Új hozzászólás Aktív témák

  • ígyvanferi

    addikt

    válasz norby_42 #48190 üzenetére

    Felmentél és ugyanott le? Látszik valamiféle szimmetriára való törekvés a grafikon részéről. Nem jó, de nem is tragikus, amit írsz. Érdekes lenne látni ugyanott, ugyanakkor egy barométeressel mért értékeket.
    Ilyen, az idővel elmászó szintemelkedésről vagy -süllyedésről ír a garmin blog is, amit myckey linkelt. Meg arra is kitér, amivel én is tisztában voltam, hogy a mérés sajátosságából adódóan a barométeres sem feltétlen lesz kimondottan pontos.

    (#48191-2) myckey: alapvetően elégedett vele cimborád? Összehasonlítgattam már őket, én nem sok különbséget találtam: barométer, iránytű, nagyobb akku, nagyobb kijelző, jobb vízállóság a 9 baro előnye, mindezt kb. 45-50 ezer pluszért. Hogy szenzorokban mi a különbség, azt nem tudom. A gps chip mindkettőben sony, azt biztos, hogy az optikai pulzusmérő melyikben milyen, passz, de ott inkább az 5-ösnek kéne előnye legyen, az egy évvel újabb.
    Glonasst én kikapcsoltam nemrég, jellemzően továbbra is városban futok, azóta nem volt kiugró hiba a trackben, és az utat is pontosabba fedi az útvonal, a magas épületek ellenére.

    (#48195) Hi!King: persze, az időjárásváltozásból adódó hirtelen légnyomásváltozást csak ilyen módon tudják korrigálni. Itt a kiserdőben, ahol világosban futok mondjuk pont ilyesmi a terep, néhány méteres dombok vannak, meg valamennyire lejt az egész déli irányba, ami pár m-es különbséget jelent. Mondjuk itt pont nincs jelentősége, hogy egy hosszabb hétvégi futáson éppen 20 vagy 150 m lesz a szintkülönbség, terepen lenne lényeg a pontosság, ott meg döntően huzamosabb ideig megyünk felfelé-lefelé.

    Jó lesz az az 5-ös, most úgy érzem. Március 31-ig van még idő, amíg érvényes a kedvezménykupon, amit a suuntotól kaptunk. Talán valamennyiért tovább is tudok majd adni az ambitomon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák