Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    válasz DonRazzino #23881 üzenetére

    Fujinál azt egyébként is 2-esre kell állítani, mert teleobjektíveknél 50-230, 55-200, 100-400 okozhat olyat, hogy az AF zöldet jelez mégsem talál.
    Már megint szembejött velem egy új infó... :K na de ez most honnan? :Y

    Nem tudom miért van, de azt vettem észre, ha bekapcsolom a gépet (több órás vagy napos szünet után) akkor az első néhány képen, bár jelez a gép, hogy megvan a fókusz, a képeken még sincs a helyén az élesség, :((( és nem is találom hová ment el a fókusz. :( Ezt először az 50-200-al vettem észre egy erdei portré fotózás első képei során (a stabi 1-es állásban volt) és rémülten csavartam fel a helyére az 56/1,2-t.
    Legutóbb pedig a Szentendrei karneválon mikor megálltam a maszkarással szemben (ő is megállt és pózolt) én meg az 56/1,2-vel a vázon, ISO800-on f8 blendével 1/500-on lassú sorozattal exponáltam és az első két sorozat vállalhatatlanul életlen lett annak ellenére, hogy a fókusz visszajelzés hanggal és fénnyel jelezte hogy talált és rögzített. Ja és az arc felismerés ki volt kapcsolva, a fénymérés nálam többnyire spot módban van a fókusz pedig kicsi méretű Zone de inkább az is egypontos.
    Találkozott már valaki ilyennel?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák