Új hozzászólás Aktív témák

  • Rusher4587

    tag

    válasz arn #36575 üzenetére

    Igen, de az az igénytelenség Világa, elvakított parasztoké, akik a pattanás méretű, 108 megapixeles szenzortól azt hiszik, hogy jó képeket csinál a telefonjuk.
    Hát kurvára nem. Itt van egy ilyen szar a zsebemben is, most kaptam a cégtől, okádék részletei vannak, és konkrétan semmivel sem néz ki jobban a 108 megapixeles képe, mint a 12MP pixelegyesített, de legalább háromszor akkora méretű.
    Az ocsmány szoftveres elmosásáról az összes telefonnak meg az jut eszembe (és én még messze nem is rendelkezem profi fotós szemmel), amikor a toy camera módot használjuk. Pont azért kezdtem bele a kamerás fotózásba, és áldozom rá szinte minden spórolt pénzem, mert egy nyaralás után a haverok képeit összeválogatva láttam, milyen szánalmas teljesítményt nyújtanak az 500-600 ezres csúcstelefonok is egy sok éves kis családi kompakt géphez képest, és ma sem más a helyzet, sőt, csak rosszabb lett, állítom, hogy a sok éves Lumia telefonom jobb képeket lőtt, mint bármelyik csúcsmodell az elmúlt 3 évből!
    A kétszer végtelenig agyonzajtalanított éjszakai képeket sem hoznám fel értékelhető alternatívának, a lencsebevonatok botrányosak, a színkezelés pocsék. Két értékelhető gyártó lenne, a Huawei kontrasztban, élességben -mobilos mezőnyön belül persze- nem volt rossz, meg az optikai zoom-jával hozott valami újat, dícséreteset, csak onnantól kezdve, hogy RGGB helyett RYYB színszűrőt használnak a még nagyobb fénybefogadásért, ordítónak fals színeik vannak, innentől kezdve felejtősek. Illetve a Sony Alpha telefonja ígéretes, csak az árából inkább vázat vesz az ember.
    Xiaomi már Leica obi csatlakoztatási lehetőséget rak az 1"-os szenzora elé a telefon hátuljára, így lehetne értékelhető eredményt alkotni, csak ezzel megint ott tartunk, hogy a telefon+egyetlen Leica obi árából (ha jól emlékszem, €3000 felett járnánk) már egész szép MILC+obi parkot össze lehetne hozni, és oda a súly és méret előnye. A végén mindig oda jutunk, hogy a fotózásra szánt okostelefon cserélhető objektíves fényképezőgépek szeretnének lenni, mert a fizikát nem lehet megb*szni. ;)
    És igén, én értem, hogy ezt a lusta, posvány társadalom korszakát éljük, de ezt nekünk (sem más szakma szerelmeseinek) semmilyen szinten nem szabad legalizálnunk, elfogadnunk, állandóan tiltakozni, a hibákra rávilágítani, a környezetünket oktatni kell!
    Unom, belefáradok, de teszem.
    ui.: És most a kompozíciót hagyjuk ki a dologból, mert az nem felszerelésfüggő...

    [ Szerkesztve ]

    Si vis pacem, para bellum!

Új hozzászólás Aktív témák