-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadeyrn
aktív tag
válasz pigmeus #24350 üzenetére
Ilyennel dolgozom a munkahelyen.
Előny: kicsi, könnyű, viszonylag csendes, eddig jól működik.
Hátrány: a billentyűzet elég gyenge, a touchpad dudoros (új generációs thinkpad találmány), nincs thinklight, a műanyag átlagosan erős (nincs rollcage), pocsék (1366x768) felbontás, 16:9 képarány. -
eddie1978
senior tag
válasz pigmeus #23927 üzenetére
Meglett a Samsung 470 128GB SSD. Friss Win7 x64 telepítve. Gyorsabb mint a 80GB-os Seageate Momentus. Jó lesz így az X200s.
Aqua-ban vettem, 3év gari. Ára múlt héten még 47500Ft, ma amikor megvettem már 48750Ft volt.
Samsung Magician-t megnéztem. Aszerint tudja a gyári paramétereket. -
soldi3r
veterán
-
Gondwana
addikt
válasz pigmeus #23935 üzenetére
Olyan ŐsThink billentyűzetem nekem is van, de teljesen feliratoktól mentes. Különösen azért tetszik, mert a kollégák nem piszkálják a cégben a gépet, ha az van rákötve.
Van rajta két USB port, ez igaz, de csak USB 1.1, sokmindenre felejtős!... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Chaser
legenda
válasz pigmeus #23886 üzenetére
Tökéletesen meg vagyok elégedve vele Boot kb 15-16 sec, minden indul egyből, akár 8-10 dolgot is indíthatsz egyszerre, nem igen fogja meg semmi. Meg a kingston ugye boltból van és 3 év garos, de azt is találhatsz olcsóbban itt.
Vegha: AHCI-trim automatikuságán nem tudom mit értesz. SSD topikban azt mondták AHCI kell a trimhez. GC-hez nem kell.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Vegha
senior tag
válasz pigmeus #23886 üzenetére
én Samsung 830-asban gondolkodom, ha kapható lesz itthon. szintén 64 GB-os változat.
Chaser:
a fentebb általam linkelt cikkben azt írják, hogy a Garbage Collection hasznos, mert közel azonos hatást ér el, mint a TRIM, ellenben jóval lassabb. Nem utolsó szempont, hogy MANUÁLISAN kell futtatni.
A TRIM, MLC vs. SLC, AHCI technológiákat én is ismerem : ) engem az AHCI->TRIM automatikusságára tett állításod érdekelne. Erről van bővebb infód ? Érthető módon azért akarok megbizonyosdni róla, mert egy ilyen koros géphez már nem adnak ki naponta driver frissítéseket. Ha eleve nem tud mit kezdeni a TRIMmel, akkor fölöslegesen nem keresek ilyen SSD-t.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz pigmeus #23882 üzenetére
Nem értem mért nem jó a 96-os kingston v100+ 31-32k-ért? 64-ből lát olyan 58-60-at. Annak min 10-15%-át üresen kell hagyni.
szerk: TRIM röviden és egyszerűsítve: cella karbantartás élettartam meghosszabbítása miatt. A kingstonos garbage collection is ezért van, de nem kell hozzá se AHCI se trim-et tudó rendszer.
AHCI- Bios-ban IDE v AHCI mód, fejlettebb lemezkezelés energiagazdálkodás szempontjából röviden
MLC v SLC megint más tészta...túl van lihegve.szerk: qrva jó a 96-os kingston!
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
-
sniphoe
aktív tag
-
Chaser
legenda
válasz pigmeus #23287 üzenetére
A gyártási időre érdemes odafigyelni a fentebbi miatt. Elkéred tőle a type-ot és serialt akkor meg tudod nézni lenovonál. Maga a vga szériahibás, nem a gép, több gyártónál is gond volt/van vele. X60s biztos jó, ha elég a 12", arra figyelj ne 1024-es felbontású legyen lehetőleg.
-
rgeorge
addikt
válasz pigmeus #23282 üzenetére
Nekem R61-em van ezzel a belsővel, igaz már 4GB-al, de tényleg nagyon erős, leszámítva talán a VGA-t. Három és fél éve ez a munkagépem (fejlesztés), és mai napig tökéletes. Win7-es is könnyen felmegy rá, mindenhez van hivatalos driver.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Chaser
legenda
Persze hogy érdemes, sokkal inkább egy thinkpad pár évesen, mint egy új konzumer 80-90k-ért. Amíg arról letelik a 2 év gar addig ezek is bírják jó eséllyel, valszeg még tovább is. Meg itt nincs alkatrész beszerzési probléma, ha valami gondod van itt a topik vagy az internyet', mert ezekből nem pár darabot csinálnak aztán fél év múlva kifut. Nem utolsósorban ezeket élmény használni, egy konzumert nem Hw-esen meg nem sokkal maradnak el a mostani 80-90k-s belépőktől.
Amit a T61-ről itt megtudtam, quadro 140-ből csak olyat érdemes venni ami 2008 május utáni gyártás, az előtte levők szériahibásak, egy idő után meghal a vga, 10-20k-s tétel.
Az enyém se rossz ajánlat sztem, lesd meg Képeket majd ma csinálok. Van már rá érdeklődő, visszalépés esetén viszont viheted..vagy ha nem is ezt, lesz akkor helyette egy 15-ös modellem spéci IPS panellal..ha nem tudod mi az olvasgass róla_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
MrSealRD
veterán
Ha valamiből, akkor IBM/Lenovo- Thinkpad típusból érdemes munkagépet választani.
A gép fizikai felépítése egy jól átgondolt tervezést tükröz. Ebből következik, hogy sok év után is alig látszik rajtuk a használat. Könnyű megőrizni a jó külső állapotot és nem fogsz úgy járni mint sok más gazdaságos gép esetében, hogy bár a gép működik, de a burkolat szétesik. Az anyaghasználatnak és a felépítésnek köszönhető ez. Azért függ a gazdájától is. Ezen kívül az sem egy utolsó szempont, míg a régebbi Thinkpad-ek hez is találsz alkatrészt akár csere akár bővítés céljából, addig egy azonos korú de más márka és típus esetében már nem is emlékeznek a nevére.
Az aprón is jól körül kell nézni, mert van jó és kevésbé jó állapotú...van túlárazott és nagyon kedvező árú is.A linkelt gép egy elég erős hardverrel bír, az állapotát úgy tudod ellenőrizni, hogy kérsz képet, vagy megnézed személyesen...
Az eladót tudod ellenőrizni a megbízhatóságánál is. De jelen esetben a hozzászólásokban is elég sok pozitív értékelés van.!!!: Most látom, hogy 52K ért vihető, az utolsó darab. Az áresés oka a rossz akksi. De ezt 5-10K körül be tudod szerezni az akkumulátor állapotától függően. Ez a gép ennyiért szerintem jó vétel.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest