Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
- PlayStationre is megjelent a Venture to the Vile
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Path of Exile 2
- Assetto Corsa
- Delta Force (2024)
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inhouse
őstag
válasz modflow #89995 üzenetére
Nem látom mekkora a luk, de Tessauer anya nem lenne jó? Aztán abba mehet az M6 csavar.
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
lemmy71
őstag
-
mephi666
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz modflow #89995 üzenetére
Ez nem vészes. Kifúrod fatiplinek (6-8-10 mm méretben is kapható tetszőleges barkácsbiltban), beragasztod (csapragasztó helyett jó a technokol is) és a kilógó részt levágod.
Ragassz fel Tesa szalagot, jelöld fel pontosan a vasalat helyét, lyukakat. Fúrj elő 2 mm-rel a csavarnak a tiplibe, így nem fog esetleg a tipli szélén félremenni.
Vegyél pár db D-fejű facsavart 4-5*15-18 mm méretben és mehet is.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
j.bravo
addikt
válasz modflow #89988 üzenetére
Tulképp ezt tudja a ragasztós fűrészpor.
De ha belül nem látszik, a hosszú távon stabilabb fatipliberagasztós módszert választanám. Persze ki kell fúrni a fatipli méretére, de ha hozzáférést, nem gond. Ha nem férni hozzá, akkor fűrészpor vagy gyufaszál, fogpiszka. Ragasztóval.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz modflow #89981 üzenetére
Kifúrod méretre és beragasztasz fatiplit. Ha nagy darab szakadt ki a bútorlapból, akkor seprűnyelet is felkarikázhatsz és nagyobb furat. Vagy köpsz egyet és a lapon átmenő kapupántcsavarral rakod vissza a vasalatot.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
lemmy71
őstag
Faragasztó és bele egy facsap, de a faragasztó elég drága, jobban jársz ha pár centivel arrébb teszed a zsanérokat. Annó nekem is volt egy konyhai sarokülőm, annak az üllőkéjét zongorazsanér tartotta.
[ Szerkesztve ]
-
Tangerine
senior tag
Szódabikarbóna (nátrium-bikarbonát) + pillanatragasztó.
Pl.: [link]
Vagy fűrészpor+pillanatragasztó. Esetleg fűrészpor+faragasztó.
Láttam még ilyet is: pillanatragasztó+grafitpor (lereszelt ceruzabél) vagy pillanatragasztó+vasreszelék.[ Szerkesztve ]
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
daninet
veterán
válasz modflow #89477 üzenetére
Itt két utat tudsz bejárni:
A) Vagy a meglévő könyöklőhöz rögzítesz valamit (csavar, ragasztás stb)
B) Saját lábakon állFeltételezem a könyöklő fából esetleg műanyagból van és minden évben eljátszod majd ezt a dolgot. Ha veszel egy polcot ikeában (van akár 30cm mély is), akkor az 3 helyen oda tudod csavarozni a meglévő könyöklőhöz. Feltételezve, hogy az megfelelően van rögzítve. Lyukakat előfúrod vékonyabbal, csavarfejet süllyeszted. Ha tetszik otthagyod permanens fícsörnek, ha nem tetszik leveszed és valamit odaraksz a könyöklőre nyárra, hogy a lyukakat eltakard.
A roncsolásmentes opció ha ugyanilyen polcot veszel, de nem csavarozod oda, hanem raksz neki két lábat ami letámaszkodik a radiátor előtt. Ez lehet két gyalult léc fehérre festve, nem kell túlgondolni.
Kétoldalú ragasztószalaggal ideiglenesen rögzíted a polcot a könyöklőhöz, nyáron a ragasztót némi alkohol társaságában/segítségével (megfelelő rész aláhúzandó) eltávolítod.[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
biga
őstag
válasz modflow #89471 üzenetére
A kérdés az itt, hogy - függetlenül attol, hogy hogy szélesited a parkanyt - a növények mennyire fogjak szeretni, ha alulrol melegiti öket a radiator... Bar végül is parasitasra nem elvetendö ötlet, csak sokat kell majd locsolni
Belogatni nem tudod az ablak elé? Akkor nem kell a parkanyhoz nyulnod.[ Szerkesztve ]
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
mephi666
nagyúr
válasz modflow #89471 üzenetére
...jó helyen kérdezed? ha a funkcionalitás a cél, fbs-el felragasztasz pl egy sor széles járólapot a párkányra és már szélesebb is lesz
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Inhouse
őstag
válasz modflow #88663 üzenetére
Ha a kütyü nem kap áramot, akkor biztosan nem tölti.
Ez góliát (D) elem méret?Üdv Inhouse
-
Barret001
addikt
válasz modflow #88669 üzenetére
Te írtál akkut,azért írtam,hogy elemet raksz az akku helyére? [Mert hogy ez nem akku,írják is hogy nem tölthető]
-
Top cat
addikt
válasz modflow #88667 üzenetére
Lehet, hogy a lítium elemekre mégis írnak amperórát és a gyári sem aksi, hanem elem.
A gyárira 3,6V 14,5Ah van írva ,erre meg 3,6V 19Ah, úgyhogy jó kell ez legyen.A fesz egyezik, az Ah meg nem baj ha nagyobb. A fogyasztón múlik, hogy mennyi áramot vesz fel.
Itt van egy NiMH akkumulátor topik, erre vannak ebben a szakik. Igaz, hogy nem lítium akksi topik, de biztos tudnak segíteni.
-
Inhouse
őstag
-
niof
addikt
-
niof
addikt
válasz modflow #88647 üzenetére
Több opció van. Gyanta alapú, vagy savas. Ehhez talán a savas jobb. De lehet venni olyan akksikat, aminek van lába eleve, azt lehet forrasztani trükközés nélkül, vagy mint írtam, foglalat, amibe bepattintod, és annak is van kivezetése, ami forrasztható. Így később a csere is egyszerűbb.
[ Szerkesztve ]
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Tangerine
senior tag
válasz modflow #88653 üzenetére
Szikével/sniccerrel meg kell jól kapargatni egy kis felületen, ahol forrasztani akarod, akkor nem muszáj sósav. Gyorsan kell forrasztani viszonylag nagy teljesítményű pákával, mert az lítium elem nem szereti meleget. Én megkaparom, egy picit beónozom a kapart részt egész vékonyan. A vezetéket külön beónozom, de azon hagyok egy kis plusz ónt. Utána ráteszem az elemre és a vezetéket rányomom a forrasztó pákával. Egy pillanat alatt rá lehet így forrasztani, ha elég combos a páka.
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
niof
addikt
válasz modflow #87605 üzenetére
Ha jól értem, a külső műanyag ház sérült? Elvileg lehet javítani, de macerás. Láttam már ilyen videót, igaz, ott a dob csapágyát cserélték, és az egészet szét kellett vágni, majd újrahegeszteni. Általában PP-ből vannak, hegeszthető, de ha kontár csinálja, nem lesz jó.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
PitLee
őstag
válasz modflow #87222 üzenetére
Jó helyen keresgélsz, nagy harcsás embereknél lehet találsz és adnak egy métert
a fonott zsinórból.
pl itt egy előke zsinór 1,35mm-es és ~160kg a szakítószilárdsága
https://madcat-fishing.com/products/terminal-tackle/leader-materials/braid/cat-cableMadCat CAT CABLE gugli
-
Panthera
őstag
válasz modflow #87257 üzenetére
Ez az olló csak rásegítésként funkcionál ugye? Tehát ha túl erős a hajtás csak akkor segít.
Nekem "állandóan" is jól jönne (ha nem kellene a kicsi vesszőre sem erőt kifejteni), mert a rózsákat általában 3 nekifutásra tudom megmetszeni. Unalmas és a kezemnek sem jó. És évente 2* szükséges ha nyáron szeretnék egy másodvirágzást is.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
-
hzsolee
őstag
válasz modflow #87241 üzenetére
Amúgy van topic. Kérdezd meg...hátha...
Miskolc topikA feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
válasz modflow #87241 üzenetére
Én horgászcuccot vettem anno, hogy íjhoz fonok ideget. Valahol megvan még. Nem damil hanem zsinór. Valami kib@szott erős... nem bírtam elszakítani...
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
-
hzsolee
őstag
válasz modflow #87238 üzenetére
Gyárban szerintem nem árulnak ilyesmit. Én is dolgoztam gyárban, de nem volt olyan, hogy "figyu, veszek két audi kábelköteget...ja, látom a ford szép friss, adjá' má' abból is egyet...."
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
válasz modflow #87222 üzenetére
És ha ott dolgozik? Rávennéd, hogy lopjon? Ejjjjjj
Más megoldás: Rendelsz a neten...kiszeded. Visszaküldöd, hogy köszi, elállok a vásárlástól...
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz modflow #87217 üzenetére
Miskolc esélyes...
"....20 ezer négyzetméteres csarnokban gyártják a barkácsolóknak és kertbarátoknak készülő vezeték nélküli elektromos szerszámokat, valamint a hozzájuk tartozó akkumulátorokat...'Mondjuk ezt a 2c-s verziót nem biztos
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz modflow #86610 üzenetére
Ha az önbehúzó részt elengeded, akkor egy ilyen nagyobb átalakítás nélkül mehet. A korpuszról.le kell venni a lécet, a fióktesten a nútot kell méretre igazítani.
A többi vasalathoz vagy a fióktest mellett, vagy alatt kell hely, ami tippre nincs.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
őstag
válasz modflow #86618 üzenetére
A fiók bemarásába talán be tudsz tenni egy sima fiókcsúszót a bemarás meg a 8mm talán együtt kiadja a 17-et ami ennek kell.
Az önbehúzós szerintem overkill ide, én is olyanra cseréltem és kicsi fióknál nem nagy durranás. Nehezebb fióknál jó, hogy a végén ráfékez, és finoman húzza be, de a kicsinél nincs akkora lendület.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
hzsolee
őstag
válasz modflow #86627 üzenetére
Ezt...ilyet ajánlottam korábban. Mint írtam is az ára relatív... A fiókot elnézve még egy sima görgős csúszót is sokkallok rá.... Már bocs...
-
modflow
veterán
válasz modflow #86622 üzenetére
Találtam méretezést.
Ebből melyik a szélesség?A 12,7 mm?
Nekem 8 mm van csak.[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz modflow #86610 üzenetére
Hát ott bizony oldalt nem sok hely van. Talán egy rejtett csúszó jó lehet. Ott viszont alul kell hely neki. Golyós, önbehúzós, fékezős....hogy olcsó...az meg relatív. Blum ajánlott...Forest... Ilyesmik..
[ Szerkesztve ]
-
válasz modflow #83756 üzenetére
Ha van felsőmaród vagy élmaród, vagy ismersz valakit, akinek van, akkor pillanatok alatt megoldható. Még spéci kés sem kell hozzá, erre a géphez adottak között akad megfelelő.
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
mekker
őstag
válasz modflow #83334 üzenetére
Tengeren túlon mass loaded vinylt (MLV) használnak hangszigetelésre. Csak Aliexpressen láttam ilyet, de hátha tudsz valamit kezdeni az infóval.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
lemmy71
őstag
válasz modflow #83341 üzenetére
Azért mert a szivattyú hideg attól a motornak kell a levegő. Ha zárt helyre vagy aknába teszed, akkor gondoskodni kell a szellőzésről. Különben a pára lecsapódástól idővel berohad a motor. Egy átlagos szivattyú nem szokott hangos lenni, én a helyedben megnézném a csapágyakat szimeringet és a lapátott, lehet hogy azok okozzák a nagy hangot
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Külpolitika
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Star Trek
- E-book olvasók
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Xbox Series X|S
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.