Új hozzászólás Aktív témák
-
red13
tag
Új HP Pavilion 15 laptopomnál annyi probléma lenne, hogy HDMI-vel hozzá van csatlakoztatva a tévéhez. Mikor filmet akarok nézni, akkor ugye ott a gyorsgomb, amivel áttudom váltani a képernyőt csak a tévére. Viszont a hang továbbra is a laptopon szól. Hogy tudom ezt beállítani, hogy ahol a kép van, ott a hang is. Régi Dell laptopomnál semmi ilyet nem kell állítgatni, friss Win8.1-en is simán működik, driverek, beállítások nélkül.
-
Csapo83
aktív tag
válasz martinkahhw #39095 üzenetére
Szerintem ha keresnél sem találnál már olyan SSD-t ami nem slim (7mm-es). SSD-k nél a 7mm számít normálnak. Ez inkább akkor lenne izgalmas ha HDD-t vagy SSHD-t akarnál bele tenni mert ott inkább a 9,5mm-es az elterjedt....
A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
válasz SeniorTilla #39092 üzenetére
+999 no ezt is most bekönnyeztem
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
myke01
senior tag
válasz SeniorTilla #39092 üzenetére
OK Ez tetszett
-
veterán
-
Csapo83
aktív tag
válasz martinkahhw #39090 üzenetére
Szinte mindegy hogy milyet veszel mert szabványosak. Arra kell csak figyelned hogy 9,5mm-es legyen (és SATA-SATA szóval nem a slim kivitelű és levehető legyen az előlapja ( de szinte mindegyiknek az ). Amúgy úgy érdemes csinálni hogy SSD a HDD helyére HDD pedig kerüljön az ODD helyére.
[ Szerkesztve ]
-
martinkahhw
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HP 15-p052sh laptopom, abba szeretnék rakni ssd-t. Tudtok linkelni egy multibayt? Vagy valami megoldást? Elvileg 9.5ös kell bele. Köszi előre is
-
-
Vikt0r
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan tudom hp 840 g1 világítós billentyűzetet legolcsóbban magyarítani?
Viktor
-
Scytha
tag
Sziasztok!
Adott egy Pavilion g6 - 1117sh. Win7 alatt kiléptem minden programból és lecsuktam. Azóta fekete képernyő bármit csinálok, van hangja, mintha rendesen működne, de semmire nem reagál (wifi, capslock stb gombok sem reagálnak semmire, tehát nem pusztán képernyő hiba). Manuális ki-bekapcsolás után is felpörög minden, mint régen, de fekete képernyő marad. Ha lecsukom ilyen állapotban, akkor is ugyanúgy működési hangot ad ki (tehát nem megy alvó állapotba).
Szétszedtem, összeraktam, kábelek nem csúsztak el, nem tudom hol keressem a hibát?
Tippek?[ Szerkesztve ]
-
myke01
senior tag
A kezem alá került egy HP EliteBook 6930p lapos a következő hibajelenséggel : az LCD kijelző környékén van a hiba ,mert bekapcsolásnál feltűnik egy pár pillanatra a képernyő tartalma ,és valahonnan "sercegést" hallatva "kialszik" . Újraindítás után ugyanaz ,akár többször is . Néha haloványan látszódik valami a kijelzőn ,de alig "dereng" a kijelző háttérvilágítása (szóval alig látható) .
Az LCD kábelre gyanakodtam ,és a szükséges mértékig szétbontottam a gépet . A kábelt mozgatva semmi sem változik ,ugyanaz a "derengés" ,vagy semmi nem látható (természetesen indításnál egy pár mp-re felvillan , "serceg valahonnan" , és "kialszik" . Mi lehet a hiba ? Találkozott már valaki hasonló hibajelenséggel ?(természetesen ha már szét van szedve ,kitakarítottam a négy év alatt felhalmozódott porhegyet is belőle,és újrapasztáztam MX-4-el )
-
veterán
válasz szabonagyur #39079 üzenetére
Na látod, ezért kell olyan gépet venni, amire gyári garancia van de úgy tűnik a másik hozzászóló már rövidre zárta ezt a kérdést.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
válasz Csapo83 #39078 üzenetére
Multimédiára semmi értelme probookot venni, a pavilionok képe és hangja sokkal jobb. Ha ez számít neked, nekem számít Nem tudnék olyan kijelzővel dolgozni vagy multimédiázni, mint amilyen a probookokban van. Alacsony látószög, gyenge kontraszt, fakó színek... de ha valakinek ez kell, akkor hajrá, vegyen probookot
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
GRaul
őstag
válasz szabonagyur #39079 üzenetére
A HPshop oldalan nem találtam UK707e-s garit.
Ezt a tipust szeretnem megvasarolni.
Kb 5 fele garakiterjesztest sorolt fel a HP-s ugyintezo.
TEgnap meg megtalaltam az Aqua honlapjan, ma mar nemRossz driver-t raktam fel a vidkarihoz. Ezert volt furcsa az integralt. De a legujabb driverrel eleg korrekt teljesítményt produkal.
[ Szerkesztve ]
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
GRaul
őstag
válasz Evil Snowman #39071 üzenetére
Szia,
Emagról vásároltam ugyan ilyen gépet.
Érvényes HP Garival kaptam, amit hosszabbithatok itthon 3 évre ha fizetek 20eft-ot.
HP szolgálatot hivtam fel és SN, PN alapján állapítottak meg.Az Emag 2 évet adott rá, a honlapon feltüntett 1el szemben (cégre lett vásárolva).
Diablo 3, Heroes of the Storm, Naruto jatekok tökéletesen élvezhetően futnak.
PLusz 4 gigát memoriát vettem bele, plusz ssdvel bovitettem ami itthon volt elfekvőben.Én eddig nagyon elégedett vagyok a géppel. kivéve a kijelzővel, de ennyi pénzért (netto 98e)
Nagyon silány Asusoskat, acereket stb. lehet kapni.U.i.: a billentyűzet nem román, hanem nemzetközi (angol).
Mivel az asztalinál is Angol kiosztású a gamer billentyűzetem, igy engem egyáltalán nem zavar.
Tudom melyik gombot hol találom[ Szerkesztve ]
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
félisten
válasz SeniorTilla #39073 üzenetére
Emag legalább kiírja, hogy nem adja rá csak a saját garit, sok mással ellentétben....
(#39067) GRaul: nem tudod letiltani, értelme sincsen. Garit HP viszonteladótól, vagy a HPshop oldalon is tudsz vásárolni.
[ Szerkesztve ]
-
Csapo83
aktív tag
válasz SeniorTilla #39077 üzenetére
Sok év tapasztalat után nem a Google-n keresgélek ilyen válaszok után
Az hogy a ProBook egy üzleti kategóriás gép nem azt jelenti hogy pl multimédiára alkalmatlan lenne vagy hogy jön a HP és vasvillát szúr a fenekedbe ha játszol egy ProBook-on, sőt még a Vatikán sem fog kiátkozni. Annyi az egész hogy kivitelezésre és funkciókban sok olyat tartalmaz amit a normál "multimédiás" gépek nem, viszont mindent tud amit azok.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Csapo83 #39075 üzenetére
Elhiszem hogy szereted, nem is neked írtam amit írtam. A probook munkagép, a Pavilion multimédiás. Ennyi. Ezt nem kell magyarázni, így van, nézz utána a google-ban
-
Csapo83
aktív tag
válasz SeniorTilla #39073 üzenetére
Azért én nem írnám ennyire le a ProBook sorozatot Az én gépem sem a legújabb modell de mindennel megbirkózik és sok tekintetben nevetve veszi fel a versenyt a most kapható gépekkel!
Dedikált GPU-t pedig találsz a komolyabb ProBook gépekben is....
Arra azért kíváncsi lennék hogy a multimédiára miért is lenne alkalmatlan a gép illetve hogy te mit is értesz multimédia alatt[ Szerkesztve ]
-
Köszönöm mindkettőtöknek a választ, akkor keresek valami mást.
-
veterán
Játékra és multimédiára abszolút alkalmatlan ez a gép. Vegyél inkább egy Pavilion 15-öst dedikált VGA-val, abban nem fogsz csalódni. A probook arra való, hogy az irodában ülve dolgozz rajta, nem játékra és otthoni multimédiára.
Az emag pedig felejtős. Román gépeket árulnak 1 év garanciával, román számlával, román billentyűzettel. ITT a kinézett gép hirdetése Romániában. A HP Magyarország nem fogadja el a román számlát, ha garanciális bajod lenne.
Nincs kint az emagot üzemeltető cég neve sem a honlapon. Én onnan tudom, hogy legót vettem a srácoknak tőlük, és meglepődve láttam a román számlát. Mivel Romániában vásárolsz, az itthoni fogyasztókat védő törvényeket nem tudod érvényesíteni rajtuk: nincs 3-8-15 napos visszavásárlás, nincs ügyfélszolgálat, nincs garanciális ügyintézés.
Ezt vedd figyelembe.
-
Csapo83
aktív tag
játékot leszámítva mindenre elégnek tűnik a gép
-
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni, egy a kedvesemnek történő laptop vásárlás ügyben. Adott egy HP Pavilion g6-1213eh típusú laptop, ami nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A márkánál szeretnék maradni, tekinteve, hogy a céges 840 EliteBook több, mint frankó, ezért a következő laptop lett a kiszemelt: HP ProBook 455 G2 laptop, AMD Quad Core A10-7300, 1.90GHz-es processzorral, 15.6", 4GB, 1TB, DVD-RW, AMD Radeon R6.
A felhasználási terület elsősorban dokumentum kezelés, egyetemi anyagok készítése, multimédiás használat valamint esetenként játék (LOL, Sims 3, Heroes).
Kérdés, hogy a fent felsorolt alkalmazások megfelelő futtatására alkalmas-e vagy sem a kiszemelt?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Illetve még annyi kérdésem lenne, hogy ennél a típusnál tudtok-e, mivel a jelenlegiről sajnos utólag tudtam meg, hogy a hűtési a béka sejhaja alatt van.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok !
HP 250G2 típusú notebookommal winchester problémák merültek fel és szeretném igénybe venni a háztól házig való szerviz szolgáltatást, a garanciapapíron feltüntetett telszámokon kb elküldtek az anyámba. Hol lehet ezt a szolgáltatást kihívni , akár weboldalon vagy hivatalos telefonszámok egyikén? Mivel a gép 2014 augusztusi, bőven él még akkor is ha 1 év korlátozott ( ez nincs feltüntetve) ez az elszállításos garancia. Telefonon azt fújta a diszpécser,hogy 2500 ft az elszállítási díja és ez önköltség. Erre azt kérdeztem ,hogy akkor mire vállalnak ilyen elszállítást? válasz 0.
köszi a segítséget
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Vásároltam Egy HP Probook laptopot. szeretném a garanciaidejét meghosszabbitani.
A következőt látom, ha ellenőrzőm a gariját :Hol tudok hozzá neten garit vásárolni?
Illetve azt betudom állitani, hogy a prociban lévő apu-t ne használja?
Köszönöm a segítséget.
Üdv Misi
-
-
SzlobiG
félisten
Üdv!
Egy HP 8460P notiba belemegy egy normál 2.5"-os SSD ugye? Tehát nem ilyen vékonyított verzió kell?
-
Csapo83
aktív tag
válasz SeniorTilla #39060 üzenetére
amikor fel tudtad rakni a gépedre akkor is win 8.1 volt fent?
-
KZP
őstag
Ez az alkalmazás (HP-s) neve, ami feltelepíti:
sp58900 -
KZP
őstag
válasz SeniorTilla #39060 üzenetére
-
veterán
Csak a driver nem elég, kell a jelszavakat és az ujjelnyomat-mintákat kezelő szoftver is. Gondolom amikor feltetted a tizedik drviert, közötte volt ez is, ezért nem tűnt fel.
-
KZP
őstag
Nem kell az ujjlenyomat olvasóhoz a Protect Tools.
Csak egy jó driver. Ha az van feltelepítve, akkor a bejelentkezési lehetőségeknél kiválasztható lesz az ujjlenyomat. Nekem kb. a tizedik driver-rel sikerült működésre bírnom (Win 8.1, 8540p). Nem szabad hagyni, hogy pl, a Windows update frissítse. -
Bkrisz9
őstag
válasz Csapo83 #39054 üzenetére
Azt nem tudom ,hogy a francba csináltam meg a múltkor ezt akkor lecserélte valami orbitálisan ronda bejelentkező képernyőre az eredetit (nem nem arról beszélek ami még a biosnál beugrik ez a bejelentkező képernyő) de legalább működött és nem kellett semmit csesztetni hozzá csak beállítottam és helloszia azért nem értem most mi van. Csak kegyetlenül belassult tőle a boot.. vagy +5 perc volt az alap 40 mp helyett.. Most meg szerettem volna próbálni még egyszer de annyit nem feltétlen ér h szétcsesszem a rendszerem. (nálam minden pedáns rendben van a gépen minden ott ahol annak a helye minden funkció amit nem használok törölve/kikapcsolva stb.. Asztalon egy darab ikon sincs meg ilyenek..) Minden működik hibátlanul sőt! Jobban mint win7-el (az ezen a gépen katasztrófa... tetű lassú bugol mint az állat /random eltűnik a tálca meg ilyen finomságok/ stb. pedig jól van telepítve és minden driver fent volt.)
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Csapo83
aktív tag
Na a fogalmazásgátló meg a pár óra alvás megtette a hatását de remélem érted mit akartam mondani Szerintem holnap nem megyek dolgozni és megírom a főnöknek hogy bocsi de nem tudom magam rendesen kialudni meló közben és ez a fórumozásom rovására kezd menni. Biztos megértő lesz
-
Csapo83
aktív tag
válasz Bkrisz9 #39053 üzenetére
Elvileg amikor a jelszót kéri akkor ott meg kéne jelennie egy lehetőségnek hogy te ujjlenyomattal akarod azonosítani magad. A van egy Win 8.1 patch és van egy Win 8.1 upgrade is az HP oldalán minden típushoz amit érdemes feltenni. Elvileg ezek integrálják bele a rendszerbe az extrákat illetve módosítanak pár dolgot az optimálisabb működés érdekében
Hupsz.....
Most néztem meg és nem látok WIN8.1 támogatást a gépedhez a HP oldalán. Így neccesebb a történet de egy próbát megér hogy pl egy Viszta kiegészítőt engedsz rá. Ebben az a logika hogy ha frissíted a rendszert pl vistáról 8.1-re akkor működnek tovább a biztonsági funkciók. Mivel ez hivatalosan nem a 8.1-hez készült így felelősséget nem tudok vállalni a tanácsért e én megpróbálnám a helyedben. Ha esetleg nem jönne be a dolog akkor tuti nem én mondtam neked az ötletet, de ha igen akkor természetesen biztos voltam a megoldásban[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz indigo #39036 üzenetére
Az Envy 15-ösöket nézd meg, ezek a Paviliontól magasabb kategóriás gépek, 2 mélynyomóval, beats audio hanggal ,fullhd kijelzővel, stb-stb. És még mindig fém házban, elleneben a probookkal és a pavilionnal, mert ezek már műanyagházasok lettek. Ha szeted a pavilionodat, akkor a probook nagy csalódás lesz, főleg kép- és hangminsőgében.
-
Csapo83
aktív tag
válasz Bkrisz9 #39049 üzenetére
Gépház->Fiókok->Bejelentkezési lehetőségek ott elvileg be tudsz állítani mindent, ha fent van a Tools akkor ott bekalibrálod az ujjlenyomatodat (hozzá rendeled a jelszavadat) és utána már beolvasás után beilleszti az általad megadott karaktersort.
Ha nagyon nem menne a dolog akkor keress nyugodtan privátban és segítek.
[ Szerkesztve ]
-
Bkrisz9
őstag
-
Bkrisz9
őstag
válasz Csapo83 #39046 üzenetére
Csak egyszerűbb lenne nem írogatni csak lehúzni és kész. Azt szoktam ,hogy minden ujjnak egyet húzok le egy kézen. Így elég sok irányból látja egy-egy ujjam és jól érzékel. Csak rakná be bejelentkezéshez.. meg ne pittyegjen állandóan ha hozzá ér a tenyerem.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Csapo83
aktív tag
válasz Bkrisz9 #39042 üzenetére
szerintem egyszerűen kapcsold ki kb annyira használható és értelmes megoldás mint az arcfelismerő. az elején még én is szórakoztam vele de aztán ráuntam a dologra. ha rá is veszed a jó működésre sokat fog hibázni, keresgélni és annyi idő alatt pedig 3 x belépsz jelszóval ha mindenképp védeni akarod a gépedet
-
Csapo83
aktív tag
válasz Sokimm #39010 üzenetére
A RAM energiagazdálkodása fix. Ha terhelés alatt jelentkezik probléma akkor elképzelhető hogy a CPU a hunyó. Nekem is volt olyan esetem hogy egy látszólag jól működő CPU terhelés alatt egy idő után instabil lett. Mivel a RAM kezelés is a CPU-ba költözött akár ez is okozhat ilyen anomáliákat. Abban nem vagyok biztos hogy egy esetleges BIOS hiba okozhat e ilyesmit, de egy komplex terheléses CPU tesztet ráengednék. Én személy szerint az "Intel(R) Extreme Tuning Utility"-t használom tesztelésre mert nagyon sok infót ad a komponensekről ( persze rengeteg egyéb progi is van ami tökéletes erre a célra). Ha privátban leírod a pontos jelenséget akkor talán többet tudok mondani a dologról.
-
Peczek
aktív tag
válasz INTELligent #39028 üzenetére
Az Elitebook- kok jóval strapabíróbb szerkezetek, mint a Probookok, nekem volt mind a kettő ( bár korábbi verziók )
-
Bkrisz9
őstag
válasz Bkrisz9 #39038 üzenetére
És hogy a rohadt életbe lehet azt kikapcsolni ,hogy ahányszor véletlen hozzáérek az ujjlenyomat olvasóhoz pittyeg ez a szar?... nemtudom ki volt az a hülye aki ezt kitalálta.. rohadt idegesítő..
-
demars
addikt
Ezt a nec drivert a kamerához írtad?
Amúgy az a gondom, hogy nem is települ a kamera driver, mert kiírja, hogy nincs bekapcsolva. De nem tudom bekapcsolni!!! Nem reagál az fn kombora. Lehet, hogy az f12 gomb adta meg magát?Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
qbeer666
tag
válasz INTELligent #39028 üzenetére
Nekem ProBook 450 G1-em van, ami ugyanaz mind a 600-aa, amit te írtál csak rosszabb kijelzővel. Sztem az elég jó választás lenne, a másikat annyira nem ismerem, bár sztem az egy régebbi típus, és amikor fél éve vettem az enyémet, akkor ennek egyetlen hátrányának a kijelzőt tartották, de a 600-as kb. 60e ft-tal drágább volt.
'However bad life may seem, while there is life, there is hope and only death have none.' (Theocritus)
-
indigo
aktív tag
válasz Ren Hoek #39037 üzenetére
Köszi a választ. Egyik helyen azt írják, hogy DTS hangzása van a kinézett ProBook 455 G2-nek, másik sztereó hangszórókat ír. Igen, nekem számít a hangzás, érezhetően jobban szól a mostani laptopom a 4 hangszóróval, mint a barátnőm szintén HP ProBook két hangszórós laptopja. Valóban leszűkíti a vehető gépek körét.
-
Bkrisz9
őstag
Üdv. Mi a francot kell állítani ,hogy ujjlenyomatot kérjen bejelentkezéskor??.... ProtectTools-ba már elvileg minden be van de nem azt kéri hanem a pint/windows jelszót.... Képek: [link]
-
Ren Hoek
veterán
válasz indigo #39036 üzenetére
Ettől függetlenül nem szólnak olyan rosszul a Probookok sem. Ennyire számít a hangzás? Laptophangszóró nem egy olyan nagy cucc, hogy érdemes legyen zenét hallgatni pl róla... Akkor inkább egy jó fejhallgató, vagy külső hangszóró. Ezért biztos nem adnék ki egy forinttal sem többet notiért. Nagyon leszűkíti a vehető gépek körét.
-
indigo
aktív tag
Sziasztok!
Megfordult a fejemben, hogy lecserélem a jól bevált DV6-os HP notebook-omat.
Tudtok-e ajánlani olyan HP notebook-ot, amelyben 4db USB port van és 4 hangszóró? Ezekhez ragaszkodnék, mert a mostanimban is vannak. 15,6"-os kellene, lehetőleg ezüst. Első körben a HP ProBook 455 G2-t néztem, de ha jól tudom, csak 2 hangszórója van.
Köszi a válaszokat! -
rjy08
tag
válasz demars #38973 üzenetére
Azt hiszem a nec driver van fent, mert a renesas telepítője egy dos ablakkal indít, ahol közli velem, hogy nem található eszköz. Mondjuk kicsit az is zavaró, hogy kategóriánként ömlesztve van a listában többféle is.
Webkamerát csak linux (linux mint) alatt próbáltam, ott tökéletesen működött.
Már régóta linuxos vagyok, így mikor megvettem ezt a gépet, akkor sem volt kérdéses, melyik lesz a fő rendszer. Ugyan kissé fájdalmas volt a tudat, hogy pl. ujjlenyomat olvasóról lemondhatok, illetve mint tapasztaltam, az érintős gyors gombok közül sem működik mindegyik. Meglepetésemre a fényérzékelőnél kellemesen csalódtam, mert azt simán kezeli.
Ha nem bánjátok, még 1 tapasztalatom megosztom, hátha más is belefut a problémába. Maradva linuxnál, a gyári xorg vezérlővel időnként kifagy a rendszer. Kinagyított flash videóknál rövid idő múlva szintén megadja magát. Megoldásként átváltottam a zárt nvidia legfrissebb verziójára, azóta atomstabil.
A hp weboldalán a win8.1 gyárilag nem támogatott. Mi a véleményetek? Ennek ellenére megoldható, hogy megfelelően fusson? (Driverek, környezeti érzékelő szoftver, protect tool stb)[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
A HP Protect Tool Security Manager nem szereti a 8.1-et? 8440p-hez szedtem le a hp oldaláról, de amikor beállítanám az ujjlenyomat olvasót, akkor mindig lefagy.
[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok
Rég jártam erre, mióta eladtam a Probookomat nem volt dolgom HP-vel.Folioról mi a véleményetek?
Jól használhatóak? Megbízható gépek? Garanciális bajait itthon javítják?Köszi a válaszokat
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
félisten
-
szimcsi
senior tag
hello
HP ProBook 450 g2 laptophoz win7 jó választás? Nem volna vele gond? Nagyon nem szeretnék win8at rá.
kösziXP
-
INTELligent
senior tag
Remélem nem baj, ha itt kérdezek két potenciális gépről:
HP ProBook 650 G1 lenne az egyik, ill.
HP Elitebook 8570P a másik. Szerintetek az alábbiak közül melyik lenne megbízhatóbb?
Mert pl. a ProBook képernyőjéről nem írják a legjobbakat (notebookcheck.net- bár nem az FHD-t tesztelték).Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
asboth6
csendes tag
-
Viktor77
titán
-
asboth6
csendes tag
válasz Viktor77 #39024 üzenetére
Ez most mozgatja a fantáziám nagyon ...
Utána néztem mi ez a TDP... Most ez elvileg annyit tesz, hogy 35 watt energiával "fűt" a gépem ?
Kerestem Socket FS1-es APU-kat.. ott azt írják, hogy a 45 wattos TDP-s APU-t simán bírja a hűtés...
Szóval ha nem forrasztott, és szerzek egy ilyen procit, akkor beletehetem ... -
Viktor77
titán
válasz asboth6 #39023 üzenetére
Nekem is ilyesmi gépem van (adataim).
Tedd fel a K10stat-ot, 1.0V-on mind a 4 mag mehet 2GHz-en folyamatosan, ehhez a hűtés is elég.
6 giga ramom van nekem is (többet nem lehet beletenni), SSD, Win7 gyönyörűen fut.
Kétlem, hogy lehet procit cserélni, vagy csak forrasztással.
MOD: Bár, találtam ezt a videót, nem forrasztós, ha minden igaz.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
asboth6
csendes tag
Sziasztok !
Segítségeteket szeretném kérni.
2 éve szolgál nálam egy HP Pavilion G6-1223EH típusú laptop. Amióta megvettem csak szívok vele.A problémák:
Először is kezdődött ott, hogy az eszköz mocskosul melegedett. Garanciaidőben visszaküldtem, kicserélték a ventilátort, probléma megoldva.Ami jobban zavar az az, hogy a Windows 8.1 nagy kínok árán használható csak. Az eredeti AMD driver félreismeri a hardverem. Ugye az APU rendelkezik egy 6520G-s GPU maggal és mellé van dobva egy 6470M-es 1GB-os videokártya. Na már most az eredeti AMD driver a 6470M-et 7400-as szériának látja, és így a váltható grafikus rendszer mocskosul nem működik. Viszont ha a HP által kiadott drivert használom, akkor frankó minden, csak épp random kék halálokat kapok.
Ez volt tavaly augusztusba.
Jelen:
1 héttel ezelőtt telepítettem Windows 8.1-et a gépemre és most működik. Passz hogy miért. HP driverek vannak fent. Azonban a kor már kezd eljárni szegény gép felett. Eléggé lassúcska már, és valamivel szeretném fokozni a tempóját. Windows 8.1 el is elég lassú a történet, a Windows 7 meg szinte megfekteti nyomorult gépet. Pedig a gépben már SSD is van.Kérdés:
Lehetséges-e az APU cseréje erősebbre?
Keresgéltem hogy mit kellene nézni. Találtam is egy AMD A8-3520M-es APU-t aminek a TDP-je egyezik a A6-3400-assal. A foglalat is passzol. Meg kell néznem még természetesen, hogy forrasztott, vagy "csavaros" a foglalata a gépemnek, de ez vajon megoldható lenne ? Plusz az illesztőkkel mi lenne a helyzet. Esetleg cseréljek inkább alaplapot Intelesre ? (Jobban bízom az Intelben és már bármire képes lennék, csak működjön rendesen ez a vacak. Rengeteget szenvedtem ezzel a tetü AMD-vel )Illetve gondoltam RAM bővítésre. Alapból egy 4GB-os egység van a gépben, de már új korában hozzátűztem még 2 GB-ot. Na most Én szívesen tennék még bele 4 GB-ot, csak vajon elbírja-e. A HP oldalán 6 GB max memória van feltüntetve, de olyan elképzelhetetlennek tartom, hogy max 6 GB-ig lehet bővíteni egy 2012-es gépet.
Mi a véleményetek ? Áldozzak erre még pénzt vagy kezdjek el kuporgatni és vegyek egy vadi új gépet ? Illetve annyival segítsetek még ki, hogy ez a gép UEFI-s vagy EFI-s vagy milyen ?
Válaszaitok előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
Van nálam egy HP G62 noti, valami nem klappol vele. Bekapcsolást követően folyamatosan kikapcsol, még a biosba sem tudok belépni, windows logonál tölt és leáll. Ha nem nyúlok hozzá legalább 1-2 óráig utána bekapcsol és megy rendesen, viszont ha újraindítom, leáll. Gondoltam, hogy túlmelegszik, de aidával figyeltem folyamatosan, terhelés alatt sem éri el a 70fokot. Ramot már cseréltem benne, nem hozott változást. Találkozott már valaki ilyennel? -
félisten
-
GRaul
őstag
válasz szabonagyur #39018 üzenetére
hát sajna nem. mivel ilyen procival szerelt nincs itthon. ami gyengebb procival van szerelve az 170eft.....
ezt a garis dolgot csak azert nem ertem, mert pl serial szam alapjan gondolom a hp 1 ev garit ad (pl a gyartastol, lenovonal ez talan 14 honap). pl lenovonal meg dellnel is az szamitott sokszor. szamlat pont leszartak. Mindegy lehet raprobalokSeniorTilla:
Egyebkent ezekben a probookokban a proci az cserélheto vagy alaplapra forrasztott?[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ha megfelel a román cégtől kapott számla, a vásárlás utáni nulla ügyfélszolgálat, akkor vedd meg tőlük. A román számlával itthon semmire nem mész, semmi vásárlói jogod nincs, nem tudsz reklamálni, nincs elállási jogod, és szerintem a magyar HP a garanciát sem fogja meghosszabbítani.
Gyerekeknek vettem az emagtól legót, akkor láttam, milyen számlát adnak. Nevetséges...
-
félisten
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Emagon talaltam egy jó probook-ot.
Tudom irtak mar a forumba, hogy emag nem ajanlott.
Viszont nekem az lenne a kerdesem, hogy ha megrendelem toluk a laptopot, akkor tudok e ra venni a HP-tól hivatalosan kiterjesztett garanciat ra?
mert ha igen akkor az nagyon szimpatikus lenne a hp részérőlPhanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
veterán
válasz Fido01 #39013 üzenetére
Tedd át a HDD-t a belső HDD helyre a keretből. A legrosszab helyen a keretben van, mert semmi mechanikai védelme nincs. A sok amatőr így szereli be mint neked is van, mert fogalmuk sincs a fizikáról.
-
Fido01
aktív tag
válasz szabonagyur #39014 üzenetére
Tartottam ettől a választól
Akkor viszont felhívom őket. Köszönöm szépen. -
félisten
-
Fido01
aktív tag
Hello!
Egy körülbelül fél éves HP Probook 450 G1-em van, mostanra előjött néhány zavaró dolog.
1. Még kiegyensúlyozott energiaséma mellett is kezd zavaróan melegedni a gép ami eddig nem volt jellemző, lehetséges, hogy ennyi idő alatt beporosodott annyira, hogy az okozza?
2. A gépben egy SSD és egy HDD van, az ODD helyére van beépítve az egyik, de fogalmam sincs melyik. Elsődlegesen az SSD-t használom, HDD inkább filmeknek, ilyesminek van, a problémám az, hogy rázkódás hatására (pl.: vonatozás közben) a HDD-t néhány perc után nem érzékeli, újraindítás után viszont egyből megint látható. A beszerelést egyébként szakember végezte, lehetséges, hogy elbarmolt valamit vagy tényleg ennyire instabil és érzékeny egy icybox-ba épített merevlemez?
3. Végül a legnagyobb probléma. A napokban a touchpad egyre rosszabbul működött (nehezen érzékelte az ujjmozgást,egyenletes húzásnál is ugrált a kurzor stb) majd teljesen megadta magát, először azt gondoltam, hogy valami softwares gond, a teljes rendszert újratelepítettem, minden driverből és illesztőprogramból a legújabbat töltöttem le, de továbbra sem működik. Ha a Vezérlőpult -> Egér ikonra kattintok ezt az üzenetet kapom "Nem lehet a Synaptics mutatóeszköz illesztőjéhez csatlakozni".
Megjegyzés: a gép soha nem volt leejtve, leöntve se semmi, és a touchpad nincs kikapcsolva a bal felső sarokban.
Ha valakinek van bármi hasonló tapasztalata esetleg ötlete, hogy mit lehet ilyenkor csinálni azt nagyon megköszönném, habár van a gépre vagy 5 év garancia, sajnos nem igazán tudom nélkülözni napokra.Köszönöm Szépen.
-
veterán
-
Bkrisz9
őstag
Üdv. Egy HP 8440P laposom van es szívesen használnám az ujjlenyomat olvasót kód írogatás helyett. Sikerült is beállítgatni de kegyetlenül belassul tőle a boot és a belépés... Ez normális? Mondanám h a win 8.1 a baja de a 7-el is ezt csinálta. Tényleg percekre "kell" lassítania a bekapcsolást vagy csak nálam csinálja ezt?
-
Sokimm
senior tag
válasz szabonagyur #39009 üzenetére
Sok dolog van, aminek nincs értelme, mégis van, létezik.
Ha tud valaki biztos infót, akkor megköszönöm. -
félisten
-
Sokimm
senior tag
válasz szabonagyur #39007 üzenetére
Létezik olyan laptop, aminek a ram energiagazdálkodása változik terhelés változás következtében? (idle, vs videó vágás) 1.35v-1.5v
-
félisten
-
Merc
újonc
Üdvözletem Mindenkinek!
Vásároltam egy HP Pavilion 17-e050sh E6A88EA notebook amire win 7 alá szinte semmilyen drivert nem találok. A Wi-Fi-t már sikerült életre keltenem, meg a bluetooht-ot, de LAN driverek közül amiket felraktam meg se nyikkan egyikkel sem, nincs akku, és az USB 3.0-as portok sem működnek. Ha valaki tud segítsen, előre is köszönöm.
-
Sokimm
senior tag
Egy utolsó érdekesség, ami lehet a mellékterméke a problémának, és hátha ezáltal valakinek egyből beugrik, mi a baj:
A legfrisseb bios van rajta, ami a gyártó honlapja szerint Oct 6, 2014-én jelent meg.
Mindenféle program (aida64, cpuz) szerint pedig ugye a legfrissebb bios van fenn, de nekem már az ufók 2011-ben (pontos dátumra már nem emlékszem, de ha kell, holnap megnézem) frissítették a legfrissebb bios-ra.Tehát hamarabbi dátum van a friss bios verzióm mellett, mint a tényleges megjelenés dátuma. Ez normális?
Volt már a gép teljesen szétszedve darabjaira, és amikor újra bekapcsoltam, akkor ugye a dátumot be kellett állítani, de az a mentett dátumokat is megzavarta volna? (jelenleg az aktuális dátummal fut)A gyártó weblapján, a driver-ek közt van egy olyan, hogy :
HP BIOS Update UEFIDetails
This package provides the HP BIOS Update Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) for the supported notebook models and operating systems. HP BIOS Update UEFI provides support for safe and secure BIOS updates from HP.Ez meg mi a szösz?
-
Sokimm
senior tag
válasz Sokimm #39002 üzenetére
Találtam itthon egy eredeti win7 x64 sp1 lemezt, arról boot-olva is ugyan úgy a két "rendszertelepítő töltés" után az ssd oprendszere boot-ol be...
Itt már az ssd-re gyanakodok inkább... (ami stabilan megy, ment eddig)
Vagy valami alaplapi akármi... gonosz varázslat![ Szerkesztve ]
-
mohooki
csendes tag
válasz SeniorTilla #38692 üzenetére
Köszi!
Igen, most utángyártottat vettem, de az eredetihez sem fért hozzá. -
Sokimm
senior tag
válasz szabonagyur #39000 üzenetére
Valamit nagyon én is észrevettem, hogy nem jól csinálok!
Ugyan ilyen adatokkal írtam le az előbb a rufus-t, amivel csináltam az origi win7-et, angol, és magyar verzióst... Jah remélem nem vagyok annyira bugyuta, hogy szupergány-t akarjak "felgányolni"....
Windows 7 Home Premium SP1 x64 ENG MSDN
Windows 7 Home Premium SP1 x64 HUN MSDNAhogy mutattam, a "telepítés" első fázisa elindul, tehát a rufus "jó", a két iso rossz volna?
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz szabonagyur #39000 üzenetére
Én AIO-t rakok fel Rufussal. Nem állítok semmit, alap minden, mint nálad, kiválasztom az ISO-t és ennyi.
Elöszörre kiválasztom honnan bootoljon (pendrive), és megy normálisan a telepítő.
Szerintem is a telepítő a hibás.
Csinálni kell. Kész. Pont.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Nők, nőügyek (18+)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Napelem
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest