Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Dragon3000 #276 üzenetére
Én sem csodálkozom, de ettől még szomorú. Nem a kritikával van baj, hanem a stílussal, és az armageddon-jellegű támadásokkal a legkisebb (vélt vagy valós) probléma miatt is.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz Dragon3000 #274 üzenetére
Igen, mert a 4k eredmény sokat mond az 1440p 144-170Hz-es monitor mellé választáshoz.
Persze, hogy sokat mond - ha látod, hogy pl. a 3080 12G-nél 40%-kal gyorsabb a 4080 4K-ban, WQHD-ben meg sokkal kevesebbel, akkor tudod, hogy valami bottleneck van. És persze, abban hibás a teszt, hogy ezt sehol nem teszi szóvá (írtam lejjebb is, hogy hiányzik az analízis az eredmények mellől), de ehhez képest úgy lett megtámadva, mintha itt emberiség elleni bűncselekményt követtek volna el a szerzők. Konstruktív kritikáról hallottatok már?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz Dragon3000 #272 üzenetére
Rosszul látod A 12900k-val is van limit, nyilván kevesebb játékban és kisebb, mint az 5800X-szel. Ugyanakkor pl. a Metro esetében az 5800X-szel sincs. Szóval akkor a teszt azokat a WQHD usereket téveszti meg, akikre az alábbi 3 pont mind teljesül:
1. Lusták ahhoz, hogy a WQHD eredményhez hozzánézzék a 4K-t
2. Lusták ahhoz, hogy több játékot is megnézzenek
3. Lusták ahhoz, hogy megnézzék a tesztben használt processzortRészletezzem tovább? Bolhából csináltok elefántot.
-
nagyúr
válasz Dragon3000 #270 üzenetére
OK, tehát összegezve:
- a 4K eredményekkel nincs gond, ezekből látszik, hogy a kártya mire képes
- a WQHD eredményeket limitálta a CPU
- az összes többi tesztoldal WQHD eredményeit is limitálta a CPU - van, amit kisebb, van, amit hasonló mértékbenKövetkeztetés: a pH! teszt félrevezető, mert limitálta a CPU a 4080-at.
Biztos csak én nem "jöttem rá" valamire, de szerintem ez orbitális baromság...
-
nagyúr
Ezt nem kifejteni kellene, hanem alátámasztani, ami nem nagyon sikerült. Nyilván alapból helyes az a megérzés, hogy az 5800X kevés lehet a kártyához, de azzal nem sokan foglalkoztak, hogy ez tényleg így is van-e, csak ment a dogmázás elvi alapon.
-
nagyúr
Kicsit olyan vallási vita jellege lett ennek a topic-nak (mint lassan mindennek ebben az országban ).
Rászántam 10 percet, és megnéztenm, mennyire "félrevezetőek" az eredmények. 4K-ban két játék kivételével úgy viszonyul a kártya a 3080-hoz meg a 2080Ti-hez, mint bárhol máshol. Lehet, hogy pár % bennemarad a 4080-ban, de ettől nem lesz a teszt félrevezető, legfeljebb nem hozza ki a maximális e-pénisz potenciált.A fentebb említett 2 játékból az egyik kicsit problémás, a másik nagyon. A Shadow of the Tomb Raidernél már 4K-ban is láthatóan visszafogja a CPU a kártyát, itt olyan 10-15% FPS veszik el, ez már legalábbis említésre méltó. A Strange Brigade 4K-s teszt meg egyszerűen rossz, ott QHD-ben látjuk a kb. valós képet.
Én sokkal inkább problémásnak érzem a tesztben, hogy az egyes játékokban mért eredményekhez nem fűz elemzést a szerző - ezzel viszont a pH! messze nincs egyedül. Ha pár sor született volna mindegyik méréssor mellé, akkor ott ki lehetett volna térni a SotTR limitjére (esetleg keresztmérést csinálni), és rögtön kiugrott volna, hogy a SB méréssel gond van.
#118 bitblueduck: a rajzolási parancsokat a CPU-nak kell összepakolni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Óvatosan a 3xQHD-vel, mert az a CPU-ra is jóval nagyobb terhet rak - sokkal több geometriát kell számolni a 48:9-es felbontáshoz, mint a 16:9-eshez. Ráadásul túl sok háttérmérés sincs arról, hogy ezt az egyes motorok hogyan kezelik (pl. a középső monitor ugyanazt a képet kapja, mintha a 16:9 lenne, és a két szélső extra, vagy valami más történik).
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Facebook és Messenger
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- One mobilszolgáltatások
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tőzsde és gazdaság
- Durrogtass
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...