Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
A feles hűtőről csak lebeszélni tudlak! Mondom stabilan tartja a procit hőmérsékletét, de cserébe nagyon hangos, ha leszabályozod akkor meg nagyon meleg lesz, én nem tapasztaltam stabilitási gondokat amikor letekertem és 95 fokos core hőmérsékletek uralkodtak (még van 10 fok tartalék a TJmax-ig) de nem hiszem, hogy ilyen hőfokokat akarsz látni az új prociddal.
A helyedben én már az AC-t (vagy ha más mond jobb ár-érték arányú hűtőt akkor olyat) raktám rá kapásból, ne is kelljen többször szétszedni a gépet. Viszont készülj, fel, hogy azzal se fogsz ilyen 23 fokos idle tempeket kapni... nekem 4x fokok vannak! eleve van 27 fok a szobában aztán a gépházban termeli a meleget az alaplap chipset ramok VGA emiatt minimum 35 fok van a házamban! A proci se kívül se belül nem lesz ennél kevesebb. Nekem most pl. 36 fok a CPU és átlag 49 a magok.
A Q9450 hőmérője szerintem reálisabban mér, magyarul nem mér alá annyira, mint a régi procidé. Ez annyiból rossz, hogy ilyenkor nem fogja annyira leszabályozni a lap a fordulatszámot, hogy megálljon a ventilátor! -
Bile Demon
őstag
A gyári hűtő az a "feles" vacak, úgyértem, fele olyan lapos, mint amit az E6xxx-es szériához adtak régen. A CPU-t természetesen üzemi hőfokon tudja tartani alapfeszes tuning esetén is, én kipróbáltam, de a hangja miatt inkább maradtam a régi hűtőmnél. Az intel hűtőnek a levegő sűvítésén kívül van egy zavaró morgó motorhangja, alacsony fordulatszámon (1000rpm körül) is zavaró. (Ha nem nyomja el más)
Kérdésedre: ha húzni akarod, akkor szerintem nem fog olyan hűmérsékleteket mutatni, ami téged megnyugtat, (a hozzászólásaid alapján gondolom). Szóval SOKKAL erősebb hűtő fog kelleni.
-
Bile Demon
őstag
válasz
SimonYana #1310 üzenetére
Nekem alapfesz alatt (1,225V-n) megy 3,2-t stabilan, viszont FSB-ben a 430-at se viszi 7-os szorzóval, nagy nehezen sikerült stabilizálni 420-on, de ehhez már a VFSB-t kellett emelni. Mit kell másképpen csinálni Quadnál? Az E6400 ebben a konfigban ugyanazokkal a beállításokkal vitte a 475MHz-t simán.
ezeket próbáltam a 7*430MHz-hoz:
RAM 2-es szorzó 5-5-5-18 1,9V (simán vitték a 2x475-t így)
CPU 1,275V (a biztonság kedvéért)
MCH +0,1V
FSB +0,1V
kb 5 perc prime után reset. A 8*400-hoz semmit nem kell emelni, sőt a cpu fesz csökkenthető is. Az MCH-nak is csak +0,05-t adok, ez a leg kisebb adható.Amúgy a 450MHz-t szerettem volna elérni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Windows XP
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- YouTube
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest