Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Danniel #12126 üzenetére

    Szerintem teljesen normális (de ezt úgy mondom, hogy nem X-T10-em van és gyorsabb kártyát használok). Körülbelül 40 MB-nyi adatot kell létrehoznia és kiírnia messze nem szekvenciális írással olyan kártyára, aminél az elvi a 10 MB/s csak szekvenciális írás mellett kell, hogy igaz legyen. Random írásnál a töredékére esik a tempó, ez SD kártya tesztek alapján legjobb esetben is harmadolt-negyedelt tempót jelent (ha fotózás előtt mindig formázod a kártyát, és emiatt a fájlok nem lesznek töredezettek, akkor is a könyvtárbejegyzések és FAT frissítése ramdom write-nak minősül). A nyersen is 4 másodpercig tartó írás helyett a teljes feldolgozás-kírás 12-14 másodperce nem jó, de nem is rossz.

    [link]

    Látható, hogy míg USB3-on keresztül egy 95 MB/s kártyából szekvenciális írással kihozható majdnem a gyártó által megadott érték, addig a vázad sokkal-sokkal lassabban ír. Ráadásul JPEG esetében a váz nem képes 10 MB/s felett dolgozni, és a class 10-es kártya még ezt is vissza fogja fogni.

    Vegyél egy, a gyártó által magasabb írási sebességre pozicionált UHS-I U1 vagy U3 kártyát (UHS-II-nek nincsen sok értelme, mert sokkal drágább és csak az X-T1 támogatja, az X-T10 nem, és UHS-I módban kezeli).

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák