Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz Gondwana #6020 üzenetére

    Ezeket sajna az E2 sem kapta meg, úgyhogy sanszos hogy nem lesz :(

    Mars55: [link1],[link2] illetve nemrég linkeltem be egy fuji x gépválasztási leírást.
    Először is, S vagy sima, 23 vagy 27? 27 kicsi, éles, pont. 23 egy dög, korrekt a bokeh, élmény használni, de nem kicsi.

    X100 evf-je a leggyengébb ezek közül (főleg dinamikában gyenge), az E1-é a legjobb.
    X100asok kezelésre nagyon fincsi 'prémium' érzetet adnak - E1 is jó, de X100 még jobb.
    X100 auto ison 3200ig megy fel, ez néha záridőben kevés (azaz sok) lehet - ahol a zársebesség nem számít, ott mindegy, mert sokkal szebb zaja van mint az X100S-nek (E1 közöttük helyezkedik el).
    Pár hét után én is ráálltam arra X100-al, hogy elsősorban evf-ezek, energiatakarékosságból (vagy látni akarok a kereten kívül is hogy pl besétál-e vki a képbe) használtam főként az ovf-et.
    Picit kompaktabb az X100, de ha UV szűrőt használnál folyamatosan rajta, akkor rá kell számolni a gyűrűt amire lehet szűrőt tekerni.
    Kezelőszervekben (sokkal) jobb az E1. Legrosszabb a sima százas Menu/Ok gombja, csak körömmel, vagy gombtuninggal használható.
    X100S újabb jpg motort használ, alapból lecsapja a sötétebb részeket és színesebb, normális tónusokat csak a ProNegStd ad, viszont 'cserébe' jó fényeknél/színeknél eyecandybb eredményt tud az új motor proviája/astiája mint a régi motoron akármelyik mód.
    E1 és X100-nak van 1-2 kreténségesajátossága, elsősorban sebességbeli; van akit zavar, van akit nem különösebben (ha ilyenre érzékeny vagy, inkább 100S).

    Minél olcsóbban jó képekért az X100at venném.

    Ha csak mint fényképező nézem és a méret nem számít, E1+XF23 komoly kombó.

    Ha legalább annyira élvezem a képelést mint az eredményt, és beleszerelmesedtem a retró cuccokba, X100S-t venném, és nem kell foglalkozni semmivel csak a szemedhez emelni és exponálni. (Sima X100 fókusz, fénymérés, reakció idő terén több odafigyelést igényel; ha valaki nem szokott gyors géphez nem zavaró, de akkor össze ne hasonlítsd az S-el mert onnantól piszkálni fogja a csőrödet.)

    Vagy vennék egy X100at, és minden hónapban raknám félre a kesst; hogyha beleszeretek a százasba, le tudjak csapni egy X100T-re mire értelmes árban lesz, mert a sima/S gyakorlatilag minden gyengeségét kijavították és még a többi kamerára is rálicitáltak, mocskosul jó gép lett! Ha meg nem lesz akkora szerelem, akkor meg nem buktál sokat, és írsz nekem privátot hogy nagyon akciós X100asod van eladó ;]

    hegyimorc, EVF mennyivel lett jobb? Úgy tűnik még mindig nem érte el az S az E1 kijelzőjét(?)...
    Magában nem rossz az X100, E1 mellett nem olyan fényes ugyan; de az E2 mellett nekem is összegyűlt pár dolog, ami miatt kicsit kesernyés volt a szám íze - és ezeknek csak egy részére gyógyír az S. Pedig szerencsére a fuji modellfrissítésnél a leggyengébb pontokat veszi célba, nagyon jó hatásfokkal. De kb kéthavi X100esezés, és pár X100T cikk elolvasása után tudom hogy az S egy köztes megálló lenne.

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák