Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
consono #63133 üzenetére
Ő lenne az.
Tavalyi gyártás, de sok kilométer van benne, színpadot is látott, van rajta pár pici harci sérülés, így alig féláron sikerült hozzájutni. -
-
Bobrooney
senior tag
-
arnyekxxx
veterán
válasz
consono #62841 üzenetére
az amp talán ez a sincoANN-ban testreszabva de nem vagyok benne biztos, holnap visszakeresem, ideje lenne ugyis rendbetenni a profilneveket mert kicsit káosz alakult ki a próbatermi meg itthoni állítgatások után
Az IR lehet, hogy még a gyári, az biztos, hogy nem az amit használok élőben hanem a mellette levő slot
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ba cy lus
addikt
válasz
consono #62558 üzenetére
Adhat hozzá, de nem mindig ad. Ésszel és füllel kell mindent.
A fuzznál meg bőven elég, ha a pedál hangerővel meglököd az erősítőt, vagy az erősítő gain-t veszed feljebb kicsit. Ettől vastagabb lesz, ha ez a cél. De pl. big muffon már tökfelesleges vastagítani, nem is értem ott a max volume mániásokat. -
Moleman
addikt
válasz
consono #62514 üzenetére
Nekem mindegyiken ki van ékelve/le van fektetve a testre.
Eredetileg szerettem volna legalább az egyiken lebegősre állítani, de mindegyiknél volt valami akadálya, vagy nincs meg a tremolókar, vagy megakad a tőke a testben, úgyhogy megbékéltem a helyzettel.
Most egyedül a HB Fusion-ön lebeg a floyd, a másik floyd is fix.
-
válasz
consono #62514 üzenetére
Nálam le van fektetve az USA Straton, ezen 6 csavaros híd van.
Mert nyújtásoknál nem mászik el a hang illetve jobban tartja a hangolást. Nem is játszok EVH-t így tök felesleges igazából, akár ki is ékelhetném. De néha jó vele marháskodni.
Rugó benne van a lyukba, így a kar megáll egy helyen, nem forog el, mindig ott van ahol kell.
A Bullet Squier-en meg ki van ékelve mert annyira elmászott a hangolás állandóan, hogy egyszerűbbnek láttam kiékelni mint állandóan hangolni, még úgy is problémák voltak, hogy nem használtam a kart. Szintén 6 csavaros híd.
Nem strat, de a PRS 24 SE-n ott lebeg és nincs semmiféle probléma, teljesen másképp működik mint a Fender megoldása. -
X2N
őstag
válasz
consono #62470 üzenetére
Nem fehér embernek való az a 12+ óra munka amit ott letolnak napi szinten, Foxconnál is rengeteg öngyilkosság van/volt. Persze ez itt/nyugaton senkit nem érdekel, csak legyen új Iphone, meg ne kelljen dolgozni, majd kiszervezzük távolkeletre a munkát ahol olcsóbb, aztán EU-ban semmit nem gyártunk már. Dolgozni dolgozna mindenki itt is meg Nyugaton is csak nem ilyen bérekért, így megy a "Quiet Quitting", mégis minek dolgozzon bárki azért ha azt látja hogy egy lakást nem tud megengedni magának az egész életében összespórolt pénzéből?? Odaát távol keleten meg dolgoznak vagy éhenhalnak, más világ ahol a kutyát,macskát,bogarat is megeszik. Lakás neki nem kell, befekszik az asztal alá és alszik, láttam ilyet itthon is. Persze háborúra, AI-ra, bankok, cégek kimentésére/támogatására, más hülyeségekre mindig van pénz nyomtatni lehet akármennyit.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
consono #62314 üzenetére
Hát ez sem egy olcsó pedál.
Egyébként csomó ideig gitároztam anélkül a felismerés/tapasztalat nélkül, hogy a fuzz az egy külön dolog. Sőt, nagyon homályos ismereteim voltak, mikortól milyen torzítások álltak rendelkezésre. Kb. annyit tudtam, hogy a 60-as években jól fel kellett tekerni a hangerőt, hogy legyen torzítás.
Közben eszembe jutott egy Ventures-szám, aminél biztosan nem jobb híján választották a hangszerelést:
[link]. -
X2N
őstag
-
Ba cy lus
addikt
válasz
consono #62114 üzenetére
Jó áron is vettem ráadásul. Egyébként mindig új 9V-os elemet venni az hosszú távon tényleg költséges lehet. Ezért szereztem 9V-os akksikat. Azok viszont nem pont 9V-ot adnak le (az enyém pl. 8.4-et), így esetleg kicsit másképp szólnak. És valóban másképp szól velük kicsit a maestro fuzz és az orange mini is.
-
trexgumi
csendes tag
válasz
consono #62069 üzenetére
Köszönöm.
cucka : Voltaképp nem értek hozzá , csak minimál tudásom van hozzá.
De ahogy leírtad megértettem , hogy ő magától tulajdonképpen nem is kell , hogy kitalálja.
Bár ahogy amit consono linkelt.....De mindegy nekem az is elég, ha azon megnézem majd.
Mondjuk azért az Áder beszéd..... -
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
consono #62028 üzenetére
Nekem a mostani tökéletes, 2,4-es, csak egyre kevesebbet bírja. Semmi különbséget nem érzek a kábeles meg közte, ha játszom. Nulla zaj, megy vele minden, mint az ágyba szarás.
Otthonra tökéletese megoldás, ha arrébb akarok menni a hangforrástól akár egy szobával, meg nem kell elakadni a kábelekben, szóval nekem nagyon bejött.
-
Goose-T
veterán
válasz
consono #61907 üzenetére
Folyamatosan változtatom a hangzásom, mindig próbálok egy kicsit javítani rajta. Felvenni pedig vonalból szoktam, és VST-vel csinálom a hangzást, nem a Hotone-nal. Már régen csináltunk rendes stúdiófelvételt, most éppen fingom sincs, mivel tudnék jó gitárhangzást csinálni. Valószínűleg megpróbálnám TH-U-ban vagy Amplitube-ban reprodukálni a Hotone-on beállított hangzásomat.
-
-
X2N
őstag
válasz
consono #61902 üzenetére
Persze vonalból az is opció hogy végigpörgetsz 500 impulse response-t mire találsz 1 értelmeset.
Nekem most a Nux-ban van 8-féle mikrofon az is 3 pozícióban, hát még ez is sok szerintem. A vetta II-ban még a mikrofonok pozícióját se lehetett állítani, volt 4-5 mikrofon fix pozícióval, azt csináltam hogy felvettem az összes sávot külön külön minden mikrofonnal és abból kevertem ki a hangzást. A Neumann U87 ott is tetszett ahogy a NUX MG-30-ban is.
-
Goose-T
veterán
-
Ba cy lus
addikt
válasz
consono #61763 üzenetére
Hát azt nem tudom, azzal mi van, de digitális és digitális (tehát különböző DAC-ok) között azért nem olyan nagy kunszt különbséget hallani, és ehhez még okvetlen szélsőséges példát sem kell említeni.
Egyébként lecseréltem a kis rövid patch kábelt, amivel a plexik bemeneteit is szokás összekötni. Igazából kényelmi okokból, mert a másik kábel túl merev volt. Az eladó azt mondta, itt nem lehet különbség hangban. De lett. Kb. olyan difi, mint amikor az ugyanazon márkájú, típusú, de 6 méteres gitárkábelről a 3 méteres verzióra váltottam.
-
Goose-T
veterán
válasz
consono #61734 üzenetére
Közben szerkesztettem a fentit, meg lehet venni külön is a ferritgyűrűt. Nem a digitális jeltovábbítással van a baj, hanem azzal, hogy az 5V, amit ad a PC, az tartalmazza a nagyfrekvenciás zajt, ami pedig a Zoom rossz konstrukciója miatt közvetlenül eljut az analóg részre is. Még csak nem is kell, hogy galvanikus kapcsolatban legyen az analóg rész és az 5V (de amúgy biztos abban van), mivel a nagyfrekvenciás jel simán "kilép"' rádiójelként a vezetékből, és az analóg rész antennaként felveszi az "adást" és felerősíti. Az sem elég, ha a kábel árnyékolt, mert a Zoomon belül is ki tud szökni a zavarjel. Ezért kell a ferritgyűrű, hogy a nagyfrekvenciás jelet leszűrje a vezetékről, így esélye se legyen eljutni a Zoomig.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
consono #61651 üzenetére
Kipróbáltam, az eredeti nem valami nagyon karakteres hang, az ann2verzió is olyan lett.
Feltettem a szilveszteri frissítést, nagyon nagyot javult benne a zajzár és az ann2 mellé ann3 fileokat is tud kezelni ami a leirás szerint jobb minőségü profilozást tud. A sincoANN-ban is ott van választhatónak hogy ann2 vagy ann3 legyen a tréning vége.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
consono #61641 üzenetére
Elvileg egyszerű, de közvetlenül a sincoANN-ban betanítani nem tudom mert nincs megfelelő videokártyám és simán kifagy ha a trainert inditanám benne a GoogleColabos módszerrel meg még nem sikerült igazán jóra megcsinálnom.
Egyébként az elv annyi, hogy kell csinálni egy sztereo wavot aminek az egyik fele az eredeti a másik a betanítandó cuccon (ez lehet az erősítő vagy egy plugin) átküldött sáv, ezt ezt berakni a sinconnba vagy feltölteni a megfelelően beállított Colab-ra, ráküldeni a promtot és letölteni a végeredményt
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
consono #61403 üzenetére
Ízléstelen.
Kis utánajárással bárki beláthatja, hogy a Kiesel körül bűzlik a szar, több száz komment és videó van róla, Redditen, bárhol találhat, aki veszi a fáradságot.
Azok az emberek úgy mondanak véleményt a cégről, és Jeffről, hogy érdemi kapcsolatuk volt velük: vettek gitárt, volt a kezükben, és tapasztalták a szemét hozzáállást. Nem pedig valahonnan távolból bekiabálják, hogy márpedig az nem is igaz, úgy, hogy sose rendeltek semmit onnan és nem volt a kezükben soha Kiesel.
Tényleg vannak szép gitárjaik, tényleg minőségi termék a legtöbb közülük, de a hozzáállásukkal óriási problémák vannak ezen visszajelzések alapján.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
consono #61344 üzenetére
Persze, mert az elején, mikor soft resetnek írtam, nem fejtettem ki bővebben, akkor csak gyorsan reflektálni akartam. Nem vagyok jövőbelátó, hogy mire ugranak majd az emberek. De egyébként teljesen egyértelművé tette, hogy mire gondol: profivá válni, hivatásszerűen foglalkozni vele, vagy csak otthon elpötyögni.
-
FockeWulf
tag
válasz
consono #61297 üzenetére
Oltogatós, direkt basztatós kritikákat általában olyan embrek zúdítanak a másikra akiket életükben javarészt csak kudarcok értek, bármiben is kezdtek, sosem sikerült semmi nekik. Most úgy amblokk értve, általánosságban. Keserűség meg irígység van a dolog mögött, nem azért irígy mert te bármilyen szinten is zenélsz ( csak hogy maradjunk a zenélésnél), hanem mert látja hogy elsősorban örömöd leled benne, aztán időt szakítasz rá és csinálsz valamit amihez kitartás kell...stb... Elmész kosarazni tanulni, nem fognak kinevetni vagy piszkálni az edzett játékosok hogy nem találod el még a palánkot se, elmész korcsolyázni tanulni, nem fog lenézni a gyakorlott korcsolyás a jégen, h elsőre 50 cm-távot sem tudsz rendesen megtenni, elkezdel kondiba járni, nem fognak gúnyolni a kiszálkásítottak hogy potrohos vagy és nem tudod pontosan melyik gépet mire kell használni...stb, mert pontosan tudják mennyi munka, kitartás, idő mire eljutsz egyik szintről másikra. Basztatni, beszólogatni az olyanok fognak akik még belekezdeni is félnek akármitől is, mert félnek a saját kudarcuktól.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
consono #61297 üzenetére
Szerintem nem kell ezt eltúlozni. Master Chief szorgalmasan tanul, érdeklődő, tanárhoz jár, alázattal tanulja a hangszert, szerintem semmilyen szégyellnivalója nem lehet senki előtt.
Nyilván nem lehet elvárni 1-2 év tanulás után komolyabb teljesítményt, senkitől se, de attól még eredményei neki is vannak egész biztosan.
Nekem az összes eddig felvett videóm közül tudod melyikre vagyok a legbüszkébb?
Bármikor szívesen nézem vissza, és a mai napig, amikor megnézem, érzem azt, amit akkor éreztem. Gitározásnak aligha nevezhető, de innen indultam. És amikor végigértem rajta, roppant büszke és boldog voltam.
Aztán mindenki döntse el, fejlődtem-e azóta.
A legnagyobb lépés nem az, hogy egyik szintről a másikra juss, a legnagyobb és legfontosabb lépés az első: hogy elkezded.
-
Goose-T
veterán
válasz
consono #61084 üzenetére
A zenész felé mutató, földön fekvő stage monitor nem szól bele annyira az énekmikrofonokba, mint a ládák, amik a zenészek háta mögött vannak, szemben a mikrofonokkal. Van ugye a dinamikus mikrofonoknak karakterisztikája, általában csak a szemből jövő hangokat veszik fel rendesen, az oldalról, hátulról jövőket sokkal halkabban. Az akusztikus dob attól még beleszól, az elektromos nem igazán.
Énekeseknek viszont mindenképpen jobb a fülmonitor, mint a stage monitor, mert jobban hallják magukat. Nagyon könnyen el lehet menni az énekdallammal, ha nem hallja rendesen az ember, hogy mit énekel.
-
Goose-T
veterán
válasz
consono #61082 üzenetére
Mi még dobból is elektromosat használunk, ha úgy adja a helyzet. Bár a dobosunk azért jobban szeret igazi dobon dobolni, de a legújabb Padtech-Roland villanydobbal már ő is elégedett. Viszont mi szoktunk stage monitorokat használni, amik nyomják az arcunkba a zenét, a gitárok hangzásának is jót tesz, ha van mitől gerjedniük.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
consono #60974 üzenetére
Nem tudjuk mennyire hulladékot rakott össze, vagy mennyire jót.. Simán össze lehet rakni minőségi hangszert háztájilag is ha megvan hozzá a tudás, és az ügyesség.. simán lehet hogy amúgy tökjó amit csinált magának..
Amúgy én is építenék szívesen.. lehet egyszer még meglépem..
-
Smiley
addikt
-
Ba cy lus
addikt
válasz
consono #60664 üzenetére
Én egy Orange Crush minit akarok karácsonyra. Kis helyet foglal, tudom használni esti gyakorláshoz, de akár láda is köthető rá. A Blackstar mini amppal egy baj van, hogy szerintem kompenzálni akarták a hangolásával a kis méretet, emiatt kissé sötét lett. Ha jól feltekerem, akkor jobban kinyílik a hang, de akkor már nappalra való hangerővel szól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest