-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti...(16v)
tag
Egyetértek. Csak hozzá kell szoknom, mert az Ascason kis túlzással teljes fordulatokat kellett körbetekerni, mire változott valami. Az se volt rossz egyáltalán, elég szépen be lehetett lőni a helyes értéket, csak kávéváltás után nehéz volt visszatalálni az előző helyre. Persze erre is van megoldás.
Egyébként érdekes, hogy a "gyári" kávék és általában a blendek mennyivel engedékenyebbek. Némelyiknek +-5mp meg se kottyan, nem érezni kiugró változást az ízben, aminek ugyanúgy megvan az előnye, mint a hátránya. -
ronin s8
senior tag
Nyílván. Nehezíti a helyzetet az igénytelen kereslet is, bár pont a Cirkusz szerintem a népszerűbb olaszosabb vonalat látszik erősíteni (elsőre persze. lehet, hogy sokadszorra mást mondanék). Igényes hely, igényes választékkal, fiatalos, retro dizájnnal, ami kicsit kilóg a romkocsmák igénytelenségéből. Közel van a Spinozához és a Godzsu udvarhoz. Meglátjuk...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
-
fragola.6035
aktív tag
Csinálj az asztalon egy kupacot lisztből, kávéból, vagy valamiből és nyomd le egy lapos és egy domború tárggyal, úgy jól látszik.
Én sem használok domborút, mert nem éreztem jelentősebb különbséget, de attól még biztos hogy van különbség, mert a kifinomultabb érzékűek érzik.
A 19,3 kHz-et sem hallom, pedig van 13,9 kHz és van, aki hallja is.https://caffe35.webnode.hu/
-
vendingo
veterán
Én is találkoztam már olyannal, hogy 4-5 naposan szinte ihatatlan volt, de 3 hét állás után meg előjött a szebbik oldala.
Illetve volt olyan, ami pörkölés után fél órával durván marcipános volt, de 3 napra rá a marcipánnak nyoma se voltCsak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
ronin s8
senior tag
Nos, a helyzet a következő. Most ittam meg kb. a hatodik espresso-t a Giotto-ból, és egyiknél sem éreztem az a számomra mocsár ízt, amit a Gaggiánál igen. Egy átlagos, teljesen fogyasztható olasz kávét csinál belőle, amit nem fogok kiönteni. Hogy ez miért van, azt nem tudom, eddig bíztam benne, hogy miattam, tehát a beállítások miatt, de itt szinte bármelyik hőfokon elfogadhatót csinálok belőle.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
paljoc
tag
Kona-t en is kostolgatom, de nalam nem volt savas-gyumis. Sav ill. keseru iztol mentes, lagy, mogyorora emlekezteto izek, leiras szerint pici fahej beutes is lehet, azt meg nem fogtam meg. Nagyon pici gyumi van benne, de ezt a fajtat tenyleg nem a savassag kellene hogy jellemezze. Fo jegyei: barsonyos, sima, diora, mogyorora es enyhe fahejra emlekezteto jegyek balanszos egyvelege kellene legyen eme remek nedv!:-)
Nekem izlik, de extra kulonlegesseget amit akaratlanul is, de ismerven az árát szeretnek erezni, azt nem nyujtott.
A panama viszont felcsigazta az erdeklodesemet ahogy irod hogy milyen finom, mondjuk nem ezert, mert mar megrendeltem regebben, de uton van egy zsakkal belole. Kivancsi leszek!:-)[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
Na nemsokára nálam is megmérettetnek egymással szemben
Megérte kiugrani a kézműves napokra, finom volt az ajándék kávé (azt hiszem TOP blend volt) és kedves a kiszolgálás.
-
salapp
addikt
Én mostanra kipörgettem magam alatt többféle kávéfőzőt. Senseo Latte Select-et kaptam először ajándékba, már azt is frissen őrölt kávéval használtam, nem a döglött saját párnáival, mert az borzasztó volt. Aztán volt aldis karos gép (azt felnyitottam, és elrendeztem a belsejét, mert a gyári összeszereléssel csörgött-zörgött, mint állat), aztán Saeco karos használt (nem voltam meggyőződve róla, hogy az a jó irány nekem), végül Saeco Xsmall (gyári biztonsági beállítással löttyöket gyártott, őrlőtárcsákat utánaállítva már fél évig jó, nem szőke, nem égett, 26 mp-es lefolyású, finom italokat csinált, aztán, hiába pátyolgattam, kezdett egyre vacakabbul működni, rengeteg volt pl. a melléhullott őrlemény, állandóan kávés volt a környéke és a főzeteknek műanyagos, égett mellékíze volt - amit csak én éreztem, de ez nekem elég volt)
Most ott tartok, hogy asszony mániákusnak tart, felhagytam egyelőre a kísérletezéssel. Építenék a házhoz egy új étkezőt, amiben csinálnék egy kávés sarkot, mert a konyhában nincs ehhez elég pultfelület.
Addig meg előkaptam egy megörökölt, korábban sosem használt két személyes magyariparterméke elektromos autopress-t (időzítővel, már azelőtt áramtalanítom, hogy elkezdené kiengedni a kávét, így nem ég meg, meglepően telt, vékonyan lefolyó, bitang erős nedű a végeredmény, minden égett felhangot nélkülözve), frissen őrlök (régi késessel, de érzéssel, amennyire ez lehetséges), persze nem elég egyenletes a végeredmény.
Ugyanakkor még így is érzem, hogy minden, ami nem friss, közvetlenül a főzés előtt történt őrlés, abból nem olyan finom a főzet.A Quito-hoz képest azért megfelelő lehet egy Tiamo slim vagy fat (9-10K)/Hario Mini Mill(11K)?
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
Köszi, akkor ezzel (sem) kapkodok. Pedig már a héten vettem volna egy Hario Mini Mill-t.
De így meg tuti azon kezdek megint agyalni, hogy honnan tudnék felhajtani egy jó állapotú QM0625/0650 gépecskét, meg persze, hogy hova teszem a pultra fixen. (Az autopress-t meg egy kézi őrlőt el tudok rakni a felső szekrénybe, és egy pillanat előkapni)Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
weinmaker
őstag
Már egy ideje csak read only módban vagyok, de ezt nem tudtam megállni. Sanyi ezt azért rendelte, mert a korábbija nagyon bejött nekem. Ez pedig még jobb szerintem. Ahogy te is írod, hibátlan. SO-hoz mértem pedig olyan cremája van, hogy ihaj. Ja, és igen talján feeling, de szerintem sincs azzal baj.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
BlacKSouL
addikt
Arra gondolsz, hogy azok a kis megfröccsenések azt a képzettársítást adják, mint mikor az emberen épp a mérgesmacska üzemmód van, és véletlenül visszanéz a csészébe, ilyesmit lát? Vagy bemegy egy szórakozóhelyen a mellékesbe, és akkor összefut vele?
A nyitottkaros lefolyások nekem is jobban összefuttatják a nyálamat, mint az ilyen statikus képek, ráadásul a kész kávét nehéz fotón visszaadni, mivel kétszeresen is függ a látvány, egyrészt a kép paramétereitől(WB, kontraszt, stb.), másrészt a néző megjelenítőjétől.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
t-bali3
senior tag
3 napja már a Best of Panamát iszom. Nagyon finom íze van, sajnos nem tudom belőni pontosan mi is az a jellegzetes íz, amit érzek, de az biztos, hogy a Kona savasabb és gyümölcsösebb vonalat képvisel. Szerintem ez jobban passzol majd capunak is. Crema nálam is kevesebb, de egész hosszan tartja magát.
Az ilyen különlegesebb kávékat nem szívesen tejezem fel, bár mikor párom is iszik akkor neki kénytelen vagyok. Konából megjátszotta, hogy a tej mellé még két púpozott teáskanál fahéjas cukrot is beletett. Na ilyenkor nem dicsőség azt hallani, hogy milyen finom lett. Főleg, mert belekóstoltam és azt kell mondjam borzalmas volt, álmaimban kisért az a fahéjas szirup....
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Jogász topic
- Bestbuy játékok
- Kötelező BIOS frissítéssel orvosolná a Core CPU-k stabilitási gondját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen