Új hozzászólás Aktív témák

  • Gondwana

    addikt

    válasz Clemi #11572 üzenetére

    Nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni.
    Canon használható autoISO-t nem tartalmaz. Pont. Fuji viszont igen és annyi a teendőd, hogy ne ződnégyzetmódban használd. Ha ragaszkodsz az auto fényméréshez vakuzáskor (ahogy sokszor én is tettem, mert miért ne, ha már van - most épp nekem nincs, de már fogy a szabócenti), akkor expó előtt kell mindenképp eldöntened, hogy a gép mennyivel exponálja alul az ambiens fényt / a hátteret, tehát az expókompenzációt eltekered - én rendszerint -1-re tekertem, ha volt értelmes háttérfény, -2 sötét helyeken. Amivel viszont tanácsos lesz picit barátkoznod ilyen jellegű fotózásokkor, az a szinezőgélek használata a vaku előtt - Lee207 a kedvencem, ha meg közelíti a környezeti fény a 4000K-t, akkot 45°-ra emelem a vakufejet, hadd fessen picit bele a háttérbe is).

    A problémafelvetésed szempontjából egy külső vaku beszerzése csak a közvetlen árnyékok irányára lesz hatással, másra nem!

    Szerk.: Av módban Canonék is tekerik a záridőt 1/250-től 30"-ig, pont, mint a Fuji, P-ben meg bebetonozza magának az 1/60s f/4 ISO400-at

    [ Szerkesztve ]

    ... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

Új hozzászólás Aktív témák