Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CB
senior tag
Ha használni szertnéd, lehet, hogy igazad van egyébként, hogy kár a bevonatért. Megcsináltatod, és ilyen lesz rövid időn belül. Használod, vagy vízköves lesz, vagy savazod, és oda a bevonat.
Szerintem tisztítsd ki belül, rakd össze, és használd egy darabig. Próbálgasd, élvezd.
Ha kicsit alábbhagy a kedv, akkor csináltasd meg. Aztán vagy megtartod, vagy jobb pénzért eladod.40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
soldier2
őstag
Ha mindig áll némi víz az alján arra figyelj, hogy néha teljesen ürítsd ki (legalább hetente vagy gyakrabban). Mivel a Creminát ehez fejre kell állítani szép lassan leszoktam erről, és szép lassan minden kávéban megjelent egy egyeníz. A Norda jobban bírta (vagy csak nem tűnt fel), de a designer vízkeverékem elég hamar kellemetlen ízű lett.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
verti1
tag
Nem olyan redva ez... Azok a megfolyásom a gyári paszta nyomai szerintem. Nem gondolta nagyon túl az olasz. Az öntészeti sárgarezekben mindig az ólom a “veszély” faktor. Pár éve kezdték elhagyni pl. a Silviáknál is. Olyan tömítő anyagot kell választani amit később könnyen bontható és nem kell vésni.
-
MODERÁTOR
-
norkov84
tag
Én autó rugóról tudok referenciát, ismerős egyedi rugót a Vörös autórugóval készíttetett. Nem tudom vállal-e ilyen kis méretűt is... kérdést megér.
-
mgy
senior tag
Nem ismerem őket még, csak láttam a cégért.
http://fedor-rugo.hu/elerhetoseg.html -
HÁZIGAZDA
még két képet muszáj mutatnom. a szűrőtartó kar annyira új, hogy a sajátom sosem nézett ki így kb. (a vst 15 g kapásból és gond nélkül belemegy!!)
a másik a darálója (gyári szett). a baratza forté nem egy nagy daráló, hanem viszont kicsi. de a moli gaggia mellett úgy néz ki, mint a mazzer robur a mazzer mini mellett. egyébként síktárcsás, több nem látszik elsőre.
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Mylord3
csendes újonc
Ezt én pontosan tudtam eddig is - mondhatnám, hogy ez volt valójában a másik nyomos érvem, amiért átjöttem ide utánad, de ezt mindketten tudjuk, nem biztos, hogy megfelel a valóságnak - egyelőre nem is nagyon akarok aktívan részt venni az itteni társalgásban, aminek valójában talán az inkább az oka, hogy részemről a KV-zás "beállt egy olyan szintre", amint túl már nem biztos, hogy érdekel a téma abban a mélységben, amiért eddig sem éreztem szükségét beiratkozni ebbe a topikba. Nekem most hétfőig tökéletesen megfelelt odaát is..., de azért persze üdv neked.
-
soldier2
őstag
Reméljük nem vár rád hasonló. Nálam is csak azért jött elő, mert USA-ban az előfőzött rizs puhább (a gyártó azzal javasolja a kések bejáratását, de az itthoni túl kemény, a vízszintes és függőleges tengelyeket összekötő fogaskrekek meg elmozdultak az erő hatására, a csavarkák meg nem bírták a túlzott szorítást). Vettem újakat, azokkal már évek óta nincs baj - igaz nem is bontottam ki a fogaskerék házat, hogy mi újság :).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
soldier2
őstag
Ugyanezzel a nyomorult hernyócsavarral rögzülnek a HG-1 fogaskerekei is. Ha ki kell venned, csak óvatosan az erőlködéssel ha nagyon belekötne a menettömítő, én túl "megtéptem" és szétnyílt a csavar feje. Öröm volt kiimádkozni
Remélem ideér a Mini gaggiád. Igazi matuzsálem az a gép.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bbuffy
senior tag
Nem szép, valóban. Nem is veszem meg. Csak felqurt ez az offer
mondjuk csak a házon van esztétikai hiba, az meg fényezés max.jobban megnezve nem csak ott.skippelem.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
senior tag
Most már csak érjen ide sértetlenül! Szólj neki, hogy dupla doboz és rengeteg kitöltőanyag legyen a gép körül.
Én egyszer vettem egy soha sem használt, makulátlan állapotú Gaggia Baby Milleniumot. Az agyvérzés kerülgetett, mikor megláttam, hogy darabokban ért ideMini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
MODERÁTOR
Milyen Loctite-ot toltál rá? a 243-as kötési ideje 5-10 perc. (gyári adatlap szerint) Ha nagyon tutira akarsz menni akkor várj ~60 percet, annyi idő alatt sztem bármelyik megköt rendesen.
szerk: most nézem, jó nagy a szórás kötési időben, 5-150perc között.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
verti1
tag
Pont annyi marad amennyi kell a többit letolja úgyis. Ha azt mondod, hogy nagyon be kell tekerni a csavart, nincs szintben akkor legközelebb lehet venni bele egy hosszabbat, hogy nagyobb felületen tartson.
Azért eléggé nagy betegség ez a megoldás műszakilag, főleg az ár tekintetében. -
HÁZIGAZDA
na, kész is. szkeptikus vagyok, meg kinyomott mindent hátrafelé a hernyócsavarról, ami minimális rajta maradhatott, azt meg a menetre kenhette, mert elég mélyen kell behajtani
viszont öröm az ürömben, hogy a múltkori több órás szereléshez képest most elég volt 3 csavart kivenni (ami a burkolatot rögzíti), majd 5 perc alatt visszajátszottam a fogaskereket. ráadásul a drótos trükk is okosodott, két dróttal még egyszerűbb, de erre percek alatt jöttem csak rá, legközelebb szerintem már stopperelni fogom, és talán meglesz a 3 percen belüli eredmény!!
-
bbuffy
senior tag
Én ezzel szoktam. Csak ovatosan körbenyal, aztán beteker. A 243 ugyanez, csak nem annyira kisebb stbilitási indikátorral.
[link]
De a Pro seal is jó az joval olcsobb is.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Kávé Kálmán
tag
Hibátalan. Bosszantsalak? Asszem, itt linkelte valaki a hirdetését még 2-3 éve, h ezmiez. Átgurultam Dunakeszire az eladóhoz, és miután nem tudtam lebeszélni a csókát, h eladja a nagymamája 1970-ben vásárolt makulátlan La Peppinaját, kénytelen voltam elhozni 60e forintert.
[ Szerkesztve ]
-
-
mgy
senior tag
Haha, nem temető az, múzeum.
Steelcowboynak is megy a válasz, neked is. Nem emlékszem pontosan melyik gép volt, csak rémlik, hogy a ZW, s nem a Brunella, de nem lehetett beavatkozni a: egyik irányban sem; b: csak gyorsítani v lassítani lehetett miközben a rugó nyomta lefelé a dugattyút.
Persze lehet az is, rosszul emlékszem. -
bbuffy
senior tag
-
HÁZIGAZDA
első kommentben le is írja, amire gondoltam:
"It actually works better than I expected. It holds the pressure perfectly (after tuning the PID parameters) and makes it super easy to adjust pressure on the fly. Given the variability introduced by the heat held in the group, I don’t think it makes the extraction temperature any easier to control than a fixed pressure/temperature machine, but it is nice to be able to adjust the resting temp quickly. Essentially, it lets me experiment with a lower/higher boiler temperature without having to adjust the p-stat inside the machine. The La Pavoni is intrinsically difficult to control, and I don’t think there is much that can be done to improve it because of the fact that the water starts way above brew temperature and relies on the head to drop the temperature."
-
mgy
senior tag
-
zolnagy
őstag
Dede
Még a legutóbbi koffeinrandira menet (a Golf kluboson) vettem vissza attól, akinek anno eladtam. Azóta kapott 3 járatút a gyári lefuvató szelep helyett, meg most ezt a hőmérőt. OPV-t még akkor tettem bele, amikor a pumpa megadta magát anno.@Soundon, köszi neked is.
Anno sok QM járt nálam, közte fehér is.
Majdnem mindet tariattila vette meg.
Nekem a piros a kedvencem[ Szerkesztve ]
-
adriankoooo
senior tag
Lassú melegítés
Ha Ön egy előre beállított hőmérsékletet választ ki vagy egyedileg állít be egy értéket, akkor a készülék a fűtő- elemek be- és kikapcsolásával lassan közelíti meg a beállított hőmérsékletet. Így nem haladja meg a beállított hőmérsékletet. Ez a be- és kikapcsolgatás kattogó hangot ad.
A fűtőelemek be- és kikapcsolásával tartja a készülék a hőmérsékletet a melegentartó funk- ciónál is.
Szerintem a Tchibo a kávézás Lidlje. Jó minőséget ad, jó áron. -
verti1
tag
Ezzel biztos nem aratok nagy sikert megint, de szerintem annyit nem tesz hozzá egy ilyen spec. kosár a kávéhoz mint amekkora a marketing körülötte és főleg nem annyit mint amennyibe egyik másik kerül. Placebo a fele szerintem. Ebben a classic flair-ben minden szabványtól eltérő kosár van szabályos, de elég nagy furatokkal. Nem sok mindenre van hatással. Egy alap IMS is elég, a lényeg, hogy szabályos, egyforma legyen minden furat ne legyen féloldalas mint valami baltával faragott olcsó kosár, mert akkor nem lesz egyenletes a kioldódás sem.
-
kurtuzov
senior tag
Dehogynem. Fragola Full. Ahogy steelcowboy szépen leírta: Az OPV visszatérője bekötve a pumpa szívóágára, nem dob el előmelegített vizet.
Eleinte dimmer maximummal 9bart csinált, de mostanában maxon 15-re ugrik fel és onnan ugyan le-ledobja magát, de mindig visszatér 15-re.
[ Szerkesztve ]
-
kurtuzov
senior tag
Valahol ennek a környékén, amikor írtad, csak min vagy max potméter állás mellett ment az ulka.
Nekem is hasonló volt, ott mondta fragola, hogy nem árt légteleníteni a tágulásit.
Amúgy én is ezt a 16-17g 1:3 arányt lőttem be és a mostani inkább olaszos pörkölés már szinte a legfinomabb álláson megy a Fiorenzatoban, kb a nyomással tudok játszani érdemben. Ha maxon hagyom akkor simán 15 baron tolja. -
bbuffy
senior tag
Világos mi?
en is igy jártam a feni pörköléssel. Ami filter az hugyozik, átfolyik, nálam, vagy rommá fullasztom akkor meg savanyúcukor.Tobee: elhiszem, fogok is venni kézit majd, de itthonra NO. Illetve mint irtam, filterhez, ha nincs villany, utazni. Volt mar, es lusta vagyok allandoan tekerni. Viszont reggel mikor mki alszik jo lesz biztos.
majd beesik egy a floe rol...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
Persze, előbb majd kölcsöngép lesz. Hogy tetszik e egyáltalán a műfaj.
Meg tömitést kell szerválni mert az elúszottOtt csak a fotó más, Cafelat oldalán csak egyféle kék van.
[link][ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
-
Bazsee71
őstag
-
-
verti1
tag
Értem amit írsz, én pont ezt a “buzériát” hagytam el, mert konkrétan beleőrültem. Minden dolog a legegyszerűbb és legpraktikusabb az eszközparkban. Meguntam sok dolgot és szarakodást, nem veszek felesleges woodoo dolgokat, mert nem azoktól lesz jó a káve. De elfogadom és értékelem ha valaki a végletekig kimaxol dolgokat és tanulhatunk belőle. A kiskanál viszont ott van kéznél, semmibe nem kerül, nem tart semeddig és jobban ízlik így. Viszont ha nincs akkor is ugyan olyan jóízűen fogyasztom mindenféle hiányérzet nélkül.
-
bbuffy
senior tag
Tegnap csináltam philtert. Konkrétan szilva illat volt, karamellel, meg a feleségem is érezte. A legnagyobb poén hogy világos Szántóból volt.
ami pediglen occsó kv. Monjuk édes illatok, izek voltak, kevés sav.
szóval simán kell hozzá sok mire jó lesz igazán,.
most én is megkavartam a filterben az előázott kávét, mig dagadt....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1 humoros
- Ukrajnai háború
- Gurulunk, WAZE?!
- PlayStation 5
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Linux kezdőknek
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest