Hirdetés
-
GAMEPOD
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KergeTomi
csendes újonc
Sziasztok! Úgy néz ki benzin került a fűnyíróm levegőszűrőjébe. Ne kérdezzétek hogy történt, nem én követtem el, elég mérges vagyok miatta. Most erőtlen a gép, eleinte füstölt is, emiatt lett gyanús, így derült ki. Kivettem a levegőszűrőt, most csak kimosni tudtam, de lassan amúgy is érik a csere. Mit tehetnék érte, hogy megmentsem?
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Nagyon régi MTD fűnyíró, Briggs motorja beállt. Fullas D150 motorra cserélték. Jól működik, 3 nyomás után azonnal indul, simán levágja a derékig érő gazt is, viszont nagyon kicsi a légszűrője, töredéke a Briggsnek. 1,5 óra használat után már tiszta por az egész.
Nem fog nekem ettől beállni a motor? Van valami ötletetek, mit lehetne csinálni? Azt mondták a tömítésnél zsírozzam be, de szerintem az a gond, hogy a 2 szélső, pici szűrő, egyszerűen kevés, nem tud szűrni. Gondoltam behúzom az egészet harisnyával, de lehet van valami jobb ötletetek. Egyébként van tapasztalat ezzel a Fullas D150 motorral? Azt mondták kínai, de nincs vele semmi gond. Mondták, hogy minden használat után tisztítsam ki a légszűrőt. Gyárilag meg képesek ráírni, hogy 50 óra után kell.
-
makoss
veterán
Üdv!
Milyen elektromos fűszegélyvágót tudnátok ajánlani ami halk, és megbízható?
Keret kb 20.000 Ft -
Tsunami73
tag
válasz
kk831228 #6988 üzenetére
Igen, ilyenkor látszik igazán, hogy van mögötte mérnöki munka, tervezés és anyagminőség.
Egy Makita 5103 variatoros hajtást raktam össze egy ismerősnek, na az egy katasztrófa. Egy katyvasz az egész, minden szinten.
3db ékszíj feszítő görgő, középen. Hátul egy variátoros ékszíj tárcsa, elől egy fix. Elől még egy vezető görgő hogy le ne essen az ékszíj ha laza. Szerintem valamelyik tervező otthonról dolgozott és a gyerek rajza belekerült a tervek közé.
. -
Morris
Topikgazda
válasz
Biggie1st #6991 üzenetére
Én sokkal jobbnak találom a kompozit vázat. Elég erős, nem rozsdásodik és sokkal könnyebb mint az acél. Az élettartama kérdéses. De mondjuk ez már nem az a régi könnyen törős műanyag amit a mai napig a legtöbb elektromos gépnél használnak.
Régen valóban majdnem csak Briggs volt a Husqvarna-nál, de aztán jött ez az átszervezés Amerikában és azóta sokan elpártoltak ezektől a motoroktól.
A kínai Loncin is egy nagyon jó motor. Nyugodtan valaszthatod. -
Biggie1st
újonc
Köszönöm, megnéztem.
Az LC 253S és az LC 353V is ilyen lehet? Tudom ez már drágább mint amit írtam.
Még az LC 356Vp-t is néztem. Acél kaszaház Honda motorral VS. LC 253,353 kompozit ház, Loncin motorral. Létezik az, hogy a 253 meg a 353 Briggs motorral volt szerelve a Loncin előtt?Cub Cadet márka milyen lehet? Nem nagyon olvasni róla itt a fórumon.
-
Biggie1st
újonc
Sziasztok!
Tologatós fűnyírót vennék kb. 1000nm-re, sík talajra, 150-200e ft között szeretném megúszni, hosszabb távra terveznék vele. Van néhány kiszemelt.
https://www.funyirotraktorok.hu/stiga-kerteszeti-gepek/stiga-funyirok-elektromos-benzinmotoros-akkumulatoros/benzinmotoros-funyirok-171/stiga-benzines-funyiro-cp1-484-wq-special-edition
https://www.gardenpont.hu/husqvarna-lc-247-funyiro-289?gclid=EAIaIQobChMIoumjis-ngAMVJIpoCR36iwYJEAAYAyAAEgJYEPD_BwE
https://www.gardenpont.hu/husqvarna-lc-151-funyiro-1925
LC247-es műanyagházas, de nem oldalkidobós, mennyire rossz ezt használni kosár nélkül? Használtam ilyen alvázast, hátsó ürítéssel, annnyira fel kellett nyitni, hogy kidobja a levágott füvet, hogy már rászórta kicsit a füvet az ember lábára.
Használja vki ezek közül vmelyiket? Milyenek a tapasztalatok ezekkel?
Esetleg még Oleo Mac márka?köszönöm szépen
-
Kátai
senior tag
STIGA fűnyíróról mi a véleményetek? Pl.: [link] 200-400 nm-re kellene.
-
válasz
smekone #6978 üzenetére
2000 nm az alsó hangon 2-2,5 óra minimum egy 51 centis géppel. Ha ez bővül 3600-ra, akkor számolhatsz legalább 4 órával, de inkább többel. És akkor van olyan, hogy ezt hetente fogod játszani, mert nem akarod rommá szívatni magad azzal, hogy hagyod megnőni a mezőt... Ide sztem traki kell, legalább is én biztosan arra szavaznék.
-
smekone
tag
Sziasztok!
Leendő kertünkhöz keresek fűnyírót, a terület mérete amit nyírni kell majd ~2000 nm(de lehetséges, hogy bővülni fog, maximum 3600 nm).
A terület nem füvesített(úgy értem, hogy "vad" fű van), illetve viszonylag egyenetlen a felszíne.
Ehhez szeretném megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást úgy, hogy a fűnyírás minél kevesebb időbe kerüljön. Nem lesz soha pázsit minőség, csak egy szép zöld felületet szeretnék :)
Jófogáson van fent egy új HRH 536 HX 540e HUF-ért, jó vételnek tűnik de még így is elég drága
Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm! -
FRENK1988
veterán
Sziasztok!
Az a nagy helyzet, hogy a Lidl-ös 1800wos kábeles funyirom megadta magát.
Már vagy 3 gépet elfogyasztott a telek így benzinesben gondolkodom.
Látok sok csodát, de a lélektani határ az 100k, ezen a szinten kivétel nélkül csak kínai motoros gépek vannak. Jómagam a Briggs motoros gépeket preferálnam (fater rotakapája és fűnyiroja is ilyen motorral szerelt és kb benzinen kívül más nyuge nincs)
Na de ti milyen gépet ajánltok kb 500nm telek rendben tartásához?
Schepprach, Riwall esetleg Hecht?
Köszönöm szépen a segítséget -
Sziasztok! Akkus fűkasza/nyírót keresek. Szerintem kb 2 órás használat max egyszerre. Akadály szinte nincs, jól járható, idős szülök használnák. Ami még fontos, az, hogy késes legyen és ne damilos. Melyik ami jó az olcsónszegmensben. Köszönöm a segítséget.
-
Ferike81
senior tag
Tudom. Azt nézem már vagy 2 éve. A Stiga is az lett volna. De az aluvázasnál, ha nagy hibát nem követsz el akkor az örök mint a nyomor. A szomszédomnak egy 20 éves aluvázas gépe van most már a harmadik motorral. A váz még hibátlan. Igaz, az még vastagvázas. De egyszer kell kifizetni, utána problem solved. 10 évente egy normális inkább, mint 3 évente egy gyenge minőségű. Hosszútávon az olcsó gépek drágábbak.
-
Tsunami73
tag
válasz
thomasrc #6961 üzenetére
Nem kell bonyolítani, hrx- nél próbalgatták a teflon sprayt a műanyagra késházra. A kereket meg lehet évente nézni.
Sterimó mehet az egész aljára, semmi baj nem lesz ha az ékszíj tárcsa is kap vizet.. Folyamatos használatnál nem lesz rozsdás, elég ha télre lefújod WD 40 el az alját. -
Ferike81
senior tag
Vélemény és tapasztalat majdnem egy év használat után. Az alany egy Hecht 554 SX. Alapból egy jó kis gép. Erős mint a bivaly(224cm³ 4,4kW), de ez jelen esetben együtt jár azzal is, hogy nehéz mint egy lánctalpas dózer(41kg üresen). 3 másodperc alatt összecsukható a gép akkorára, hogy beleférjen simán a Transit hátuljába, viszont mire beemelem a gerincem kettényílik. Na de nem mindenki akarja össze vissza vinni kocsival. Maga a gép masszív, nem nyeklik sehol. Központi magasság állítása jó. A fűgyűjtő tartó fülek műanyagok, amik nem néznek ki valami strapabíró tartós megoldásnak. Maga a fűgyűjtő is egy vékony háló műanyag lappal, ami szintén nem egy örök élet. A légszűrő ház kialakítása nem lenne rossz, ha valami masszívabb műanyagból csinálnák, de sajnos ha benne van a betét, átenged némi port, mert van némi mozgása. Nem ül bele tökéletesen, játszani kell vele. Az önjáró funkció kényelmes sebességű. Na indítsunk! Van egy pár benzines gépem, ìgy van tapasztalat a berántással. Beindul ez első rántásra, de olyat kell rajta húzni, hogy a feleségemnek esélytelen. Míg a Briggs, a Solo, a Stihl esetében, ha egyet fordul a főtengely máris pötyög a gép, itt ezt el kell felejteni. Beindul, de nagyot kell húzni rajta. Ha már megy akkor minden jó. Elég nagy területet vágok vele, de szépen bírja. Megküzd a magas gazzal is, jó erős. Nem dugul be, pedig oldalkidobással 50 centis mocskot is vágok. Fűgyűjtéssel is szépen nyír, bár mikor már majdnem megtelt a gyűjtő akkor hagy el némi füvet. Vágásképe szép, nem csíkozza a füvet, és nem tépi. Mulcsozásnál nagyon összemocskolja az alját(ez kb minden fűnyírónál így van), de szépen ledarálja a füvet, és nem fullad be közben. A központi kaszaházmosó egy vicc. De mondjuk én még jót nem láttam. Fogyasztása nem rossz. Nagy gazban kb. 2 órát megy folyamatosan teljes gázon egy tank üzemanyaggal. A kaszaházon kevés a műanyag burkolat, viszont ami van rajta az egy búbánat. Törik mint a ropi. Követ még nem kaptam el vele, de egy-két kisebb gallytól is már 2 helyen kilyukadt, és el is van repedve a fűkidobónál. Tiszta gyepnél gondolom nincs ilyen baj. A festék már most alig van az alján. Úgy nézem nem egy tartós darab. Összességében ennyi pénzért (102K volt 2022 nyár végén) nem rossz, viszont ezekkel a hibákkal számolni kell. Gondolom a többi Hecht is hasonló. Akkor mikor vettem ezt a gépet, egy Stigát és egy Hondát is néztem, de a két és félszeres és háromszoros ár miatt ezt választottam. Lehet rosszul. Most megint nézegetem az 5 LE körüli gépeket aluvázasban. Ha találok valami jót akkor ez megy a háztól. Nem akarok senkit sem elijeszteni sem buzdítani a Hecht gépektől, de az egyéni véleményem az, hogy olyan mint a kínai telefon. Nagyon sok dologban nagyon jó, de vannak árnyoldalak is.
Remélem tudtam adni támpontokat tapasztalat alapján. -
Morris
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #6965 üzenetére
Nálam is kb ugyanez, de én nyírás után nem szoktam kitakarítani. Max egyszer egy évben.
-
Kihozom a tárolóból, lenyírom a füvet, aztán visszatolom. Esetleg kicsit megrázom a végén, hogy ami le akar potyogni még róla, az hadd jöjjön, vagy nagyon max. ha nedves volt a fű vágáskor és beletapadt a házba, akkor egy darab fával kikapargatom belőle. Felül ha sok törmelék összegyűlik rajta, akkor le szoktam fújni 8bar-al, de ennyi a takarítás.
-
dannyl
addikt
Köszönöm mindenkinek a választ! Esetleg ha mégis akksis mellett döntenék, akkor mi lenne az alternatíva? Köszi előre is.
-
thomasrc
tag
válasz
Tsunami73 #6954 üzenetére
Köszönöm szépen.
Karbantartással és ápolással kapcsolatban van valamilyen extra dolog, amit érdemes megejteni és nincsen leírva a kézikönyvben?
Néztem videókat ezzel kapcsolatban és ott a kerekek zsírzását szokták emlegetni, hogy érdemes átkenni legalább szezononként egyszer.
Ezen kívül nem tudom, hogy mennyire van ezeknek értelme, de két dolgot emelnék ki, amin elgondolkodtam:
1) Szoktam látni, hogy korróziógátló spray-vel és egy ronggyal szépen leápolják a kasznit. Ezt érdemes megejteni nekem is, ha elejét akarom venni a korróziónak hosszú távon? Milyen gyakran érdemes átkenni?
2) Fűnyírás előtt valamilyen spray-vel be szokták fújni az alját és ennek hatására nem tapad fel annyira a fű. Ez pontosan milyen spray szokott lenni? Olvastam, hogy valaki WD40-et ír ilyen célra, de szerintem az nem tapadásgátló és konkrétan erre a célra való spray-t így hirtelen nem is találok vagy csak rossz néven keresem.
Másik kérdésem a nyírás utáni tisztítással kapcsolatos lenne. A késház közepét, ahol a motor alja és az önjáró szíja van, ill. magát a kerekeknél lévő tengelyes részt lehet vízzel veretni? A régi 30 éves fűnyíróm kb. egy lemezdarab volt, ez viszont egy kicsit komplikáltabb mechanikailag, ahogyan nézem, ezért nem vagyok benne biztos, hogy jót teszek-e vele, ha mindenhol veretem rá a vízet.
-
dannyl
addikt
Sziasztok! Elolvastam az összefoglalót, de még mindig vannak kételyeim. Kb. 75 négyzetméterre kellene egy fűnyíró. Mivel ilyen kicsi a terület, ezért sajnálnék nagyobb összeget kiadni rá. Benzinessel nem szeretnék zúgni, az akksis, ahogy látom drága, így a bedugós elektromos lehet a jó megoldás számomra szerintem. Mindenképp 100 alatt akarom megúszni, de inkább még ennél is jóval olcsóbban. Sima füvet nyírnék vele, 1-2 vadhajtás előfordulhat. Tudnátok valamit ajánani? Köszönöm előre is.
-
Rekro
aktív tag
Helló!
Nem vagyok járatos a témában ezért ismét szeretnék tanácsot kérni.
Egy 550-600nm nem túl sűrű, már elég gazos füves terület 2 nagyobb emelkedős résszel(ezért az önjárós gépet szeretnék) erre keresek fűnyírót. A akkus gépek a kisebb karbantartási igény/halkabb üzem miatt "szimpatikusak".
Korábban a Makita DLM465Z és MAKITA LM001CZ gépeket ajánlottátok és utána olvasva jó gépeknek tűnnek, a dlm465z-t néztem ki. Ez két 6aH aksival+töltővel 330e Ft-ból jönne ki.
Azért kiváncsiságból nézegettem a hasonló méretű benzines gépeket és ahogy láttam a jobb márkák hasonló méretű gépei kb 100k-val olcsóbbak mint az akkus gépek.
Szerintetek 2 6ah aksival végigér egy ekkora területen a gép vagy valószínű tölteni kell(vagy 60k-ért venni még 2 aksit.) ilyen infót nem nagyon találtam?
Van esetleg valami más amibe jobb egy benzines?A fent leírtak miatt kiadnék 100k-val többet az akkus gépért, de azért az fontos, hogy ne legyen "kompromisszumos" egy 220k körüli benzines géphez képest.
-
Tsunami73
tag
válasz
thomasrc #6949 üzenetére
Gratulálok, jó döntés volt. A HRX az a hondának a lakossági prémium komfort sorozata, azért is a magasabb ár. 15éve vettem az első honda gépemet ami hrx217tda 3 sebességes volt. Az elmúlt években gyakorlatilag egy húzó gépük volt az usában is. Volt néhany apróbb alkatrész módosítás és a hajtóművek változtak a hidro hajtóművön kívül.
Itthon csak a vk és a vy változatok vannak a kereskedőknek.
A hondata hozott még be külön kérésre hy és hz változatokat. Ezek a hyro+késkuplung és hydro, késkuplung, önindítós változatok. -
Kátai
senior tag
Ilyen [link] van valakinek itt? Érdemes ilyet venni?
-
thomasrc
tag
válasz
kk831228 #6950 üzenetére
A Honda-ról olvasni érdekes dolgokat amerikai oldalról, de ez csak hosszú távon derül ki, hogy nálam is kijönnek-e. Rövidtávon nem szeretnék véleményt formálni, mert megtévesztő lehet, de szezon végén majd írok egy összefoglalót, hogy milyennek látom addig a pontig.
Egyébként a Husqvarna LC353 AWD is már 320e Ft., ahol friss a készlet. Ezen lepődtem meg én is. Ez pont annyi, mint a Honda akcióban (alapárban 340e Ft.), szóval nagy különbség nincsen árban.
Ha a késkuplungos Honda-t nézzük, akkor ott nagyobb a különbség, mert kb. +25e Ft. körül van a késkuplungos felára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest