Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
boogie84
veterán
Sziasztok,
lassan érik az autócsere nálam. Elkezdtem nézegetni a 15 vége és 16-os 1.8-as benzines Civic-et, amilyen pl. JustInTime-nak, Ispy-nek, spawn21-nek is van. 30000km-ig választanék. Csak ez a modell érdekelne anyagiak miatt. A csere nem most lenne, de időben elkezdenék érdeklődni.
Kérdéseim a következők:
mennyire megbízható?
vannak e szériahibák?
rendszeres (időintervallum és 10e megtett km előtti) olajcsere ellenére pl olajfogyasztás?
elektromos hiba?
futómű/lengőkar probléma?
tolatóradar/kamera hibamentesen működik e?Felhasználás: minimális autópálya, ha szükséges, de leginkább ingázás, és természetesen város.
Autós topikba egyenlőre még nem írtam, mert bízom benne, hogy ez a modell egy jó választás lesz...
Megosztanátok tapasztalataitokat? Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
válasz Tom1939 #60025 üzenetére
Melyikkel van "szokatlanul sok gond"?
A 10. generációs Civicet nézve nemrég két fórumtag is jókat írt róla. Na persze ez nem Mo. összes statisztikája, de én sem igazán hallottam rosszakat az újról.
Sőt mitöbb változott a kitűzött cél a korábbi 2016-os Civic-ről az újra esett a választás. 1.0 Elegance CVT. Pont modellváltás van, így szeptembertől lesz előrhető a 20YM. Így onnantól lesz érdekes a dolgok.[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz Clark78 #60038 üzenetére
Még csak leendő vásárló vagyok így nem is érthetek hozzá...
Ír olajhőmérsékletet a műszerfal? (tudtommal nem, voltam tesztvezetésen)
Vagy érzed az olaj hőmérsékletét?
Mert az h a víz meleg, nem azt jelenti hogy az olaj is üzemmeleg!A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
Sziasztok,
érdeklődöm a 10. Gen. Civic típus iránt, konkrétan 1.0 CVT Executive Premium csomagban. Természetesen Rallye Red színben!
Mindenképp automata váltós modellt nézek, és bőven elég lenne nekem az 129LE. A-ból B-be kényelmesen/megbízhatóan a cél.
1.0 modell mennyire hal meg ilyen szép 35 fokos kánikulában klíma használata mellett?
Mivel fogok szopni ilyen felszereltség mellett? (itt arra gondolk, hogy melyik elektromos/mechanikus kütyü fogja magát megadni elsőként)
Van valakinek esetleg 2017-ből ilyen autója, hosszútávú tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Előre is köszönöm a segítséget/tapasztalatokat!
(hátha van itt valaki aki nem tagja FB-o a 10gen civic csoportnak)
-
boogie84
veterán
válasz hülyegyerek #60115 üzenetére
Igen, oda is írtam. Nem lehet mindenki profi ph-s!
Köszönöm a tapasztalatot!A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
válasz BigBlackDog #60119 üzenetére
Addigra extranak fog szamitani ha csak az zorog. 😁
-
boogie84
veterán
Jelentem hamarosan hivatalosan is csatlakozom a csoporthoz egy 1.5T CVT Sport Plus Polished Metal Civic-kel.
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
-
boogie84
veterán
válasz tboldi #60325 üzenetére
Jelentem helyzet van! Tegnap átvettem az autót. Pár képet lőttem róla. Természetesen ma kaki idő van, így nem is lesz normális kép...
Utolsó képet be lehetne tenni az összefoglalóba?
Ez az MX5 nem az enyém, de jól áll a Civicnek a kistesó.
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz tboldi #60628 üzenetére
& (#60629) Dan-szan
& (#60634) tboy93: Köszönöm szépen!(#60630) Avicularia: Kérnénk képet a tiédról is!
Kérdés, hogy mennyire lesz tartós! Optimista vagyok...
Vannak páran a fórumban akik írák a pici hibákat. Pl. tetőkárpit cicergés (ezt az extrát pont tudja az enyém is, de 100%-os autó nincs!)
Ennek ellenére ésszerűen használom a turbós motort, így próbálok az élettartamra törekedni.Bejáratás téma:
0-2000km-ig nem jó a tartósan 3000 feletti RPM.
2000-4000km-ig 5000 fölé nem nagyon kell pörgetni.Olajcsere: 10000-ig nem kell, mert tényleg tartalmaz az első olaj adalékot amit a bekopáshoz adtak hozzá.
Elképzelhető, hogy 8000 körül már elviszem, de a későbbiek során sem fogok 10k km futást menni két olajcsere között.Egyenlőre ennyi, később jövök majd beszámolóval. Köszönöm a topiktagoknak, legfőképp hülyegyerek kollégának aki részletes beszámolót küldött privátban a típusról.
-
boogie84
veterán
válasz Avicularia #60644 üzenetére
Széép!
Mennyit vártál az autóra? Az enyém egy megmaradt példány, látszott is rajta, h nem mosták le rendesen...
Tiéd teljesen újnak látszik.A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
válasz Dan-szan #60665 üzenetére
Nálam 16 éves Astra G-t váltott. Arra is kellett volna költenem, de nem éri meg...
Anno kérdeztem a többieket, hogy mik a tapasztalatok az eggyel korábbi modellnél... Nem nagyon jött válasz.
Használt autót nézegettem először, de manapság nincs turbó nélküli autó. Így maradtam az új mellett. Ahogy/amennyit én használom az az elképzelés, ha tartós marad akk nálam eszi meg a rozsda...(#60668) tboldi: Apró hibák mindenhol vannak sztem még az új autóknál is. Többen írták pl. h tetőkárpit csere volt a ragasztás miatt. (én is hallok némi cicergést, de egyenlőre nem zavaró)
Óvatos bejáratás (kb 2000-ig pörög a motor) mellett kíváncsi leszek h később majd hogy alakul az olajfogyasztás.
Ha lenne az új és persze a régebbi Civic modellek tulajainak kedve egy összeröffenésre akk én benne lennék.
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
Hasznalatnal arra figyelj csak, h parkolaskor ne a valtot terheld. Szoval ha lerakod az autot akkor veddi ki uresbe (N), nyomd be a parkolofek gombjat (rogzited az autot) es aztan teszed a valtot P-be. Igy az auto sulya nem a valtot terheli parkolaskor.
Huh ez nekem is jó tanács volt! Köszi!
-
boogie84
veterán
Subaruban sincs de ott legalabb latom obd-n a viz/olaj sot meg a beszivott levego hofokat is.
Ilyet el tudnék képzelni a Civic-nél is. Ha már ki nem teszik a műszerfalra vagy az óracsoportra. (bár ezen már digitális minden csak egy menüpont lenne h szeretné e látni az ember vagy sem)
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz hülyegyerek #60784 üzenetére
Fura, nálam pár napja egész jól működött. Lehet h véletlen!
Távolságtartó tempomat: az is egész jól működik!
Néha szűkebb gyalogátkelőnél és a mellette álló autókat veszi észre és csökkenti a sebességet.
Néha mikor már egy ideje nincs előttem autó és közeledek végre egyhez akkor nem mindig veszi észre h ott van. Azért észnél kell lenni, de én meg vagyok vele elégedve.A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
Szia,
en is korbejartam a temat.
Budaors: gyari 16-os felni Nexen gumikkal 272 kedvezmenyes elorendelesi ar.
Ugyan ez Gyorben mar 295!Neztem mas tipusu felnit gumival, nem sokkal olcsobb mint amit pl. Budaorson ajanlottak!
En azt fogom elorendelni.Mas: kettostomegu es reszecskeszuro.
Alvazszam alapjan le tudom kerdezni valahol h mindkettot beszoptam e a 2019-es Civic-kel?
1.5T CVTKoszi!
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz Jherumit_ #61142 üzenetére
Pont ezt írom én is.
Legutóbbi 6,2 volt szerinte, számolás alapján 6,4. És sztem az sem rossz. (Azt nálam pl nem tudja számolni, hogy nem állítom le azonnal mikor megállok az autóval. 1-2 percig még járatom a motort, hogy szépen hüljön le a turbó.)
Nincs benne autópálya. Ingázás 30km-es távon. Minimum 60 km/út.A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
válasz buherka #61316 üzenetére
Megrendeltem az új Civic-hez a mankó kereket. Tuti jó? Tuti.
Persze h nem lett jó, lehet h nem is lesz Sport Plushoz való. Írom az embernek (viber) h saját költségen visszaküldöm. Azt válaszolja, ne küldjem vissza, majd ha vesz valaki ilyet tőle, akkor küld érte futárt addig tároljam.
Írtam neki h ez fasza, de benne áll a pénzem. Ezt az üzenetet már nem olvasta. Elvileg szabin van, remélem h nem lesz bonyodalom, mert akk kiborítom a bilit náluk.A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
válasz nandow #61333 üzenetére
Ha ezt a képet láttad, akkor én voltam aki beszopta.
(#61334) Qru :
Ma én is láttam a hírt. Anno Hanula Barna tartott előadást a károsanyag kibocsátásról és a "jövő" hajtásláncáról... Ő a plug in hybrid megoldást jósolta, és tartja ésszerűnek... Kíváncsi leszek mennyire jön be neki...[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
-
boogie84
veterán
-
boogie84
veterán
válasz FollowTheORI #61530 üzenetére
Szerinted csúnya, szerintem sportos. És k.va jól néz ki!
-
-
boogie84
veterán
Valóban meglepő, hogy nem jelzi ha alacsony a vízszint! Első infóm az volt a Budaörsiektől, hogy olaj és vízszint minimumnál jelez! Olajnál a túltöltést is jelzi a kis Civic (győri infó első szerviz után)! Ha megbízható autó marad a kicsi hosszútávon akkor leszek a legboldogabb.
Amikor még voltunk külföldög a győri négy akrikától én is úgy használtam az autókat mintha az enyémek lettek volna. Velünk ellentétben sokan nem így teszik...
Az h ennyi pénzért ilyen funkciókat nem ad a Skoda az sztem azt jelenti h ott is már inkább "márkát" "konszernt fizet az ember.... Bár sztem a konszernen belül pl egy Audi már biztos tudja ezt.A sütiknek is szükségük van szeretetre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest