-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Régebbi van, egy T60, két generációval idősebb az SL300-adnál, T7400 CPU-val. Tegnap vettem barátnőmnek egy T500-at, az hasonló a gépedhez (ugyanaz az alaplapi chipset, ill. Intel integrált VGA), de DDR3 való már bele, ezzel a géppel még nem kísérleteztem, annyira új (nekünk).
Nincsenek közeli élményeim az Autocad-del/Pro Engineer-rel, de ha ez a felhasználási kör, akkor szerintem meghálál egy T9xxx CPU-t.
RMClock vs Penryn: elvileg nem jelzi ki ki jól sem a CPU hőmérsékletet, sem a VID értéket, így annyit találtam, hogy CPU-Z-vel és CoreTemp-pel együtt érdemes használni. Ha 32 bites oprendszered van, esetleg még NHC-val érdemes megpróbálni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Francia91
veterán
ATI Mobility FireGL V5250 256 Mb GDDR3. De az adatlapomon megtalálod a gépem adatait.
Nem árt egy jó VGA sem, integrált eldöcög egy ideig, de egy bizonyos szinten nem árt egy jó dedikált kártya sem.[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
Az 1066 MHz FSB-s T-k ugyanúgy 45 nm-esek már, mint a P-k (viszont dupla akkora, 6 MB L2 cache-ük van). Nem tudom, pontosan mire lenne szükséged (kell-e nagyobb teljesítmény, vagy nem), de RMClock-kal alulfeszelve valószínűleg a T-k valós fogyasztása sem haladja meg érdemben a P szériás procikét.
A másik dolog, hogy a P szériás procik olcsóbbak, a P8600/P8700 meg bőven elég mindennapi használatra, nem hiszem, hogy nagyon számításigényes feladatoktól eltekintve számítana a T sorozat dupla akkora L2 cache-je.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Chaser
legenda
T9400 is pl 45nm. Mindenképp 45-set vegyél. Cache kb mind1.
Tim82: Enyémben is LG volt. A T60-am tartalékdarab volt, nem nagyon használták szerencsére. Oldalról T500-nak is jók voltak a betekintési szögei, csak az a fakó élettelen kép nem jött be. 1ébként ha nem láttam volna még IPS-t korrektnek mondanám Volt már apróban bontáson T500 ati-val, HP talán 8530p amiben ilyen intel+ati chipset van, abból is láttam többet.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tim82
félisten
Igazad van, elnézést, egy generációval későbbi chipset, mint amire én emlékeztem, én néztem be (tudtam, hogy a T5670 csak 800 MHz FSB-s processzor). A "high end"-ebb modelleket szerelték 1066 MHz-es FSB-s processzorokkal is, de csak DDR2-t fogad (az ugyanilyen chipset-es "igazi" Thinkpad-ek meg már DDR3-mal jöttek ki).
A legerősebb proci, amivel gyárilag szerelték, a T9400, a legerősebb beletehető a T9900.
A VGA-tól nem függ, hogy milyen CPU-t tehetsz bele.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Socket P, 800 MHz-es FSB-vel. A legerősebb beletehető processzorok: T9500, T9300, ár/érték szempontból talán a T8100/T8300 jobban megéri bele.
szuwise: a notebook beárazós topikot itt találod.
[ Szerkesztve ]
-
HAYES
csendes tag
Igen, usb-vel, mivel ezeken az új lcd-ken már van usb-bemenet. Csak azért akartam tudni, mert nincs akkora pendrive-om, amire ráfér egy hd film, feleslegesen meg nem akarom elvinni a gépet, mert nem nálam van a tv, úgyhogy nem olyan egyszerű a tesztelgetés.
Amúgy az 1280x720 az jó lenne, mert annyit tud a tv is, de szerintem nincs rajta d-sub bemenet.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest