Új hozzászólás Aktív témák
-
Ronnie12
tag
Újra kivettem a memóriákat és csak az egyiket raktam be mégpedig a 4. slotba. Így csippant egyet, sőt bejött a Gigabyteos boot képernyő is, ahol Deletet nyomtam és a monitor bal felső sarkában egy kis vonal villogott egy jó ideig de ezután nem történt semmi lényeges. Megint bekapcsoltam megint csipogott, de mostmár fél perces késéssel jött csak be a bootscreen, majd harmadszorra már az sem.
Most pihentetem egy kicsit a gépet aztán megint megpróbálom egy memóriával hátha.
Ha van még ötlet szívesen várom.
-
Ronnie12
tag
Sziasztok!
Több, mint másfél éve használom a konifgom (P35-DS3L, E6550, 2*1 GB Geil RAM, FSP BSII 400W) kisebb-nagyobb változtatásokkal. Eddig minden rendben volt. Egy hónappal ezelőtt kicsit változtattam rajta (új HDD, HD4350 VGA), de a frissítés után s egy hónapig tökéletesen ment. Ma viszont nem indult el. A szokásos módon beindulnak a ventilátorok, a gép felismeri a DVD-írót is, sőt a ventilátorok pörögnek tovább, tehát nem állnak le egyszerűen csak nem jelenik meg semmi a monitoron és valószínűleg ennek az oka, hogy nem bootol a rendszer, mert nem hallani a csipogást az indításnál. Próbáltam már cmos cleart csavarhúzóval és az elemet is kivettem, de egyik sem használt és ugyanott vagyok. A ventilátorok pörögnek, a gépház ledje szerint dolgozik a gép, de bootolni nem bootol.
Ötlet?
-
Ronnie12
tag
válasz Sakál18 #37266 üzenetére
Én is pont egy EP35-DS4+E5200-at készülök vásárolni, de félek, hogy nem megfelelő lesz a BIOS. iPontól rendelem és kérek összeszerelést valamint tesztelést is, aztán ha nem működik rendesen a proci akkor otthon nekiállok BIOS-t frissíteni. Mivel érdemes és könnyebb BIOS-t frissíteni? A hagyományos módon pendriveos bootolással vagy az alaplaphoz kapott mindenféle csodaprogrammal?
-
Ronnie12
tag
Szevasztok!
Sikerült végre feltennem a 64 bites Vista rendszeremre a Realtek hangkártya (ALC888) drivert. Egy pár számot meghallgattam, de aztán elhallgatott a hangfalam (Logitech X-230). A Realtek HD Audio Managerben lévő tesztzene szól, viszont a Winampban és a JetAudioban a zene megy, de hang nincs. Mit tegyek, hogy újra menjen a Winamp?
-
Ronnie12
tag
Hello srácok,
van egy kis gondom. SP2-es XP-t szeretném feltenni. A BIOS-ban be is állítom, hogy CDROM-ról bootoljon a gép. Aztán mikor alul kiírja, hogy BOOT FROM CD/DVD: nem történik semmi, és el kezdi betölteni a gépen lévő Vistát. Probáltam már Vista DVD-vel is, és azzal sem volt jó. Van valami ötletetek? A HDD-m masterként van beállítva, míg a DVD-m slaveként.
Előre is kösz a segítséget,
Ronnie -
Ronnie12
tag
válasz Gorneck #17524 üzenetére
Köszi a gyors választ. Mondjuk akkor is jól járok, hogyha berakom a DS3-mat, a DS3L-et eladom 19k-ért, meg eladom a Geil RAM-okat, és veszek abból valami jó kis 1066-os memóriát. Talán belefér a 4 giga Kingmax is. Megéri a 4 giga RAM, vagy legyen csak 2 giga?
[ Szerkesztve ]
-
Ronnie12
tag
Van lehetőségem ingyen lecserélni egy Gigabyte P35-DS3L (Rev 1.0) alaplapot, Gigabyte P35-DS3 (Rev 2.1) alaplapra. Szerintetek lesz valami teljesítménybeli különbség? Tovább tudom tuningolni esetleg a procimat vagy a memóriámat? Egyáltalán megéri árcserélni vagy ne szenvedjek vele?
-
-
Ronnie12
tag
Van egy P35-DS3L alaplapom valamint egy E6550 procim. Most 7*490-en (3433 MHz) járatom. Szeretném elérni a 3.5 GHz-et. Beállítottam az 500-as FSB-t, de a Win XP csíkok miután lemennek újraindula gép. A CPU fesz: 1.35 V (szerintem elég), a memória: +0.4V (2.2V) (bőven elég szerintem). Szerintetek minek kéne plusz feszt adnom? A procinak, a memóriának, vagy az mch-nak?
-
Ronnie12
tag
Nálam most mch normalon: 7*490 - 1.35V - a memória kap +0.4V
Viszont szeretném tovább tuningolni, de mielőtt betöltene a Win újraindul a gép. Szerintetek minek adjak még feszt? A procinak és a RAM-nak elvileg nem kell több fesz, mert az 500-as FSB-t más elérte Geil Ultraval +0.3V-tal. Elég lenne, hogyha az MCH-nak adnék +0.1V-ot? -
Ronnie12
tag
-
Ronnie12
tag
Gorneck:
Láttam, hogy neked E6550-ed volt Gigbyte P35-ös alaplappal. Mekkora feszt állítottál be a BIOS-ban, hogy elérd a 3.5 Ghz-et? Valamint alaphűtővel vagy valami spéci fannal hűtötted a procidat?
-
Ronnie12
tag
Kikapcsoltam a CPU venti vezérltést a BIOS-ban. Kétszer gyorsabb a ventim. 900 RPM -> 1800 RPM. Terhelés alatt 69-71 fok helyett 60 fok körüli értékem van. Az már elég jó kis hőméréklet. Asszem folytatom is majd a tuningolást.
Mindenkinek köszi a segítséget.
-
Ronnie12
tag
-
Ronnie12
tag
Egyébként miért csak 1000 RPM-en pörög a CPU hűtőm terhelés alatt? Az elég alacsony. Nem lehet feljebb rakni, hogy gyorsabban pörögjön?
[ Szerkesztve ]
-
Ronnie12
tag
válasz Bile Demon #16677 üzenetére
Most tuningoltam a VGA-mat, és nyitott ablak mellett egy picit még húzok a procin is majd.
Nekem bebootolt 960 MHz-en is a Geil Ultra. Igaz nem teszteltem. A Geil szerintem +0.5 Volttal simán bírja az 1000 MHz-et.
-
Ronnie12
tag
Mindekinek köszi a segítséget, és a tanácsokat.
Most nincs kedvem neki állni. Nekem lényegében megfelel ez a hőfok. Meg ettől a hűtőtől nem is várok jobbat. Majd hamarosan veszek egy Hyper TX2-t, meg rakok a házamba 3 ventit, és akkor azért jobb hőfokokat érek el.
[ Szerkesztve ]
-
Ronnie12
tag
válasz Bile Demon #16669 üzenetére
Csak azért érdekel, mert 69 fokos terhelés alatt. És 70 fok fölé már nem ajánlatos nagyon menni. De egy jobb hűtővel simán tudnám tovább húzni, de a az alap fannal ennyit bír a procim.
-
Ronnie12
tag
Továbbra is fenn áll a kérdésem.
Miért ilyen magas a proci magok hőmérséklete nálam? A magok terhelés alatt 69 fokosak?
Adatok:
FSB: 450
Szorzó: 7
Órajel: 3150 MHz
CPU fesz: picit több, mint az alapfesz
A procit a CPU-hoz kapott hűtővel használom. -
Ronnie12
tag
Pandika: Nekem ugyanilyen problémám volt, és semmi nem segített. Garanciáztatnom kellett az alaplapot. De mindenképpen probáld más rammal, procival. De szinte biztos, hogy gariztatás lesz a vége.
-
Ronnie12
tag
Hello srácok,
az új gépemet lassan egy hónapja futtattom. Azóta teljesen korrekten megy. Most sincs nagyobb gondom, csak az, hogy az E6550-em 3150 MHz-en (7*450) terhelés alatt 69 fokos. Ez elég magas érték, ahhoz képest, hogy nektek milyen hőfokaitok vannak. A procihoz kapott hűtővel használom a gépet. A Fesz pedig picivel több, mint az alap érték. Szerintetek miért ilyen magas a magok hőmérséklete?
-
Ronnie12
tag
Minde PH-s arcnak, és P35 topik olvasónak békés, boldog Karácsonyt Kívánok!
-
Ronnie12
tag
válasz Hurkaleves #9720 üzenetére
Nekem 2*1 Gb GEIL Ultra Kit volt a P35-DS3-ba míg el nem vittem gariztatni tegnap. És most itt senyvedek egy P4-es gép előtt, amiben idleben 70 fokosa 7600GS.
-
Ronnie12
tag
Most néztem, hogy itt a közelben, pár utcasaroknyira van egy bolt ( Turul PC ), és ott van P35-DS3 22k-ért. Lehet, hogy megveszem jövő csütörtökön.
[ Szerkesztve ]
-
Ronnie12
tag
válasz Szkeptik #9698 üzenetére
A DS3L helyett a DS3-at ajánlom. Szerintem van tuningolásbeli különbség is köztük. Megéri azt plusz 1-2k-t. A P35-DS3-nál nincs jobb ár/érték arányban. Ha még valamennyit tudsz rá tenni, akkor DS3P. Az ASUS P5K alaplapok nem olyan jók, mint a GIGABYTE hasonló chipsetes lapjai.
Summa Summarum, P35-DS3, vagy, ha van még pénzed akkor DS3P.
-
Ronnie12
tag
Sajnos elcsesződött a frissen vett GIGA P35-DS3 lapom. Vissza vittem az iPON-ba gariztatni. Azt mondta, a srác, hogy jó esetben már két ünnep között kivizsgálják, hogy tényleg rossz-e, de rossz esetben ez 2-3 hónapig is eltart. Ilyenkor nem lenne kötelességük adni egy ehez hasonló lapot, ideiglenesen?
BTW
Nem lenne jobb vennem most egy alaplapot (P5K) , és mikor megkapom újra a P35-DS3-mat, akkor azt eladom? Addig sem lennék alaplap nékül.
-
Ronnie12
tag
Tegnap délután beakartam kapcsolni a gépem, de mielőtt bebootolt volna újraindult. A ventik hallom, látom, hogy felpörögnek. De a bootolásig nem jutok el. Sztem vmi BIOS gond lehet. Mielőtt elromlott a BIOSban memória időzítéseket állítgattam.
Kivettem az elemet az alaplapból, majd vissza raktam, de továbbra sem bootol, valamint csavarhúzóval összeérintettem a két pólust is.. Nincs valami más ötletetek?
-
Ronnie12
tag
Ma délután beakartam kapcsolni a gépem, de mielőtt bebootolt volna újraindult. A ventik hallom, látom, hogy felpörögnek. De a bootolásig nem jutok el. Sztem vmi BIOS gond lehet. Mielőtt elromlott a BIOSban memória időzítéseket állítgattam.
Kivettem az elemet az alaplapból, majd vissza raktam, de továbbra sem bootol. Nincs valami más ötletetek? Szerintem nem hardver gond van, hanem a BIOS-ban vannak gondok.
-
Ronnie12
tag
Ma délután beakartam kapcsolni a gépem, de mielőtt bebootolt volna újraindult. A ventik hallom, látom, hogy felpörögnek. De a bootolásig nem jutok el. Sztem vmi BIOS gond lehet. Mielőtt elromlott a BIOSban memória időzítéseket állítgattam.
Kivettem az elemet az alaplapból, majd vissza raktam, de továbbra sem bootol. Nincs valami más ötletetek? Szerintem nem hardver gond van, hanem a BIOS-ban vannak gondok.
-
Ronnie12
tag
Hello,
ma délután be akartam kapcsolni a gépem, de csak a videokártya, és a proci hűtő indul el. Beindulnak a ventik, és az alaplapnál látom, hogy a hálókártyátánál is vilog a net. De semmi nem jelenik meg a képernyőn, és újraindul az egész, majd újra felbőgnek a ventik, de újra leáll. Sztem valamiféle BIOS probléma van. Próbáltam Deletet és F1-et is nyomni, de akkor is sz*r az egész. Tehát a gép nem kapcsol be csak a ventik mennek. Mielőtt elindulna a bootolás, újrainul minden. Mielőtt elromlott a BIOSban memó időzítéseket állítgattam,
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Assassin's Creed Shadows - Íme a gépigény
- Februárban megjelenhet a HyperOS 2.1 nemzetközi verziója
- Google Chrome
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- ASUS routerek
- Netflix
- Furcsa hibát produkálnak a Garmin órák