérek. Annak legalább használatra készen ott van a két szelepeItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bulikavagyok #210896 üzenetére
Szerinted is jobb azzal a barna oldalfaluval? Nem volt tyúblesszredi így mennie kellett. Zasszonynak is az teCCett.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #210909 üzenetére
Kár, hogy a Schwálbi csak vékony vacak gumit gyárt barna oldalfallal, a Maxxis meg elvileg oldalfal védelmes meg minden, a gyakorlatban viszont állítólag könnyen kiszakad . A Vittoria kíváncsi lennék mennyire bírja a gyűrődést, nekem is jobban tetszenek ezek a retro gumik.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
varsam
őstag
válasz bulikavagyok #210902 üzenetére
Igen, egy carbon Stumpjumper, 2018-as évjárat.
-
PartyShan
aktív tag
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat, sajnos ebből új műszer lesz.
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #210909 üzenetére
Nem volt jobb! Amikor először láttam ilyen külsőt úgy éreztem, h visszarepültem a 30-as évekbe. Az volt az első gondolatom, h egy modern bringára mennyire nem illik egy ilyen abroncs. Most, h keresés közben rengeteg ilyennel találkozom, kezdek megbarátkozni vele. Van olyan bringa amin kevésbé gáz, de az elég ritka. Nyilván látnom kell élőben, de ha ilyen gumival veszek bringát jó eséllyel kukázni fogom róla.
varsam: Az igen! Tényleg olyan jó, ahogy mondják?! Költő kérdés... Pont ma került fel egy eladó a Használt kerékpárok csoportba. Olívazöld színű. Gyönyörű szép az is.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz bulikavagyok #210913 üzenetére
A zöld még menőbb: [link] [link] . Amúgy a Schwalbe féle világosbarna oldalfal annyira nekem sem adja, mint a Bernstein-barna, az nagyon tetszik. Kár, hogy az is vékony versenygumi, tuti könnyen kiszakad. A Vittoria gyárt még szürkét is, az sem rossz, bár egy sarazás után nem látszik, hogy szürke.
-
nagyúr
válasz jjeahh #210914 üzenetére
Csodálatos! Nekem se a zöld, se a Conti. De a szürke bejön! Pont erről beszéltünk haverommal, h miért nem gyártja senki? Ezek szerint gyártják már..
Más: Kolozsvárról nincs itt valaki? Van ott egy bringabolt, holnap beszélnem kéne velük. Arra lennék kíváncsi, h vajon tudnak-e magyarul?!
[ Szerkesztve ]
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ringman #210916 üzenetére
Ez nekem már hipszter . Amúgy jó márka ez még? Úgy tűnik, mintha hanyatlóban lenne.
bulikavagyok: nagyon elrománosodott, szal kevés az esélye, de egy próbát megér. Ha nem, mobil, google fordító, vagy képeken elmutogatod mi kell
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bulikavagyok #210915 üzenetére
Próba, cseresznye egy hívást megér... ugyanakkor én nem a nyelv miatt aggódnék (a románok között több a jól angolul beszélő mint kis hazánkban, aminek latin nyelvrokonság a fő oka, ugyebár), hanem megbíz6óság miatt, főleg ha előre kell utalni és nem te veszed át helyben fizetve. 🤔... azért mégis Romániáról van szó, no offence az esetleges tisztességes érintetteknek.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #210917 üzenetére
nem tudom, nekem nem volt még panaracer külsőm, utánaolvasva jó, csak gyorsan kopik.
a kb 2200-2300 km-t ment hutchinson touaregben (60% aszfalt) jó indulattal még van ugyanennyi, de a hátsó azért szemmel láthatólag megkopott.
helyette remélhetőleg aszfaltra + jobb földutakra jó lesz a cinturato velo, lehet 2. kerékszettre (gyári cube) lehet visszateszem a touareget, de sárban az egyértelműen elvérzik, szóval lehet azon a swamperonak kellene lennie nyáron is, majd kialakul
a tufo meg egyelőre jó (hó+sár+aszfalt), de dec-januárban nem tudtam sokat használni, kb 150-200 km lehet benne.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
MPowerPH
félisten
En sokaig Panaracer Fire XC Pro -t hasznaltam, piros oldalfallal... XC gumi. Amig el nem kopik, addig okes. 50% -osan mar sarban nem hasznalhato jol, es eleg gyorsan kopik.
Szerettem, mert egyebkent piszok gyors volt, alacsony ellenallassal. Igaz csak 2.1...
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
dbala
tag
Sziasztok!
Görgővel kapcsolatos kérdésem lenne. Mi lehet az oka, hogy két görgő szerintem ugyanúgy beállítva másképpen működik? Vagy ezt az adott márkák szándékosan csinálják így?
A görgőket mindig a Garmin Edge-hez csatlakoztattam és azon beállítottam a fix watt értéket.
A Wahoo-nál nincsen semmi kilengés végig tartja az értéket. A Tacx-nél végig változik és ami nagyon érdekes, hogy a végső átlag magasabb lett mint a beállított érték. Látszik az utolsó 10 percnél ahol emeltem a pedálfordulatot, hogy a watt is növekedett. Pedig úgy tudtam, hogy az ERG módnak pont ez a lényege, hogy mindegy milyen pedálfordulattal tekerek a görgő mindig beállítja a kért értéket.
-
nagyúr
És Hasaggymeg: Én a rendszerváltás környékén még elég sokat jártam ki szüleimmel Nagyváradra, Akkor még szinte minden boltban beszéltek magyarul. Utalásról szó sem lehet, személyesen mennék ki. Tőlem csak 350km. Amúgy is tesztelnem kéne a gépet, mert XL a méretem és nekik csak egy L-es van belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bulikavagyok #210922 üzenetére
Akkor rendben van... ami a hóban tekerést illeti durván 5-7 éve mentem először (leszámítva gyerekkori néhány bohóckodásom, mikor elcsentem a bringát tiltakozó szüleim tudta nélkül), de olyan egyedi élmény a tiszta hóban, főleg sziporkázó napsütésben a friss, hideg levegőn tekerni, hogy ahhoz nehéz hasonlót találni. 🤩
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #210923 üzenetére
Még a végén kedvet kapok hozzá... Nekem csak olyan emlékem van arról az egy (max két) alkalomról, h fékezéskor oldalirányba csúszik ki alólam az első kerék.
[ Szerkesztve ]
-
soultrapp
senior tag
Hello!
Ezek közül melyik lenne a legjobb ??
[Rockrider xc100] jelenleg nem elérhető, de nem is sürgős....
Jelenleg ezeket néztem 350körül.,,de ha tudtok valami jót ilyen ár környékén,akkor szívesen fogadom az ajánlásokat.
Most azon is gondolkodom még,hogy milyen méret legyen,mert a Cube aim sl 29 az xl-es volt.(51.5cm)
Ettől nagyobb semmi esetre sem kellene,mert ez is határeset volt már.
Hiába vagyok 193cm ,de az átlépőmagasságom csak 88cm.
Nem bánnám,ha átütőtengelyes lenne,mert 120kg vok.Köszi a véleményeket!!
[ Szerkesztve ]
-
STC Speed
őstag
Hello! Láncnyúlásmérőből mit javasoltok? BBB (BTL-125) jó lehet? Az van itt a városomban.
-
jjeahh
nagyúr
válasz soultrapp #210925 üzenetére
Ezek közül én az Orbeára szavazok, a Rockrideren boostos a teló, de a szervizelése lehet macerább lesz, mint a Rockshoxé. A fék mindkettőn gyenge, de az Orbeán legalább Shimano és az Orbea váz sokkal menőbb, mint a Rockrider. A Cube szerintem ezúttal felejtős.
-
varsam
őstag
válasz bulikavagyok #210913 üzenetére
Én nagyon szeretem. Ez az első komoly bringám, így hosszútávú tapasztalatom mással nincs, de amiket eddig próbáltam, azok közül kiemelkedő szerintem. Majdnem mindenhol lejövök vele a helyi igen jó traileken, dupla ugrokat kivéve azért kisebbeket ugrok is, ugyanakkor simán lehet vele akár 70km-t túrázni is. Ráadásul ezzel a gyöngyház fénnyel igen szép, örömmel tölt el ránézni és menni vele.
Azt nem láttam, linket tudsz róla másolni?
-
bardi
aktív tag
Tudtok itthon olyan boltot, ahol van falra rögzíthető tartó, ami a pedálba akad be, és a két kerék támaszkodik, mondjuk egy polcon? Nem nagyon találok. Valami ilyesmi, csak mondjuk olyan lemezekkel, amik a kereket is támasztják. Mondjuk azt fából megoldom, ha kell.
'92 Honda VFR 750
-
nagyúr
válasz varsam #210929 üzenetére
"...örömmel tölt el ránézni és menni vele" - ez a lényeg!
Nem tudok FB hirdetést linkelni, így talán meg tudod nézni az eladó hirdetési között. Írj ha nem megy, megpróbálom máshogy megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
A japánban gyártott panaracer-ek mindenképpen élvonalbeli termékek. Nem egyszer láttam, hogy Schwalbe vagy Conti top külsők 25 ezer/db áron úgy kacsáznak, hogy rossz nézni, ez főleg egy országútin szar ügy. Ezzel szemben a made in Japan Panaracer úgy fut, hogy nem látsz benne hibát, de egy mm-t sem.
Mondjuk montira én mást nem tennék mint Maxxis-t, de outin, gravelen hibátlan a panaracer.[ Szerkesztve ]
-
bardi
aktív tag
-
6030D
Ármester
válasz andrisbandi #210936 üzenetére
Már nem ingyenes, ha jól tudom.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Jester01
veterán
Gyárilag slime-al töltött belsőre azt írják 2 évig jó ... az honnan számítódik? Arra tudok tippelni, hogy eredetileg semmi levegő nincs a belsőben és az első felfújáskor aktivizálódik. Vagyis a gyártási idővel nem kell foglalkoznom (ki tudja mennyit állt a polcon a boltban).
Más. Megvan az első 1000km 2022-ben. Ugye mindenki szorgalmasan teker, nem decemberben lesz a sírás-rívás, hogy kevés a km?
[ Szerkesztve ]
Jester
-
parandroid
félisten
válasz jjeahh #210928 üzenetére
Nem mertem hazabeszélni, csak mert nekem (nejemnek) is ilyen van, de egyértelműen az Alma! Ezeknek a Rockridereknek nem tudom, milyen részeg gall team tervezi a geóját, de valahogy sose áll össze esztétikailag sem. Itt a méretben is tudok segíteni, szinte biztosan L-es kell belőle. Páromnak S-es van, ő 165 centi (reggelente, kipihenten, szebb napokon), én 175 vagyok, 81-es átlépővel, nekem az éppencsak kicsi, gyakorlatilag kicsit állítva tudnám használni, az M-est viszont a Ghostból (ami nagyon hasonló geo) kicsit nagynak érzem néha.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz STC Speed #210927 üzenetére
Nekem a régebbi van, de az nagyon pontos, ajánlom.
Jester01... hát ez övön alul volt! 😆 Nekem olyan március végére szokott összejönni az ezer... ha minden klappol, ugyebár. Amúgy meg nem te bosszantottál itt minket az év végén is valami 19ezerrel?!🤔🤭
[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
-
flash-
veterán
Ezeket az okosgörgőket alapesetben könnyebb tekerni? Mert azt nézem hogy straván ilyen 30-35ös átlagokat mennek 2órás zwift tekeréseken olyanok akik sikon kint azért ettől jóval gyengébbek
Nálam meg fordítva:Én meg az aldis görgőn legalacsonyabb ellenálláson 15-16al megyek kb ugyanolyan pulzuson erőfeszitésen mint amikor kint 20-22vel. Es a labam is jobban terhelődik, olyan erzes mintha a hajtókőr teljes kőrén végig feszitve lenne a labom, terhelem, mig kint inkabb csak a nyomó fázisnal annak is csak kb egy resze erzesre meg kint olyan mintha lenyomas utan mar a pedal "lökne a labamon" könnyit" bent meg mintha lab gépeznék.
Ha nem tekerek meg is all szinte azonnal a kerék, lehet nincs "jól" beallitva? (görgős köpenyem van)[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz sebgutkopf #210942 üzenetére
Igaz XC, de én még így is inkább a tartósság felé hajlok. 🤔
-
addikt
-
MPowerPH
félisten
válasz sebgutkopf #210942 üzenetére
Persze. Elvileg ezek birjak, masszivak, de az ordog nem alszik. Kap egy utest nem megfelelo iranybol, es mar reped is.
XC -nel meg okes, de ez nem az. Ezert rohogok, hogy itthon árulja ket srac is bolti ar folott, szamla, garancia nelkul.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
varsam
őstag
válasz bulikavagyok #210947 üzenetére
Igen, közben megtaláltam face-en is. Szép bringa, kellemes kis trail gép. Nem is tudtam hogy ebből van ilyen 130/120-as verzió is.
-
ZolkoW
őstag
válasz flash- #210943 üzenetére
nem tudom, de olyan létezhet, hogy más görgőnél (akár okos, akár nem) a legkisebb ellenállás más, akár közel nulla. Nálam is jobban néz ki a pillanatnyi sebesség, ha alacsony ellenállással és magas sebességfokozatban pörgetek . Nekem butagörgőm van, de 1-es fokozatban szinte soha nincs, 2-esen is tud menni 30-35 fölé, és nem kell még erőlködni.
Idén* elköltöttem az erre szánt keretet, de amúgy arra jöttem rá, hogy egy direct drive-os görgőt csak fogok venni egyszer, és akkor már okosat. De elsősorban a csendesség hiányzik*idén: ebben a téli szezonban... a lelkemnek jót tesz, ha megvárom a kövi szezont a vásárlással, közben az eszem tudja, hogy ha most lenne csendes görgőm, akkor hamarabb élvezném, hogy lehet mellette filmet nézni.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Autós topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest