-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz Silent77 #27151 üzenetére
Pont azt akartam mondani. Bár én még nem voltam ott, de tavaly, vagy tavaly előtt valami díjat is kapott, ha jól emlékszem.
Meg azt hiszem egy Frei kávézó van még ott, ha bátor vagy. Bár nem akarok róla véleményt alkotni, mert még nem voltam ott, csak a forumosok tapasztalatai alapján mondtam.
Egy ismerősöm volt ott és kérdeztem, hogy milyen volt a kávé. Azt mondja isteni finom. Kérdezem tőle, hogy mit ittál?
Azt mondja, hogy mogyorós csokis istenfa..át. Pfff mondom akkor nincs több kérdésem... -
madmike
őstag
válasz Silent77 #27144 üzenetére
kicsit finomabbra őrölve már picit több a crema. Amit viszont nem értek, hogy elég sok kávét enged át már azelőtt, hogy nyitna a szelep. Amiket néztem videókat, ott alig néhány csepp jelenik meg a pukkanás előtt.
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
soldier2
őstag
válasz madmike #27153 üzenetére
Az a baj a brikkával, hogy olaszok tervezték, románok gyártják. Mert ha pl svájciak tervezték volna és Japánban gyártanák akkor nem lenne ez tipushiba . Ezen a linken olvasgatva megtalálod, hogy mit tudsz tenni, hogy tökéletes legyen.
[link]Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz soldier2 #27155 üzenetére
Tényleg neked is román Brikkád van?
Én felturbóztam egy olasz tartozékkal (a tömítéses kávékosárral) és azt vettem észre olyan jól tömít, hogy még másnap is vákuum van benne. Volt olyan, hogy csak akkor tudtam letekerni róla, miután kihúztam kicsit a túlnyomás szelepet és így levegőt kapott.⭐ Stella
-
ronin s8
senior tag
Jut eszembe, Szentendrén tegnap a La Mocca kirakatában láttam 4 személyes Brikkát 15.500,-Ft-ért. Árulnak pár kávés cuccot.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
W78
csendes tag
A Contador valóban jó kis kávézó VOLT! Sajnos tulajdonost váltott, és az ifjak pesti áron, nem nagy profizmussal csinálják tovább. Elzavarták a képzett és kedves Barista-kat. Én nagyon szerettem, ha tehettem bementem, de mostanság kerülöm. Apám mondása: "A tehenet fejni kell, és nem a tőgyét leszakítani"...
Ha jól tudom, az "öreg" még mindig pörköl, talán vehetsz nála szemest. Szolnokon még talán valami Semiramis szerű is volt, egyszer ott is ittam egy Panamait. -
soldier2
őstag
válasz radi8tor #27156 üzenetére
Román bizony. Az oldalán soha nem eresztett, a súlyszelep viszont átenged pár csepp kávét robbanás előtt. Mivel az utóbbi időben csak espressóztam, így a brikka pihent, de nyaralásra jön velünk, addig szerzek kis szilikonzsírt, és bekenem a tetejét, "olaszpresszo" módra.
Végre újból friss Paljoc kávé készül itthon (legutóbb kicsit bevásároltam, és a vége már nem volt az igazi), és megjött a Reneka is, meg van új csésze. Belekerült egy kis időbe, hogy meglegyen a megfelelő beállítás, és videózni is legyen egy kis időm, de ma reggel sikerült. A pár napja bontott Choko Madness nagyon finom lett, igazi felüdülés a sok világos pöri után (valahogy 1-2 hónap világos pöri után jól esik egy kicsit klasszikusabb vonal). Ami érdekes, hogy ebből nem tudok 16g-ot beletenni a Renekába, 14,5-15g fér csak ha nem akarom túl tölteni. A másik érdekesség, hogy rendszeresen a széleken indul meg a lefolyás, és kell pár másodperc, míg a közepe is elindul, pedig lapos a tamper, arra nem lehet fogni, hogy középen jobban tömörül. A végeredmény 15g-ból, 30g kávé, pontosan 30s alatt. A vége picit szőkül, de ez a szett (Gaggia + Imat ennyit tud, kipróbáltam sok mindent, ennél csak rosszabb lett). Persze ha valakinek van még ötlete, akkor szívesen veszek bármilyen építő jellegű kritikát.
[link]Összehasonlításképp egy videó azoknak, akiknek kétségei vannak az felől, hogy podot, podos géppel
[link][ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
nagyúr
Itt van a Lidl kávéja - de ez csak egy általános, nem a Perui.
Nem tudom, hogy az lesz-e, vagy csak ez van.
Ilyent már ittam, átlagos, jó, de semmi több.
Sajnos a tea kinálat most jó! Isteni az alma-menta! Vettem inkább azt és abbol be is fogok tankolni!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
bajnokpityu
félisten
nah,ugyan más utakon, de 3. csapolásra már nagyon rendben volt. húsos, ízes, erős, és nagyjából kerek savakkal. még egy picit állítok lefele, és sztem hibátlan lesz.
nekem úgy jobban tetszik, hogy az átlagnál durvábbra őrölöm, alacsony hőfokon, kb 25-30mp lefolyással csapolom.
ja még valami, olvasom, hogy kenyánál várni kell 2 hetet. lehet ez a baj. na mindegy, 3 naposan már bőven iható volt, de ezt félreteszem még 11napra.
[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
WiZARD
addikt
Beanlight kávéit próbálta már valaki?
(elég baráti az áruk)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
paljoc
tag
válasz bajnokpityu #27163 üzenetére
Kenya nálam sem kér magas hőt.
-
Eyesis
őstag
válasz soldier2 #27160 üzenetére
Szép lett Nekem van olyan amikor 16gramm is simán fér a renekába. Simán be tudom tenni a kart, de lehet ez már túl tömés, nem tudom
Mi most lutriztunk, és mint kiderült egy spraos kávét vettem Regio néven, de meglepően finom kávét tudok belőle csinálni Mi nehéz eset vagyunk, mert én a világosabb, bécsi pörkölésű, gyümölcsösebb ízű kávékat szeretem, feleségem meg az olasz pörkölésű, csokisabb vonalat kedveli, és ez most valamiféle arany középút féleségEyesis
-
soldier2
őstag
válasz nemethsza #27161 üzenetére
Beletelt egy kis időbe, amíg kivittem a természetes fényre, mert a telefonnal bent a fehéregyensúly nagyon rossz, akárhogy állítom (fényképezőt meg elvitte az asszony), de pár perc alatt valóban úgy tűnik oldalról nézve, hogy bőrösödik. Ez most 90 fokon készült, 88 fokon meg olyan üres, testetlen az egész. Az elején azt hittem ez mese, hogy 2 fok ennyit számít, de mikor a határon vagy, eszméletlen mennyire érződik a különbség. 90 fokon egy massziv csokis íze van, egy hangyányi gyümölcsel, de az tényleg minimális, 88 nem jó, az alatt nem próbáltam. Próbáljak lemenni 88 alá? Első Paljoc kávém volt a CM (nulla gyakorlattal, gyári gaggia szűrővel) de az nagyon savanyú volt, még pörkölt egy sötétebbet is Paljoc, hogy hátha az jobb Azóta sem vettem belőle, mert tartottam tőle, hogy nem lesz jó. Nem tudom, hogy a PID teszi, a finomabb darálás a Renekába, vagy a gyakorlat, de ez más, mint amilyenre emlékszem (sokkal jobb). Bármilyen ötletet szívesen veszek továbbra is.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
srácok, ims 200 mikronos felsőszűrőt most akkor hol is kell itthon venni?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ábi
tag
Használ valaki Dalla corte minit?
-
HÁZIGAZDA
kösz, jolti és zolnagy. 200 mikronos jön majd hozzám is. megcsinálom most már a silvano vízterítését, fragola javaslatára kap majd 4 másfeles furatot a közepéhez közel, illetve van a 4 "gaggia-lyuk" a szélén, ezen felül ims200. ha ez sem elég, kihajítom az ablakon.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Surda-
őstag
2-3 decis tejkiöntőt hol kapok jó áron?
A MILKYP‘S termékei jók,de horror az áruk.
Tejhabosítás szempontjából mindegy,hogy gömb alakú egy tejkiöntő vagy "normál"?"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #27183 üzenetére
felsőszűrőt? nem (mondjuk rendes szűrőt sem). de az ilyen ultra-finom-rácsos cucc, nem? csak mert olyanom már van (ims 35 mikronos), az nem jött be.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jolti
senior tag
válasz Surda- #27182 üzenetére
Szerintem az fontosabb, hogy a kiöntő csőre jó széles legyen. Ne kis vékony háromszög alakú, hanem jó széles, mint a széles szájú kisbékának. 😁
Legalábbis nekem az a tapasztalatom, hogy azzal jobban lehet önteni. Illetve igazán jó széles nincs nekem sem, de úgy vagyok vele, hogy, ha ezzel megtanulok, akkor azzal tuti lesz. 😁 Nézd meg Dritan Alseat, remélem jól írtam, hogy az mivel önt. Az szerintem tuti jó csőrös cuccos.Parci meg mindig küzdesz vele?!
Kíváncsi leszek az ims-re, nekem is tervben va. -
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #27186 üzenetére
egy vst 20 grammos szűrőt használok, nem hiszek egyelőre benne, hogy a reneka megváltaná a világot. a vízterítés legyen jó, akkor már elégedett leszek.
jolti: igen, de azért a szenvedés azt jelenti, hogy évek óta ez a gép készíti a kávét és már rég abbahagytuk volna, ha nem volna elég jó a végeredmény. de a pogácsákon látom, hogy lehetne jobb, illetve világosabb pöriknél azért köhög a cucc.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #27191 üzenetére
ha nem lenne normális szűrőm, elgondolkodnék, de a vst helyett szerintem már pazarlás
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
peter.szabo
csendes tag
válasz Surda- #27182 üzenetére
En itt es itt talaltam a legolcsobban:
http://www.mindenamibar.com/barista_eszkozok_barista_kellekek_4599/tejkionto_tejhabosito_4679/tejkionto_kanna_tejhabosito_kanna_35_dl_4504http://www.bareszkozok.hu/termek/490/tejkionto-edeny-0-35-l-1925
Illetve meg a Metro aruhazakban is lattam noname-t jo aron
-
zoknee
csendes tag
válasz Surda- #27182 üzenetére
Én náluk: [link] vettem. Most már itt is van mindenféle teflonos cucc, de nekem az alap van, kicsit hegyes csőrrel. Tamp&Pull-ban latte art okításon az oktató csajnak is hasonló volt. Én szeretem, ezzel tudok azért jókat önteni, bár minden gyakorlás, és még több gyakorlás kérdése
-
jolti
senior tag
válasz Surda- #27182 üzenetére
Az előbbi hsz-ből kimarad véletlenül.
Én egyesnek ezt vettem
Elég jónak tűnik. Főleg ennyiért...[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Nekem VST-ből simpla van, és annyival ennél sem jobb a Reneka, mint gondoltam. Csak kellett egy köztes szűrő a VST 7g és a 21g-os (átlag ennyi megy bele, gőzöm nincs mennyi a névleges töltőtömege) noname közé (a 21g nekem már sok, a 7g még 9g-al töltve is néha kevés, főleg éjszakai műszak után). Mivel épp most ment el a Podos gép, ezért úgy döntöttem a szeptemberig tartó "nem veszek több kávés cuccot" fogadalmat megszegem egy kicsit (meg már tuti, hogy kitart az espresso láz szeptemberig, így okafogyottá vált maga a fogadalom is LOL). Szóval a VST mellé én tuti nem vennék ugyanakkora Renekát, mert nem éri meg szvsz. Az más, ha akarsz valamit a szimpla és a 20g-os VST közé, akkor már azért is megéri a Reneka, hogy legyen egy ilyen is. Abban biztos vagyok, hogy a VST tartósabb cucc. Hogy a Renekába préselt háló meddig bírja, gőzöm nincs, de nincs az az érzés, hogy "örök darab", és tisztítani is macerásabb. Meg nem bántam, persze, legfeljebb picit megugrik a kávé fogyasztás egy darabig.
U.I. mivel a naked csapolást senki nem kritizálta, ezért elfogadom jónak (biztos vagyok benne, hogy ha szar lenne, már írtak volna többen LOL)
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Stellar Blade
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Így építsd a billentyűzeted!
- Linux felhasználók OFF topikja
- Bemutatkozott a Moto G32 4G
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest