Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    Ma reggel ugyan futásnál nem, pedig érdekes lett volna, mert domboztam, de utána munkába tekerésnél kipróbáltam, hogy összevetem a Polar H9 pulzusmérőt az M430 csuklós mérésével. Ez lett az eredmény:

    A narancssárga a csuklós, a kék a mellkasi. Szvsz meglepően jó a csuklós mérés, sokkal rosszabbra számítottam (néha csinál totál hülyeséget, ez most nem fordult elő). Van egy 6-7 másodperces késleltetése, illetve a rövid emelkedők után kicsit furán áll vissza, az átlag egyébként pontosan 120 lett mindkettőnél.

    Ahol eddig jó szolgálatot tett, az a repülők, ugyanis az a szokásom, hogy akkor futom a következőt, ha már visszaállt a kocogós szintre a pulzusom, a csuklóssal viszont ez nem csak később történik, hanem kiszámíthatatlanabb is. Másrészt a csuklós mérés néha produkál random kiugrásokat, egyébként ezen az ábrán is ránézésre nagyobb a volatilitása az egyenletes szakaszokon, ezért egyenletes futásnál is inkább a mellkaspántot fogom használni, mivel szeretek zóna határ közelében futni, és nem szeretem a fals pozitív jelzéseket. Az csukóst csak munkába tekerésre, kisebb gyalogtúrákra, a nagyobbakra az aksi idő miatt inkább mellkaspántot.

    A másik dolog, amit sejtettem is, hogy a telefonom GPS-e sokkal pontatlanabb, mint az M430-é...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák